Neviete, čo rýchlo k večeri ? Chcete trochu ozdraviť rodinný jedálniček? Máte zvyšky surovín, ktoré je potrebné chytro spracovať?
Na všetky otázky vám nájdu odpoveď nátierky. A s týmito 7 jednoduchými recepty vám najrôznejšie nátierky pôjdu pekne od ruky!
Tvarôžková nátierka
INGREDIENCIE
- 4 olomoucké syrečky
- 100 g masla
- 100 g nátierkového masla
- 1 cibuľa
- soľ, korenie
- petržlenová vňať
POSTUP
- Tvarôžky roztlačíme vidličkou a vymiešame s maslom. a nátierkovým maslom.
- Pridáme jemne nakrájanú cibuľu, pažítku, soľ a korenie.
- Podávame s pečivom a zeleninou.
Objavte podobné tipy
Salámová nátierka
INGREDIENCIE
- 3 lyžice majonézy
- 3 lyžice taveného syra
- 1 lyžica masla
- 1 cibuľa
- 2 vajcia
- 200 g šunkovej salámy
- 1 paprika
- soľ, korenie
POSTUP
- Cibuľu olúpeme a rozkrájame na štvrtky.
- Papriku odsemeníme a rozkrojíme na polovice
- Oboje aj zvyšok ingrediencií zmixujeme v hladký krém.
- Nátierka je sýta, podávame ju s čerstvou zeleninou a pečivom ako studenú večeru.
mrkvová nátierka
INGREDIENCIE
- 4 mrkvy
- 1 hutnejšie biy jogurt
- 1 lyžička karí
- soľ
- hrsť bazalky
POSTUP
- Mrkvy oškrabeme a krátko predvaríme.
- Všetko okrem bazalky zmixujeme v hladký krém.
- Podávame s pečivom, ozdobené bazalkou.
- Nátierka je vhodná aj pre deti.
Syrová nátierka
INGREDIENCIE
- 1 cibuľa
- 100 g mäkkého syra
- 200 g tvrdého syra
- pažítka
- soľ, korenie
POSTUP
- Cibuľu olúpeme a rozštvrtíme.
- Všetky ingrediencie zmixujeme do hladka.
- Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou, napríklad cherry paradajkami.
Chrenová nátierka
INGREDIENCIE
- 200 g tvrdého syra
- 1 pohár chrenu
- 1 nátierkové maslo
- 2 lyžice majonézy
- hrsť pažítky
POSTUP
- Polovicu pažítky dáme bokom, zvyšok ingrediencií vymixujeme do hladka.
- Nátierku servírujeme s pečivom alebo ako dip s mäsom, ozdobíme pažítkou.
krabie nátierka
INGREDIENCIE
- 1 balenie krabích tyčiniek
- 120 g tvarohu
- 4 lyžice tatárskej omáčky
- pažítka
- soľ, korenie
POSTUP
- Omáčku a tvaroh zmixujeme.
- Vmiešame pažítku a nastrúhané krabie tyčinky.
- Dochutíme soľou a korením,
- Podávame s pečivom alebo krekry.
Cícerová nátierka
INGREDIENCIE
- 2 mrkvy
- 1 vajce
- 1 hrnček varené cíceru
- bazalka
- soľ, korenie
- 3 lyžice rastlinného tuku
- 3 lyžice nátierkového masla
POSTUP
- Žĺtok vymiešame s rastlinným tukom, pridáme nátierkové maslo a bazalku.
- Bielok nasekáme na drobno a vmiešame do nátierky.
- Polovicu cíceru vymixujeme do hladka, druhú vymiešame vidličkou a všetko zmiešame.
- Mrkva ľahko predvaríme a nastrúhame, pridáme do nátierky a dochutíme soľou a korením.
- Podávame s pečivom a zeleninou.
Nátierky podávame s pečivom podľa vlastnej voľby. Môže to byť aj chlieb alebo chlebové pečivo, žemle, rožky, bagety vlastnej výroby. Okrem čerstvého pečiva môžeme staršie pečivo aj rýchlo rozpékat alebo osmažiť.
Ak pridávame do nátierok mäkkej údeniny, je lepšie ich nastrúhať. Pôjde nám to lepšie, ak pred tým na chvíľu vložíme údeninu do mrazničky.