Syry môžeme používať v studenej aj v teplej kuchyni.
Sú výborné pre zapekanie a hodí sa aj do mäsových jedál.
Inšpirujte sa našimi receptami na pečené mäso syrom!
Zapečené mäso so syrom a smotanou
Syr a smotana sú ideálnou kombináciou pre zapekanie. Z mas vyberáme bravčové alebo kuracie.
INGREDIENCIE
- 500 g mäsa – bravčové, hydinové
- 200 g tvrdého syra
- 150 g šunky
- olej
- soľ
- korenie
- grilovacie korenie
- 1 téglik smotany na varenie
POSTUP
- Mäso umyjeme a osolíme.
- V kastróle rozohrejeme olej, pridáme grilovacie korenie a do tohto vložíme orestovať mäso z oboch strán.
- Potom mäso prerobíme do tukom vymasteného pekáča.
- Mäso okoreníme, posypeme strúhaným syrom a zalejeme smotanou.
- Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov Celzia asi po dobu 40 minút.
recipes.sparkpeople.com
Objavte podobné tipy
Karbonátky z mletého mäsa so syrom
Výhoda mletého mäsa je jednoznačná. Je totiž pomerne rýchlo urobené.
INGREDIENCIE
- 500 g mletého mäsa
- 1 vajce
- 150 g tvrdého syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- celý rasca
- olej
- strúhanka, vajcia a hladká múka na trojobal
POSTUP
- Mleté mäso dáme do misky, pridáme vajcia, korenie a nastrúhaný tvrdý syr.
- Zo zmesi tvoríme fašírky, ktoré obaľujeme v klasickom trojobale.
- Karbonátky usmažíme na rozohriatom oleji v kastróle.
deepsouthdish.com
Morčacie mäso so syrom
Morčacie mäso je diétne a zdravé. Doplnené syrom je ideálnym jedlom pre odľahčenú stravu.
INGREDIENCIE
- 500 g morčacích prsník
- plátky tvrdého syra
- polovičky broskýň
- soľ
- olej
- korenie alebo grilovacie korenie
POSTUP
- Morčacie prso nakrájame na plátky a zľahka naklepeme.
- Osolíme a okoreníme, prípadne okoreníme grilovacím korením.
- V kastróle rozohrejeme olej a na ňom morčacie mäso orestujeme sprudka z oboch strán.
- Mäso prerobíme do zapekacej misky.
- Na každý plátok mäsa vložíme polku broskyne a na ňu plátok tvrdého syra.
- Dáme zapiecť do rúry, až je mäso mäkké.
traegergrills.com
Bravčový plátok so šunkou a syrom
Šunka a syr sa výborne dopĺňajú. Budú tiež výborne chutiť v kombinácii s bravčovým stehnom.
INGREDIENCIE
- 500 g bravčového mäsa zo stehna
- 200 g šunky
- 200 g tvrdého syra
- olej
- soľ
- korenie
POSTUP
- Bravčové mäso nakrájame na plátky, umyjeme a naklepeme.
- Mäso osolíme a okoreníme.
- Potom mäso sprudka orestujeme na oleji.
- Mierne podlejeme a dusíme, až je mäso mäkké.
- Ku koncu dusenia poukladáme na plátky mäsa šunku a plátky syra a necháme pod pokrievkou syr rozstup.
tasteerecipe.com
Vynikajúci prílohou k mäsu so syrom sú zemiakové hranolky. Môžeme však servírovať aj pečené alebo varené zemiaky.
A nezabudneme stravníkom ponúknuť aj zeleninový šalát. Výborný je z čerstvej zeleniny alebo sterilizovaný šalát z červenej repy.
Skúste tiež naše skvelé Cuketové karbonátky . Ocenia aj vegetariáni.