Vychutnajte si luxusnú kombináciu receptov s mäsom a syrom 5x inak. Máme pre vás tie najlepšie recepty!

Syry môžeme používať v studenej aj v teplej kuchyni.

Sú výborné na zapekanie a hodia sa tiež do mäsových jedál.

Tentokrát sme si pre vás pripravili 5 luxusných receptov na mäso so syrom, na ktorých si pochutí celá vaša rodina!

Sú rýchle, jednoduché a zvládne ich úplne každý.

Pečené kuracie prsia so šunkou a syrom

Príprava tohto jednoduchého kurčaťa so schwarzwaldskou šunkou a švajčiarskym syrom zaberie iba 30 minút! Skvelý a ľahký recept a pritom toľko chuti!

INGREDIENCIA

  • 4 kuracie prsia
  • ¼ šálky horčice
  • 4 plátky schwarzwaldskej šunky
  • 4 plátky švajčiarskeho syra
  • ¼ šálky slaniny, rozdrobené, varené
  • 2 lyžice petržlenovej vňate, čerstvé, nasekané

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Do pekáča pridajte na tenké plátky nakrájané kuracie prsia.
  • Každé kuracie prsník potrite 1 lyžicou horčice.
  • Navrch každého prsia dajte plátok šunky, ktorý preložte okolo prsia.
  • Na šunku dajte nakrájaný syr.
  • Okolo kuracích pŕs preložte plátky syra.
  • Pečte v predhriatej rúre 20-30 minút alebo kým kuracie prsia nebudú hotové.
  • Ozdobte rozdrobenou slaninkou a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Kuracie mäso so šunkou, slaninkou a petržlenovou vňaťou na panvici.
www.juliasalbum.com

Vyskúšať tiež môžete našich 5 najlepších receptov na šťavnaté kuracie prsíčka supreme ! Užijete si každé sústo.

Zapečené bravčové kotlety

Chrumkavé bravčové kotlety navrstvené na krémové zemiaky, ktoré sa pečú, kým nie sú dokonale mäkké. Urobte si túto jednoduchú večeru počas rušeného pracovného týždňa. Pochutí si celá vaša rodina!

INGREDIENCIA

Na bravčové kotlety:

  • 6 bravčových kotliet bez kosti
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Na gratín:

  • 300 ml kupované krémové hubové polievky
  • 1 šálka mlieka
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • ½ šálky kyslej smotany
  • 80 g vyprážané cibuľky
  • 200 g zemiakov nakrájaných na tenké plátky

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Zahrejte rastlinný olej vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
  • Bravčové kotlety osoľte a potom opekajte 2–3 minúty z každej strany na panvici alebo dozlatista.
  • Vo veľkej miske zmiešajte krémovú hubovú polievku, mlieko, čedar, kyslú smotanu a polovice vyprážané cibule.
  • Nakrájané zemiaky umiestnite do rovnomernej vrstvy na dno zapekacej misky s rozmermi 23 × 33 cm a potom na ne dajte rovnomernú vrstvu bravčových kotliet.
  • Nalejte zmes na bravčové kotlety a zakryte alobalom.
  • Pečte 30 minút, potom odstráňte alobal, poukladajte zvyšnú vyprážanú cibuľkou a pečte odkryté 10–15 minút.
  • Užite si to!
Bravčové mäso so syrovou zmesou, vyprážanou cibuľkou a bylinkami v zapekacej mise, naberané veľkou naberačkou.
www.40aprons.com

Máme pre vás aj ďalšie luxusné recepty na zapekané kotletky na 6 rôznych spôsobov. Vyskúšajte ich všetky!

Mäsové guličky plnené mozzarellou

Tieto guličky z mletého hovädzieho mäsa sú skvelým spestrením napríklad špaget. Môžete ich podávať aj samotné ako úžasné predjedlo na večierku. Hostia budú nadšení!

INGREDIENCIA

  • 700 g mletého hovädzieho mäsa, 85-90% chudého
  • 1/3 šálky strúhanky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice vody
  • 170 g mozzarelly nakrájanej na cca centimetrové kocky
  • 3 šálky marinara omáčky (domáce alebo zakúpené v obchode), ohriate
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • olej v spreji

Na domácu marinara omáčku:

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/2 strednej žltej cibule, nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 800 g konzervovaných drvených paradajok
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžica čerstvej bazalky alebo petržlenovej vňate, jemne nasekané

