Najlepšie rýchle jablčné múčniky v 5 variantoch ako (nielen) núdzovkou, keď nestíhate

Jablká v obchode zoženiete vždy. Výhodou teda je, že si múčniky z jabĺk môžete urobiť v každom ročnom období.

Tieto recepty sú jednoduché a hlavne rýchlo hotové.

Chcete pripraviť raňajky, desiatu alebo pohostenie pre návštevu? Nič z toho nie je problém.

Rýchly jablkový múčnik s videorecepty

Tento recept je prvým z bleskovek, ktoré si môžete upiecť. Je náramne dobrý a nadýchaný ako obláčik. A čo je jeho veľkým kladom? Nepotrebujete na ten luxus žiadnych drahých ingrediencií.

ingrediencie:

  • 6 veľkých vajec izbovej teploty
  • 1 hrnček cukru
  • 1 a ⅓ hrnčeka polohrubej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 stredne veľké až veľké jablká
  • 1 lyžička práškového cukru na posypanie

postup:

  • Vajcia si vyšľahajte šľahačom (asi po dobu 1 minúty), postupne pridávajte cukor a mixujte asi 8 -10 minút.
  • Medzitým si olúpte jablká a nakrájajte ich na asi 5 mm hrubé kocky
  • Múku s kypriacim práškom si zmiešajte zvlášť a potom pridajte do vaječnej zmesi v troch etapách.
  • Pridajte vanilku a krátko premiešajte.
  • Jeden hrnček jabĺk si nechajte bokom a zvyšok do cesta nasypte a zamiešajte.
  • Hotové cesto nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom približne 22 cm.
  • Navrch nasypte 1 hrnček jabĺk, ktoré ste si dali bokom.
  • Pečte na 175 ° C asi 50-55 minút.
  • Vychladnutý koláč poprášte práškovým cukrom.
múčnik z jabĺk podľa ruskej receptúry
Zdroj: foodandwine.com

videorecept si prezrite tu:

Najlepší múčnik s jablkami a gréckym jogurtom

Jogurt dodáva múčnikom vláčnosť a zároveň pridáva výživovú zložku navyše. Čo hovoríte na tento kúsok? Je hotový, než napočítate do troch. A navyše je aj veľmi chutný.

ingrediencie:

  • 200 gramov polohrubej múky
  • 150 gramov cukru
  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • 2 vajcia
  • 4 lyžičky prášku do pečiva
  • 4 lyžice slnečnicového oleja
  • 2 jablká
  • škorica
  • maslo
  • cukor múčka

postup:

  • Vajcia vyšľahajte s cukrom do nadýchané peny.
  • Pridajte olej a zašľahajte.
  • Potom pridajte jogurt a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  • Jablká ošúpte a nakrájajte na plátky.
  • Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom asi 22 cm.
  • Na cesto naskladajte jablká do ľubovoľného tvaru, posypte trochou cukru, škoricou a kockami masla.
  • Dajte piecť na 180 ° C na dobu asi 45 minút.
  • Vychladnutý koláč posypte cukrom múčkou.
jablkový múčnik so škoricou a jagurtem
Zdroj: bbc.co.uk

Bleskový jablkový koláč

Múčnik z jabĺk po francúzsky – neznie to fajn? Kto milujete práve túto zahraničnú kuchyňu, máte možnosť vyskúšať tento bleskový recept. Je dokonalý len tak samotný, ale s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou je najlepší.

ingrediencie:

  • ½ hrnčeka polohrubej múky
  • ½ hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ hrnčeka zmäknutého masla
  • ⅔ hrnčeka cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 lyžice rumu
  • 2 jablká
  • cukor múčka na posypanie

postup:

  • Múku zmiešajte s práškom do pečiva a soľou.
  • Pomocou mixéra si vyšľahajte maslo s cukrom do nadýchané peny.
  • Potom k nemu pridávajte vajcia jedno po druhom a šľahajte, kým všetko nie je dobre spojené.
  • Pridajte vanilku, rum a vyšľahajte.
  • Nakoniec pridajte múku a na malé kocky nakrájané jablká a opatrne, ale zároveň dôkladne všetko premiešajte.
  • Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy (priemer cca 22 cm).
  • Pečte na 175 ° C asi 40 minút.
múčnik z jabĺk po francúzsky
Zdroj: thekitchn.com

Jablkové šatôčky z domáceho cesta

Tento recept na múčnik s jablkami je rýchly, ale cesto je potrebné pripraviť hodinu vopred. Napriek tomu však toto lahodné maslové a chrumkavé cesto za to stojí.

ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 a ¼ hrnčeka polohrubej múky
  • 1 a ¼ hrnčeka hladkej múky
  • ½ lyžičky soli
  • 1 hrnček vychladnutého masla nakrájaného na malé kocky
  • ½ hrnčeka kyslej smotany
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • ½ hrnčeka ľadovej vody

Na náplň:

  • 2 veľké jablká
  • ⅓ hrnčeka cukru
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • štipka soli

Na dokončenie:

  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice vody
  • práškový cukor

postup:

Príprava cesta:

  • Múku si zmiešajte so soľou a pridajte maslo.
  • Pomocou mixéra zmes vyšľahajte tak, aby sa všetko spojilo (Nešľahajte ale príliš dlho, aby maslo nezmäkol).
  • Kyslú smotanu s citrónovou šťavou a vodou si vyšľahajte bokom.
  • Potom túto zmes opatrne premiešajte pomocou vidličky s maslom a múkou.
  • Z cesta vytvarujte bochník, zabaľte do potravinovej fólie a dajte na minimálne 1 hodinu odležať do chladničky (môže tam byť až 2 dni a v mrazničke vydržia i mesiac).

Príprava náplne:

  • Medzitým, čo sa cesto chladí, pripravte si náplň.
  • Jablká ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na menšie kocky.
  • Dajte ich variť do malého množstva vody spolu so škoricou a cukrom.
  • Varte zhruba 8-10 minút do mäkka.
  • Po uvarení je preceďte (vodu z jabĺk si vypite) a nechajte ich chvíľu vychladnúť.

Príprava taštičiek:

  • Vychladnuté cesto si rozdeľte na 2 polovice.
  • Jednu polovicu dajte späť do chladničky a druhú vyvaľkajte na mierne pomúčenej doske na asi 3 mm hrubé cesto.
  • Teraz záleží na vás, či chcete cesto nakrájať nožom na štvorce alebo vykrojiť hrnčekom o ľubovoľnej veľkosti do tvare kolieska.
  • Do nakrájaných kúskov vkladajte náplň (1-2 lyžice) a priložte na polovice (u štvorcov sa môžete rozhodnúť, či prepolíme do tvaru obdĺžnika alebo trojuholníka).
  • Okraje všetkých šatôčok potrite vodou, aby sa dobre spojili.
  • Naviac je stlačte vidličkou (spojí sa ešte lepšie a bude to vyzerať pekne).
  • Na každom šatôčky urobte malé zárezy a potrite ich žĺtkom zmiešaným s trochou vody.
  • Uložte ich na papierom na pečenie vyložený plech.
  • Dajte ich piecť na 190 ° C na dobu približne 20 minút.
  • To isté zopakujte s druhou polovicou cesta.
  • Pečte do zlatista. Vychladnuté kúsky posypte práškovým cukrom a podávajte.
jablčnej šatôčky so škoricou
Zdroj: bakeorbreak.com

Tip: Vychladlé těsto si klidně už předpřipravte. Vyválený plát stačí zabalit do pečícího papíru (jako vyválené listové těsto z obchodu) a uložit do lednice. Tam už může čekat na vhodnou dobu. Potom už bude stačit nakrájet, naplnit, potřít a šup s tím do trouby. 

Buďte kreatívni a využite tento recept na jednoduchú jablčnú plnku napríklad do štrúdle. Mrknite aj na naše listová cesta na rôzne spôsoby a urobte úžasný dezert ku kávičke .

Recept múčnik z jabĺk s mrveničkou na plech

Drobenkový múčniky na rôzne variácie – ty chýbať nemôžu. Tento recept je veľmi jednoduchý. Z mrveničky sa urobí aj samotné cesto. Stačí nakrájať jablká a je to.

ingrediencie:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 a ½ hrnčeka masla
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • ⅓ hrnčeka cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 veľké vajce
  • 5 jabĺk
  • 1 a ⅓ hrnčeka jablkovej přesnídávky
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky škorice
  • ½ hrnčeka trstinového cukru

postup:

  • Múky si zmiešajte s bielym aj trstinovým cukrom, práškom do pečiva a maslom. Vytvorte posýpku.
  • Polovicu odrobinky si dajte bokom a druhú polovicu zmiešajte s vajcom.
  • Jablká si ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte je spolu s príkrmom, škoricou, citrónovú šťavu aj kôrou.
  • Cesto nalejte do vymasteného vysypaného plechu (asi 25 × 30 cm veľkého).
  • Navrch dajte jablčnú zmes a na ňu rozdrobte posýpku.
  • Pečte pri 180 ° C asi 30 minút.
koláč s posýpkou a jablkami
Zdroj: houseofnasheats.com

Z jabĺk možno vytvoriť úžasné gastronomické variácie.

A jakéablkový koláč, štrúdľa, buchty, rezy …

Skúšali ste treba jablkovej torty ? A čo napríklad smoothie z jabĺk a hrušiek ?

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.