200 g zázvorových alebo maslových sušienok
Skúšate radi nové recepty?
Pripravte si javorovou polevu zmiešaním práškového cukru, javorového sirupu, mlieka a vanilky.
Ručne vtláčajte malé kúsky drobkového cesta do jednej rovnomernej vrstvy v tortovej forme s vysokým okrajom.
Vo veľkej mise zmiešajte tekvicu, vajcia, rozpustené maslo a mlieko a miešajte do hladka.
1/2 lyžičky soli
Zaváranie tekvica nie je nič ťažké: lahodnú tekvicovú marmeládu strong> si môžete ľahko vyrobiť kedykoľvek počas roka strong>. Okrem tekvica hokkaido môžete použiť aj maslovú tekvicu. Hotová marmeláda z tekvice sa hodí nielen na mazanie pečiva, ale ak sa ponáhľate, môžete ju použiť aj ako základ do tekvicového koláča.
150 g cukru
50 g cukru
- 1 veľký citrón
- 30 g masla
- štipka mletého klinčeka
- 100 g smotanového syra typu žervé
- 100 g nastrúhanej tekvice (maslová alebo hokkaido)
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 100 g polohrubej múky
0,5 kg cukru
- Predhrejte rúru na 160 ° C.
- Predhrejte rúru na 180 ° C.
- 60 g plnotučného mlieka
Na cesto:
- Tekvicové muffiny s kúskami čokolády.
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, cukor, škoricu, muškátový oriešok a nastrúhanú tekvicu.
- Pečte 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Počas plnenia udržujte teplotu rúry na 160 ° C.
- Cesto vylejte rovnomerne na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 15-20 minút.
- Vyberte z rúry a nechajte ľahko vychladnúť. Aj s papierom na pečenie ešte za tepla opatrne zrolujte do rolády a nechajte úplne vychladnúť.
- Pomocou lyžičky dávajte cesto do formy s jamkami, napr. Na muffiny alebo formičiek na vianočné orechy.
- Rozbaľte korpus a rovnomerne potrite krémovou náplňou. Stočte späť do rolády a počas rolovanie postupne sloupávejte papier na pečenie.
- Zabaľte roládu do potravinovej fólie a nechajte odpočinúť v chladničke aspoň hodinu, aby sa vám lepšie krájala.

Tip na záver: Ak máte radi pikantnejšiu chute, skúste do kompótu pridať trošku čerstvého zázvoru.
Objavte podobné tipy
Nadýchané tekvicové šišky
3 veľké vajcia
- Zdroj: eatsmarter.com
- 265 g cukru
- 200 g polohrubej múky
- INGREDIENCIE
- Kandizovaná tekvica postup výroby.
- 3 lyžice cukru
- 150 g práškového cukru
- nový druh vianočného pečiva
- šťava z 2 pomarančov
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
112 g masla
- Na obalenie:
- 60 g zmäknutého masla
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
Na cesto:
- Zdroj: livewellbakeoften.com
- V inej mise zmiešajte cukor, olej, vajce, nastrúhanú tekvicu a vanilku.
- Ošúpanú a semienok zbavenú tekvicu nakrájajte na kocky o veľkosti 1,5 × 1,5 cm.
- Zmiešajte obe zmesi a vytvorte hladké cesto.
- Najprv si vytvorte kvások: V malej miske rozpustite kvasnice v teplej vode a odložte bokom.
- Po vychladnutí môžete tekvicu ešte zľahka obaliť v práškovom cukre.
- 900 g tekvice zbavené stopky, dužiny a semienok
- V inej nádobe vyšľaháme vajcia s mliekom, nastrúhanou tekvíc a vanilkovým extraktom.

