Upečte si lahodný múčnik z tvarohu (recepty & inšpirácie)

Milujete tvaroh?

Poznáme množstvo českých dobrôt v podobe knedlí, zákuskov, ale aj slaných pokrmov.

Niektoré z receptov sa možno zdajú byť zdĺhavé, ale nenechajte sa vopred odradiť.

Tá odmena v sladkej podobe na konci úsilia za to naozaj stojí.

Aký variant receptu na tvarohový múčnik by ste si upiekli vy?

Zdravý tvarohový múčnik s čučoriedkami

Máte chuť na niečo zdravé, sladké a dobré? Lahodná kombinácia tvarohu, jogurtu, šľahačky a čučoriedok spolu s jemnou vôňou pomaranča si vás získa. Pokiaľ si radi pochutnávate na dezertoch s množstvom krému, našli ste ten správny.

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 75 g cukru
  • štipka soli
  • 100 g polohrubej múky
  • šťava z polovice pomaranča
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 400 g polotučného tvarohu
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 11 želatínových plátkov
  • 80 g cukru
  • 1 bio pomaranč
  • 230 g čučoriedok (pokojne aj zmrazených)
  • 350 ml smotany na šľahanie

Na dekoráciu:

  • 200 g čerstvého lesného ovocia
  • plátky pomarančovej kôry
  • roztlačené sušienky
  • mätové lístky

Postup:

  • Pripravte si korpus zmiešaním vajec, 75 g cukru, pomarančovej šťavy s soli.
  • Túto zmes šľahajte asi 7-8 minút, kým nebude nadýchaná.
  • Potom pridajte múku s kypriacim práškom a zamiešajte.
  • Hotové cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
  • Pečte asi 20 minút pri 175 °C.
  • Ak je korpus hotový, vyskúšajte špáradlom.
  • Nechajte ho vychladnúť.
  • Do cesta urobte niekoľko dierok špáradlom, v ½ hrnčeku vody si rozmiešajte 1 lyžicu cukru. Týmto cukrovým roztokom potom korpus pokvapkajte.
  • Želatínové plátky si nechajte v studenej vode napučať podľa návodu na obale.
  • Šťavu z polovice pomaranča si vyžmýkajte a nastrúhajte si jeho kôru.
  • V mise si zmiešajte tvaroh, jogurt, cukor a nastrúhanú kôru.
  • Krém si rozdeľte na 2 polovice.
  • Smotanu na šľahanie si vyšľahajte.
  • Čučoriedky si rozmixujte do hladkej konzistencie a pridajte ich do jednej polovice tvarohovej náplne.
  • 6 želatínových plátkov si vytlačte a podľa inštrukcií na obale ich zmiešajte s trochou pomarančovej šťavy a čučoriedkovou náplňou. Miešajte, kým zmes nezačne tuhnúť, potom pridajte ešte polovicu vyšľahanej šľahačky.
  • Túto náplň potom navrstvite na korpus.
  • Zvyšných 5 želatínových plátkov taktiež vyžmýkajte a zmiešajte s druhou polovicou tvarohovej náplne. Potom pridajte zvyšnú polovicu šľahačky a dôkladne zamiešajte.
  • Hotovú náplň rozprestrite na prvé poschodie čučoriedkovej náplne.
  • Nakoniec múčnik ozdobte kôrou z pomaranča, mätovými lístkami a roztlačenými sušienkami.
  • Dajte vychladiť do chladničky na minimálne 3 hodiny.
čučoriedkový múčnik s tvarohom
Zdroj: vibrantplate.com

Tvarohová bábovka

Vlaňa tvarohova babovka
zdroj: cookingandme.com

Bábovka s kávičkou alebo čajom už jednoducho k nášmu životu patrí. Dokážete si predstaviť víkend bez bábovky? Katastrofa. Pripravte si jednu rýchlu, vláčnu a hlavne veľmi dobrú bábovku s obľúbeným tvarohom.

