Aj vaječina môže mať veľa podôb! Poznáte ich všetky?

Hľadáte tipy na výdatné raňajky, ktoré si zamiluje celá vaša rodina?

Potom ste tu správne!

Vybrali sme pre vás tie najlahodnejšie recepty na miešané vajíčka 7x inak.

Nemusíte ich samozrejme podávať len na raňajky, vďaka vysokému obsahu bielkovín zasýtia a môžu tak byť aj plnohodnotným obedom alebo večerou.

Užite si ich!

Vyprážané vajíčka so slaninou

Výborné nedeľné raňajky, ktoré zasýtia na celý deň. Pridajte k miešaným vajíčkam chilli a slaninku a razom budete mať na stole luxusný pokrm, ktorý si zamilujete!

Ingrediencie

  • 6 vajec
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica masla
  • 4 plátky slaniny
  • 1/2 chilli papričky (možno vynechať)
  • soľ
  • korenie

Postup

  1. Cibuľu nakrájame najemno a osmažíme dozlatista na masle.
  2. Pridáme pokrájanú slaninu a restujeme dochrumkava.
  3. Do panvice vyklepneme vajcia a premiešame.
  4. Pridáme pokrájanú chilli papričku.
  5. Osolíme a okoreníme.
  6. Miešame na miernom plameni 3 minúty.
  7. Podávame s čerstvým pečivom.
Vaječina so slaninou servírovaná na čiernom tanieri.
www.eatthismuch.com

Máme pre vás aj recepty na varené vajíčka 5x inak. Ochutnajte ich všetky!

Miešané vajíčka so syrom a paradajkami

Vyskúšajte túto úpravu vajíčok, ktorú si obľúbia deti aj dospelí. Je rýchla, jednoduchá a chuťovo úplne božská!

Ingrediencie

  • 6 vajec
  • 2 paradajky
  • 100 g syra (čím tučnejšie, tým viac sa roztečie)
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. Vajíčka vyklepneme do hrnčeka.
  2. Osolíme, okoreníme a premiešame.
  3. Paradajky a syr nakrájame na kocky.
  4. Vajcia vylejeme na panvicu.
  5. Vsypeme paradajky.
  6. Miešame na miernom plameni 3 minúty.
  7. Vsypeme syr a miešame, kým sa neroztečie.
  8. Posypeme bazalkou a podávame s chrumkavým pečivom.
Vaječina so syrom a paradajkami servírovaná na tanieri s vidličkou a opečeným chlebom.
www.slenderkitchen.com

Vaječina s hubami

Hubová vyprážanica, ktorá sa hodí ako ktorékoľvek denné jedlo. Je sýta, výdatná a úplne neodolateľná. Vyskúšajte ju aj vy!

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica masla
  • 1 hrnček pokrájaných húb
  • soľ
  • rasca

Postup

  1. Cibuľu nakrájame najemno a osmažíme dozlatista na masle.
  2. Pridáme huby, osolíme a posypeme rascou.
  3. Dusíme pod pokrievkou minimálne 5 minút.
  4. Vajcia vyklepneme k hubám.
  5. Miešame na miernom plameni 3 minúty.
  6. Podávame s čerstvým pečivom.
Vyprážané vajíčka s hubami a pažítkou serírované s chlebom.
www.bluejeanchef.com

Prinášame vám aj originálne recepty na vaječný šalát 6x inak. Inšpirujte sa!

Miešané vajíčka s kyslou smotanou

Krémové, maslové a jednoducho perfektné vyprážané vajíčka, ktoré rozjasnia vaše ráno rovnako ako východ slnka!

Ingrediencie

  • 6 vajec (3 vajcia na osobu)
  • 3 lyžice masla
  • 1 lyžička kyslej smotany
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička korenia
  • 2 lyžice pažítky, nasekané

Postup

  1. Najprv rozklepnite vajcia a nalejte ich na panvicu spolu s 2 lyžicami masla (zatiaľ bez soli alebo korenia, pretože to zabráni tomu, aby boli super krémové).
  2. Potom jemne miešajte 2-3 minúty.
  3. Teraz vypnite oheň a pridajte 1 lyžicu masla, kyslú smotanu, soľ, korenie a pažítku.
  4. Premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  5. Dobrú chuť!
Vaječina s kyslou smotanou servírovaná na plátku chleba a ozdobená nasekanou pažítkou.
www.chophappy.com

Indické vyprážané vajíčka

Miešané vajcia na indický spôsob, známe ako Akoori, sú skvelé napríklad na víkendový brunch. Podávajte ich s opečenou bagetou s maslom a rozhodne si pochutnáte!

Ingrediencie

  • 4 lyžice masla
  • 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 veľká zelená chilli paprička, jemne nasekaná
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 2 stredne veľké paradajky, nakrájané nadrobno
  • 3 lyžice koriandra, jemne nasekaného, ​​plus ďalšie na ozdobu
  • 8 veľkých vajec, rozšľahaných
  • soľ, podľa chuti

Postup

  1. Maslo rozohrejte vo veľkej nepriľnavej panvici na strednej teplote.
  2. Smažte cibuľu, kým nezhnedne, asi 5-7 minút.
  3. Pridajte cesnak, chilli a rímsku rascu a minútu opekajte, kým sa korenie nerozvonia, potom pridajte paradajky a opekajte, kým sa väčšina vlhkosti neodparí.
  4. Znížte plameň na minimum.
  5. Vmiešajte koriander, potom nalejte do panvice rozšľahané vajcia a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  6. Smažte pomaly za častého miešania, pokiaľ nie sú vajcia mäkké, ale tuhé, a dochuťte soľou.
  7. Ihneď podávajte na pečive natretom maslom a ozdobte ďalším koriandrom.
Vaječina na indický spôsob servírovaná na tanieri s opečeným chlebom.
www.foodrepublic.com

Vaječina so šunkou a syrom

Krémové, maslové a jednoducho perfektné vyprážané vajíčka, ktoré rozjasnia vaše ráno rovnako ako východ slnka!

