Najlepšie recepty na sladké pečenie z tekvice: vyskúšajte lahodné tekvicové dezerty!

Máte radi sladké pečenie ?

Skúšate radi nové recepty?

Potom určite nesmiete zabudnúť na výbornej dezerty z maslové či hokkaido tekvica !

Sladkosti z tekvice vás prekvapí svojou jednoduchosťou a ich chuť si jednoducho zamilujete.

Vyskúšajte naše osvedčené sladké recepty z tekvice Hokkaido i iných druhov ešte dnes!

tekvicové roláda

Piškótová roláda je osvedčených rýchlym dezertom, ktorý nevyžaduje veľa práce ani času, ale na tanieri vyzerá jednoducho skvele . Vyskúšajte našu lahodnú variantu z tekvice. Má nadýchanú krémovú náplň a vďaka tekvicu je jej cesto jemné a vláčne .

INGREDIENCIE

Na korpus:

  • 3 veľké vajcia
  • 150 g cukru
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 100 g nastrúhanej tekvice (maslová alebo hokkaido)
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • Na náplň:

  • 220 g smotanového syra typu žervé
  • 3 lyžice zmäknutého masla
  • 150 g práškového cukru
  • postup:

  • Predhrejte rúru na 180 ° C.
  • Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, cukor, škoricu, muškátový oriešok a nastrúhanú tekvicu.
  • V oddelenej mise zmiešajte múku a sódu bikarbónu. Pomaly pridajte do mokrých ingrediencií a zmiešajte dohladka.
  • Cesto vylejte rovnomerne na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 15-20 minút.
  • Vyberte z rúry a nechajte ľahko vychladnúť. Aj s papierom na pečenie ešte za tepla opatrne zrolujte do rolády a nechajte úplne vychladnúť.
  • Pripravte si náplň zo smotanového syra: Vyšľahajte smotanový syr, maslo a práškový cukor do hladka.
  • Rozbaľte korpus a rovnomerne potrite krémovou náplňou. Stočte späť do rolády a počas rolovanie postupne sloupávejte papier na pečenie.
  • Zabaľte roládu do potravinovej fólie a nechajte odpočinúť v chladničke aspoň hodinu, aby sa vám lepšie krájala.
  • Zdroj: therecipecritic.com

    Vyskúšajte aj ďalšie osvedčené recepty na sladké rolády, ktoré zvládnete aj vy!

    Nadýchané tekvicové šišky

    Klasické šišky sú pomerne pracné na výrobu a časovo náročné, avšak ich tekvicové variant vás v tomto smere rozhodne poteší. Krehké tekvicové šišky sa totiž pečú v rúre a obalené vo škoricovom cukre chutia jednoducho báječne!

    INGREDIENCIE

  • 180 g polohrubej múky
  • 50 g cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 1 veľké vajce
  • 60 g nastrúhanej tekvice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 60 g plnotučného mlieka
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • Na obalenie:

  • 30 g masla
  • 1½ lyžičky mletej škorice
  • 180 g krupicového cukru
  • postup:

  • Predhrejte rúru na 180 ° C.
  • Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a perníkové korenie.
  • V inej nádobe vyšľaháme vajcia s mliekom, nastrúhanou tekvíc a vanilkovým extraktom.
  • Zmiešajte obe zmesi a vytvorte hladké cesto.
  • Pomocou lyžičky dávajte cesto do formy s jamkami, napr. Na muffiny alebo formičiek na vianočné orechy.
  • Pečte cca 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Zmiešajte cukor so škoricou a rozpustite maslo.
  • Vychladnuté šišky namáčať v rozpustenom masle a obaľujeme vo škoricovom cukre.
  • Zdroj: letseatcake.com

    Milujete šišky na všetky spôsoby? Pripravte si vynikajúce domáce fašiangový šišky alebo < a href = "https://www.webrecepty.sk/smazime-dolky-sisky-a/"> lahodné dolky , ktoré sa rozplývajú na jazyku!

    Chrumkavé tekvicové cookies s javorovou polevou

    Jednoduché sušienky s tekvicou si môžete upiecť treba s deťmi na desiatu, alebo z nich urobiť nový druh vianočného pečiva . Vďaka tekvicu majú príjemne oranžovú farbu a s javorovou polevou sa doslova rozplývajú na jazyku!

