Najlepšie recepty na sladké pečenie z tekvice: vyskúšajte lahodné tekvicové dezerty!

200 g zázvorových alebo maslových sušienok

Skúšate radi nové recepty?

Pripravte si javorovou polevu zmiešaním práškového cukru, javorového sirupu, mlieka a vanilky.

Ručne vtláčajte malé kúsky drobkového cesta do jednej rovnomernej vrstvy v tortovej forme s vysokým okrajom.

Vo veľkej mise zmiešajte tekvicu, vajcia, rozpustené maslo a mlieko a miešajte do hladka.

1/2 lyžičky soli

Zaváranie tekvica nie je nič ťažké: lahodnú tekvicovú marmeládu si môžete ľahko vyrobiť kedykoľvek počas roka . Okrem tekvica hokkaido môžete použiť aj maslovú tekvicu. Hotová marmeláda z tekvice sa hodí nielen na mazanie pečiva, ale ak sa ponáhľate, môžete ju použiť aj ako základ do tekvicového koláča.

150 g cukru

50 g cukru

  • 1 veľký citrón
  • 30 g masla
  • štipka mletého klinčeka
  • 100 g smotanového syra typu žervé
  • 100 g nastrúhanej tekvice (maslová alebo hokkaido)
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 100 g polohrubej múky

0,5 kg cukru

  • Predhrejte rúru na 160 ° C.
  • Predhrejte rúru na 180 ° C.
  • 60 g plnotučného mlieka

Na cesto:

  1. Tekvicové muffiny s kúskami čokolády.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, cukor, škoricu, muškátový oriešok a nastrúhanú tekvicu.
  3. Pečte 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Počas plnenia udržujte teplotu rúry na 160 ° C.
  4. Cesto vylejte rovnomerne na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 15-20 minút.
  5. Vyberte z rúry a nechajte ľahko vychladnúť. Aj s papierom na pečenie ešte za tepla opatrne zrolujte do rolády a nechajte úplne vychladnúť.
  6. Pomocou lyžičky dávajte cesto do formy s jamkami, napr. Na muffiny alebo formičiek na vianočné orechy.
  7. Rozbaľte korpus a rovnomerne potrite krémovou náplňou. Stočte späť do rolády a počas rolovanie postupne sloupávejte papier na pečenie.
  8. Zabaľte roládu do potravinovej fólie a nechajte odpočinúť v chladničke aspoň hodinu, aby sa vám lepšie krájala.
Piškótová roláda s tekvicou a smotanovým krémom.
Jednoduché sušienky s tekvicou

Tip na záver: Ak máte radi pikantnejšiu chute, skúste do kompótu pridať trošku čerstvého zázvoru.

Nadýchané tekvicové šišky

vyzerá jednoducho skvele

Ak patríte medzi milovníkov tradičného amerického cheesecake, potom vás nesmie minúť ani jeho verzia s tekvicovú náplňou. Vďaka perníkovému korenia je ako stvorená pre osladenie jesenných dní a vychutnáte si ju ako s hrnčekom čaju, tak s šálkou dobrej kávy.

3 veľké vajcia

  • Milujete šišky na všetky spôsoby?
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička soli
  • Vyskúšajte aj
  • štipka soli

Na cesto:

  1. Pomocou lyžičky naplňte Mafinový košíčky, vždy len do ¾ výšky košíčka!
  2. V miske zmiešajte smotanový syr, práškový cukor a maslo. Pomocou mixéra vyšľahajte do nadýchané peny.
  3. 840 g smotanového syra typu philadelphia, mascarpone, žervé

1 stredne veľká tekvica hokkaido

Klasické šišky sú pomerne pracné na výrobu a časovo náročné, avšak ich tekvicové variant vás v tomto smere rozhodne poteší. Krehké tekvicové šišky sa totiž pečú v rúre a obalené vo škoricovom cukre chutia jednoducho báječne!

3 veľké vajcia

200 g cukru

1 balíček droždia

Na cesto:

  1. Rúru predhrejte na 180 ° C.
  2. Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a perníkové korenie.
  3. Pečte cca 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  4. Po vykysnutí cesto opatrne vyberte z misy a na pomúčenej doske rozvaľkajte zhruba na veľkosť plechu na pečenie. Po celom povrchu cesta zľahka rozmažte rozpustené maslo.
  5. Pripravte si náplň zo smotanového syra: Vyšľahajte smotanový syr, maslo a práškový cukor do hladka.
  6. V oddelenej mise zmiešajte múku a sódu bikarbónu. Pomaly pridajte do mokrých ingrediencií a zmiešajte dohladka.
Recept na tekvicový koláč s krémovou polevou.
150 g rastlinného oleja

Domáce kandizovaná tekvica

Táto originálna Buch z tekvice úžasne vyzerá a ešte lepšie chutí. Vďaka bohatej čiapku z krémovej polevy je vláčna a doslova sa rozplýva na jazyku. Jej príprava je pritom veľmi jednoduchá, tak neváhajte a dajte sa do pečenia!

3 veľké vajcia

Na cesto:

  1. Medzitým zmiešajte smotanový syr, maslo, práškový cukor, soľ a vanilku. Polevou potrite mierne vychladnutej slimáky a nechajte vychladnúť.
  2. Ďalší deň dajte na platničku a na miernom ohni priveďte do varu. Varte, až kým tekvica ľahko dosklovita, ale zostane pevná.
  3. Chcete vyskúšať inú variantu tekvicového džemu? Pozrite sa na videonávod na marmeládu z tekvíc s orechmi.
  4. Misu zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť 1 až 1 1/2 hodiny.
  5. Krehké tekvicové šišky
  6. Pečte 55-65 minút. Potom vypnite rúru, a nechajte koláč v rúre ešte 1 hodinu. Potom opatrne vyberte z rúry, zakryte utierkou a nechajte odpočívať, kým úplne nevychladne (cca 2 h).
  7. 450 g nastrúhanej tekvice (môžete použiť maslovú alebo hokkaido)
2 lyžičky perníkového korenia
Zdroj: pinterest.com

Nakrájanú tekvicu dajte do veľkého hrnca a zalejte vodou. Pridajte kyselinu citrónovú, dobre premiešajte a nechajte cez noc máčať.

tekvicovú marmeládu

Už vám ide zo sladkého hlava okolo? Vyskúšajte výborné muffiny na slano , ktoré sa hodia ako ľahká desiata alebo rýchla teplá večera!

Kandizované ovocie sa vám bude hodiť nielen o Vánocích- vyskúšajte tiež kandizované ďalších druhov ovocia podľa prehľadného videonávodu.

3 veľké vajcia

Na cesto:

  1. Očistenú tekvicu nakrájame na väčšie kocky a vložte do hrnca s páračky. Podlejte vodou a varte v pare cca 30 minút, kým nebude tekvica mäkká.
  2. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.
  3. Prídete cukor, pomarančovú a citrónovú šťavu a soľ. Vyškrabte vnútro vanilkového struku a všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
  4. Pečte 15 minút. Potom ihneď vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  5. Tip: Miesto javorové polevy môžete použiť aj čokoládovou alebo vyskúšajte niektorú z obľúbených poliev na cukrovinky < / a>.
  6. Priveďte nálev k varu a vložte tekvicu spolu s plátkami citróna.

Máte radšej nepečený cheesecake? Vyskúšajte variantu tekvicového koláča na studeno podľa videonávodu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.