Tradičná čína v 4 úžasných receptoch. Inšpirujte sa!

Určite ste niekedy zatúžili vedieť poriadnu čínu sami.

Je to otázka správnej kombinácie korenia a potom už len vec fantázie .

Presvedčte sa sami, nie je to vôbec ťažké!

Skúste uvariť niektorý z našich receptov na pravú čínu!

Určite si pochutnáte. 🙂

Pravá kuracia čína

Báječný obed alebo večera. Zavďačíte sa nielen deťom.

INGREDIENCIA pre 2 osoby

  • 2 kuracie prsia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 hrsti šampiňónov
  • 1 červená paprika
  • 1/2 póru
  • 1 hrsť arašidov
  • 1 cibuľa
  • sójová omáčka
  • worchester
  • soľ
  • korenie
  • korenie na čínu
  • solamyl
  • maslo

POSTUP

  1. Kuracie mäso a všetku zeleninu si nakrájame na kocky.
  2. Na panvici si rozohrejeme maslo.
  3. Orestujeme cibuľu a cesnak.
  4. Pridáme mäso a sprudka opražíme.
  5. Posypeme korením na čínu.
  6. Pridáme zvyšok zeleniny a šampiňóny.
  7. Prisypeme orieškami.
  8. Miešame a restujeme domäkka.
  9. 2 lyžičky solamylu premiešame s vodou a pridáme do zmesi.
  10. Miešame do zhustnutia.
  11. Dochutíme worchestrom a sójovou omáčkou.
  12. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
  13. Podávame s ryžou alebo rezancami.
Hotový recept na skvelú čínu z kurčaťa.

Vynikajúca bravčová čína

Jednoducho skvelé. Milovníci pálivého nezabudnú pridať čili papričku.

INGREDIENCIA pre 2 osoby

  • 2 bravčové plátky
  • 1 červená paprika
  • 1/2 póru
  • 1 mrkva
  • 1 hrsť arašidov
  • sójová omáčka
  • soľ
  • korenie
  • korenie na čínu
  • solamyl
  • repkový olej

POSTUP

  1. Mäso a všetku zeleninu si nakrájame na kocky.
  2. Mäso dáme do misky a premiešame s olejom a korením na čínu.
  3. Na panvici rozpálime olej.
  4. Mäso sprudka orestujeme.
  5. Pridáme zeleninu a oriešky.
  6. Miešame a restujeme domäkka.
  7. 2 lyžičky solamylu premiešame s vodou a pridáme do zmesi.
  8. Miešame do zhustnutia.
  9. Dochutíme sójovou omáčkou.
  10. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
  11. Podávame s ryžou alebo rezancami.
Hotový recept na najlepšiu bravčovú čínu.
Tip : prečítajte si o rozmanitosti pravej čínskej kuchyne .

Vegetariánka čína z cukety

Rýchle, vegetariánske a ľahké jedlo. Parádny pokrm aj na poslednú chvíľu.

INGREDIENCIA pre 2 osoby

  • 1 cuketa
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice kečupu
  • sójová omáčka
  • worchester
  • soľ
  • korenie
  • solamyl
  • repkový olej

POSTUP

  1. Zeleninu si nakrájame na kocky.
  2. Restujeme na panvici s olejom.
  3. Dochutíme sójovou omáčkou a worchestrom.
  4. Miešame a restujeme domäkka.
  5. 2 lyžičky solamylu premiešame s vodou a pridáme do zmesi.
  6. Miešame do zhustnutia.
  7. Pridáme kečup.
  8. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
  9. Podávame s ryžou alebo rezancami.
Hotový recept na najlepšiu čínu z cukety

Morčacia čína so zeleninou

INGREDIENCIA

  • 500 g morčacích pŕs
  • 4 lyžice oleja
  • 3 lyžice kokosového mlieka
  • 3 rôznofarebné papriky
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vňate porku
  • soľ, korenie
  • 2 lyžice karí
  • 1 lyžička mletej papriky

POSTUP

  1. Mäso nakrájame na rezančeky a naložíme do marinády z oleja, smotany, cesnaku a korenia a necháme v uzavretej nádobe cez noc.
  2. Do marinády môžeme rovno pokrájať aj cibuľu, porok a papriky.
  3. Druhý deň sprudka opečieme na panvici, stiahneme plyn a pod pokrievkou as občasným zamiešaním necháme pustiť šťavu.
  4. Podávame s tenkými rezancami, ryžovými rezancami alebo ryžou.
Recept na krúti čínu so zeleninou
Tip: Na prípravu týchto ázijských špecialít by sa vám iste osvedčila panvica typu wok. Pokiaľ ešte žiadnu doma nemáte, nechajte sa inšpirovať recenziou najlepších panvíc wok na trhu .

Čínska kuchyňa a česká tzv. „čína“ k sebe majú asi tak blízko ako krokodíl k dinosaurovi. Nejaké podobnosti možno nájdeme, ale inak je to úplne iný druh. Napriek tomu však našu čínu milujeme .

Je to delikatesa, ktorú často pripravíme zo surovín, čo dom dal. Základom je minútkovo pripravené mäso, ktoré dopĺňame vhodnou zeleninou a ďalšími prísadami.

Pokiaľ chcete zmes viac priblížiť Ázii, zapojte nasledujúce ingrediencie:

  • bambusové výhonky
  • sójová omáčka
  • tofu
  • chilli papričky alebo chilli pasta
  • čínske čierne huby
  • arašidy alebo búrske oriešky
  • kardamóm

Čínska kuchyňa je jednoduchá, ale na tanieri pestrá a chuťovo veľmi výrazná . Nepoužíva mnoho tuku ani mäsa a prevláda dobre upravená zelenina. Vyskúšajte nasledujúce recepty, ktoré kombinujú časť východnej tradície s našimi surovinami. Výsledkom sú skvelé pokrmy.

Do zmesi sa hodí takmer akákoľvek zelenina. Nebojte sa ani paradajok, brokolice a vlastne čohokoľvek, čo máte po ruke.

Najvhodnejšou prílohou je ryža alebo ázijské rezance . Podávať ale môžeme aj s kuskusom a nepomýlime sa ani so zemiakmi.

V prípade, že je recept na čínu skôr mäsový, pokrm doplníme zeleninovým šalátom.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.