Najlepšie recepty s rybami: pečené i vyprážané

Nie je potrebné obmedzovať sa v konzumácii morských rýb iba na dobu dovolenky.

V dnešnej dobe mnoho reťazcov ponúka chutné ryby aj v našich končinách.

Pripravte rybu tak, aby chutila a aspoň v myšlienkach sa preneste späť k moru.

Inšpirujte sa našimi receptami s morskými rybami!

Pečené filety z morských rýb v citrónovej omáčke

Skúsené gazdinky vedia, že kombináciou šťavnaté tresky a kyslosti citróna nemožno nič pokaziť. Vyskúšajte aj vy, prečo je tento recept tak obľúbený.

INGREDIENCIE pre dve osoby

  • 2 filety z morskej tresky
  • 2 lyžice masla
  • 1/4 hrnčeka kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku nakrájaný na drobno
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 až 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ, korenie
  • 1 až 2 lyžice jemne nasekané šalotky
  • plátky citrónu na ozdobu

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 200 ° C.
  2. Filety osolíme a okoreníme z oboch strán.
  3. Umiestnime tresky do zapekacieho misy.
  4. Maslo a smotanu rozohrejeme a miešame, kým sa obe ingrediencie nespoja.
  5. Odstavíme z plameňa a vmiešame horčicu, cesnak a citrónovú šťavu.
  6. Ryby posypeme šalotkou a zalejeme omáčkou.
  7. Pečieme 15 až 20 minút.

Hotový recept na filety z morských rýb

Osviežujúci šalát z morských rýb

Pokiaľ chcete odľahčiť kuchyni, tento šalát je tou pravou voľbou. Je nutrične vyvážený, zdravý a mimoriadne chutný.

INGREDIENCIE pre dve osoby

  • 200 g zemiakov
  • 2 filety
  • šťava z dvoch limetiek
  • 1 čakanka
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 1 uhorka
  • 1/2 zväzku koriandra
  • 1/2 zväzku mäty
  • 1 chilli paprička
  • 1 šalotka
  • 1/4 hrnčeka olivového oleja

POSTUP

  1. Uvaríme zemiaky.
  2. Ryby nakrájame na plátky a vložíme do hrnca s vodou.
  3. Do vody pridáme 1/2 limetkovej šťavy a filety 20 minút varíme.
  4. Nakrájané zemiaky a filety vložíme do šalátovej misy.
  5. Pridáme nakrájanú zeleninu (reďkovky, čakanka, uhorky) a nasekané bylinky.
  6. Zmiešame zvyšok limetkovej šťavy s nasekanou čili papričkou, šalotkou a olivovým olejom.
  7. Šalát prelejeme zálievkou a premiešame.

Hotový recept na šalát z morských rýb

Nátierky z morských rýb

Nátierky možno pripraviť aj z čerstvých rýb, častejšie sa však využívajú rybie konzervy. Ryby môžeme kombinovať s maslom, nátierkovým maslom či roztierateľným syry.

Vyskúšali sme recept na taliansku tuniakovou nátierku.

INGREDIENCIE pre dve osoby

  • 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica nasekaných kapár
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica šťavy z citróna
  • soľ, korenie

POSTUP

  1. Všetky ingrediencie starostlivo premiešame.
  2. Podávame s čerstvým pečivom.

Hotový recept na nátierku z morských rýb

Pripravili sme vám tri recepty, ako zdravo obohatiť svoj jedálniček.

Ako vhodnú prílohu k morským rybám môžete vyskúšať napríklad niektoré z zemiakových príloh.

Snažte sa kupovať ryby čo najčerstvejšie, pri mrazených si strážte obsah vody vo výrobku.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.