POSTUP

  • Predhrejte si rúru na funkciu gril.
  • Plech na pečenie vyložte alobalom, ktorý nastriekajte olejom v spreji.
  • Vložte hovädzie mäso, strúhanku, soľ, korenie, sušený cesnak, oregano, vajcia a vodu do misy; miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí.
  • Možno budete musieť pridať viac vody, aby ste získali hladkú zmes.
  • Odoberte približne 2 polievkové lyžice mäsovej zmesi a vyvaľkajte z nej guľu.
  • Do mäsovej gule vtlačte kocku syra a uistite sa, že mäso syr úplne obklopuje.
  • Umiestnite mäsovú guľôčku na plech a opakujte so zvyšným mäsom a syrom.
  • Vršky mäsových guličiek postriekajte olejom v spreji.
  • Grilujte 10 minút alebo pokiaľ nie sú mäsové guličky hotové – neprevarujte, syrová náplň by mohla začať vytekať.
  • Mäsové guličky položte na tanier, prelejte marinara omáčkou, posypte petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.
  • Domácu marinara omáčku si pripravíte tak, že umiestnite hrniec na stredný plameň a pridáte 2 lyžice olivového oleja.
  • Akonáhle je olej horúci, pridajte nakrájanú cibuľu a za častého miešania restujte, kým nezmäkne a nezezlátne (asi 5 minút).
  • Pridajte nasekaný cesnak a miešajte 1 minútu, alebo kým nezavonia.
  • Vmiešajte drvené paradajky, 1/2 lyžičky oregana, 1/2 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia.
  • Priveďte k miernemu varu, znížte teplotu a čiastočne prikryté varte 15 minút.
  • Nakoniec vmiešajte 1 lyžicu nasekanej čerstvej bazalky a potom vypnite sporák.
  • Máte hotovo!
Guličky z mletého mäsa plnené syrom, zaliate paradajkovou omáčkou a servírované v panvici.
www.therecipecritic.com

Bravčový rezeň plnený syrom a prosciuttom

Luxusný obaľovaný rezeň plnený syrom a šunkou si ľahko pripravíte doma pomocou tohto jednoduchého receptu. Syr ementál a prosciutto rezňa dodávajú autentickú chuť, a pretože je táto verzia rýchla na prípravu, je to idálny pokrm, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek počas pracovného týždňa.

INGREDIENCIA

  • 4 malé bravčové rezne z bravčového stehna, celkom asi 300 g
  • 4 plátky prosciutta
  • 50 g ementálu, nakrájaného na plátky
  • 4 lyžice hladkej múky, okorenené
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 75 g suchej bielej strúhanky
  • olej

POSTUP

  • Plátky bravčového stehna vložte medzi listami papiera na pečenie a valčekom alebo ťažkou panvicou roztlačte, kým nebudú veľmi tenké (asi ½ cm).
  • Na jeden plátok mäsa položte 1 plátok prosciutta a naň dajte 2 plátky syra.
  • Navrch dajte druhý plátok prosciutta a potom druhý plátok mäsa.
  • Zatlačte okraje k sebe, aby sa všetko vo vnútri uzavrelo.
  • Opakujte aj s druhým rezňom.
  • Múku, vajcia a strúhanku dajte na samostatné taniere.
  • Rezne poprášte múkou, namočte vo vajci a potom obaľte v strúhanke.
  • Opakujte s vajcom a strúhankou, aby ste mali poriadnu vrstvu strúhanky.
  • Na veľkej panvici rozohrejte asi 1 cm oleja a potom rezeň smažte 3 minúty z každej strany, kým nezozlátne a nebude chrumkavý.
  • Dobrú chuť!
Plnený rezeň servírovaný na tanieri so šalátom.
www.olivemagazine.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie teflónových panvíc . Prečo sú také obľúbené a aké majú vlastnosti? To všetko sa dozviete v našom článku!

Pečené morčacie prsia s čínskou kapustou, paradajkami a syrom

Tento pokrm je pre milovníkov jednoduchej kuchyne. Namiesto zemiakov a majonézy sa používa jemná čínska kapusta, paradajky a kyslá smotana. Výsledkom je výdatné a šťavnaté, ale zároveň ľahké jedlo, ktoré je možné podávať na večeru aj obed.

INGREDIENCIA

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • ½ hlavy čínskej kapusty
  • soľ, podľa chuti
  • čierne korenie, podľa chuti
  • 6 lyžíc kyslej smotany
  • 400 g morčacích pŕs
  • 1 lyžička papriky
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 paradajka
  • 150 g syra

POSTUP

  • Rúru predhrejte na 190°C.
  • Zapekaciu misku vymažte rastlinným olejom.
  • Čínsku kapustu nakrájajte na 1-2 cm hrubé plátky.
  • Kapustu dajte do zapekacej misy, posypte soľou a korením.
  • Potrite polovicou kyslej smotany a vmiešajte horčicu.
  • Paradajky nakrájajte na tenké plátky.
  • Syr nastrúhajte nahrubo.
  • Na kapustu položte morčacie mäso, potrite zvyšnú kyslou smotanou zmiešanou s horčicou a paprikou a položte paradajkami.
  • Vložte misu do rúry a pečte 25–30 minút.
  • Potom posypte syrom a pečte ďalších 10 minút.
  • Vyberte gratinované morčacie prsia z rúry a ihneď podávajte.
Zapekané mäso s krémovou omáčkou a syrom v zapekacej mise. Vedľa sú položené čerstvé paradajky a kus syra.
www.yummytemple.com

Chcete aj ďalšie recepty na prsia z morky ? Máme pre vás 6 vynikajúcich variantov!

Vynikajúcou prílohou k mäsu so syrom sú zemiakové hranolčeky . Môžeme však servírovať aj pečené alebo varené zemiaky.

A nezabudneme stravníkom ponúknuť aj zeleninový šalát . Výborný je z čerstvej zeleniny alebo sterilizovaný šalát z červenej repy.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.