Najlepšie kurča na smotane? 5 najlepších receptov

Kuracie mäso je na našom stole veľmi často.

Nie tak často už kura na smotane, ktoré pre nás osobne patrí medzi jedny z najlepších kombinácií.

Inšpirujte sa našimi najobľúbenejšími recepty na kuracie mäso so smotanou!

Zapečené kura na smotane

Bude iste lahôdkou, ak k nemu pridáte šampiňóny, hrášok, kukuricu a baby špenát.

Vedeli ste, že? Špenát obsahuje veľa draslíka, je odporúčaný na vysoký krvný tlak, anémiu a zápchu.

INGREDIENCIE

  • 1 kg kuracieho vykosteného mäsa
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa, krájaná na kocky
  • 1 lyžica rozotreného cesnaku
  • 200 g anglickej slaniny na plátky
  • 100 ml kuracieho vývaru
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 200 g šampiňónov, krájaných
  • 100 g baby špenátu
  • 1/2 šálky mrazeného hrášku
  • 1/2 šálky mrazenej kukurice
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na teplotu 180cm.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu, cesnak a anglickú slaninu.
  3. Orestujeme, pridáme kuracie mäso a huby.
  4. Zmes preložíme do zapekacej misy, zalejeme vývarom a smotanou.
  5. Pridáme kukuricu, hrášok a baby špenát.
  6. Osolíme a okoreníme a dobre premiešame.
  7. Dáme zapiecť do rúry na 20 – 30 minút.

Zapečené kuracie mäso so smotanou thewhoot.com

Kuracie mäso na kari so smotanou

Aj keď má karí sladkú až štipľavú chuť, tak v tomto pokrme je práve výborne zjemnené pridanou smotanou.

INGREDIENCIE

  • 2 ks kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica kari korenia
  • 1 téglik smotany 12%
  • korenie a soľ

POSTUP

  1. Cibuľku nadrobno nakrájanú opražíme na oleji.
  2. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia.
  3. Posypeme soľou, korením a kari.
  4. Hneď ako sa mäso zatiahne, pridáme smotanu.
  5. Varíme za stáleho miešania 15 minút.

Kuracie mäso na kari so smotanou recepty.blesk.cz

Kuracie rezančeky na smotane

Kuracie prsia v spojení so smotanou a šampiňónmi sú veľmi chutné a ich príprava nezaberie ani príliš času.

INGREDIENCIE

  • 600 g kuracích pŕs
  • 400 g šampiňónov, nakrájané na štvrtiny
  • 250 ml bieleho suchého vína
  • 2 ks cibule šalotky, nakrájaná
  • 1 lyžica rozmarínu
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Mäso okoreníme soľou a korením a na oleji z oboch strán opražíme.
  2. Potom z panvice vyberieme a dáme bokom.
  3. Osmažíme cibuľku a cesnak, pridáme nakrájané šampiňóny a rozmarín a smažíme spoločne za stáleho miešania asi 5 minút.
  4. Do panvice prilejeme polovičné množstvo vína a podusíme.
  5. Keď sa tekutina odparí, zalejeme zvyškom vína a smotanou.
  6. Do vzniknutej omáčky vložíme kuracie mäso a 5 minút pod pokrievkou všetko zvoľna podusíme.
  7. Mäso vyberieme z omáčky, nakrájame na plátky a servírujeme na tanier.

Kuracie mäso na šampiňónoch so smotanou budgetbytes.com

Kuřecí se smetanou a špenátem

Ve spojení s gnocchi je opravdu velmi vydatné, ale chutné jídlo které spojuje  chuť kuřecího masa, česneku a špenátu.

INGREDIENCIE

  • 2 ks kuracích pŕs na rezance alebo kocky
  • 2 ks smotany na varenie 33%
  • 100 g listového špenátu
  • 100 g šampiňónov
  • 3 ks cesnaku strúčiky
  • 0,5 lyžičky kari
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 0,5 lyžičky bazalky
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžica hladkej múky

POSTUP

  1. Cesnak speníme na troche oleja zľahka dozlatista.
  2. Medzitým si nakrájame mäso a zmiešame s kari, paprikou, bazalkou, oreganom.
  3. Potom pridáme na panvicu a sprudka osmažíme, aby mäso nestvrdol.
  4. Ďalej pridáme šampiňóny, orestujeme a potom špenát, ktorý chvíľu podusíme.
  5. Nakoniec pridáme smotanu, zohrejeme a zaprášime lyžicou múky.
  6. Prevaríme.
  7. Môžeme pridať gnocchi, premiešať a podľa chuti posypať strúhaným syrom.

Kuracie mäso so smotanou a špenátom theenglishkitchen.blogspot.com

Kuře na paprice se smetanou

INGREDIENCIE

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • 45 g mletej sladkej papriky
  • 500 ml mlieka
  • 280 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml vývaru
  • 1 nadrobno nakrájanú bielu cibuľu
  • rastlinný olej na restovanie
  • 1 lyžičku hladkej múky na zaprášenia
  • oriešok masla
  • soľ a čerstvo namleté ​​korenie

POSTUP

  1. Umyté kuracie prsíčka najprv osolíme a okoreníme čerstvo mletým korením.
  2. Restujeme je zvoľna rovnomerne po každej strane na rozpálenom oleji.
  3. Dozlatista osmahlé je odložíme stranou.
  4. Do panvice pridáme kocky cibuľky a restujeme je dozlatista.
  5. Teraz všetko zaprášime sladkou paprikou, ešte chvíľku opražíme a potom už základ schladíme mliekom a vývarom.
  6. Mäso presunieme späť do hrnca a dusíme domäkka.
  7. Samotnú omáčku zahustíme bielou zápražkou a povaríme 30 minút.
  8. Dochutíme ju soľou a korením.
  9. Aby bola zamatovo hladká, pridáme do nej smotanu a oriešok masla a všetko precízne rozmixujeme tyčovým mixérom.
  10. Hotovú krémovú omáčku precedíme.

Kuracie mäso na paprike so smotanou fresh.iprima.cz

Prílohu volíme podľa typu jedla. K omáčkam to môžu byť cestoviny či knedle, na ktorých domácu tvorbu sa môžete pozrieť v našom ďalšom článku. K prírodným šťavám podávame skôr rôzne upravené zemiaky alebo dusenú ryžu.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.