Muffiny na slano: recepty & inšpirácie na skvelú desiatu

V súčasnosti veľmi obľúbené pečivo, malé bochníčky s anglickým názvom muffiny, sa najčastejšie pečú v sladkom prevedení.

Ale pochutnať si na nich môžu aj tí, ktorí nemilujú sladkú chuť.

Nájde sa rad receptov aj na muffiny v slanom prevedení, prípadne sa dajú mierne upraviť recepty na sladké muffiny.

Príprava muffinov na slano je pritom jednoduchá a veľmi rýchla.

Do pár minút možno vykúzliť chutné raňajky alebo desiatu.

Inšpirujte sa našimi receptami na slané muffiny!

Slané muffiny so šunkou a syrom

INGREDIENCIE

  • 3/4 hrnčeka hladkej múky
  • 3/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžica byliniek (petržlen, bazalka)
  • štipka soli
  • 3/4 hrnčeka mlieka
  • 1 vajce
  • 1 hrnček strúhaného syra (mozzarella, čedar)
  • 1 hrnček nakrájanej šunky na menšie kocky
  • POSTUP

  • Predhrejeme rúru na 190 ° C.
  • Zmiešame múku, prášok do pečiva, korenie a soľ.
  • Vyšľaháme mlieko a vajcia.
  • Vmiešame zvyšok prísad.
  • Rozdelíme do vymazaných (alebo papierom vyložených) foriem na muffiny a pečieme cca 20-25 minút.
  • imnam.cz

    Feta je syr s jedinečnou orechovou chuťou, ktorý je vyrobený z ekologického ovčieho alebo kozieho mlieka , konzumácia pre ľudské telo je veľmi prospešná. Feta syr je pomerne ľahko stráviteľný , menej alergický a zápalový ako ostatné syry.

    Muffiny so špenátom a syrom

    INGREDIENCIE

  • 300 g hladkej múky
  • 150 g čerstvých špenátových listov
  • 2 ks vajec
  • 110 g nivy alebo feta syru
  • 255 l mlieka
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1/2 strúčika cesnaku
  • POSTUP

  • Predhrejeme rúru na 190 ° C.
  • Špenát nakrájame na kúsky, cesnak pokrájame na drobno.
  • Premiešame múku s práškom do pečiva, soľou.
  • Vyšľaháme mlieko s vajciami a olejom a premiešame so sypkú zmesou.
  • Do cesta vmiešame špenát s cesnakom a syr.
  • Rozdelíme do vymazaných (alebo papierom vyložených) foriem na muffiny a pečieme cca 20-25 minút.
  • 12tomatoes.com

    Muffiny so slaninou a cibuľkou

    INGREDIENCIE

  • 5 plátkov anglickej slaniny
  • 3 jarné cibuľky
  • ¼ hrnčeka strúhaného parmezánu
  • ¼ hrnčeka bieleho jogurtu
  • ¼ hrnčeka mlieka
  • 1 vajíčko
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • ¼ hrnčeka olivového oleja
  • soľ a korenie
  • POSTUP

  • Predhrejeme si rúru na 180 ° C.
  • Vymastíme olivovým olejom formičky na muffiny alebo použijeme papierové košíčky.
  • Nakrájame slaninu a cibuľku na kocky.
  • Zmiešame so zvyškom všetkých surovín okrem parmezánu.
  • Po poriadnom premiešaní nandáme cesto do formičiek a dáme piecť na 20 minút na 200 ° C.
  • Päť minút pred koncom posypeme muffiny parmezánom a nechajte dozlata dopiecť.
  • Po vybratí z rúry ich necháme chvíľku vychladnúť.
  • Podávať ich môžete so zemiakmi alebo zobať samotnej napríklad k vínu.
  • www.theworktop.com

    Muffiny so sušenými paradajkami a olivami

    INGREDIENCIE

  • 2 ks vajcia
  • 50 g syra feta
  • 80 ml plnotučného mlieka
  • 180 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 60 g čiernych olív
  • 60 g sušených paradajok
  • POSTUP

  • V mise zmiešame vajcia s mliekom.
  • Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, korenie, lístky oregana a nakoniec zľahka vmiešajte olej.
  • Cestom naplníme dno formičiek na muffiny, vymastenej olejom alebo vyložené papierovými košíčkami na muffiny.
  • Vložíme nakrájané olivy, rozdrobený feta syr a sušené paradajky a zalejte zvyškom cesta asi do troch štvrtín formičiek.
  • Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C, asi 20 – 25 minút.
  • sensetaste.com

    Namuffinynaslanomůžemepoužítněkolikdruhůtěsttřené,kynuté,bramborové.

