Webrecepty » TOP Recepty » Vynikajúci sladké recepty z tekvice hokkaido pre rok 2022
Najlepšie recepty na sladké pečenie z tekvice: vyskúšajte lahodné tekvicové dezerty!
29. 10. 2019
200 g zázvorových alebo maslových sušienok
Skúšate radi nové recepty?
Pripravte si javorovou polevu zmiešaním práškového cukru, javorového sirupu, mlieka a vanilky.
Ručne vtláčajte malé kúsky drobkového cesta do jednej rovnomernej vrstvy v tortovej forme s vysokým okrajom.
Vo veľkej mise zmiešajte tekvicu, vajcia, rozpustené maslo a mlieko a miešajte do hladka.
1/2 lyžičky soli
Zaváranie tekvica nie je nič ťažké: lahodnú tekvicovú marmeládu si môžete ľahko vyrobiť kedykoľvek počas roka . Okrem tekvica hokkaido môžete použiť aj maslovú tekvicu. Hotová marmeláda z tekvice sa hodí nielen na mazanie pečiva, ale ak sa ponáhľate, môžete ju použiť aj ako základ do tekvicového koláča.
150 g cukru
50 g cukru
1 veľký citrón
30 g masla
štipka mletého klinčeka
100 g smotanového syra typu žervé
100 g nastrúhanej tekvice (maslová alebo hokkaido)
1 lyžička sódy bikarbóny
100 g polohrubej múky
0,5 kg cukru
Predhrejte rúru na 160 ° C.
Predhrejte rúru na 180 ° C.
60 g plnotučného mlieka
Na cesto:
Tekvicové muffiny s kúskami čokolády.
Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, cukor, škoricu, muškátový oriešok a nastrúhanú tekvicu.
Pečte 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Počas plnenia udržujte teplotu rúry na 160 ° C.
Cesto vylejte rovnomerne na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 15-20 minút.
Vyberte z rúry a nechajte ľahko vychladnúť. Aj s papierom na pečenie ešte za tepla opatrne zrolujte do rolády a nechajte úplne vychladnúť.
Pomocou lyžičky dávajte cesto do formy s jamkami, napr. Na muffiny alebo formičiek na vianočné orechy.
Rozbaľte korpus a rovnomerne potrite krémovou náplňou. Stočte späť do rolády a počas rolovanie postupne sloupávejte papier na pečenie.
Zabaľte roládu do potravinovej fólie a nechajte odpočinúť v chladničke aspoň hodinu, aby sa vám lepšie krájala.
Jednoduché sušienky s tekvicou
Tip na záver: Ak máte radi pikantnejšiu chute, skúste do kompótu pridať trošku čerstvého zázvoru.
Nadýchané tekvicové šišky
3 veľké vajcia
Zdroj: eatsmarter.com
265 g cukru
200 g polohrubej múky
INGREDIENCIE
Kandizovaná tekvica postup výroby.
3 lyžice cukru
150 g práškového cukru
nový druh vianočného pečiva
šťava z 2 pomarančov
1/2 lyžičky prášku do pečiva
112 g masla
Na obalenie:
60 g zmäknutého masla
1/2 lyžičky jedlej sódy
Na cesto:
Zdroj: livewellbakeoften.com
V inej mise zmiešajte cukor, olej, vajce, nastrúhanú tekvicu a vanilku.
Ošúpanú a semienok zbavenú tekvicu nakrájajte na kocky o veľkosti 1,5 × 1,5 cm.
Zmiešajte obe zmesi a vytvorte hladké cesto.
Najprv si vytvorte kvások: V malej miske rozpustite kvasnice v teplej vode a odložte bokom.
Po vychladnutí môžete tekvicu ešte zľahka obaliť v práškovom cukre.
900 g tekvice zbavené stopky, dužiny a semienok
V inej nádobe vyšľaháme vajcia s mliekom, nastrúhanou tekvíc a vanilkovým extraktom.
, Ktoré zvládnete aj vy!
Milujete šišky na všetky spôsoby? Strong> Pripravte si vynikajúce domáce fašiangový šišky alebo < a href = "https://www.webrecepty.sk/smazime-dolky-sisky-a/"> lahodné dolky , ktoré sa rozplývajú na jazyku!
Chrumkavé tekvicové cookies s javorovou polevou
Jednoduché sušienky s tekvicou strong> si môžete upiecť treba s deťmi na desiatu, alebo z nich urobiť nový druh vianočného pečiva strong>. Vďaka tekvicu majú príjemne oranžovú farbu a s javorovou polevou sa doslova rozplývajú na jazyku!
