4 luxusné a obľúbené recepty na lahodné múčniky bez pečenia

Nepečené múčniky sú skvelým riešením, ak máte radi sladké, ale neradi pečiete, alebo na to jednoducho nemáte podmienky.

Veľkú popularitu si získali famózne cheesecaky v rôznych variantoch alebo nespočetné množstvo rezov z piškót a sušienok.

Mrknite, aké dobroty bez rúry zvládnete.

Čokoládový nepečený cheesecake z bebe sušienok a Nutelly

Nutella nepečené múčniky skvele osladí. Tento recept je veľmi jednoduchý. Síce musí dlho chladnúť, ale pokiaľ sa pripraví večer, ďalší deň už si ho môžete ku kávičke pokojne dať.

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 280 g kakaových bebe sušienok
  • 7 lyžíc rozpusteného masla (asi 100 g)

Na náplň:

  • 2 a ½ hrnčeka krémového syra
  • ⅔ hrnčeka cukru
  • 1 a ½ hrnčeka Nutelly
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na polevu:

  • ⅓ hrnčeka smotany na šľahanie (80 g)
  • ⅔ hrnčeka Nutelly (200 g)

Postup:

Príprava korpusu:

  • Sušienky si rozmixujte v mixéri, pridajte maslo a rozmixujte znova.
  • Túto zmes na korpus dajte na dno tortovej formy s priemerom zhruba 20 cm.
  • Poriadne stlačte ku dnu a dajte do chladničky vychladiť.

Príprava náplne:

  • Krémový syr si vyšľahajte spolu s cukrom do hladka, zašľahajte Nutellu, kakao, vanilkový extrakt.
  • Hotovú náplň navrstvite na korpus a nechajte v chladničke odležať aspoň 6 hodín (najlepšie cez noc).

Príprava polevy:

  • Smotanu na šľahanie zahrejte na miernom ohni a priveďte do varu.
  • Do misy bokom si nachytajte Nutelu a zahriatu smotanou ju polejte.
  • Potom zmes smotany a Nutelly vyšľahajte do hladka.
  • Vychladnutú polevu nalejte na múčnik a dajte vychladiť ešte na ďalšie 2 hodiny do chladničky.
nepečené múčniky s nutellou ako sladké pokušenie
Zdroj: prettysimplesweet.com

Videorecept nájdete tu:

No-Bake Nutella Cheesecake Recipe

Tip: Máte radi dezerty z čokolády? Nazrite a inšpirujte sa našimi receptami na veľmi sladké dezerty z čokolády .

Sušienkový dezert z tvarohu

Výborné nepečené múčniky musia samozrejme ozdobiť aj ovocie. A čo potom v letných dňoch? Dať si kúsok tohto vychladeného jahodového dezertu, je jednoducho ono.

Ingrediencie:

  • 100 g maslových sušienok
  • 90 g cukru múčky
  • 55 g rozpusteného masla
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 450 g tvarohu
  • 5 veľkých jahôd
  • 4 lyžice pomarančovej šťavy
  • 2 lyžice želatínového prášku

Postup:

  • Maslové sušienky si roztlačte alebo rozmixujte a zmiešajte s rozpusteným maslom a 30 g práškového cukru.
  • Cesto na korpus vložte do tortovej formy s priemerom 20 cm a pritlačte ku dnu.
  • Tvaroh zmiešajte spolu so zvyškom cukru, rozmixovanými jahodami a vyšľahanou smotanou.
  • Pomarančovú šťavu dajte zahrievať v rajnici a zmiešajte ju so želatínou podľa návodu na sáčku.
  • Varte asi 4 minúty do zhustnutia.
  • Po miernom vychladení ju zmiešajte s tvarohovou náplňou.
  • Náplň navrstvite na oblátkový korpus a dajte chladiť do chladničky na 4 hodiny.
jahodové nepečené múčniky ako letné osvieženie
Zdroj: natashaskitchen.com

Tip: Milujete torty, zákusky alebo poháre s jahodami? Nazrite, aké dezerty s jahodami pre vás máme ako inšpiráciu.

Neviete, čo so zvyškom jahôd? Už ste skúšali jahodové smoothie na rôzne varianty ?