INGREDIENCIA

  • 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 mäkký tvaroh vo vaničke
  • 1 hrnček cukru múčka
  • 1 kocka zmäknuté Hery
  • 1/4 lyžičky sušenej citrónovej kôry

POSTUP

  1. Začneme tým, že si pripravíme tuhý sneh z bielkov, ktorý zatiaľ odložíme nabok.
  2. Do inej misy dáme zmäknutú Heru, žĺtky a cukor, dôkladne vyšľaháme a pridáme, tvaroh, prášok do pečiva, vanilkový cukor a múku.
  3. Dobre prešľaháme a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Vareškou len opatrne premiešavame s cestom, aby zostalo nadýchané.
  4. Pripravte si formu na bábovku, môže byť silikónová, ktorú nie je potrebné vymazávať alebo klasická, ktorú vymažete a vysypete múkou či strúhankou (podľa toho čo používate radšej).
  5. Vlejeme cesto a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme 45 – 60 minút, záleží na type rúry. Upečenú bábovku môžeme pocukrovať alebo počkať čokoládovou polevou, prípadne ani jedno, ak máte radšej menej sladké múčniky.

TIP: Kto chce, môže odliať do formy len 2/3 cesta a do poslednej tretiny pridať trochu mlieka alebo 1 žĺtok a 2 lyžice kakaa, rozmiešať a naliať k zvyšku cesta do formy, kde vareškou zľahka premiešate, aby vznikol mramor.

Tvarohové ovocné knedle

Ovocné knedle sú dokonalosť sama. Krásne vláčne, jemnučké a úžasne chutné. Pripravujú sa väčšinou z kysnutého cesta, ale frčia aj zo zemiakového či tvarohového cesta.

Náplň záleží na vás, napokon niekto radšej marhule, iný jahody a ďalšie zase lekvár. Skúste si pripraviť tvarohové knedle jahodové.

INGREDIENCIA

  • 250 g mäkkého tvarohu v kocke
  • 250 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 3 lyžičky cukru múčka
  • celé jahody

Na ozdobu: tvaroh na strúhanie, rozpustené maslo, práškový cukor.

POSTUP

  1. Do misy nasypeme múku, pridáme tvaroh, cukor múčka, osoľte a všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré vyklopíme na dosku.
  2. Vyvaľkáme plát s hrúbkou 4 mm a pomocou riadu ho rozdelíme na štvorce. Pokiaľ nemáte rádýlko, postačí aj nôž (štvorce musia byť väčšie, než sú jahody).
  3. Na každý štvorec vždy položíme jahodu, zabalíme, v dlani vytvarujeme do tvaru okrúhlej knedle. Takto spracujeme všetko cesto s jahodami a dáme si variť vodu.
  4. Akonáhle voda vrie, začneme vhadzovať jednu knedľu za druhou a priebežne premiešavame pomocou varešky, čím zabránime tomu, aby sa knedle lepili na dno.
  5. Varíme zhruba 5 až 7 minút, až do tej doby, než vyplávajú na hladinu. Hotové knedle vyberieme z vody, vložíme do misy a prepicháme ich všetky vidličkou, aby z nich vyšla para.
  6. Je dobré ich pomazať rozpusteným maslom, tým sa k sebe neprilepí. Pred servírovaním ich len naukladáme na tanier, posypeme cukrom, nastrúhaným tvrdým tvarohom a pokvapkáme ich rozpusteným maslom. Kto má rád, môže si ich ešte posypať škoricou, kakaom alebo napríklad obľúbeným Grankom.
Jahodové knedličky z tvarohu
zdroj: snapguide.com

Jednoduché tvarohové rezy

Uponáhľaná doba si žiada jednoduché recepty, ktoré môžeme vytiahnuť z rukáva, vždy keď máme málo času. Tieto tvarohové rezy sú skutočne rýchle a veľmi chutné.