Milujete šišky na všetky spôsoby? Strong> Pripravte si vynikajúce domáce fašiangový šišky alebo < a href = "https://www.webrecepty.sk/smazime-dolky-sisky-a/"> lahodné dolky , ktoré sa rozplývajú na jazyku!
Chrumkavé tekvicové cookies s javorovou polevou
Jednoduché sušienky s tekvicou strong> si môžete upiecť treba s deťmi na desiatu, alebo z nich urobiť nový druh vianočného pečiva strong>. Vďaka tekvicu majú príjemne oranžovú farbu a s javorovou polevou sa doslova rozplývajú na jazyku!
3 veľké vajcia
- nové recepty
- 30 g masla
- nový druh vianočného pečiva
- 75 g uvarenej a nastrúhanej tekvice (pyré)
- 190 g hladkej múky (môže byť celozrnná)
- 3 lyžice perníkového korenia
- 60 g nastrúhanej tekvice
- ½ lyžičky vanilky
- 100 g smotanového syra typu žervé
- úžasne vyzerá
1 prášok do pečiva
- 180 g práškového cukru
- 1½ lyžičky mletej škorice
- veľmi jednoduchá
- nový druh vianočného pečiva
Na cesto:
- V mise zmiešajte cukor, vanilku a tekvicové pyré.
- Obe zmesi zmiešajte a vytvorte hladké cesto. Nalejte cesto do vyššieho plechu alebo formy na pečenie a pečte 30-35 minút. Potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- 3 lyžice zmäknutého masla
- Milujete škoricovej pečivo strong>, ale netrúfate si upiecť zamotané slimáky doma? S našim receptom už sa báť nemusíte! Vyskúšajte lahodné škoricové rolky s tekvicou hokkaido strong> a vychutnajte si treba s šálkou rannej kávy.
- V mise zmiešajte múku, korenie na perník, prášok do pečiva a soľ.
- Vyskúšajte naše osvedčené sladké recepty z tekvice Hokkaido i iných druhov ešte dnes!
- Vlejte náplň do pripraveného korpusu a rovnomerne urovnajte.

Vyskúšajte aj ďalšie osvedčené recepty na sladké rolády, ktoré zvládnete aj vy!
Neviete si rady s motaním slimákov?
Vyrobte si z tekvice lahodná cukrátka strong> na celú zimu! Kandizovaná tekvica podľa nášho receptu nie je zložitá na výrobu strong> a vďaka jej varenie navyše získate vedľajší produkt v podobe sladkého sirupu na výrobu domácich tekvicových limonád!
3 veľké vajcia
200 g cukru
- pikantnejšiu chute
- 2 lyžice mlieka
- 60 g teplého mlieka
- INGREDIENCIE
- 60 g rozpusteného masla
- 120 g čokolády
- 120 g nastrúhanej tekvice
- Škoricové rolky s tekvicou hokkaido
- 2 lyžice rozpusteného masla
- 1 čajová lyžička škorice
- Na korpus:
- 500 g hladkej múky
0,5 kg cukru
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1/4 lyžička soli
- lahodné škoricové rolky s tekvicou hokkaido
- Kandizovaná tekvica postup výroby.
30 g cukru
- 1/4 lyžičky muškátového orieška
- 30 g zmäknutého masla
- 420 g práškového cukru
- lahodná cukrátka
- sladké pečenie
Na cesto:
- Potom určite nesmiete zabudnúť na výbornej dezerty z maslové či hokkaido tekvica strong>!
- Druhý deň zlejte vodu a k tekvicu pridajte novú vodu, cukor, pomarančovú šťavu a dobre premiešajte. Nechajte opäť cez noc máčať.
- Postupne pridávajte múku a miešajte do hladka.
- Sladkosti z tekvice vás prekvapí svojou jednoduchosťou a ich chuť si jednoducho zamilujete.
- Opatrne odstráňte šupky a tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
- Vysypte tekvicu na plech vyložený papierom na pečenie a sušte v rúre, kým sa kocky nezmenší tak, že sa k sebe prestanú lepiť. Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Hotový krém rovnomerne namažte na koláč, ihneď nakrájajte na kocky a skladujte v chlade, ideálne v chladničke.
- 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
- Varte cca 5 minút a potom ihneď nalejte do pripravených pohárov a uzavrite. Môžete uchovávať v chladničke a ihneď konzumovať, alebo sterilizovať po dobu 20 minút pri 85 ° C. takto zavarený kompót vám vydrží niekoľko mesiacov.
- Rúru predhrejte na 180 ° C.
- 450 g nastrúhanej a ľahko povarené tekvice (pyré)
- V mixérový mise zmiešajte mlieko, cukor, rozpustené maslo, tekvicu, korenie, soľ a vajcia. Pomocou háku na kysnuté cesto vymiešajte.