3 veľké vajcia
nové recepty
30 g masla
nový druh vianočného pečiva
75 g uvarenej a nastrúhanej tekvice (pyré)
190 g hladkej múky (môže byť celozrnná)
3 lyžice perníkového korenia
60 g nastrúhanej tekvice
½ lyžičky vanilky
100 g smotanového syra typu žervé
úžasne vyzerá
1 prášok do pečiva
180 g práškového cukru
1½ lyžičky mletej škorice
veľmi jednoduchá
nový druh vianočného pečiva
Na cesto:
V mise zmiešajte cukor, vanilku a tekvicové pyré.
Obe zmesi zmiešajte a vytvorte hladké cesto. Nalejte cesto do vyššieho plechu alebo formy na pečenie a pečte 30-35 minút. Potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
3 lyžice zmäknutého masla
Milujete škoricovej pečivo strong>, ale netrúfate si upiecť zamotané slimáky doma? S našim receptom už sa báť nemusíte! Vyskúšajte lahodné škoricové rolky s tekvicou hokkaido strong> a vychutnajte si treba s šálkou rannej kávy.
V mise zmiešajte múku, korenie na perník, prášok do pečiva a soľ.
Vyskúšajte naše osvedčené sladké recepty z tekvice Hokkaido i iných druhov ešte dnes!
Vlejte náplň do pripraveného korpusu a rovnomerne urovnajte.
nie je zložitá na výrobu
Vyskúšajte aj ďalšie osvedčené recepty na sladké rolády, ktoré zvládnete aj vy!
Neviete si rady s motaním slimákov?
Vyrobte si z tekvice lahodná cukrátka strong> na celú zimu! Kandizovaná tekvica podľa nášho receptu nie je zložitá na výrobu strong> a vďaka jej varenie navyše získate vedľajší produkt v podobe sladkého sirupu na výrobu domácich tekvicových limonád!
3 veľké vajcia
200 g cukru
pikantnejšiu chute
2 lyžice mlieka
60 g teplého mlieka
INGREDIENCIE
60 g rozpusteného masla
120 g čokolády
120 g nastrúhanej tekvice
Škoricové rolky s tekvicou hokkaido
2 lyžice rozpusteného masla
1 čajová lyžička škorice
Na korpus:
500 g hladkej múky
0,5 kg cukru
2 lyžice javorového sirupu
1/4 lyžička soli
lahodné škoricové rolky s tekvicou hokkaido
Kandizovaná tekvica postup výroby.
30 g cukru
1/4 lyžičky muškátového orieška
30 g zmäknutého masla
420 g práškového cukru
lahodná cukrátka
sladké pečenie
Na cesto:
Potom určite nesmiete zabudnúť na výbornej dezerty z maslové či hokkaido tekvica strong>!
Druhý deň zlejte vodu a k tekvicu pridajte novú vodu, cukor, pomarančovú šťavu a dobre premiešajte. Nechajte opäť cez noc máčať.
Postupne pridávajte múku a miešajte do hladka.
Sladkosti z tekvice vás prekvapí svojou jednoduchosťou a ich chuť si jednoducho zamilujete.
Opatrne odstráňte šupky a tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
Vysypte tekvicu na plech vyložený papierom na pečenie a sušte v rúre, kým sa kocky nezmenší tak, že sa k sebe prestanú lepiť. Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Hotový krém rovnomerne namažte na koláč, ihneď nakrájajte na kocky a skladujte v chlade, ideálne v chladničke.
2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
Varte cca 5 minút a potom ihneď nalejte do pripravených pohárov a uzavrite. Môžete uchovávať v chladničke a ihneď konzumovať, alebo sterilizovať po dobu 20 minút pri 85 ° C. takto zavarený kompót vám vydrží niekoľko mesiacov.
Rúru predhrejte na 180 ° C.
450 g nastrúhanej a ľahko povarené tekvice (pyré)
V mixérový mise zmiešajte mlieko, cukor, rozpustené maslo, tekvicu, korenie, soľ a vajcia. Pomocou háku na kysnuté cesto vymiešajte.
