Potrebujete pripraviť naozaj rýchly pokrm, ktorý zaženie hlad a je navyše výdatný? Zrejme siahnete po omelete.
Hodí sa na každé hlavné jedlo dňa a je naozaj jednoduchá.
Na čo teda čakáte? Inšpirujte sa našimi piatimi recepty a pochutnajte si na skvelej omelete ešte dnes.
Vaječná omeleta so zeleninou
Predstavte si chrumkavú opečenú anglickú slaninu, doplnenú paradajkami a paprikou. Jedinečnú chuť spojíme rozšľahaným vajcom a omeletu máme pripravenú.
Viete, že? Paradajky pôsobí ako účinný antioxidant a zároveň majú vplyv na úpravu hladiny cukru v krvi? Vedia zmierňovať nespavosť a depresie a sú bohaté na provitamín A.
INGREDIENCIE NA 1 PORCIU:
- 2 plátky anglickej slaniny
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 1 biela paprika
- 1 rajskej jablko
- 50 g tvrdého syra
- soľ
- korenie mleté
- olej
POSTUP:
- Na panvici rozohrejeme olej a na ňom opečieme sprudka anglickú slaninu z oboch strán do chrumkava.
- Pridáme cibuľu, paradajky a papriku nakrájané na plátky.
- Osolíme a okoreníme a zalejeme rozšľahaným vajcia a posypeme strúhaným tvrdým syrom.
- Pod pokrievkou chvíľu Dosi, až vajcia stuhnú.
bawarchi.com
Objavte podobné tipy
Vaječná omeleta so syrom
Veľmi rýchle občerstvenie, ktoré je navyše ľahké na prípravu, vyrobíme z vajec a strúhaného syra. Môžeme použiť eidam, goudu či ementál.
INGREDIENCIE PRE 1 PORCIU:
- 2 vajcia
- plátok tvrdého syra
- 50 g strúhaného tvrdého syra
- soľ
- korenie – podľa chuti provensálske, pizza, grilovacie pod.
- olej
POSTUP:
- Vajcia rozšľaháme v hrnčeku a osolíme a pridáme do neho strúhaný syr.
- Na panvičke rozpálime olej, nalejeme na neho vajcia a ochutíme korením.
- Necháme stuhnúť.
- Na tanieriku zdobíme omeletu plátkom syra a zeleninou – čerstvým paradajkou.
foodnetwork.ca
Vaječná omeleta so šunkou
Šunka sa po celom svete používa v studenej aj teplej kuchyni. Vaječné omelete dodá vynikajúcu chuť a priaznivci mäsových pokrmov si prídu na svoje.
INGREDIENCIE PRE 1 PORCIU:
- 2 vajcia
- 50 g dusenej alebo údenej šunky
- masť
- soľ
POSTUP:
- Šunku si nakrájame na rezančeky a na panvičke opečieme na masti.
- Vajcia rozklepneme do hrnčeka a vidličkou ich rozšľaháme a osolíme.
- Vajcia nalejeme na šunku na panvičke a necháme stuhnúť.
- Podávame s čerstvým pečivom alebo varenými zemiakmi.
taste.com.au
Tip pre vás strong> – slepačie vajcia sú bohaté na bielkoviny, tuky a lecitín, ktorý vie znižovať množstvo cholesterolu v krvi.
Vaječná omeleta so zemiakmi
Ak nemáme doma nič iné ako zemiaky a vajcia, aj tak z nich môžeme pripraviť chutnú omeletu.
INGREDIENCIE PRE 1 PORCIU:
- 2 zemiaky
- 2 vajcia
- soľ
- mletá paprika
- masť alebo olej
POSTUP:
- Zemiaky umyjeme, olúpeme a uvaríme domäkka.
- Potom ich nakrájame na kocky a na tuku ich opečieme na panvičke.
- Osolíme zemiaky a posypeme mletou paprikou.
- Vajcia rozklepneme a v hrnčeku rozšľaháme vidličkou a nalejeme je na zemiaky.
- Omeletu necháme stuhnúť.
onionringsandthings.com
Viete, že strong> šampiňóny sa vďaka jemnej a korenistej chuti používajú na prípravu polievok, omáčok, omeliet alebo do šalátov či pod mäso v mnohých národných kuchyniach? Šampiňóny môžeme tiež nakladať do kyslých nálevov.
Vaječná omeleta so šampiňónmi
Šampiňóny sú v supermarketoch dostať po celý rok, a nie je preto problém z nich vykúzliť chutnú vaječnú omeletu.
INGREDIENCIE PRE 1 PORCIU:
- 2 vajcia
- 100 g šampiňónov
- 50 g tvrdého syra
- soľ
- korenie
- olej alebo masť
POSTUP:
- Na tuku na panvicu dáme umyté a na plátky nakrájané šampiňóny.
- Osolíme ich a okoreníme a dusíme domäkka.
- V hrnčeku rozšľaháme vajcia a pridáme do neho strúhaný syr a všetko nalejeme na hotové šampiňóny.
- Necháme omeletu stuhnúť.
bawarchi.com
Ako už bolo povedané, omeletu podávame okamžite po sňatí z panvice. Vajcia sama o sebe sú dosť sýtivá a obsahujú množstvo výživných látok, ale celkom im chýba vitamín C. Ten dopĺňame oblohou z čerstvej zeleniny alebo zeleninovými šalátmi.
Dochucujeme horčicou, kečupom, strúhaným chrenom alebo pikantným syrom.
K omeletám, ktoré neobsahujú časť základných príloh, ako sú zemiaky, ryža a ďalšie, podávame pečivo. Ak si chcete pripraviť domáci pečivo, navštívte náš článok, kde vás naučíme, ako si domáci pečivo upiecť .