Nadýchané vaječné omelety ako rýchla raňajky, obed či večera

Potrebujete pripraviť naozaj rýchly pokrm, ktorý zaženie hlad a je navyše výdatný? Zrejme siahnete po omelete.

Hodí sa na každé hlavné jedlo dňa a je naozaj jednoduchá.

Na čo teda čakáte? Inšpirujte sa našimi piatimi recepty a pochutnajte si na skvelej omelete ešte dnes.

Vaječná omeleta so zeleninou

Predstavte si chrumkavú opečenú anglickú slaninu, doplnenú paradajkami a paprikou. Jedinečnú chuť spojíme rozšľahaným vajcom a omeletu máme pripravenú.

Viete, že? Paradajky pôsobí ako účinný antioxidant a zároveň majú vplyv na úpravu hladiny cukru v krvi? Vedia zmierňovať nespavosť a depresie a sú bohaté na provitamín A.

INGREDIENCIE NA 1 PORCIU:

  • 2 plátky anglickej slaniny
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 1 biela paprika
  • 1 rajskej jablko
  • 50 g tvrdého syra
  • soľ
  • korenie mleté
  • olej

POSTUP:

  1. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom opečieme sprudka anglickú slaninu z oboch strán do chrumkava.
  2. Pridáme cibuľu, paradajky a papriku nakrájané na plátky.
  3. Osolíme a okoreníme a zalejeme rozšľahaným vajcia a posypeme strúhaným tvrdým syrom.
  4. Pod pokrievkou chvíľu Dosi, až vajcia stuhnú.

Hotový recept na vaječnú omeletu so zeleninou bawarchi.com

TIP: Při přípravě nejen omolet se neobejdete bez kvalitní pánve. Přečtěte si recenzi na keramické pánve a vyberte si tu nejlepší!

Vaječná omeleta so syrom

Veľmi rýchle občerstvenie, ktoré je navyše ľahké na prípravu, vyrobíme z vajec a strúhaného syra. Môžeme použiť eidam, goudu či ementál.

INGREDIENCIE PRE 1 PORCIU:

  • 2 vajcia
  • plátok tvrdého syra
  • 50 g strúhaného tvrdého syra
  • soľ
  • korenie – podľa chuti provensálske, pizza, grilovacie pod.
  • olej

POSTUP:

  1. Vajcia rozšľaháme v hrnčeku a osolíme a pridáme do neho strúhaný syr.
  2. Na panvičke rozpálime olej, nalejeme na neho vajcia a ochutíme korením.
  3. Necháme stuhnúť.
  4. Na tanieriku zdobíme omeletu plátkom syra a zeleninou – čerstvým paradajkou.

Hotový recept na vaječnú omeletu so syrom foodnetwork.ca

Vaječná omeleta so šunkou

Šunka sa po celom svete používa v studenej aj teplej kuchyni. Vaječné omelete dodá vynikajúcu chuť a priaznivci mäsových pokrmov si prídu na svoje.

INGREDIENCIE PRE 1 PORCIU:

  • 2 vajcia
  • 50 g dusenej alebo údenej šunky
  • masť
  • soľ

POSTUP:

  1. Šunku si nakrájame na rezančeky a na panvičke opečieme na masti.
  2. Vajcia rozklepneme do hrnčeka a vidličkou ich rozšľaháme a osolíme.
  3. Vajcia nalejeme na šunku na panvičke a necháme stuhnúť.
  4. Podávame s čerstvým pečivom alebo varenými zemiakmi.

Hotovýrecept na vaječnú omeletu so šunkou taste.com.au

Tip pre vás – slepačie vajcia sú bohaté na bielkoviny, tuky a lecitín, ktorý vie znižovať množstvo cholesterolu v krvi.

Vaječná omeleta so zemiakmi

Ak nemáme doma nič iné ako zemiaky a vajcia, aj tak z nich môžeme pripraviť chutnú omeletu.

INGREDIENCIE PRE 1 PORCIU:

  • 2 zemiaky
  • 2 vajcia
  • soľ
  • mletá paprika
  • masť alebo olej

POSTUP:

  1. Zemiaky umyjeme, olúpeme a uvaríme domäkka.
  2. Potom ich nakrájame na kocky a na tuku ich opečieme na panvičke.
  3. Osolíme zemiaky a posypeme mletou paprikou.
  4. Vajcia rozklepneme a v hrnčeku rozšľaháme vidličkou a nalejeme je na zemiaky.
  5. Omeletu necháme stuhnúť.

Hotový recept na vaječnú omeletu so zemiakmi onionringsandthings.com

Viete, že šampiňóny sa vďaka jemnej a korenistej chuti používajú na prípravu polievok, omáčok, omeliet alebo do šalátov či pod mäso v mnohých národných kuchyniach? Šampiňóny môžeme tiež nakladať do kyslých nálevov.

Vaječná omeleta so šampiňónmi

Šampiňóny sú v supermarketoch dostať po celý rok, a nie je preto problém z nich vykúzliť chutnú vaječnú omeletu.

INGREDIENCIE PRE 1 PORCIU:

  • 2 vajcia
  • 100 g šampiňónov
  • 50 g tvrdého syra
  • soľ
  • korenie
  • olej alebo masť

POSTUP:

  1. Na tuku na panvicu dáme umyté a na plátky nakrájané šampiňóny.
  2. Osolíme ich a okoreníme a dusíme domäkka.
  3. V hrnčeku rozšľaháme vajcia a pridáme do neho strúhaný syr a všetko nalejeme na hotové šampiňóny.
  4. Necháme omeletu stuhnúť.

Hotový recept na vaječnú omeletu so šampiňónmi bawarchi.com

Ako už bolo povedané, omeletu podávame okamžite po sňatí z panvice. Vajcia sama o sebe sú dosť sýtivá a obsahujú množstvo výživných látok, ale celkom im chýba vitamín C. Ten dopĺňame oblohou z čerstvej zeleniny alebo zeleninovými šalátmi.

Dochucujeme horčicou, kečupom, strúhaným chrenom alebo pikantným syrom.

K omeletám, ktoré neobsahujú časť základných príloh, ako sú zemiaky, ryža a ďalšie, podávame pečivo. Ak si chcete pripraviť domáci pečivo, navštívte náš článok, kde vás naučíme, ako si domáci pečivo upiecť .

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.