INGREDIENCIA

  • 450 g polohrubej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 g cukru kryštál
  • 750 g mäkkého tvarohu (vo vaničke)
  • 3 vajcia
  • Šťavu z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 2 vrecká vanilkového cukru
  • 5 dkg sušených brusníc
  • 5 dkg hrozienok
  • 200 g masla
  • štipka soli
  • 2 – 3 lyžice mlieka

POSTUP

  1. Pripravíme si misu, nasypeme do nej múku, kryštálový cukor, soľ, prášok do pečiva a zamiešajte. Plech vyložíme papierom na pečenie a nasypeme doň polovicu sypkej zmesi, ktorú dôkladne rozprestrieme po celej ploche plechu. Odložíme zatiaľ plech bokom a dáme si predhriať rúru na 190 °C.
  2. V ďalšej mise zmiešame tvaroh, vajcia, citrónovú šťavu, vanilkový cukor, brusnice, hrozienka a mlieko. Vzniknutú zmes dáme na plech a pomocou lyžice alebo cukrárskej stierky rozprestrieme rovnako, ako predtým suché ingrediencie.
  3. Keď máme hotovo, zasypeme tvarohovú zmes zvyškom sypkých surovín, znova rozotrieme a uhladíme.
  4. Zmäknuté maslo nakrájame na tenké plátky a postupne ich skladáme jeden vedľa druhého na celý povrch cesta. Potom plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 45 až 50 minút. Správne upečené rezy majú zlatistý povrch.
  5. Upečené rezy necháme najskôr vychladnúť a až potom ich rozkrájame na jednotlivé diely. Môžeme ešte pocukrovať alebo dať na rez kopček vanilkovej či čokoládovej zmrzliny.
Rýchlo tvarohové rezy
zdroj: www.edna.it

Hrnčekový tvarohový múčnik

Zdrojom exotického ovocia je leto. Ono nám totiž pripomína more, pláž a teplo. Tento tvarohový múčnik vo vás môže navodiť túto atmosféru aj v sychravých dňoch. Exotika z neho totiž priam srší, čo vy na to?

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 2 lyžice teplej vody
  • ¾ hrnčeka cukru
  • ⅔ hrnčeka polohrubej múky
  • ¼ hrnčeka kukuričného škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Na náplň:

  • 10 plátkov želatíny
  • ⅔ hrnčeka cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnček džúsu z tropického ovocia
  • 2 hrnčeky (500 ml) smotany na šľahanie

Na polevu :

  • 2 balíčky tortového želé (20 g)
  • 2 lyžice cukru
  • 1 a ½ hrnčeka džúsu z tropického ovocia
  • ½ hrnčeka vody

Postup:

  • Žĺtky si oddeľte od bielkov. Bielky si vyšľahajte spolu s teplou vodou a až začnú tuhnúť, po lyžiciach zašľahávajte cukor.
  • Akonáhle budú bielky vyšľahané do tuha, opatrne zašľahajte taktiež žĺtky.
  • Bokom si zmiešajte suché ingrediencie, tj múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva.
  • Teraz ich primiešajte k zmesi vajec.
  • Hotové cesto nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom zhruba 26 cm.
  • Korpus dajte piecť na 180 °C asi 25 minút.

Príprava náplne:

  • Medzitým si pripravte náplň.
  • Želé plátky si namočte do studenej vody, aby napučali (podľa návodu na obale).
  • Vyšľahajte si tvaroh, cukor, vanilkový extrakt a džús.
  • Z napučanej želatíny vytlačte prebytočnú vodu. Dajte ju pomaly zahrievať, po chvíľke sa rozpustí, ale nesmie sa začať variť.
  • Želatínu z plameňa odstavte a po lyžiciach primiešavajte tvarohovú zmes.

Konečné zdobenie:

  • Vychladnutý korpus rozrežte na polovice.
  • Na spodnú vrstvu naneste už pripravenú náplň a prikryte druhou časťou korpusu.
  • Na polevu zo želé budete potrebovať návod na obale výrobcu.
  • Teoreticky by sa mala želatína zmiešať s 2 lyžicami cukru a pomaly pridávať voda a džús a za stáleho miešania priviesť do varu.
  • Hotové želé nalejte na vrch koláča.
  • Múčnik dajte chladiť do chladničky na 4-5 hodín.
tropický tvarohový múčnik
Zdroj: recipetineats.com

Čokoládový múčnik s tvarohom a kávou

Milujete čokoládu? Tak tento recept na múčnik z čokolády je. Navyše je obohatený o kávu a tvaroh. Tieto ingrediencie sú samy o sebe na zahryznutie, čo?