    INGREDIENCIE

  • 112 g masla
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 75 g uvarenej a nastrúhanej tekvice (pyré)
  • 190 g hladkej múky (môže byť celozrnná)
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička škorice
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 1/4 lyžička soli
  • Pre javorovou polevu:

  • 120 g práškového cukru
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • postup:

  • V mise zmiešajte cukor, vanilku a tekvicové pyré.
  • Potom pridajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu, muškátový oriešok a soľ a dôkladne premiešajte. Vytvorte hutné lepivé cesto na sušienky.
  • Predhrejte rúru na 180 ° C.
  • Na plech vyložený papierom na pečenie dávajte pomocou dvoch lyžičiek malé kôpky cesta o veľkosti cca 2 lyžičiek. Vidličkou ľahko vyrovnajte. Nechávajte medzi jednotlivými kôpky dostatočné medzery, aby sa sušienky mohli rozpiecť do strán a nezlepili sa.
  • Pečte 15 minút. Potom ihneď vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Pripravte si javorovou polevu zmiešaním práškového cukru, javorového sirupu, mlieka a vanilky.
  • Lyžičkou nanášajte polevu na vychladnuté cookies a nechajte uschnúť.
  • Zdroj: lovingitvegan.com

    Tip: Miesto javorové polevy môžete použiť aj čokoládovou alebo vyskúšajte niektorú z obľúbených poliev na cukrovinky < / a>.

    Škoricové rolky s tekvicou hokkaido

    Milujete škoricovej pečivo , ale netrúfate si upiecť zamotané slimáky doma? S našim receptom už sa báť nemusíte! Vyskúšajte lahodné škoricové rolky s tekvicou hokkaido a vychutnajte si treba s šálkou rannej kávy.

    INGREDIENCIE

    Na cesto:

  • 1 balíček droždia
  • 60 g teplej vody
  • 60 g teplého mlieka
  • 30 g cukru
  • 50 g rozpusteného masla
  • 1 lyžička soli
  • 120 g nastrúhanej tekvice
  • ½ lyžičky perníkového korenia
  • štipka muškátového orieška
  • štipka mletého klinčeka
  • 1 vajce
  • 500 g hladkej múky
  • Na náplň:

  • 60 g zmäknutého masla
  • 150 g cukru
  • 2 polievkové lyžice mletej škorice
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • Na polevu:

  • 100 g smotanového syra typu žervé
  • 30 g zmäknutého masla
  • 180 g práškového cukru
  • ½ lyžičky vanilky
  • ¼ lyžičky soli
  • postup:

  • Najprv si vytvorte kvások: V malej miske rozpustite kvasnice v teplej vode a odložte bokom.
  • V mixérový mise zmiešajte mlieko, cukor, rozpustené maslo, tekvicu, korenie, soľ a vajcia. Pomocou háku na kysnuté cesto vymiešajte.
  • Postupne pridávajte múku a miešajte do hladka.
  • Pridajte kvasnicovú zmes. Miešajte, kým sa cesto nebude ľahko spracovávať. Potom miešajte ešte ďalších 5 minút.
  • Misu zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť 1 až 1 1/2 hodiny.
  • Po vykysnutí cesto opatrne vyberte z misy a na pomúčenej doske rozvaľkajte zhruba na veľkosť plechu na pečenie. Po celom povrchu cesta zľahka rozmažte rozpustené maslo.
  • V malej miske zmiešajte cukor, škoricu a korenie na perník. Potom zmesou posypte maslom potreté cesto.
  • Nakrájajte cesto na 12 až 15 plátkov.
  • Plech vyložte papierom na pečenie. Z každého plátku cesta umotejte slimáka a vložte na plech. Slimáky dávajte tesne vedľa seba, aby sa nerozmotaly. Potrite maslom a posypte cukrom. Nechajte kysnúť ďalších 45 minút.
  • Rúru predhrejte na 180 ° C.
  • Pečte slimáky cca 30 minút. Potom vyberte z rúry.
  • Medzitým zmiešajte smotanový syr, maslo, práškový cukor, soľ a vanilku. Polevou potrite mierne vychladnutej slimáky a nechajte vychladnúť.
  • Zdroj: pinterest.com

    Neviete si rady s motaním slimákov? Pozrite sa na videonávod na škoricové rolky a inšpirujte sa!

    Čerstvý tekvicový kompót

    Zavárané tekvica patrí k obľúbeným doplnkom slovenských obedov, ale výborne sa hodí aj na pečenie tekvicových dezertov v čase, keď práve nemáte po ruke čerstvú tekvicu. Kompót z tekvice hokkaido zvládnete behom chvíľky a vďaka jeho vynikajúcej chuti si ho obľúbia celá rodina.

