5 najlepších receptov na bôčikové nátierky ktoré kedy ochutnáte! Inšpirujte sa

Poďte si s nami vychutnať tieto recepty na nátierky z bôčika na všetky možné spôsoby.

Lahodné krehké mäso s obľúbeným pečivom sa vám rozplynú na jazyku.

Je to ideálne pohostenie ako na návštevy, tak na oslavy.

Akú si vyberiete vy?

Nátierka z údeného hovädzieho bôčika

Táto jednoduchá nátierka s kukuricou, čiernymi fazuľami a nasekaným bôčikom je recept, ktorý k nám doputoval až z Texasu. Je to klasická príloha k zahryzovaniu, napríklad keď sa hrá dôležitý zápas v americkom futbale.

Čo budeme potrebovať

  1. 450 g údeného bôčika
  2. 450 g Madety
  3. 360 g kukurice (scedené)
  4. 360 g fazule (scedené)
  5. 370 g paradajok v konzerve
  6. 25 ml BBQ omáčky
  7. Lyžička chilli
  8. 30 g jarnej cibuľky
  9. Paprička jalapeno (nakrájaná)
  10. Tortilla chipsy alebo krekry

Postup

  1. Do kuchynského robota nakrájame na malé kúsky údený bôčik
  2. Začneme ho mixovať, kým nebude nasekaný na malé kúsky
  3. Nasekaný bôčik preložíme na panvicu
  4. Pridáme k nemu všetky zvyšné ingrediencie a začneme pomaly na nízku teplotu variť
  5. Prísady spoločne premiešavame, aby sa syr rozpustil
  6. Takto varíme asi 30 minút, kým sa syr nerozpustí
  7. Keď je rozpustený, teplotu ľahko zvýšime a varíme ďalších 10 minút, kým nezačne syr prebublávať
  8. Hotovú nátierku prelejeme do servírovacej misky a ozdobíme nasekaným koriandrom a nakrájanou jalapeno
  9. Podávame s tortillovými chipsy, opečeným toastom alebo chlebom
Mäsová nátierka z hovädzieho s BBQ omáčkou a chilli.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Pikantná bôčiková nátierka s cesnakom

Zaúdený bôčik v záplave zeleninovej domácej salsy pokrytý rozpusteným syrom je niečo si si predstavím, keď sa povie ideálna filmová noc. Pomazánka podávaná s chrumkavými chipsmi je najlepšia keď sa konzumuje ešte za tepla, priamo z rúry.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g uvareného bôčika (nakrájaný)
  2. 250 g strúhaného tvrdého syra
  3. 3 kríkové paradajky (rozpolené a zbavené jadrovníka)
  4. 5 strúčikov cesnaku
  5. ½ cibule (nakrájané)
  6. Jalapeno (nakrájané)
  7. Hrsť koriandra (nasekaný)
  8. 2 lyžice limetovej šťavy
  9. Soľ
  10. Korenie
  11. Olivový olej

Postup

  1. Plech do rúry potrieme olivovým olejom
  2. Rozložíme naň paradajky, cesnak, cibuľu a jalapeno
  3. Vložím plech do rúry a zeleninu grilujeme na 200 stupňov asi 15 minút, kým nezačne hnednúť
  4. Dávame si pozor najmä na cesnak a jalapeno, ktoré sa môžu rýchlo spáliť
  5. Zeleninu vyberieme z rúry a teplotu v rúre znížime na 180 stupňov
  6. Zeleninovú zmes vložíme do kuchynského robota
  7. Pridáme limetku a koriander
  8. V robote zeleninu rozmixujeme do hladka a podľa chuti osolíme a okoreníme
  9. Do veľkej zapekacej misy potom vlejeme zeleninovú salsu a pridáme nakrájaný bôčik
  10. Vložíme do rúry a pečieme približne 8 minút
  11. Misu vyberieme z rúry, posypeme syrom a pečieme, kým sa syr nerozpustí
  12. Nátierku podávame ešte teplú na opečenom chlebe
Pikantná mäsová nátierka s cesnakom a chilli.
Zdroj: thekitchn.com

Toastová nátierka z bôčika

Krémový syr a krémový bôčik je kombinácia, ktorú jednoducho musíte ochutnať. Ale pozor, je vysoko návyková.