Ingrediencie

  • 3 polievkové lyžice masla
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná
  • 1 malá zelená paprika, nakrájaná
  • 1 a 1/2 šálky na kocky nakrájané šunky
  • 12 veľkých vajíčok
  • 3 lyžice vody
  • 1 šálka nastrúhaného syra čedar
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Rozpustite maslo v nepriľnavej panvici na stredne vysokej teplote, kým nezačne prskať.
  2. Pridajte cibuľu a zelenú papriku.
  3. Restujte za občasného miešania 3–4 minúty alebo pokiaľ zelenina nezmäkne.
  4. Pridajte šunku a pokračujte v restovaní ďalšie 2-3 minúty alebo kým sa nezahreje.
  5. Znížte plameň na strednú.
  6. V miske rozšľahajte vajcia a vodu metličkou.
  7. Nalejte vajcia na zeleninu v panvici.
  8. Smažte, jemne nadvihnite a mierne premiešajte stierkou, 3–4 minúty alebo takmer do stuhnutia.
  9. Posypte syrom; podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  10. Odstráňte zo sporáka.
  11. Nechajte stáť 2-3 minúty alebo kým sa syr nerozpustí.
  12. Servírujte!
Vyprážané vajíčka so šunkou a zelenou paprikou servírované v panvici.
www.landolakes.com

Miešané vajíčka s knedľou

Knedle s vajíčkom sa skrátka neomrzia. Skvele chutia samotné alebo napríklad s kečupom. Pripravte si ich podľa nášho receptu.

Ingrediencie

  • 6 vajec
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica masla
  • 2 žemľové knedle
  • 1 hrsť čerstvé pažítky
  • soľ
  • korenie

Postup

  1. Cibuľu nakrájame najemno a osmažíme dozlatista na masle.
  2. Knedle nakrájame na kocky a orestujeme na cibuľke dozlatista.
  3. Do panvice vyklepneme vajcia a premiešame.
  4. Osolíme a okoreníme.
  5. Miešame na miernom plameni 3 minúty.
  6. Posypeme pažítkou a podávame s čerstvým pečivom.
Vyprážané vajíčka s knedľou servírované na tanieri s kyslou uhorkou a paradajkami.
www.tresbohemes.com

Inšpirujte sa tiež našimi receptami na vyprážané a zapekané vajcia . Zamilujete si ich!

6 tipov, ako pripraviť tie najlepšie miešané vajcia

  1. Pripravte si všetky ingrediencie a kuchynské náčinie.
    Všetko, čo naozaj potrebujete, sú vajcia a tuk , na ktorom ich budete pripravovať (olivový olej, maslo, ghí…). Použite lyžicu tuku na každé dve vajcia . Ak do vajec pridáte trochu mlieka alebo smotany , než ich začnete smažiť, budú krehkejšie a dosiahnu väčší objem. Ďalej budete potrebovať misku, vidličku, gumovú stierku a nepriľnavú panvicu.
  2. Surové vajcia rozšľahajte vidličkou.
    Vajcia poriadne rozšľahajte. Je lepšie použiť vidličku ako šľahač , pretože metla má tendenciu vnášať do vajec viac vzduchu, čo môže spôsobiť, že budú viac napenená a celková štruktúra bude príliš vzdušná.
  3. Vajcia smažte pomaly a na nízky plameň, pokiaľ chcete mäkké a krémové vajíčka.
    Pripravujte miešané vajíčka na čo najmenšom plameni a dôkladne ich miešajte. Budú tak krásne mäkká a krémová. Pokiaľ chcete do vajec pridať syr , primiešajte ho, keď sú vajcia zhruba z polovice hotové. Bude mať tak čas sa roztiecť a spojiť sa s vajcami.
  4. Vajcia smažte rýchlo a na vyšší plameň, ak ich chcete mať pevné a nadýchané.
    Pokiaľ preferujete tuhšie vajíčka, ktoré môžete jesť vidličkou, smažte ich rýchlo na stredne vysokom plameni. Uistite sa, že je vaša panvica horúca , než začnete, a to tak, že dáte ruku 2,5 cm od varného povrchu. Pokiaľ tak ruku udržíte pohodlne po dobu 30 sekúnd, panvica nie je dostatočne horúca.
  5. Čo najskôr stiahnite vajcia z ohňa.
    Akonáhle sú vajíčka takmer hotové, zložte ich z ohňa. Zvyškové teplo v panvici ich dorobí, takže ak ich stiahnete, keď sa zdajú byť ešte trochu nedopečené, budú úplne dokonalé.
  6. Okoreňte ich a pridajte svoj obľúbený topping.
    Soľ pridávajte do vajec až úplne na koniec. Odvádza totiž vlhkosť, takže pokiaľ ju pridáte príliš skoro alebo úplne na začiatku, môže vajíčka vysušiť.

A ako vám naše variácie miešaných vajíčok chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.