    INGREDIENCIE

  • 400 g olúpané tekvice zbavené semienok
  • 1 veľký citrón
  • 12 klinčekov
  • 3 lyžice cukru
  • 1 liter vody
  • postup:

  • Ošúpanú a semienok zbavenú tekvicu nakrájajte na kocky o veľkosti 1,5 × 1,5 cm.
  • Odkrojte 4 plátky citróna a zvyšok vytlačte do veľkého hrnca. Zalejte vodou a pridajte cukor a klinčeky.
  • Priveďte nálev k varu a vložte tekvicu spolu s plátkami citróna.
  • Varte cca 5 minút a potom ihneď nalejte do pripravených pohárov a uzavrite. Môžete uchovávať v chladničke a ihneď konzumovať, alebo sterilizovať po dobu 20 minút pri 85 ° C. takto zavarený kompót vám vydrží niekoľko mesiacov.
  • Zdroj: eatsmarter.com

    Tip na záver: Ak máte radi pikantnejšiu chute, skúste do kompótu pridať trošku čerstvého zázvoru.

    Tekvicové muffiny s kúskami čokolády

    Obľúbené muffiny iste poznáte, ale skúsili ste ich tekvicovú variantu ? Lahodné muffiny s tekvicou sú vláčne a majú príjemne oranžovú farbu . Tak neváhajte a pustite sa do pečenia!

    INGREDIENCIE

  • 450 g nastrúhanej tekvice (môžete použiť maslovú alebo hokkaido)
  • 2 vajcia
  • 60 g rozpusteného masla
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky soli
  • 180 g cukru
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 120 g čokolády
  • postup:

  • Predhrejte rúru na 180 ° C.
  • Pripravte si plech na muffiny s papierovými košíčkami.
  • Vo veľkej mise zmiešajte tekvicu, vajcia, rozpustené maslo a mlieko a miešajte do hladka.
  • V samostatnej miske rozšľahajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, cukor, a perníkové korenie.
  • Obe zmesi dajte dokopy a vymiešajte dohladka. Nakoniec pridajte nasekanú čokoládu.
  • Pomocou lyžičky naplňte Mafinový košíčky, vždy len do ¾ výšky košíčka!
  • Pečte 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Zdroj: thediaryofarealhousewife.com

    Už vám ide zo sladkého hlava okolo? Vyskúšajte výborné muffiny na slano , ktoré sa hodia ako ľahká desiata alebo rýchla teplá večera!

    tekvicový cheesecake

    Ak patríte medzi milovníkov tradičného amerického cheesecake, potom vás nesmie minúť ani jeho verzia s tekvicovú náplňou. Vďaka perníkovému korenia je ako stvorená pre osladenie jesenných dní a vychutnáte si ju ako s hrnčekom čaju, tak s šálkou dobrej kávy.

    INGREDIENCIE

    Na korpus:

  • 200 g zázvorových alebo maslových sušienok
  • 50 g cukru
  • 45 g rozpusteného masla
  • Na náplň:

  • 840 g smotanového syra typu philadelphia, mascarpone, žervé
  • 200 g cukru
  • 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 450 g nastrúhanej a ľahko povarené tekvice (pyré)
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 4 vajcia
  • postup:

  • Predhrejte rúru na 160 ° C.
  • Pomocou paličky alebo mixéra rozdrvte sušienky na omrvinky. Nasypte omrvinky do misy, pridajte cukor a rozpustené maslo a miešajte, kým sa úplne nezmiešajú.
  • Ručne vtláčajte malé kúsky drobkového cesta do jednej rovnomernej vrstvy v tortovej forme s vysokým okrajom.
  • Pečte 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Počas plnenia udržujte teplotu rúry na 160 ° C.
  • Vo veľkej mise zmiešajte smotanový syr, cukor a vanilkový extrakt, kým nie sú dobre spojené. Pridajte tekvicové pyré, perníkové korenie a mletú škoricu a dobre premiešajte. Nakoniec pridajte vajcia.
  • Vlejte náplň do pripraveného korpusu a rovnomerne urovnajte.
  • Pečte 55-65 minút. Potom vypnite rúru, a nechajte koláč v rúre ešte 1 hodinu. Potom opatrne vyberte z rúry, zakryte utierkou a nechajte odpočívať, kým úplne nevychladne (cca 2 h).
  • Zdroj: livewellbakeoften.com

    Máte radšej nepečený cheesecake? Vyskúšajte variantu tekvicového koláča na studeno podľa videonávodu!

    Luxusné koláč z tekvice hokkaido s krémovou polevou

    Táto originálna Buch z tekvice úžasne vyzerá a ešte lepšie chutí. Vďaka bohatej čiapku z krémovej polevy je vláčna a doslova sa rozplýva na jazyku. Jej príprava je pritom veľmi jednoduchá, tak neváhajte a dajte sa do pečenia!

