Najlepšie recepty s pečeným mäsom so syrom: tradičná česká kuchyne!

Syry môžeme používať v studenej aj v teplej kuchyni.

Sú výborné pre zapekanie a hodí sa aj do mäsových jedál.

Inšpirujte sa našimi receptami na pečené mäso syrom!

Zapečené mäso so syrom a smotanou

Syr a smotana sú ideálnou kombináciou pre zapekanie. Z mas vyberáme bravčové alebo kuracie.

INGREDIENCIE

  • 500 g mäsa – bravčové, hydinové
  • 200 g tvrdého syra
  • 150 g šunky
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • grilovacie korenie
  • 1 téglik smotany na varenie

POSTUP

  1. Mäso umyjeme a osolíme.
  2. V kastróle rozohrejeme olej, pridáme grilovacie korenie a do tohto vložíme orestovať mäso z oboch strán.
  3. Potom mäso prerobíme do tukom vymasteného pekáča.
  4. Mäso okoreníme, posypeme strúhaným syrom a zalejeme smotanou.
  5. Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov Celzia asi po dobu 40 minút.

Hotový recept na bravčové mäso sa SYRMA recipes.sparkpeople.com

Karbonátky z mletého mäsa so syrom

Výhoda mletého mäsa je jednoznačná. Je totiž pomerne rýchlo urobené.

INGREDIENCIE

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 vajce
  • 150 g tvrdého syra
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie
  • majoránka
  • celý rasca
  • olej
  • strúhanka, vajcia a hladká múka na trojobal

POSTUP

  1. Mleté mäso dáme do misky, pridáme vajcia, korenie a nastrúhaný tvrdý syr.
  2. Zo zmesi tvoríme fašírky, ktoré obaľujeme v klasickom trojobale.
  3. Karbonátky usmažíme na rozohriatom oleji v kastróle.

Hotový recept na fašírky so syrom deepsouthdish.com

Morčacie mäso so syrom

Morčacie mäso je diétne a zdravé. Doplnené syrom je ideálnym jedlom pre odľahčenú stravu.

INGREDIENCIE

  • 500 g morčacích prsník
  • plátky tvrdého syra
  • polovičky broskýň
  • soľ
  • olej
  • korenie alebo grilovacie korenie

POSTUP

  1. Morčacie prso nakrájame na plátky a zľahka naklepeme.
  2. Osolíme a okoreníme, prípadne okoreníme grilovacím korením.
  3. V kastróle rozohrejeme olej a na ňom morčacie mäso orestujeme sprudka z oboch strán.
  4. Mäso prerobíme do zapekacej misky.
  5. Na každý plátok mäsa vložíme polku broskyne a na ňu plátok tvrdého syra.
  6. Dáme zapiecť do rúry, až je mäso mäkké.

Hotový receept na morčacie mäso so syrom traegergrills.com

Bravčový plátok so šunkou a syrom

Šunka a syr sa výborne dopĺňajú. Budú tiež výborne chutiť v kombinácii s bravčovým stehnom.

INGREDIENCIE

  • 500 g bravčového mäsa zo stehna
  • 200 g šunky
  • 200 g tvrdého syra
  • olej
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. Bravčové mäso nakrájame na plátky, umyjeme a naklepeme.
  2. Mäso osolíme a okoreníme.
  3. Potom mäso sprudka orestujeme na oleji.
  4. Mierne podlejeme a dusíme, až je mäso mäkké.
  5. Ku koncu dusenia poukladáme na plátky mäsa šunku a plátky syra a necháme pod pokrievkou syr rozstup.

Hotový recept na bravčové mäso so šunkou a syrom tasteerecipe.com

Vynikajúci prílohou k mäsu so syrom sú zemiakové hranolky. Môžeme však servírovať aj pečené alebo varené zemiaky.

A nezabudneme stravníkom ponúknuť aj zeleninový šalát. Výborný je z čerstvej zeleniny alebo sterilizovaný šalát z červenej repy.

Skúste tiež naše skvelé Cuketové karbonátky . Ocenia aj vegetariáni.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.