Tiež milujete kuracie mäso, ktoré je krehké a jednoduché na prípravu?
Tentoraz sa zameriame na menej obvyklú kombináciu – kuracie závitky plnené ovocím strong>.
Nechajte sa inšpirovať našimi tromi zaujímavými recepty s kuraťom a ovocím.
Kuracie mäso s ananásom
INGREDIENCIE
- 4 ks kuracích pŕs bez kože
- 1/4 ananásu nakrájané na drobné kocky
- 10 plátkov slaniny
- 150 g čedaru na plátky
- 50 g strúhaného čedaru na posypanie
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- rastlinný olej
POSTUP
- predhrejte rúru
- Ananás a slaninu nakrájajte na kocky a zmiešajte v mise. Trochu zmesi ananásu a slaniny dajte bokom na záverečné posypanie.
- Syr nakrájajte na čo najtenšie plátky, ideálne je rovno kúpiť čedar v plátkoch.
- Opatrne naklepte kuracie prsia, aby sa mäso nepotrhal. Osoľte ich a popepřete.
- Do stredu každého kusu kurčaťa dajte dva plátky čedaru a na ne umiestnite zmes slaniny s ananásom. Množstvo odhadnite podľa veľkosti mäsa, aby sa dalo dobre zabaliť.
- Kuracie mäso zabaľte ako závitok, môžete ho zaistiť špáradlami.
- Kuracie závitky vložte do zapekacej misy, ešte trochu posoľte a popepřete.
- Pečiete 30-35 minút
- Potrite zmesou slaniny s ananásom, ktorú ste si odložili a posypte strúhaným čedarom.
- Pečte ďalších 5 minút
Objavte podobné tipy
Vyprážané kuracie so slivkami a slaninou
INGREDIENCIE
- lyžice olivového oleja
- 4 ks přepůlených kuracích pŕs
- šťava z jedného citróna
- soľ, korenie
- 1 lyžica papriky
- 16 sušených sliviek bez kôstky
- 8 plátkov slaniny
- 2 lyžice horčice
POSTUP
- Naklepte kuracie prsia asi na hrúbku 0,5 cm.
- Naklepané mäso pokvapkajte šťavou z citróna, osoľte a okoreňte.
- Doprostred každého kusu mäsa dajte 4 sušené slivky. Mäso zabaľte do tvaru špalíkov a každý špalíček ešte obaľte plátky slaniny. Aby sa závitky nerozpadal, použite na spevnenie špáradlá.
- Zvonku závitky ešte trochu posoľte a popepřete.
- Zohrejte olej na panvici na strednú teplotu. Zmažte závitky asi 7 minút, kým nebudú mať hnedastú farbu. Potom stlmte teplotu, prikryte panvicu pokrievkou a varte ešte asi 8 minút.
- Hotové závitky servírujte na tanier s horčicou alebo tatárskou omáčkou. Vhodnou prílohou je zeleninový šalát, šťouchané zemiaky alebo pečivo.
Kuracie s marhuľami v bylinné strúhanke
INGREDIENCIE
- lyžice olivového oleja
- 1/2 jemne narezanej cibule
- 1/4 šálky sekaných sušených marhúľ
- 1/4 šálky kuracieho vývaru alebo vody
- 125 g krémového syra (mascarpone, Philadelphia)
- 2 celé kuracie prsia bez kože
- 1 šálka strúhanky
- 2 lyžice jemne sekanej čerstvej šalvie
- 2 lyžice jemne nasekanej petržlenovej vňate
- 1/4 šálky jemne strúhaného parmezánu
POSTUP
- Zahrejte rúru na 180 ° C
- Na panvici osmažte nasekanú cibuľku na olivovom oleji (asi 5 minút, do zmäknutia)
- Pridajte marhule, zalejte vývarom alebo vodou a varte pár minút, kým marhule nezmäknú a nevyparí sa tekutina.
- V mise vidličkou premiešajte krémový syr a pridajte marhuľovú zmes z panvice. Osoľte a okoreňte.
- Kuracie prsia z boku opatrne narežte, aby sa vytvorila kapsa. Kapsu naplňte pripravenou zmesou.
- V plytkom tanieri rozšľahajte vajíčko.
- V inej mise zmiešajte strúhanku, šalvia, petržlenovú vňať, parmezán, soľ a korenie.
- Kuracie prsia najskôr obaľte vo vajíčku a potom v bylinkovej strúhanke.
- Mäso premiestnite na vymastený pekáč alebo papier na pečenie a dajte piecť na 30 minút do rúry.
Ak nie ste milovníci sušeného ovocia, nahraďte ho čerstvým. Ovocie by nemalo byť zmäknuté, vyberajte skôr tvrdšie a krájajte na väčšie kúsky.
Aby nám závitky dobre držali a nerozpadal sa, je dobré použiť pre spevnenie špáradlá alebo ich zviazať špagátom na varenie.
Ak vás neláka kombinácia mäsa s ovocím, môžete vyskúšať viac tradičné recepty na kuracie závitky.
Pro přípravu mnoha jídel můžete s oblibou využít pánve z titanu – ani ty by neměly ve vaší kuchyni chybět!