    INGREDIENCIE

    Na cesto:

  • 255 g polohrubej múky
  • 3 lyžice perníkového korenia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 150 g cukru
  • 150 g rastlinného oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 stredne veľká tekvica hokkaido
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Na krémovú polevu:

  • 250 g smotanového syra typu žervé pri izbovej teplote
  • 100 g zmäknutého masla
  • 420 g práškového cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • postup:

  • Rúru predhrejte na 180 ° C.
  • V mise zmiešajte múku, korenie na perník, prášok do pečiva a soľ.
  • V inej mise zmiešajte cukor, olej, vajce, nastrúhanú tekvicu a vanilku.
  • Obe zmesi zmiešajte a vytvorte hladké cesto. Nalejte cesto do vyššieho plechu alebo formy na pečenie a pečte 30-35 minút. Potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • V miske zmiešajte smotanový syr, práškový cukor a maslo. Pomocou mixéra vyšľahajte do nadýchané peny.
  • Hotový krém rovnomerne namažte na koláč, ihneď nakrájajte na kocky a skladujte v chlade, ideálne v chladničke.
  • Zdroj: dearcrissy.com

    Domáce kandizovaná tekvica

    Vyrobte si z tekvice lahodná cukrátka na celú zimu! Kandizovaná tekvica podľa nášho receptu nie je zložitá na výrobu a vďaka jej varenie navyše získate vedľajší produkt v podobe sladkého sirupu na výrobu domácich tekvicových limonád!

    INGREDIENCIE

  • 1 kg tekvice Hokkaido nakrájané na kocky o veľkosti 1 cm
  • 2 lyžice kyseliny citrónovej
  • 0,5 kg cukru
  • šťava z 3 citrónov
  • šťava z 2 pomarančov
  • postup:

  • Nakrájanú tekvicu dajte do veľkého hrnca a zalejte vodou. Pridajte kyselinu citrónovú, dobre premiešajte a nechajte cez noc máčať.
  • Druhý deň zlejte vodu a k tekvicu pridajte novú vodu, cukor, pomarančovú šťavu a dobre premiešajte. Nechajte opäť cez noc máčať.
  • Ďalší deň dajte na platničku a na miernom ohni priveďte do varu. Varte, až kým tekvica ľahko dosklovita, ale zostane pevná.
  • Tekvicu odstavte a zlejte šťavu, ktorú môžete použiť neskôr ako sirup.
  • Rúru predhrejte na 50 ° C.
  • Vysypte tekvicu na plech vyložený papierom na pečenie a sušte v rúre, kým sa kocky nezmenší tak, že sa k sebe prestanú lepiť. Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Po vychladnutí môžete tekvicu ešte zľahka obaliť v práškovom cukre.
  • Zdroj: pinterest.com

    Kandizované ovocie sa vám bude hodiť nielen o Vánocích- vyskúšajte tiež kandizované ďalších druhov ovocia podľa prehľadného videonávodu.

    tekvicové marmeláda

    Zaváranie tekvica nie je nič ťažké: lahodnú tekvicovú marmeládu si môžete ľahko vyrobiť kedykoľvek počas roka . Okrem tekvica hokkaido môžete použiť aj maslovú tekvicu. Hotová marmeláda z tekvice sa hodí nielen na mazanie pečiva, ale ak sa ponáhľate, môžete ju použiť aj ako základ do tekvicového koláča.

    INGREDIENCIE

  • 900 g tekvice zbavené stopky, dužiny a semienok
  • 265 g cukru
  • 2 polievkové lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • 1/2 vanilkového struku
  • postup:

  • Očistenú tekvicu nakrájame na väčšie kocky a vložte do hrnca s páračky. Podlejte vodou a varte v pare cca 30 minút, kým nebude tekvica mäkká.
  • Opatrne odstráňte šupky a tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
  • Prídete cukor, pomarančovú a citrónovú šťavu a soľ. Vyškrabte vnútro vanilkového struku a všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
  • Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.
  • Po cca desiatich minútach by mala hmota zhustnúť. Vypnite platničku a džem ihneď plňte do pripravených sterilizovaných pohárov. ihneď zatvorte a postavte hore dnom, kým poháre nevychladnú.
  • Takto zavarený tekvicový džem vám vydrží niekoľko mesiacov.
  • Zdroj: wholefully.com

    Chcete vyskúšať inú variantu tekvicového džemu? Pozrite sa na videonávod na marmeládu z tekvíc s orechmi.

    Zdieľajte svojim priateľom:

    Milan & Ondra

    Milan & Ondra

    Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

    Napísať komentár

    Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.