Najlepšie recepty na masové nátierky

Neošizená domáci nátierka je skvelou desiatou na cesty aj večerou. Vo väčšine obchodov zoženiete nátierky už hotové. Práca s vlastnou výrobou sa vám však vráti vo vylepšenej chuti a istote, z čoho sa jedlo skladá. Návštevy také pohostenie iste ocenia.

Nátierky sa dajú pripravovať takmer z každého druhu mäsa . Často využívané bývajú:

  • hovädzie
  • bravčové
  • hydinové
  • rybie mäso
  • pečeň
  • a ďalšie

Dôležité je, aby každý druh mäsa na nátierku bol vopred tepelne upravený.

Vyskúšajte nasledujúce recepty a ohromte rodinu domáce nátierkou.

Mäsová nátierka z údenej makrely

Skombinujte pozitívne zdravotné účinky rýb a vynikajúcu chuť.

INGREDIENCIE

  • 300 g údenej makrely
  • 200 g lučiny
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 1 červená cibuľa pokrájaná najemno
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • soľ
  • korení

POSTUP

  1. Makrelu oberieme a malé kúsky mäsa dáme do misy.
  2. Pridáme zvyšok ingrediencií.
  3. Vypracujeme v hladkú nátierku.
  4. Dochutíme soľou a korením.
  5. Pri podávaní môžeme posypať pórom.

Hotový chutný recept na masovú nátierku z údenej makrely.

Nátierka z bravčového mäsa

Vynikajúci a rýchla. Skvele chutí na ešte teplých opečených toastoch.

INGREDIENCIE

  • 300 g mletého bravčového
  • 1/2 hrnčeka nastrúhaného zeleru
  • 1/2 hrnčeka majonézy
  • 1/2 cibule pokrájané najemno
  • 2 lyžice nálevu z uhoriek
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. Bravčové mäso orestujeme na panvici.
  2. Do misy dáme všetky ingrediencie.
  3. Vypracujeme v hladkú nátierku.
  4. Dochutíme soľou a korením.
  5. Podávame.

Skvelý hotový recept na nátierku z bravčového mäsa.

Nátierka z hovädzieho mäsa

Jemne pikantnú nátierka, ktorú raz urobiť nestačí.

INGREDIENCIE

  • 300 g mletého hovädzieho
  • 1/2 hrnčeka cibule nasekanej najemno
  • 1/2 hrnčeka nastrúhaného zeleru
  • 1/2 hrnčeka majonézy
  • 2 lyžičky chrenu
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať

POSTUP

  1. Hovädzie mäso orestujeme na panvici.
  2. Do misy dáme všetky ingrediencie.
  3. Vypracujeme v hladkú nátierku.
  4. Dochutíme soľou a korením.
  5. Posypeme petržlenovou vňaťou.
  6. Podávame.

Hotový recept na chutnú mäsovú nátierku z hovädzieho.

Nátierka z kuracieho mäsa

Jemná kuracie nátierka zachutí aj deťom.

INGREDIENCIE

  • 300 g uvareného kuracieho mäsa
  • 200 g mascarpone
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 1 lyžica masla
  • 1 červená cibuľa pokrájaná najemno
  • 2 hrste nasekanej pažítky
  • soľ
  • korení

POSTUP

  1. Ingrediencie vložíme do kuchynského robota.
  2. Mixujeme dohladka.
  3. Vmiešame pažítku.
  4. Dochutíme soľou a korením.
  5. Podávame s chrumkavým pečivom.

Hotový recept na vynikajúce nátierku z kuracieho mäsa.

Mäsová nátierka z tresčej pečene

Delikatesa, ktorú môžete bez obáv naservírovať na každej párty či oslave.

INGREDIENCIE

  • 100 g pečene tresky z konzervy
  • 1/2 červenej cibule pokrájané najemno
  • 100 g masla
  • 120 g lučiny
  • 2 vajcia uvarené natvrdo
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

POSTUP

  1. Všetky ingrediencie vložíme do kuchynského robota.
  2. Rozmixujeme (možno nechať hrubšie konzistenciu).
  3. Dochutíme soľou a korením.
  4. Podávame posypané jarnou cibuľkou.

Hotový skvelý recept na masovú nátierku z tresčej pečene.

Predstavili sme vám 5 jednoduchých receptov, ako očariť svoje okolie masovú nátierkou.

Všetky druhy nátierok podávame s rôznymi druhmi chleba, žemľami, rožky alebo toasty na raňajky .

Podávame teplé aj studené.

Milujete masové nátierky, ale radi by ste si dopriali nejakú diétne? Inšpirujte sa našimi receptami na diétne rybie nátierky.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.