Zdroj: pinterest.com
V malej miske zmiešajte cukor, škoricu a korenie na perník. Potom zmesou posypte maslom potreté cesto.
vyzerá jednoducho skvele
Ak patríte medzi milovníkov tradičného amerického cheesecake, potom vás nesmie minúť ani jeho verzia s tekvicovú náplňou. Vďaka perníkovému korenia je ako stvorená pre osladenie jesenných dní a vychutnáte si ju ako s hrnčekom čaju, tak s šálkou dobrej kávy.
3 veľké vajcia
Milujete šišky na všetky spôsoby?
¼ lyžičky soli
1 lyžička soli
Vyskúšajte aj
štipka soli
Na cesto:
Pomocou lyžičky naplňte Mafinový košíčky, vždy len do ¾ výšky košíčka!
V miske zmiešajte smotanový syr, práškový cukor a maslo. Pomocou mixéra vyšľahajte do nadýchané peny.
840 g smotanového syra typu philadelphia, mascarpone, žervé
Zdroj: dearcrissy.com
Pomocou paličky alebo mixéra rozdrvte sušienky na omrvinky. Nasypte omrvinky do misy, pridajte cukor a rozpustené maslo a miešajte, kým sa úplne nezmiešajú.
Na plech vyložený papierom na pečenie dávajte pomocou dvoch lyžičiek malé kôpky cesta o veľkosti cca 2 lyžičiek. Vidličkou ľahko vyrovnajte. Nechávajte medzi jednotlivými kôpky dostatočné medzery, aby sa sušienky mohli rozpiecť do strán a nezlepili sa.
3 veľké vajcia
Lyžičkou nanášajte polevu na vychladnuté cookies a nechajte uschnúť.
Na polevu:
45 g rozpusteného masla
1 polievková lyžica mlieka
šťava z 3 citrónov
200 g polohrubej múky
100 g polohrubej múky
Obľúbené muffiny
1 liter vody
1 lyžička perníkového korenia
60 g teplej vody
Na cesto:
Tekvicové muffiny s kúskami čokolády.
Pripravte si plech na muffiny s papierovými košíčkami.
Obe zmesi dajte dokopy a vymiešajte dohladka. Nakoniec pridajte nasekanú čokoládu.
V samostatnej miske rozšľahajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, cukor, a perníkové korenie.
Vychladnuté šišky namáčať v rozpustenom masle a obaľujeme vo škoricovom cukre.
Tekvicu odstavte a zlejte šťavu, ktorú môžete použiť neskôr ako sirup.
Pečte 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Recept na domácu marmeládu z tekvice.
Plech vyložte papierom na pečenie. Z každého plátku cesta umotejte slimáka a vložte na plech. Slimáky dávajte tesne vedľa seba, aby sa nerozmotaly. Potrite maslom a posypte cukrom. Nechajte kysnúť ďalších 45 minút.
Piškótová roláda je osvedčených rýchlym dezertom, ktorý nevyžaduje veľa práce ani času, ale na tanieri vyzerá jednoducho skvele strong>. Vyskúšajte našu strong> lahodnú variantu z tekvice. Má nadýchanú krémovú náplň strong> a vďaka tekvicu je jej cesto jemné a vláčne strong>.
3 veľké vajcia
50 g cukru
ďalšie osvedčené recepty na sladké rolády
265 g cukru
Zdroj: lovingitvegan.com
0,5 kg cukru
1 kg tekvice Hokkaido nakrájané na kocky o veľkosti 1 cm
180 g cukru
2 polievkové lyžice mletej škorice
Pečte slimáky cca 30 minút. Potom vyberte z rúry.
1 lyžička perníkového korenia
½ lyžičky perníkového korenia
postup:
Na cesto:
Predhrejte rúru na 180 ° C.
Potom pridajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu, muškátový oriešok a soľ a dôkladne premiešajte. Vytvorte hutné lepivé cesto na sušienky.
Neviete si rady s motaním slimákov? Strong> Pozrite sa na videonávod na škoricové rolky a inšpirujte sa!
Odkrojte 4 plátky citróna a zvyšok vytlačte do veľkého hrnca. Zalejte vodou a pridajte cukor a klinčeky.
Vo veľkej mise zmiešajte smotanový syr, cukor a vanilkový extrakt, kým nie sú dobre spojené. Pridajte tekvicové pyré, perníkové korenie a mletú škoricu a dobre premiešajte. Nakoniec pridajte vajcia.
Takto zavarený tekvicový džem vám vydrží niekoľko mesiacov.
