Neošizená domáci nátierka je skvelou desiatou na cesty aj večerou. Vo väčšine obchodov zoženiete nátierky už hotové. Práca s vlastnou výrobou sa vám však vráti vo vylepšenej chuti a istote, z čoho sa jedlo skladá. Návštevy také pohostenie iste ocenia.
Nátierky sa dajú pripravovať takmer z každého druhu mäsa . Často využívané bývajú:
- hovädzie
- bravčové
- hydinové
- rybie mäso
- pečeň
- a ďalšie
Dôležité je, aby každý druh mäsa na nátierku bol vopred tepelne upravený.
Vyskúšajte nasledujúce recepty a ohromte rodinu domáce nátierkou.
Mäsová nátierka z údenej makrely
Skombinujte pozitívne zdravotné účinky rýb a vynikajúcu chuť.
INGREDIENCIE
- 300 g údenej makrely
- 200 g lučiny
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 1 červená cibuľa pokrájaná najemno
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- soľ
- korení
POSTUP
- Makrelu oberieme a malé kúsky mäsa dáme do misy.
- Pridáme zvyšok ingrediencií.
- Vypracujeme v hladkú nátierku.
- Dochutíme soľou a korením.
- Pri podávaní môžeme posypať pórom.
Objavte podobné tipy
Nátierka z bravčového mäsa
Vynikajúci a rýchla. Skvele chutí na ešte teplých opečených toastoch.
INGREDIENCIE
- 300 g mletého bravčového
- 1/2 hrnčeka nastrúhaného zeleru
- 1/2 hrnčeka majonézy
- 1/2 cibule pokrájané najemno
- 2 lyžice nálevu z uhoriek
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- soľ
- korenie
POSTUP
- Bravčové mäso orestujeme na panvici.
- Do misy dáme všetky ingrediencie.
- Vypracujeme v hladkú nátierku.
- Dochutíme soľou a korením.
- Podávame.
Nátierka z hovädzieho mäsa
Jemne pikantnú nátierka, ktorú raz urobiť nestačí.
INGREDIENCIE
- 300 g mletého hovädzieho
- 1/2 hrnčeka cibule nasekanej najemno
- 1/2 hrnčeka nastrúhaného zeleru
- 1/2 hrnčeka majonézy
- 2 lyžičky chrenu
- 1 prelisovaný strúčik cesnaku
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať
POSTUP
- Hovädzie mäso orestujeme na panvici.
- Do misy dáme všetky ingrediencie.
- Vypracujeme v hladkú nátierku.
- Dochutíme soľou a korením.
- Posypeme petržlenovou vňaťou.
- Podávame.
Nátierka z kuracieho mäsa
Jemná kuracie nátierka zachutí aj deťom.
INGREDIENCIE
- 300 g uvareného kuracieho mäsa
- 200 g mascarpone
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 1 lyžica masla
- 1 červená cibuľa pokrájaná najemno
- 2 hrste nasekanej pažítky
- soľ
- korení
POSTUP
- Ingrediencie vložíme do kuchynského robota.
- Mixujeme dohladka.
- Vmiešame pažítku.
- Dochutíme soľou a korením.
- Podávame s chrumkavým pečivom.
Mäsová nátierka z tresčej pečene
Delikatesa, ktorú môžete bez obáv naservírovať na každej párty či oslave.
INGREDIENCIE
- 100 g pečene tresky z konzervy
- 1/2 červenej cibule pokrájané najemno
- 100 g masla
- 120 g lučiny
- 2 vajcia uvarené natvrdo
- 1 lyžica citrónovej šťavy
POSTUP
- Všetky ingrediencie vložíme do kuchynského robota.
- Rozmixujeme (možno nechať hrubšie konzistenciu).
- Dochutíme soľou a korením.
- Podávame posypané jarnou cibuľkou.
Predstavili sme vám 5 jednoduchých receptov, ako očariť svoje okolie masovú nátierkou.
Všetky druhy nátierok podávame s rôznymi druhmi chleba, žemľami, rožky alebo toasty na raňajky .
Podávame teplé aj studené.
Milujete masové nátierky, ale radi by ste si dopriali nejakú diétne? Inšpirujte sa našimi receptami na diétne rybie nátierky.