V malej miske zmiešajte cukor, škoricu a korenie na perník. Potom zmesou posypte maslom potreté cesto.
vyzerá jednoducho skvele
Ak patríte medzi milovníkov tradičného amerického cheesecake, potom vás nesmie minúť ani jeho verzia s tekvicovú náplňou. Vďaka perníkovému korenia je ako stvorená pre osladenie jesenných dní a vychutnáte si ju ako s hrnčekom čaju, tak s šálkou dobrej kávy.
3 veľké vajcia
- Milujete šišky na všetky spôsoby?
- ¼ lyžičky soli
- 1 lyžička soli
- Vyskúšajte aj
- štipka soli
Na cesto:
- Pomocou lyžičky naplňte Mafinový košíčky, vždy len do ¾ výšky košíčka!
- V miske zmiešajte smotanový syr, práškový cukor a maslo. Pomocou mixéra vyšľahajte do nadýchané peny.
- 840 g smotanového syra typu philadelphia, mascarpone, žervé

Pomocou paličky alebo mixéra rozdrvte sušienky na omrvinky. Nasypte omrvinky do misy, pridajte cukor a rozpustené maslo a miešajte, kým sa úplne nezmiešajú.
Máte radšej nepečený cheesecake?
Na plech vyložený papierom na pečenie dávajte pomocou dvoch lyžičiek malé kôpky cesta o veľkosti cca 2 lyžičiek. Vidličkou ľahko vyrovnajte. Nechávajte medzi jednotlivými kôpky dostatočné medzery, aby sa sušienky mohli rozpiecť do strán a nezlepili sa.
3 veľké vajcia
- Lyžičkou nanášajte polevu na vychladnuté cookies a nechajte uschnúť.
- Na polevu:
- 45 g rozpusteného masla
- 1 polievková lyžica mlieka
- šťava z 3 citrónov
- 200 g polohrubej múky
- 100 g polohrubej múky
- Obľúbené muffiny
- 1 liter vody
- 1 lyžička perníkového korenia
- 60 g teplej vody
Na cesto:
- Tekvicové muffiny s kúskami čokolády.
- Pripravte si plech na muffiny s papierovými košíčkami.
- Obe zmesi dajte dokopy a vymiešajte dohladka. Nakoniec pridajte nasekanú čokoládu.
- V samostatnej miske rozšľahajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, cukor, a perníkové korenie.
- Vychladnuté šišky namáčať v rozpustenom masle a obaľujeme vo škoricovom cukre.
- Tekvicu odstavte a zlejte šťavu, ktorú môžete použiť neskôr ako sirup.
- Pečte 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

Plech vyložte papierom na pečenie. Z každého plátku cesta umotejte slimáka a vložte na plech. Slimáky dávajte tesne vedľa seba, aby sa nerozmotaly. Potrite maslom a posypte cukrom. Nechajte kysnúť ďalších 45 minút.
Piškótová roláda je osvedčených rýchlym dezertom, ktorý nevyžaduje veľa práce ani času, ale na tanieri vyzerá jednoducho skvele strong>. Vyskúšajte našu strong> lahodnú variantu z tekvice. Má nadýchanú krémovú náplň strong> a vďaka tekvicu je jej cesto jemné a vláčne strong>.
3 veľké vajcia
50 g cukru
- ďalšie osvedčené recepty na sladké rolády
- 265 g cukru
- Zdroj: lovingitvegan.com
0,5 kg cukru
- 1 kg tekvice Hokkaido nakrájané na kocky o veľkosti 1 cm
- 180 g cukru
- 2 polievkové lyžice mletej škorice
- Pečte slimáky cca 30 minút. Potom vyberte z rúry.
- 1 lyžička perníkového korenia
- ½ lyžičky perníkového korenia
- postup:
Na cesto:
- Predhrejte rúru na 180 ° C.
- Potom pridajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu, muškátový oriešok a soľ a dôkladne premiešajte. Vytvorte hutné lepivé cesto na sušienky.
- Neviete si rady s motaním slimákov? Strong> Pozrite sa na videonávod na škoricové rolky a inšpirujte sa!
- Odkrojte 4 plátky citróna a zvyšok vytlačte do veľkého hrnca. Zalejte vodou a pridajte cukor a klinčeky.
- Vo veľkej mise zmiešajte smotanový syr, cukor a vanilkový extrakt, kým nie sú dobre spojené. Pridajte tekvicové pyré, perníkové korenie a mletú škoricu a dobre premiešajte. Nakoniec pridajte vajcia.
- Takto zavarený tekvicový džem vám vydrží niekoľko mesiacov.
- Po cca desiatich minútach by mala hmota zhustnúť. Vypnite platničku a džem ihneď plňte do pripravených sterilizovaných pohárov. ihneď zatvorte a postavte hore dnom, kým poháre nevychladnú.