Čo budeme potrebovať

  1. 230 g smotanového syra
  2. 40 ml majonézy
  3. 2 lyžice horčice
  4. Lyžička korenia
  5. 30 g kyslých uhoriek (nadrobno nakrájaných)
  6. 75 g strúhaného tvrdého syra
  7. 200 g údeného bôčika
  8. 100 g šunky (nakrájané)
  9. 100 g salámy (nakrájanej)
  10. Lyžička sladkej papriky
  11. Toastový chlieb (opečený)

Postup

  1. Rúru nastavíme na režim grilu a zapneme ju na teplotu 160 stupňov
  2. V kuchynskom mixéri si rozmixujeme na malé kúsky údený bôčik
  3. Vo veľkej mise si zmiešame smotanový syr s majonézou, horčicou a korením
  4. Pridáme nakrájané uhorky a 50 g nastrúhaného syra
  5. Všetko spoločne dobre premiešame
  6. Potom pridáme nasekaný bôčik, šunku a salámu
  7. Všetko spoločne premiešame, aby sa ingrediencie prepojili
  8. Bôčikovú nátierku preložíme do zapekacej misy
  9. Posypeme ju zvyšným nastrúhaným syrom a paprikou
  10. Misu s nátierkou vložíme do rúry a pečieme približne hodinu
  11. Nátierky by nám mali začať prebublávať, potom ju vyberieme z rúry, necháme chvíľu oddýchnuť a podávame jej s opečeným toastom
Lahodná nátierka z tučného mäsa v chrumkavej žemle so syrom.
Zdroj: frugalhausfrau.com

Nátierka z pečeného bôčika a piva

Čo by sme to boli za Čechov, keby sme tu nemali aspoň jeden recept s pivom. Vyberte si svoj obľúbený druh piva a rozum vám zostane stáť ako je tento pokrm výborný.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 kg bravčového bôčika
  2. Celý cesnak
  3. Veľkú cibuľu
  4. 200 g masti (alebo masla)
  5. 4 lyžice horčice
  6. Lyžica drvenej rasce
  7. 300 ml svetlého piva
  8. 2 lyžičky chilli
  9. Soľ
  10. Korenie

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Bôčik si nasolíme a okoreníme
  3. Cesnak si prelisujeme a potom ho votrieme do bôčika
  4. Pridáme rascu a potrieme ho horčicou
  5. Cibuľu si nahrubo nakrájame a nasypeme ju do zapekacej misy
  6. Na cibuľu položíme nakorenený bôčik a všetko podlejeme pivom
  7. Takto pripravený bôčik vložíme do predhriatej rúry a pečieme ho asi 2 hodiny, kým nezmäkne
  8. Pokiaľ sa tekutina rýchlo vyparuje, pridávame pivo alebo vodu
  9. Bôčik potom vyberieme z rúry aj z pekáča a dáme bokom
  10. Do výpeku pridáme masť alebo maslo a necháme ho rozpustiť
  11. Z upečeného bôčika zložíme kožu
  12. Bôčik necháme zľahka vychladnúť, a potom ho nakrájame na menšie kúsky, ktoré vložíme do kuchynského robota
  13. Pridáme trochu výpeku a mixujeme
  14. Výpok pridávame podľa toho ako veľmi tekutú alebo hustú nátierku z bôčika chceme mať
  15. Hotovú nátierku podávame s čerstvým chlebom, posypanou jarnou cibuľkou, kyslými uhorkami a chrenom
Nátierka s pivom a tučným údeným mäsom.
Zdroj: honest-food.net

Nátierka z bravčového bôčika

V pár jednoduchých krokoch si doma vytvoríte neskutočne lahodný pokrm, ktorý môžete podávať pri každej príležitosti, pretože ho nebude nikdy dosť.

Čo budeme potrebovať

  1. 200 g upečeného bôčika
  2. 50 g bôčikového výpečku
  3. 80 g cibule (nakrájaná nadrobno)
  4. 20 ml horčica
  5. 40 g kyslých uhoriek (najemno nakrájaných)
  6. Soľ
  7. Korenie

Postup

  1. Upečený bôčik nakrájame na malé kúsky
  2. Tie zmiešame s výpečkom, cibuľou a horčicou
  3. Všetko spolu zmiešame a roztlačíme vidličkou
  4. Nadrobno nakrájané kyslé uhorky vmiešame do bôčikovej nátierky
  5. Nátierku ochutnáme a podľa chuti dosolíme a okoreníme
  6. Pred podávaním necháme nátierku aspoň 1 hodinu odpočinúť v chladničke, aby sa chute rozležali
  7. Finálny produkt podávame s čerstvým pečivom alebo čerstvou zeleninou
Bravčové pečené tučné mäso s cibuľou a horčicou a chrumkavým pečivom.
Zdroj: olivemagazine.com

Pokiaľ patríte medzi pravých, nefalšovaných milovníkov mäsa na všetky možné i nemožné spôsoby, neváhajte sa pozrieť aj na naše ďalšie skvelé recepty, ktoré sú plné chutného mäsa. Vyskúšajte tieto recepty na nátierky z bravčového mäsa , ktorými uchvátite vašich priateľov alebo tieto recepty na hovädzie rezančeky , ktorými môžete upokojiť chuťové poháriky vašej celej rodiny.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.