Najlepšie recepty s horčicou a mäsom

Horčica je asi najbežnejšie dochucovacia prípravok a je nenahraditeľnou súčasťou kuchyne nielen u nás, ale aj v iných krajinách.

Jej chuť sa podľa druhu môže meniť, ale vždy sa jedná o chuť mierne sladkokyslou, viac či menej štipľavú.

Pre veľa druhov sme pre vás vybrali nasledujúce recepty.

Horčicová omáčka k dusenému mäsu

Teplá prílohová omáčka s chuťou a vôňou po horčicu.

INGREDIENCIE

  • 4 ks kuracích stehenných odrezkov, alebo akékoľvek iné mäso – morčacie bravčové
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1/3 zeleru
  • 3 lyžice plnotučná horčica
  • 1 smotana na varenie
  • tymián
  • saturejka
  • nové korenie
  • jalovec
  • soľ

POSTUP

  1. Cibuľu zosklovatíme na oleji, zarestujeme 3 lyžice horčice, pridáme mäso na plátky a zeleninu na kocky alebo postrúhanú.
  2. Osolíme, dáme bylinky a korenie, podlejeme a dusíme domäkka.
  3. Potom mäso vyberieme, zvyšok prepasírujeme a prilejeme smotanu.
  4. Dochutíme podľa chuti ešte horčicou, soľou alebo štipkou cukru.
  5. Pridáme lyžičku múky vyšľahané v troche smotany a prevaríme.

Horčicová omáčka k dusenému mäsu recipetineats.com

Králik na horčici

Kombinácia bieleho vína a horčice je veľmi chutná, k ľahkému králičiemu mäsu sa skvele hodí a spolu s čerstvými bylinkami tvoria dokonalé jedlo.

INGREDIENCIE

  • 1200 g králika
  • 50 g masla
  • 30 ml oleja
  • 1 cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 5 lyžíc horčice typu dijonskej
  • 400 ml bieleho vína
  • 200 ml vody
  • 100 ml smotany na varenie
  • tymián
  • bobkový list
  • korenie
  • soľ

POSTUP

  1. Králika naporcujeme na osem častí.
  2. Na masle a oleji osmažíme mäso z oboch strán.
  3. Mäso vyberieme z hrnca a na jeho mieste orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu, drvený cesnak, čerstvé bylinky (petržlen, tymián), bobkový list.
  4. Okoreníme, primiešame horčicu, zarestujeme, zalejeme vodou a vínom.
  5. Vložíme späť králika, osolíme a varíme veľmi miernym varom hodinu.
  6. Ku koncu varu pridáme smotanu, prevaríme.

Králik na horčici simplyrecipes.com

Horčica z cukety

Cuketové horčicu môžeme použiť namiesto tatárky a kečupu, k pečenému alebo grilovanému mäsu, či údeninám.

INGREDIENCIE

  • 2 kg cukety – očistená, bez jadierok
  • 1 ks cesnaku – celá, stredne veľká šúľky
  • 80 g cukru
  • 1 lyžica soli
  • 250 ml octu
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 200 g horčice plnotučné – kelímok

POSTUP

  1. Očistenú cuketu bez jadierok pokrájame na kúsky, cesnak nasekáme a dáme do hrnca.
  2. Pridáme ocot, cukor, soľ, olej, horčicu a za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou do úplného zmäknutia cukety.
  3. Potom všetko rozmixujeme na hladkú hustú kašu.
  4. Plníme do čistých, suchých pohárov, pevne uzavrieme a sterilizujeme asi 10 minút na 180 ° C.
  5. Sterilizovať nemusíme celú dávku, časť môžeme nechať v chladničke, tam nám vydrží zhruba mesiac.

 TIP : Pokud máme rádi ostré, přidáme k cuketě nejen česnek, ale i fefronku nebo chilli papričku.  

Horčica z cukety slezskazahradka.cz

Bravčové plátky na horčici

Niekedy sa nám do varenia veľmi nechce, alebo by sme jednoducho chceli mať obed hotový čím skôr. A práve v tom prípade sa môžeme nechať inšpirovať týmto rýchlym a jednoduchým receptom.

INGREDIENCIE

  • 4 plátky bravčového stehna alebo bravčových kotliet
  • 4 lyžice kremžskej horčice
  • soľ a korenie
  • olej

POSTUP

  1. Mäso z oboch strán je naklepeme, mierne osolíme a okoreníme.
  2. Nakoniec ich potrieme horčicou.
  3. Mäso orestujeme z prudké na panvici.
  4. Do pripraveného pekáča vložíme mäso, podlejeme trochou vody.
  5. Pečieme pri 180 ° C asi pol hodiny.
  6. Raz je otočíme.
  7. Podávame so zemiakmi posypanými pažítkou, ako prílohu môžeme pripraviť uhorkový šalát.

Bravčové plátky na horčici foodnetwork.co.uk

Ostrú horčicu je najvhodnejšie pridávať do rôznych omáčok, k pečenému mäsu, do majonéz a šalátových zálievok. Jemná horčica sa hodí skôr k rybám – zvlášť k lososom.

Horčica sa hodí snáď ku všetkým druhom grilovanie. Určite vyskúšajte.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.