Nepečená torta s tvarohom

Ďalší recept na nepečenú tortu z kyslej smotany je tu. Ak hľadáte úplne najjednoduchší variant, tak tento múčnik ju ponúka. Nemusí sa nič variť, a ani pripravovať želé.
Ingrediencie:

Na korpus:

  • 300 g grahamových sušienok alebo BeBe celozrnných sušienok
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • ⅛ lyžičky soli
  • 140 g rozpusteného masla

Na náplň:

  • 670 g čerstvého smotanového syra
  • ½ hrnčeka cukru
  • ½ hrnčeka kyslej smotany
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • ¾ hrnčeka práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na dekoráciu:

  • 240 ml smotany na šľahanie
  • ½ hrnčeka práškového cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Grahamové sušienky rozmixujte, pridajte rozpustené maslo a cukor, dôkladne premiešajte.
  • Cesto na korpus dajte do tortovej formy s priemerom 20 cm a pritlačte ju ku dnu.
  • Krémový syr si vyšľahajte s cukrom, pridajte kyslú smotanu, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu, práškový cukor a vyšľahanú smotanu na šľahanie.
  • Hotový krém rozprestrite na korpus a dajte vychladiť na 5-6 hodín do chladničky.
  • Na dozdobenie vyšľahajte šľahačku s cukrom a vanilkou.
  • Pomocou cukrárskeho sáčku tortu ozdobte a môžete podávať.
nepečený múčnik cheesecake
Zdroj: simplyrecipes.com

Studený múčnik z cukrárskych piškót

Cukrárske piškóty sa dajú skvele využiť na nepečené múčniky. Sú sladké, chutné a často sa namáčajú do rôznych tekutín. V tomto recepte ich namočíme do domáceho rumového sirupu.

Ingrediencie:

  • 30-35 ks cukrárskych piškót

Na sirup:

  • ¾ hrnčeka vody
  • ¾ hrnčeka cukru
  • 1 lyžička rumového extraktu alebo rumu (2 lyžice)

Na náplň:

  • 1 hrnček cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 hrnček mlieka (200 ml)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 plátky želatíny
  • 2 lyžice vody
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 100 g kandizovaného ovocia

Postup:

  • Vodu s cukrom si zvarte do konzistencie sirupu, nechajte prebublávať asi 2-3 minúty.
  • Sirup nechajte mierne vychladnúť, potom doň primiešajte rum alebo arómu.
  • Akonáhle bude sirup vychladnutý, môžete do neho z oboch strán namáčať piškóty.
  • Piškóty vyložte tortovú formu s priemerom asi 20 cm dookola (na to by vám malo stačiť asi 20-25 piškót), zvyšok využite na dno a polovicu si nechajte ešte na ďalšie poschodie.

Príprava náplne:

  • Nádobu na šľahanie vrátane šľahacích metiel si dajte do mrazničky na 20 minút vychladiť.
  • Potom stačí smotanu do misy naliať a šľahať 1 minútu.
  • Želatínové plátky si dajte do studenej vody napučať.
  • Nad vodným kúpeľom si vyšľahajte vajcia s cukrom a mliekom do krému.
  • Kedy je krém hotový, poznáte podľa tuhosti, začne hustnúť a prichytávať sa na metličku.
  • Hotový krém dajte z pary preč a vyšľahajte vody zbavené želé plátky.
  • Miešajte do úplného vychladnutia.
  • Potom ešte k zmesi pridajte šľahačku, kandizované ovocie a zamiešajte.
  • Polovicu krému navrstvite na prvé poschodie piškótu.
  • Namočte zvyšok piškótu v sirupe a naskladajte na krém.
  • Na piškóty rozprestrite druhú polovicu náplne.
  • Dajte vychladiť do chladničky najlepšie cez noc.
nepečený múčnik z piškóty
Zdroj: youtube.com

Nepečené múčniky a dezerty sú skvelou voľbou, keď nestíhate, neradi pečiete alebo nemáte dostatok priestoru v rúre (niečo sa vám práve pečie).

Korpusy sa dajú urobiť z piškót alebo rôznych opätkov (u nás obľúbených BeBe).

Náplne a kombinácie sú rôzne, okrem cheesecakov patria k obľúbeným aj rôzne druhy tiramisu. Vyskúšajte napríklad naše populárne tiramisu rezy .

Vychutnajte si ich so svojou obľúbenou šálkou kávy pripravenou v kávovare Siemens .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.