Netradičné recepty na kuracie mäso plnené ovocím

Tiež milujete kuracie mäso, ktoré je krehké a jednoduché na prípravu?

Tentoraz sa zameriame na menej obvyklú kombináciu – kuracie závitky plnené ovocím .

Nechajte sa inšpirovať našimi tromi zaujímavými recepty s kuraťom a ovocím.

Kuracie mäso s ananásom

INGREDIENCIE

  • 4 ks kuracích pŕs bez kože
  • 1/4 ananásu nakrájané na drobné kocky
  • 10 plátkov slaniny
  • 150 g čedaru na plátky
  • 50 g strúhaného čedaru na posypanie
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • rastlinný olej

POSTUP

  1. predhrejte rúru
  2. Ananás a slaninu nakrájajte na kocky a zmiešajte v mise. Trochu zmesi ananásu a slaniny dajte bokom na záverečné posypanie.
  3. Syr nakrájajte na čo najtenšie plátky, ideálne je rovno kúpiť čedar v plátkoch.
  4. Opatrne naklepte kuracie prsia, aby sa mäso nepotrhal. Osoľte ich a popepřete.
  5. Do stredu každého kusu kurčaťa dajte dva plátky čedaru a na ne umiestnite zmes slaniny s ananásom. Množstvo odhadnite podľa veľkosti mäsa, aby sa dalo dobre zabaliť.
  6. Kuracie mäso zabaľte ako závitok, môžete ho zaistiť špáradlami.
  7. Kuracie závitky vložte do zapekacej misy, ešte trochu posoľte a popepřete.
  8. Pečiete 30-35 minút
  9. Potrite zmesou slaniny s ananásom, ktorú ste si odložili a posypte strúhaným čedarom.
  10. Pečte ďalších 5 minút

Hotový recept na zapečené kuracie závitky s jablkami

Vyprážané kuracie so slivkami a slaninou

INGREDIENCIE

  • lyžice olivového oleja
  • 4 ks přepůlených kuracích pŕs
  • šťava z jedného citróna
  • soľ, korenie
  • 1 lyžica papriky
  • 16 sušených sliviek bez kôstky
  • 8 plátkov slaniny
  • 2 lyžice horčice

POSTUP

  1. Naklepte kuracie prsia asi na hrúbku 0,5 cm.
  2. Naklepané mäso pokvapkajte šťavou z citróna, osoľte a okoreňte.
  3. Doprostred každého kusu mäsa dajte 4 sušené slivky. Mäso zabaľte do tvaru špalíkov a každý špalíček ešte obaľte plátky slaniny. Aby sa závitky nerozpadal, použite na spevnenie špáradlá.
  4. Zvonku závitky ešte trochu posoľte a popepřete.
  5. Zohrejte olej na panvici na strednú teplotu. Zmažte závitky asi 7 minút, kým nebudú mať hnedastú farbu. Potom stlmte teplotu, prikryte panvicu pokrievkou a varte ešte asi 8 minút.
  6. Hotové závitky servírujte na tanier s horčicou alebo tatárskou omáčkou. Vhodnou prílohou je zeleninový šalát, šťouchané zemiaky alebo pečivo.

Kuracie mäso so slivkami posypané sezamom.

Kuracie s marhuľami v bylinné strúhanke

INGREDIENCIE

  • lyžice olivového oleja
  • 1/2 jemne narezanej cibule
  • 1/4 šálky sekaných sušených marhúľ
  • 1/4 šálky kuracieho vývaru alebo vody
  • 125 g krémového syra (mascarpone, Philadelphia)
  • 2 celé kuracie prsia bez kože
  • 1 šálka strúhanky
  • 2 lyžice jemne sekanej čerstvej šalvie
  • 2 lyžice jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/4 šálky jemne strúhaného parmezánu

POSTUP

  1. Zahrejte rúru na 180 ° C
  2. Na panvici osmažte nasekanú cibuľku na olivovom oleji (asi 5 minút, do zmäknutia)
  3. Pridajte marhule, zalejte vývarom alebo vodou a varte pár minút, kým marhule nezmäknú a nevyparí sa tekutina.
  4. V mise vidličkou premiešajte krémový syr a pridajte marhuľovú zmes z panvice. Osoľte a okoreňte.
  5. Kuracie prsia z boku opatrne narežte, aby sa vytvorila kapsa. Kapsu naplňte pripravenou zmesou.
  6. V plytkom tanieri rozšľahajte vajíčko.
  7. V inej mise zmiešajte strúhanku, šalvia, petržlenovú vňať, parmezán, soľ a korenie.
  8. Kuracie prsia najskôr obaľte vo vajíčku a potom v bylinkovej strúhanke.
  9. Mäso premiestnite na vymastený pekáč alebo papier na pečenie a dajte piecť na 30 minút do rúry.

Hotový recept na kuracie závitky s marhuľami

Ak nie ste milovníci sušeného ovocia, nahraďte ho čerstvým. Ovocie by nemalo byť zmäknuté, vyberajte skôr tvrdšie a krájajte na väčšie kúsky.

Aby nám závitky dobre držali a nerozpadal sa, je dobré použiť pre spevnenie špáradlá alebo ich zviazať špagátom na varenie.

Ak vás neláka kombinácia mäsa s ovocím, môžete vyskúšať viac tradičné recepty na kuracie závitky.

Pro přípravu mnoha jídel můžete s oblibou využít pánve z titanu – ani ty by neměly ve vaší kuchyni chybět!

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.