Pridajte kvasnicovú zmes. Miešajte, kým sa cesto nebude ľahko spracovávať. Potom miešajte ešte ďalších 5 minút.
1 stredne veľká tekvica hokkaido
Klasické šišky sú pomerne pracné na výrobu a časovo náročné, avšak ich tekvicové variant vás v tomto smere rozhodne poteší. Krehké tekvicové šišky sa totiž pečú v rúre a obalené vo škoricovom cukre chutia jednoducho báječne!
3 veľké vajcia
200 g cukru
- 255 g polohrubej múky
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 200 g polohrubej múky
- 120 g čokolády
- 30 g masla
- 180 g krupicového cukru
- 4 veľké vajcia
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- nový druh vianočného pečiva
1 balíček droždia
- patríte medzi milovníkov tradičného amerického cheesecake
- nadýchanou krémovú náplň
- 120 g práškového cukru
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Na cesto:
- Rúru predhrejte na 180 ° C.
- Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a perníkové korenie.
- Pečte cca 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Po vykysnutí cesto opatrne vyberte z misy a na pomúčenej doske rozvaľkajte zhruba na veľkosť plechu na pečenie. Po celom povrchu cesta zľahka rozmažte rozpustené maslo.
- Pripravte si náplň zo smotanového syra: Vyšľahajte smotanový syr, maslo a práškový cukor do hladka.
- V oddelenej mise zmiešajte múku a sódu bikarbónu. Pomaly pridajte do mokrých ingrediencií a zmiešajte dohladka.

Domáce kandizovaná tekvica
Táto originálna Buch z tekvice úžasne vyzerá a ešte lepšie chutí. Vďaka bohatej čiapku z krémovej polevy je vláčna a doslova sa rozplýva na jazyku. Jej príprava je pritom veľmi jednoduchá, tak neváhajte a dajte sa do pečenia!
3 veľké vajcia
- 250 g smotanového syra typu žervé pri izbovej teplote
- Zdroj: therecipecritic.com
- lepšie chutí
- 180 g polohrubej múky
- zvládnete behom chvíľky
Na cesto:
- Medzitým zmiešajte smotanový syr, maslo, práškový cukor, soľ a vanilku. Polevou potrite mierne vychladnutej slimáky a nechajte vychladnúť.
- Ďalší deň dajte na platničku a na miernom ohni priveďte do varu. Varte, až kým tekvica ľahko dosklovita, ale zostane pevná.
- Chcete vyskúšať inú variantu tekvicového džemu? Strong> Pozrite sa na videonávod na marmeládu z tekvíc s orechmi.
- Misu zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť 1 až 1 1/2 hodiny.
- Krehké tekvicové šišky
- Pečte 55-65 minút. Potom vypnite rúru, a nechajte koláč v rúre ešte 1 hodinu. Potom opatrne vyberte z rúry, zakryte utierkou a nechajte odpočívať, kým úplne nevychladne (cca 2 h).
- 450 g nastrúhanej tekvice (môžete použiť maslovú alebo hokkaido)

Nakrájanú tekvicu dajte do veľkého hrnca a zalejte vodou. Pridajte kyselinu citrónovú, dobre premiešajte a nechajte cez noc máčať.
tekvicovú marmeládu
Už vám ide zo sladkého hlava okolo? Strong> Vyskúšajte výborné muffiny na slano , ktoré sa hodia ako ľahká desiata alebo rýchla teplá večera!
Kandizované ovocie sa vám bude hodiť nielen o Vánocích- vyskúšajte tiež kandizované ďalších druhov ovocia podľa prehľadného videonávodu.
3 veľké vajcia
- Chrumkavé domáce sušienky cookies s tekvicou hokkaido.
- Na náplň:
- Máte radi sladké pečenie strong>?
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- INGREDIENCIE
- 1/2 vanilkového struku
Na cesto:
- Očistenú tekvicu nakrájame na väčšie kocky a vložte do hrnca s páračky. Podlejte vodou a varte v pare cca 30 minút, kým nebude tekvica mäkká.
- Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.
- Prídete cukor, pomarančovú a citrónovú šťavu a soľ. Vyškrabte vnútro vanilkového struku a všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
- Pečte 15 minút. Potom ihneď vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Tip: strong> Miesto javorové polevy môžete použiť aj čokoládovou alebo vyskúšajte niektorú z obľúbených poliev na cukrovinky < / a>.
- Priveďte nálev k varu a vložte tekvicu spolu s plátkami citróna.

Máte radšej nepečený cheesecake? Vyskúšajte variantu tekvicového koláča na studeno podľa videonávodu!