Najlepšie recepty s hermelínom: inšpirácie na grilovačku alebo večeru

Hermelín, syr s plesňou na povrchu , určite všetci poznáme a bežne ho radíme do nákupného zoznamu. Svojou skvelou chuťou sa hodí napríklad k degustáciu vín , ale nielen k nim.

A prečo ho nazývame čarovným? Hermelín môžeme pripraviť na veľa spôsobov a vždy chutí naozaj báječne.

Vyskúšajte si 5 jednoduchých receptov s hermelínom a vykúzlite svojim stravníkom spokojný úsmev na perách.

Grilovaný skladaný hermelín

Niet nad letné grilovanie s priateľmi či rodinou. A aby ste nemuseli grilovať stále dookola len mäso, prinášame vám recept na grilovaný skladaný hermelín.

INGREDIENCIE:

  • 4 hermelíny
  • 8 plátkov šunkovej alebo iného salámy
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica horčice
  • 3 paradajky
  • 1 lyžica kečupu

POSTUP:

  1. Každý hermelín rozkrojíme na 3 rovnako hrubé kolieska.
  2. Prvý koliesko potrieme kečupom a prelisovaným cesnakom, položíme naň plátok salámy, koliesko cibule a koliesko paradajky.
  3. Priklopíme ďalším plátkom, ktorý potrieme horčicou a položíme naň opäť plátok salámy a koliesko cibule a paradajky.
  4. Zakryjeme tretím plátkom. Postup opakujeme u všetko pripravených hermelínov.
  5. Naplnené hermelíny zabalíme po jednom do alobalu a grilujeme asi 6 minút.

Grilovaný hermelín so šunkouZdroj obrázku: iprima.cz

Vhodná príloha ku grilovanému hermelínu je opečené pečivo , hodí sa však aj opečené zemiaky alebo grilovaná zelenina .

Hermelínová nátierka

Pre potešenie chuti vás i vašich blízkych prinášame recept na Hermelínová nátierku, ktorá rozhodne poteší vaše chuťové bunky.

INGREDIENCIE:

  • 2 hermelíny
  • 1 cibuľa
  • biely jogurt
  • majonéza
  • 2 vajcia uvarené na tvrdo
  • lyžice horčice
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  1. Hermelíny si nakrájame na kúsky alebo nastrúhame. Cibuľu a vajcia nakrájame na jemno.
  2. Zmiešame dohromady a vmiešame trochu majonézy, horčica a jogurtu.
  3. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.

Hermelínová nátierka Zdroj obrázku: albert.cz

Pre lepšiu chuť necháme nátierku odležať v chlade . Podávame natreté na pečive . Môžeme okoreniť či posypať pažítkou alebo podávať so zeleninou .

hermelínový šalát

Šalát z hermelínu je jedna z variantov, ako behom chvíľky vytvoriť výbornú pochúťku.

Vyskúšajte si náš recept na hermelínový šalát .

INGREDIENCIE:

  • 2 hermelíny
  • 10 dkg šunkovej salámy
  • 1 jablko
  • 1 cibuľa
  • 1 sterilizovaná kapie
  • 2 lyžice sterilizovaného zeleru
  • 10 dkg majonézy
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • 1 lyžica horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • citrónová šťava
  • korenie podľa chuti

POSTUP:

  1. Hermelín a salámu nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno a jablko, zeler a kapiu na rezance.
  2. Premiešame a pridáme majonézu zmiešanú s jogurtom, horčicou a rozotretým cesnakom.
  3. Znovu premiešame a dochutíme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme podľa chuti.

Hermelínový šalát s pečivom Zdroj obrázku: ceskatelevize.cz

Môžeme podávať s celozrnným alebo iným pečivom . Pokiaľ máte radi čerstvú zeleninu , môžete pridať miesto sterilizovanej zeleniny zeleninu čerstvú.

Hermelín v zemiakovej placke

Pod pojmom vyprážaný hermelín si nemusíme nutne predstaviť obalený syr v múke, vajíčku a strúhanke.

Vyskúšajte recept na hermelín v zemiakovej a spoznajte, že aj pri smažení dokáže hermelín vykúzliť báječnú chuť.

INGREDIENCIE:

  • 7 väčších zemiakov
  • 2 vajcia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • majoránka
  • rasca
  • 200 g hladkej múky
  • 4 šampiňóny
  • 200 ml mlieka
  • 3 hermelíny
  • olej na vyprážanie

POSTUP:

  1. Cesnak vymiešame, pridáme nastrúhané surové zemiaky, vajíčka, mlieko, hladkú múku, majoránku, rascu, korenie, soľ a najemno nasekané šampiňóny. Všetko dôkladne premiešame.
  2. Hermelíny rozkrojíme vodorovne a potom na štvrtiny.
  3. Na panvicu s rozpáleným olejom lyžicou nanesieme cesto a naň dáme hermelín. Na hermelín nanesieme druhú vrstvu cesta a opekáme dozlatista z oboch strán.

Vyprážaný hermelín v zemiakovej placke

K tejto výborné špecialite môžeme podávať napríklad zeleninu podľa vašej chuti.

Plnený hermelínový dortíček

Hermelín chutí výborne aj v kombinácii s ovocím. Vyskúšajte náš recept na plnený hermelínový dortíček .

INGREDIENCIE:

  • 2 hermelíny
  • pol vaničky tvarohu
  • 2 lyžice masla
  • 10 dkg šunky
  • 2 broskyne (alebo iné ovocie)
  • strúhané oriešky

POSTUP:

  1. Hermelín rozkrojíme na dve kolieska.
  2. Vymiešame tvaroh s maslom do peny a dochutíme soľou. Sáčkom s ozdobnou špičkou ho nastriekame na kolieska hermelínu.
  3. Dozdobíme na jemno nakrájanú šunkou, krájanú broskýň alebo iným ovocím, jadrami orechov alebo strúhanými orechmi.
  4. Môžeme podávať.

Výborne sa k hermelínu hodí aj maliny. Celý dortíků môžeme zľahka poliať medom.

Hermelín je v našich končinách obľúbenou pochúťkou a nájde si cestu na váš stôl v akomkoľvek ročnom období.

V lete sú skvelé grilované hermelíny a iné pochúťky na grile , zatiaľ čo v zime môžete syrovými maškrty ozdobiť silvestrovský stôl .

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.