Najlepšie recepty na domáci grilované hamburgery

Domáce hamburgery patrí medzi pokrmy, ktoré môžeme veľmi dobre grilovať. Na grilovanie pritom nepotrebujú príliš dlhú dobu.

Pre letné grilovanie v prírode alebo domáce grilovanie v ktorúkoľvek ročnú dobu si môžeme kúpiť hamburger ako polotovar v obchodoch, kde sa ponúka v dostatočnom výbere.

Inšpirujte sa našimi receptami na domáce hamburgery, ktoré budú vždy lepšie ako kupované polotovary!

Grilovaný hamburger z kuracieho mäsa

INGREDIENCIE

  • 300 g kuracieho mäsa, namletého alebo jemne sekaného
  • 50 g čerstvo namleté ​​strúhanky
  • 1 vajce
  • 1 jemne nasekaná cibuľa
  • morská soľ
  • čerstvo namleté ​​čierne korenie
  • 20 ml slnečnicového oleja
  • 4 biele žemle posypané sezamovými semienkami – najlepšie mäkké, hodiaci sa na burgry
  • 4 listy šalátu
  • 4 plátky tvrdého syra
  • paradajky nakrájané na plátky
  • kečup na podávanie

POSTUP

  1. Kuracie mäso, strúhanku, vajíčko, cibuľu, soľ a korenie dáme do misy a dobre premiesime.
  2. Vzniknutú hmotu rozdelíme na štyri diely a z každého vytvarujeme placku.
  3. Mäso kladieme na rozpálený gril.
  4. Opečieme hamburgery 3 až 4 minúty po každej strane.
  5. Žemle rozkrojte a naplňte je: naspodok položte list šalátu, potom paradajky, syr, kuracie hamburger, navrch cibuľu a šalát.
  6. Prikryjeme žemľou a môžeme podávať s kečupom.

Grilovaný hamburger z kuracieho mäsa recipes.timesofindia.com

Domáce hamburger z hovädzieho mäsa

INGREDIENCIE

na mäsovú zmes

  • 750 g mletého hovädzieho mäsa
  • 20 g zeleného korenia
  • 20 g čerstvého tymiánu, nasekaného
  • 6 ml worcesterskej omáčky
  • 15 g francúzskej horčice
  • morskú soľ
  • čerstvo namleté ​​korenie

ostatné ingrediencie

  • 6 žemlí na burger
  • 100 g listov rukoly
  • 1 cibuľu, nakrájanú na plátky
  • 3 paradajky, nakrájané na plátky
  • kečup, majonézu, alebo dip

POSTUP

  1. Vo veľkej mise zmiešame ingrediencie na hamburgery a všetko dobre premiešame.
  2. Zo zmesi vytvoríme 6 plochých bochníkov.
  3. Takto pripravené je zakryjeme mikroténovou fóliou a uložíme do chladničky.
  4. Pripravíme gril na priame grilovanie.
  5. Burgery grilujeme 3-5 minút z každej strany.
  6. Žemle rozkrojíme a dáme na gril.
  7. Bude im stačiť pol až jedna minúta.
  8. Na spodnej polku žemle dáme najprv list šalátu, naň burger, cibuľu, plátok paradajky, omáčku podľa chuti a priklopíme druhou polovicou žemle.

Grilovaný hamburger z hovädzieho mäsa www.epicurious.com

Domáce hamburger s hermelínom

INGREDIENCIE

  • 4 hrčky
  • 4 grilovacie syry
  • 4 hrsti rukoly
  • 8 jahôd
  • lekvár

POSTUP

  1. Najprv si rozbalíme syr, na dno obale nasypeme korenie a trochu oleja, položíme naň syr a to isté urobíme na vrch syre.
  2. Potom syr zabalíme do obalu a dáme na rozpálený gril.
  3. Žemľu si rozkrojíme na pol a dáme jej tiež na gril rozpiecť.
  4. Jahody si pokrájame na tenké plátky.
  5. Na spodnú časť hrčky dáme slivkovou pikantné omáčku (bola v balení), rukolu, na rukolu, ogrilované syr, na syr plátky jahôd a na hornú hrčku dáme vrstvu lekváru a priklopíme.

Grilovaný hamburger s hermelínom smoothcooking.cz

Vegetariánsky hamburger plnený šampiňóny a feta syrom

INGREDIENCIE

  • 2 dcl olivového oleja na pomazanie rošte
  • 2 lyžice balsamico octu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 červená paprika, nakrájaná na 4 rovnaké kúsky
  • 8 portobelových húb, stonky odstránime
  • 4 mletom hrčky
  • 200 g feta syra
  • 4 listy šalátu

POSTUP

  1. Vymiešame cesnak so soľou.
  2. V miske rozmiešame olej, ocot, cesnak, soľ a korenie.
  3. Do marinády naložíme huby a papriku, dajte do chladničky na 30 minút.
  4. Zahrejeme gril.
  5. Na gril vložíme papriky a šampiňóny.
  6. Opečieme z oboch strán asi 10 minút.
  7. Sčernela šupku z paprík zlúpneme.
  8. Na spodnú časť hrčky dáme papriku, šampiňón, feta syr a šalát a priklopíme.

Grilovaný hamburger plnený šampiňóny a feta syrom marthastewart.com

Hamburger s trhaným bravčovým mäsom

INGREDIENCIE

  • 4 mletom žemle
  • 600 g bravčového pliecka
  • 1 avokádo
  • 1 limetka
  • soľ, korenie
  • ľadový šalát

na omáčku

  • 3 lyžice oleja
  • 6 polievkových lyžíc kečupu
  • 4 polievkových lyžice paradajkového pretlaku
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájaný najemno)
  • 1 chilli paprička (bez semien, nakrájaná najemno)
  • 3 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • soľ, korenie

POSTUP

  1. Ingrediencie na omáčku zmiešame a časť votrieme do očisteného a umytého mäsa zo všetkých strán.
  2. Rúru predhrejeme na 80 ° C (teplovzdušná).
  3. Mäso vložíme do pekáča, prikryjeme alobalom, pečieme 8 hodín (najlepšie cez noc).
  4. Teplotu v rúre zvýšime na 180 ° C.
  5. Mäso priebežne potierame zvyškom omáčky a pečieme v alobale ďalšie cca 2 hodiny.
  6. Upečené mäso vyberieme z alobalu, pomocou vidličky natrháme na prúžky a premiešame so zvyškom omáčky.
  7. Avokádo nakrájame na kúsky (alebo roztlačíme), premiešame s limetkovou šťavou, dochutíme soľou a korením.
  8. Šalát nakrájame na plátky.
  9. Mletom žemle rozpolíme, vnútornej časti nahrejeme na grile.
  10. Plníme pripraveným avokádom, trhaným mäsom a šalátom.

Hamburger s trhaným bravčovým mäsom mojebarevnakuchyne.blogspot.cz

Domáce hamburger môžeme pripraviť z najrôznejších surovín.

Medzi tie najčastejšie základné suroviny patrí už niektoré uvedenej hovädzie mäso, hydinové mäso, bravčové mäso, mleté mäso.

Ale aj iné, ktoré možno využiť rybie mäso, vnútornosti, údeniny, zelenina.

Ak chcete ďalšie skvelú grilovačku, určite vyskúšajte mleté mäso na gril.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.