Ingrediencie:

  • 75 g masla
  • 250 ml kávy
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 290 g cukru
  • 185 g špaldovej múky
  • 90 g kakaa
  • 2 a ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • 1a ½ g sódy bikarbóny
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 3 vajcia
  • 200 g horkej čokolády
  • 100 g bielej čokolády

Na čokoládovú polevu:

  • 235 g zmäknutého masla
  • 235 g preosiateho práškového cukru
  • 1 lyžica smotany na šľahanie
  • 180 g horkej čokolády

Postup:

  • Na strednom ohni si rozpustite maslo spolu s kávou a vanilkou.
  • Vo veľkej mise si zamiešajte cukor, múku, preosiaty kakaový prášok, kypriaci prášok, sódu a soľ.
  • Do vychladnutej zmesi s maslom a kávou pridajte tieto suché ingrediencie, tvaroh a vajcia.
  • Všetko dôkladne premiešajte.
  • Tortovú formu si vymažte maslom a vysypte múkou.
  • Cesto do takto pripravenej formy nalejte a dajte piecť na 180 ° C na 25-30 minút
  • Medzitým si nachytajte náplň.
  • Vyšľahajte si zmäknuté maslo s preosiatym cukrom.
  • Potom pridajte šľahačku a 180 g rozpustenej horkej čokolády (vychladnutej).
  • Všetko dôkladne rozmixujte.
  • Po upečení a vychladnutí korpus rozrežte na 2 časti.
  • Čokoládovú náplň nechajte trochu stuhnúť a rozdeľte si ju na 2 porcie.
  • Prvou štvrtinou potrite prvé poschodie korpusu a prikryte jeho druhou časťou.
  • Druhou štvrtinou náplne potrite druhé poschodie a zvyškom potrite celý múčnik.
  • Dajte ho na 20 minút do mrazničky.
  • Po vychladení môžete nazdobiť 200 g rozpustenej horkej čokolády na varenie a posypať hoblinkami z bielej čokolády.
  • Dajte vychladiť a môžete podávať.
tvarohový múčnik s čokoládou
Zdroj: apetitemag.co.uk

Jablkový tvarohový múčnik s posýpkou

Sú rôzne druhy múčnikov s posýpkou vaším hitom? Potom by vám mohol chutiť tento múčnik zo sušienok s tvarohom a jablkami. Drobenku má taktiež obohatenú o sušienky, takže bude krásne chrumkavá.

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g masla

Na posýpku:

  • 65 g vychladnutého masla
  • 50 g maslových sušienok
  • ⅔ hrnčeka polohrubej múky
  • ¼ hrnčeka trstinového cukru
  • ½ lyžičky škorice

Na náplň:

  • 400 g krémového syra
  • 250 g tvarohu
  • ½ hrnčeka cukru
  • 2 lyžičky polohrubej múky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1 žĺtok
  • 2 vajcia
  • ¾ hrnčeka smotany na šľahanie (min. 36%)
  • 2 malé jablká
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

  • Maslové sušienky si roztlačte a nasypte do mixéra.
  • Rozmixujte ich do hladka a pridajte k nim rozpustené maslo.
  • Zmes dôkladne rozmiešajte a naneste na dno tortovej formy.
  • Rukou ho ešte pritlačte ku dnu.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C na dobu asi 10 minút.
  • Medzitým si pripravte náplň. Tvaroh vyšľahajte spolu so smotanovým syrom do nadýchanej peny.
  • Potom postupne zašľahávajte cukor, múku, vanilku a soľ.
  • Zamiešajte a pridajte vajcia a vaječný žĺtok (jedno po druhom).
  • Primiešajte šľahačku a dôkladne premiešajte.
  • Pripravte si posýpku z rozdrvených sušienok, múky, cukru a maslo.
  • Všetko zmiešajte dohromady a je hotovo.
  • Jablká si olúpte a nakrájajte na ľubovoľné plátky, tie navrstvite na upečený korpus.
  • Okraje formy ešte vymazajte maslom a na jablká nalejte krém.
  • Na krém potom nadrobte posýpku.
  • Takto dajte zapiecť do rúry ešte na ďalších 40-50 minút (akonáhle začne omrvinka zlátnuť).
  • Múčnik potom nechajte 2 hodiny v rúre s pootvorenými dvierkami (dajte medzi ne napríklad varešku).
tvarohový múčnik s jablkami
Zdroj: craftcanada,com

Tip: Ochutnajte naše ďalšie obľúbené recepty na rôzne druhy múčnikov s posýpkou .