    Těstolzedoplnitrůznýmiingrediencemi.

    Přidávámejemněnakrájenouuzeninunebovařenéčipečenémaso,strouhanýsýrnebodrobnékostičkycibulečijinézeleniny.

    Muffiny s paradajkami a mozzarellou

    Môžete skúsiť pripraviť ako netradičný a chutné pohostenie pre svoju návštevu, ale obľúbené budú tiež ako desiata do školy pre deti.

    INGREDIENCIE

  • 375 g hladkej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • hrsť cherry paradajok, na plátky
  • 1 mozzarella
  • 6 plátkov šunky, na kocky
  • 375 ml mlieka
  • 1 vajce
  • čerstvá bazalka, sekaná
  • POSTUP

  • Rúru predhrejeme na 180 ° C.
  • Dvanásťmiestna Mafinový formu vyložíme papierovými košíčkami.
  • Múku zmiešame s kypriacim práškom, cherry paradajkami, mozzarellou, šunkou, mliekom, maslom a vajcom.
  • Zmes rozdelíme do pripravených košíčkov, navrch dáme plátky paradajok, posypeme bazalkou.
  • Pečieme 20-25 minút.
  • Necháme vychladnúť a podávame.
  • allotment2kitchen.blogspot.com

    Slanné muffiny bez múky

    Príprava nadýchané vaječné zmes plná skvelé zeleniny a chutných syrov Vám rozhodne nezaberie príliš času a vykúzlite tak behom chvíľky fantastickú raňajky alebo večeru.

    INGREDIENCIE

  • 10 vajec
  • 3 hrste baby špenátu,
  • 3 hrste krájané brokolica, žltej papriky, červenej papriky, cherry paradajok
  • hrsť nadrobno nakrájanej slaniny, strúhaného chedaru, strúhanej mozzarelly, šalotky, hrsť krájané jarnej cibuľky
  • soľ a korenie na dochutenie
  • POSTUP

  • Vo väčšej nádobe rozmiešame vajcia.
  • Formu na 12 muffinov vytrieme olejom a začneme kombinovať ingrediencie.
  • Osolíme a okoreníme.
  • Dozdobíme polovicu budúcich muffinov šalotkou a druhou jarnou cibuľkou.
  • Do náplňou vlejeme vajcia a dáme do rúry predhriatej na 180 ° C.
  • Pečieme asi 20 minút.
  • dinneratthezoo.com

    Slané Cuketové muffiny

    Väčšina receptov na cuketové mafiny býva v sladkej podobe, ale cuketa ako zelenina naopak nabáda k úprave naslano.

    INGREDIENCIE

  • 2 hrnčeky múky
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • 1/2 lyžička soli
  • 1/4 hrnčeka mlieka
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 1 vajce
  • 1 1/2 hrnčeka cukety (nastrúhané)
  • 150g syra feta (na kúsky)
  • 2 lyžice čerstvej petržlenu (nasekané)
  • POSTUP

  • Predhrejeme si rúru na 200 ° C a pripravíme si plech so 6 otvormi na muffiny.
  • Plech vymastíme.
  • Zmiešame dohromady múku, soľ a prášok na pečenie.
  • Postupne prilievame mlieko, olej a vajíčko.
  • Miešame, kým nie je zmes krásne jemná.
  • Potom pridáme cuketu, syr feta a petržlen.
  • Všetky ingrediencie dôkladne prepojíme s cestom.
  • Cesto vlejeme do otvorov na muffiny a pečieme v rúre po dobu asi 20-25 minút.
  • runningtothekitchen.com

    Viete, že cuketa má veľmi nízky obsah kalórií, obsahuje 91% vody, vlákninu, minimum sacharidov a vitamínov, ale veľa minerálov – hlavne draslík, fosfor, vápnik a horčík.

    Cuketa má silné močopudné účinky. Pokrmy z cukety priaznivo ovplyvňujú činnosť srdca, obličiek a tráviaceho traktu. Vysoký obsah vlákniny pôsobí dobre na trávenie a vyprázdňovanie čriev.

    Cuketa sa používa do polievok i hlavných jedál ako je kapusta, plnené, zapekané, na nátierky a vyprážané placky. Ale samozrejme si z cukiet môžete urobiť aj výtečné múčniky.

    Zdieľajte svojim priateľom:

    Milan & Ondra

    Milan & Ondra

    Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

    Napísať komentár

    Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.