Nátierka z konzervovaných či vopred podusených rýb sa dá použiť na dobrej večeri alebo výdatné desiatu.
Výživná hodnota tejto nátierky je vysoká, pretože ryby obsahujú množstvo dôležitých látok, ktorých nie je v našej strave nazvyš a pridaním vhodných ďalších ingrediencií nátierku môžeme ešte ďalej obohatiť.
Inšpirujte sa našimi 5 recepty na rybie nátierky!
Rybie nátierka zo sardiniek
K výrobe tejto sardiniek nátierky stačí len pár ingrediencií, môže slúžiť ako rýchla večera alebo desiata.
INGREDIENCIE
- 2 konzervy sardiniek v pretlaku
- 25 g masla
- 1 lyžička feferóniek so soľou
- 1 cibuľa
- 1/2 kelímku nátierkového masla
- 2 lyžice jemného kečupu
POSTUP
- Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kocky.
- Ryby v pretlaku dáme aj s omáčkou do misky a roztlačíme.
- Spoločne s nátierkovým a klasickým maslom vyšľaháme.
- Nakoniec vmiešame kečup a feferónky soli.
- Pre pikantnosť môžeme kečup nahradiť ostrým alebo pridať trochu chilli.
- Dáme odležať a vychladiť do chladničky.
- Rajčinovú rybie nátierku podávame najlepšie na čerstvom chlebe.

Rybie nátierka z olejovek
olejovky sú pre nás obrovským a najdôležitejším zdrojom prírodného jódu , mäso obsahuje esenciálne rybí tuk, proteíny, minerály, stopové prvky a množstvo vitamínov A, B a D .
Mäso je ľahko stráviteľné, rybí tuk je bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín – omega 3.
INGREDIENCIE
- 250 g tvarohu
- 1-2 uvarené vajcia
- konzervu sardiniek v oleji
- malá cibuľa, nasekaná
- 1-2 nakladané uhorky, nasekané
- soľ
- korenie
- horčica
- šťava z citróna
- čerstvá petržlen, sekaná
POSTUP
- Do misky vložíme všetky ingrediencie.
- Pridáme horčicu, citrónovú šťavu, posekanou petržlen a korenie.
- Dobre premiešame.

Objavte podobné tipy
Rybie nátierka z údenej makrely
Makrela je morská dravá ryba.
Jej mäso obsahuje veľa omega-3 mastných kyselín, ktorých máme v strave zúfalo málo.
Pripravte si makrelovou nátierku a urobíte aj niečo prospešné pre svoje zdravie.
INGREDIENCIE
- 200 g mäsa z údenej makrely
- 1 balenie lučiny Jogurtina
- 1 jarná cibuľka, nasekaná
- 1 lyžica posekaného kôpru
- soľ, korenie, citrónová šťava
POSTUP
- Oberieme mäso z makrely.
- Makrelu premiešame s lučinou.
- Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Pridáme sekanú cibuľku, kôpor a citrónovou šťavou.
- Premiešame.

Nátierka z rybieho filé
INGREDIENCIE
- 2 ks údených rybích filiet
- 100 g masla
- 1 kus cibuľa šalotka
- 1 lyžica majonézy
- soľ a korenie
- citrónová šťava
- štipka mletej papriky
- toasty na podávanie
POSTUP
- Maslo si pozvoľna rozpustíme a dáme bokom.
- Nakrájame si šalotku a na masle ju zľahka orestujeme.
- K tomuto základu pridáme ryby a pekne je roztlačíme s maslom a šalotkou.
- Nátierku dochutíme citrónom, časť si necháme na ozdobu.
- Toasty, najlepšie zapečené pod grilom, natierame rybie

Rybí pomazánky na chlebíčky
Patrí k chutným a zdravým s dávkou čerstvej koreňovej zeleniny.
INGREDIENCIE
- 400 g rybieho filé
- 1 lyžica oleja
- 100 g zeleru
- 50 g mrkvy
- 2 lyžice majonézy
- 4 lyžice bieleho jogurtu
- citrónová šťava
- pažítka
- mleté čierne korenie a soľ
POSTUP
- Ak máme mrazené rybie filé, necháme ho rozmraziť.
- Osušíme a na panvici s trochou oleja ho opečieme, pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
- Očistený zeler a mrkvy nastrúhame na jemnom strúhadle.
- Zmiešame s rybím filé, majonézou, jogurtom, ochutíme citrónovou šťavou, nasekanou pažítkou, mletým čiernym korením, soľou.
- Plátky bielej veky zľahka nasucho opečieme, natrieme nátierkou, ozdobíme plátkom citróna a pažítkou.

Všetky nátierky sa výborne kombinujú s bežne dostupným pečivom zo svetlej alebo celozrnné múky – chleby, rožky, alebo aj pečivom doma pripraveným .