Jahodovo-čokoládový múčnik s tvarohom

Hľadáte inšpiráciu na recepty z jahôd? Skúste tento tvarohový múčnik s afrodiziakom a povzbudzovačom nálady v jednom. Môže sa pokojne stať jedlým darčekom k výročiu alebo narodeninovou tortou.

Ingrediencie:

  • 500 g jahôd
  • 75 g masla
  • 300 g cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 1 citrón
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica vody
  • 225 g polohrubej múky
  • ¾ lyžičky kypriaceho prášku
  • 25 g kukuričného škrobu
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 1 lyžica jahodového džemu
  • 10 plátkov želatíny
  • 650 g smotany na šľahanie
  • 2 lyžice vaječného koňaku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 500 g tvarohu
  • ½ lyžičky červeného farbiva
  • 4 lyžice nastrúhanej čokolády

Postup:

  • Pripravte si korpus zmiešaním masla a 50 g cukru, ½ lyžice vanilkového cukru, kôry z ½ citróna. Pridajte žĺtok z jedného vajca, bielok si dajte bokom.
  • Pridajte studenú vodu, 150 g múky a ½ lyžičky kypriaceho prášku k zmesi masla s cukrom.
  • Všetko dôkladne zmiešajte a vytvorte bochník.
  • Zabaľte ho do potravinovej fólie a dajte na 30 minút do chladničky vychladiť.
  • Rúru si predhrejte na 175 °C.
  • Zvyšok vajec spolu s jedným bielkom mixujte asi 5 minút do krémovej konzistencie.
  • Pridajte 100 g cukru po častiach a ½ lyžice vanilkového cukru a mixujte.
  • 75 g múky zmiešajte s kukuričným škrobom a 1 lyžicou kakaa, zamiešajte a pridajte k vajíčkam.
  • Hotovým cestom naplňte vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu.
  • Pečte asi 20-25 minút.
  • Medzitým, čo sa pečie korpus, vyvaľkajte si vychladnuté cesto na pomúčenej doske.
  • Cesto by malo vliezť do asi 26 cm tortovej formy.
  • Pred pečením ho ešte prepichajte vidličkou a po upečení prvého korpusu ho dajte piecť na 200 °C.
  • Pečte asi 15 minút.
  • Prvý korpus si rozrežte na 2 horizontálne polovice.
  • Upečený maslový korpus si potrite jahodovou marmeládou a navrch dajte jednu polovicu piškótového korpusu.

Čokoládová náplň:

  • Namočte si želé plátky v studenej vode, aby napučali.
  • 200 g smotany na šľahanie vyšľahajte s 50 g cukru, pridajte zvyšnú časť kakaa.
  • Zo želatíny vytlačte prebytočnú vodu a spolu s vaječným likérom ju zahrejte nad plameňom. Nevarte, len zahrievajte, aby sa želatína rozpustila.
  • Nechajte ju vychladnúť a primiešajte k šľahačke.
  • Hotový krém natrite na prvé poschodie piškótového korpusu.
  • Prikryte druhým poschodím korpusu a dajte vychladiť.