Po cca desiatich minútach by mala hmota zhustnúť. Vypnite platničku a džem ihneď plňte do pripravených sterilizovaných pohárov. ihneď zatvorte a postavte hore dnom, kým poháre nevychladnú.
Predhrejte rúru na 180 ° C.
Pridajte kvasnicovú zmes. Miešajte, kým sa cesto nebude ľahko spracovávať. Potom miešajte ešte ďalších 5 minút.
1 stredne veľká tekvica hokkaido
Klasické šišky sú pomerne pracné na výrobu a časovo náročné, avšak ich tekvicové variant vás v tomto smere rozhodne poteší. Krehké tekvicové šišky sa totiž pečú v rúre a obalené vo škoricovom cukre chutia jednoducho báječne!
3 veľké vajcia
200 g cukru
255 g polohrubej múky
1 lyžička vanilkového extraktu
200 g polohrubej múky
120 g čokolády
30 g masla
180 g krupicového cukru
4 veľké vajcia
1/2 lyžičky mletej škorice
nový druh vianočného pečiva
1 balíček droždia
patríte medzi milovníkov tradičného amerického cheesecake
nadýchanou krémovú náplň
120 g práškového cukru
1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Na cesto:
Rúru predhrejte na 180 ° C.
Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a perníkové korenie.
Pečte cca 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
Po vykysnutí cesto opatrne vyberte z misy a na pomúčenej doske rozvaľkajte zhruba na veľkosť plechu na pečenie. Po celom povrchu cesta zľahka rozmažte rozpustené maslo.
Pripravte si náplň zo smotanového syra: Vyšľahajte smotanový syr, maslo a práškový cukor do hladka.
V oddelenej mise zmiešajte múku a sódu bikarbónu. Pomaly pridajte do mokrých ingrediencií a zmiešajte dohladka.
150 g rastlinného oleja
Domáce kandizovaná tekvica
Táto originálna Buch z tekvice úžasne vyzerá a ešte lepšie chutí. Vďaka bohatej čiapku z krémovej polevy je vláčna a doslova sa rozplýva na jazyku. Jej príprava je pritom veľmi jednoduchá, tak neváhajte a dajte sa do pečenia!
3 veľké vajcia
250 g smotanového syra typu žervé pri izbovej teplote
Zdroj: therecipecritic.com
lepšie chutí
180 g polohrubej múky
zvládnete behom chvíľky
Na cesto:
Medzitým zmiešajte smotanový syr, maslo, práškový cukor, soľ a vanilku. Polevou potrite mierne vychladnutej slimáky a nechajte vychladnúť.
Ďalší deň dajte na platničku a na miernom ohni priveďte do varu. Varte, až kým tekvica ľahko dosklovita, ale zostane pevná.
Chcete vyskúšať inú variantu tekvicového džemu? Pozrite sa na videonávod na marmeládu z tekvíc s orechmi.
Misu zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť 1 až 1 1/2 hodiny.
Krehké tekvicové šišky
Pečte 55-65 minút. Potom vypnite rúru, a nechajte koláč v rúre ešte 1 hodinu. Potom opatrne vyberte z rúry, zakryte utierkou a nechajte odpočívať, kým úplne nevychladne (cca 2 h).
450 g nastrúhanej tekvice (môžete použiť maslovú alebo hokkaido)
Zdroj: pinterest.com
Nakrájanú tekvicu dajte do veľkého hrnca a zalejte vodou. Pridajte kyselinu citrónovú, dobre premiešajte a nechajte cez noc máčať.
tekvicovú marmeládu
Už vám ide zo sladkého hlava okolo? Vyskúšajte výborné muffiny na slano , ktoré sa hodia ako ľahká desiata alebo rýchla teplá večera!
Kandizované ovocie sa vám bude hodiť nielen o Vánocích- vyskúšajte tiež kandizované ďalších druhov ovocia podľa prehľadného videonávodu.
3 veľké vajcia
Chrumkavé domáce sušienky cookies s tekvicou hokkaido.
Na náplň:
Máte radi sladké pečenie ?
1 lyžica citrónovej šťavy
INGREDIENCIE
1/2 vanilkového struku
Na cesto:
Očistenú tekvicu nakrájame na väčšie kocky a vložte do hrnca s páračky. Podlejte vodou a varte v pare cca 30 minút, kým nebude tekvica mäkká.
Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.
Prídete cukor, pomarančovú a citrónovú šťavu a soľ. Vyškrabte vnútro vanilkového struku a všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
Pečte 15 minút. Potom ihneď vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.