Jahodová náplň:

  • Medzitým, čo sa múčnik chladí, si môžete prichystať jahodovú náplň.
  • 8 plátkov želatíny si dajte napučať do studenej vody.
  • 250 g jahôd, 100 g cukru a 2 lyžice citrónovej šťavy rozmixujte tyčovým mixérom.
  • Do rozmixovanej zmesi pridajte tvaroh a zamiešajte.
  • Napučanú želatínu vytlačte a dajte do hrnca zahrievať spolu s pár lyžicami tvarohovej zmesi, aby sa rozpustila.
  • Pridajte ju do zvyšku tvarohovej zmesi a dôkladne premiešajte.
  • 250 g smotany na šľahanie si vyšľahajte a pridajte do tvarohovej zmesi spolu s ½ lyžice červeného potravinárskeho farbiva.
  • Celý múčnik touto náplňou potrite a dajte chladiť do chladničky na minimálne 3 hodiny.
  • Po vychladení môžete ozdobiť zvyšnou šľahačkou, jahodami a čokoládovými hoblinkami.
jahodový koláč s tvarohom a kakaovým korpusom
Zdroj: kitchenstories.com

Tip: Milujete jahody? Pozrite sa na ďalšie tipy na obľúbené recepty z jahôd .

Mrkvový múčnik s tvarohovou náplňou

Tento múčnik má viac ako o polovicu kilokalórií menej, než bežný mrkvový koláč z kaviarne. Navyše je obohatený o proteíny, takže sa skvele hodí pre všetkých, ktorí sa venujú náročnejšej fyzickej aktivite.

Ingrediencie:

  • 120 g ovsených vločiek
  • 30 g kokosovej múky
  • 200 g mrkvy
  • 100 ml mandľového alebo ovseného mlieka
  • 50 g vanilkového proteínového prášku
  • 100 g jogurtu gréckeho typu
  • 35 g pekanových orechov
  • 30 g kokosového oleja
  • 3 veľké vajcia
  • 2 veľké vaječné bielky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička mandľového extraktu
  • 1 lyžička zázvoru
  • 2 lyžička mletého klinčeka
  • pomarančová kôra
  • 6 lyžíc stévie
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny

Na náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 15 g proteínového prášku
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • pomarančová kôra
  • 3 lyžice stévie
  • 15 g pekanových orechov

Postup:

  • Vyšľahajte si vajcia s bielkami a extraktmi, prisypte všetky sypké ingrediencie (vločky, proteín, múku prášok do pečiva, sódu, stéviu, korenie, kôru), najemno nastrúhanú mrkvu a nasekané pekanové orechy.
  • Kokosový olej si nechajte rozpustiť a pridajte ho k zmesi spolu s gréckym jogurtom a mliekom.
  • Všetko dôkladne premiešajte a nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy.
  • Dajte piecť na 200 ° C na dobu 10-15 minút.
  • Medzitým si nachystajte náplň zmiešaním tvarohu, jogurtu, stévie, proteínu a pomarančovej kôry.
  • Vychladnutý koláč horizontálne rozkrojte na 2 polovice.
  • Obe polovice spojte náplňou a zvyšok využite na ozdobenie celého múčnika.
  • Na dekoráciu využite pekanové orechy a nastrúhané kúsky mrkvy.
mrkvový koláč s tvarohovým krémom
Zdroj: livewellbakeoften.com

Videorecept si pozrite tu:

K týmto sladkým dobrotám chýba už len jediné… Výborná káva. Tú si môžete behom chvíľky vykúzliť v kávovare Tchibo . Mrknite na našu recenziu.

Tak už máte nápad, aký tvarohový múčnik si upečiete?

Tiež radi spomínate na svoje detské roky, kedy ste milovali všetko, kde bol tvaroh?

Čo tak si pripomenúť tie najzaujímavejšie recepty s tvarohom, ktoré nám chutia odjakživa?

O tvarohu vieme, že je to obľúbený mliečny produkt, ktorý milujú nielen gazdinky, ale nedajú naň dopustiť napríklad profesionálni športovci. Tvaroh sa získava zrážaním kazeínu , čo je jedna zo základných mliečnych bielkovín. Obsah tuku je rozdielny, preto sa tiež tvaroh rozdeľuje na odtučnený, nízkotučný, polotučný a plnotučný.

Nie je prekvapením, že tvaroh napomáha k znižovaniu hladiny cholesterolu, normalizuje proces krvotvorby, ale má aj pozitívny vplyv na metabolizmus a nervový systém. Keď si ho dáte na večeru, podporíte nielen svoje zdravie, ale bude sa vám oveľa lepšie zaspávať.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.