Skvelé zeleninové placky v 7 jednoduchých variantách. Inšpirujte sa!

Máte hlad a chcete si pripraviť niečo rýchle?

Urobte si vyprážané placky!

Patrí k obľúbeným pokrmom a vďaka použitým ingredienciám môžu byť zakaždým iné.

Nechajte sa inšpirovať našimi obľúbenými receptami na zeleninové fašírky, z ktorých si vyberie naozaj každý.

Kelové placky

Tieto fašírky sú veľmi chutné a pritom strašne jednoduché na prípavu. Kel v tejto podobe je jednoducho dokonalý a vy si tak celkom iste tento pokrm zamilujete.

INGREDIENCIA

  • 750 g kelu
  • 2 ks vajec plus 2 ks na obaľovanie
  • 50 g hladkej múky plus cca 200 g na obaľovanie
  • 150 g strúhanky plus 200 g na obaľovanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • cesnak podľa chuti
  • olej
  • trochu mlieka

POSTUP

  1. Kel očistíme od zoschnutých listov, nakrájame na štvrťky, umyjeme pod tečúcou vodou av horúcej vode sparíme.
  2. Vyberieme a necháme odkvapkať.
  3. Vychladnutý kel pomelieme v mlynčeku, pridáme vajcia, múku, strúhanku, soľ, drvený cesnak, korenie a premiešame.
  4. Rukami formujeme fašírky, ktoré obalíme v múke, rozšľahaných vajciach zmiešanými s trochou mlieka a nakoniec aj v strúhanke.
  5. Vyprážame na rozpálenom oleji.
Kapustové placky na tanieri so zeleninou a príborom.
www.dobruchut.aktuality.sk

Karfiolové placky

Karfiol je zdravá zelenina, ktorá obsahuje antioxidanty a fytonutrienty, ktoré chránia pred rakovinou. Má tiež vysoký obsah vlákniny, takže zasýti a vy nestlstnete. Ako sami vidíte, je veľa dôvodov, prečo vyskúšať fašírky práve z karfiolu, tak šup na ne!

INGREDIENCIA

  • 1 karfiol
  • asi 100 g mäkkej salámy
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • olej
  • soľ
  • mleté ​​korenie

POSTUP

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme domäkka.
  2. Potom karfiol roztlačíme.
  3. Karfiol dáme do misky, pridáme vajcia, strúhanku, nakrájanú salámu.
  4. Osolíme a okoreníme.
  5. Tvoríme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.
Kvetákové placky na tanieriku.
www.gimmedelicious.com

Vyskúšajte naše ďalšie recepty na karfiolové karbonátky v 6 rôznych obmenách.

Brokolicové placky

Sú ľahké na prípravu a pochutnajú si na nich aj tí, ktorí brokolicu nemajú práve dvakrát v láske. Vyskúšajte fašírky zase trochu inak!

INGREDIENCIA

  • 500 g brokolice
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • polohrubá múka
  • 1 cibuľa
  • cesnak
  • olej
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. Brokolicu rozoberieme na ružičky av osolenej vode ju uvaríme domäkka.
  2. Potom brokolicu nasekáme nožom na drobné kúsky, ktoré dáme do misky.
  3. Pridáme rozotrený cesnak, vajcia, strúhanku.
  4. Osolíme a okoreníme.
  5. Z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v polohrubej múke.
  6. Karbonátky usmažíme na panvičke na oleji dozlatista.
Brokolicové placky s citrónmi a smotanou.
www.recipetineats.com

Nemáte brokolicových placiek dosť? Inšpirujte sa ďalšími receptami na brokolicové fašírky , ktoré jednoducho musíte vyskúšať.

Cuketové placky so syrom

Máte doma zvyšnú cuketu a už neviete, ako ju využiť? Aj z cukety sa dajú urobiť perfektné fašírky! Je navyše bohatá na antioxidanty, znižuje krvný cukor v tele a ešte sa po nej nepriberá.

INGREDIENCIA

  • 2 mladé cukety
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • cesnak
  • majorán
  • korenie
  • soľ
  • 100 g tvrdého syra

POSTUP

  1. Mladú cuketu umyjeme, lúpať ju ani nemusíme a nastrúhame ju.
  2. Cuketu dáme do misky, pridáme nastrúhaný syr, strúhanku, vajcia.
  3. Osolíme a okoreníme a ochutíme majoránom a hmotu dobre prepracujeme.
  4. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.
Cuketové placky so syrom.
www.nomeatathlete.com

Zamilovali ste si tieto fašírky zo zeleniny? Pripravte si aj ďalšie recepty na cuketové placky .

Placky z červenej repy a syra feta

Zdravé, rýchle a ľahké fašírky z červenej repy a fety sú ideálne na raňajky, obed, ale aj ako výživná desiata. Sú naozaj chutné a na chuť im prídu aj odporcovia repy.

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 1 šálka celozrnnej múky
  • 1/2 šálky mlieka
  • 250 g varené červené repy, rozomleté ​​v mixéri na hrubú štruktúru (nie jemne rozomleté)
  • 100 g feta syra, rozdrobeného
  • niekoľko čerstvých tymiánových listov, nadrobno nasekaných ALEBO 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
  • soľ a korenie podľa chuti (dávajte pozor na množstvo soli, pretože samotná feta dodá karbonátkam určitú slanosť)
  • olivový olej
  • grécky jogurt a bazalkové pesto, na podávanie

Postup

  1. Vajcia rozšľaháme v miske.
  2. Pridáme múku a mlieko a premiešame.
  3. Pridáme červenú repu, syr feta a bylinky a opäť dobre premiešame
  4. Dochutíme soľou a korením.
  5. Na panvici rozpálime olivový olej.
  6. Pridáme 2 lyžice cesta na panvicu a smažíme 2–3 minúty alebo do mierneho zhnednutia.
  7. Otočíme a varíme ďalšie 2 minúty, alebo pokiaľ nebude placky hotové.
  8. Opakujeme so zvyškom cesta.
  9. Keď sú placky hotové, vyberieme ich z panvice a udržujeme v teple.
  10. Podávame s gréckym jogurtom a lyžičkou bazalkového pesta.
Placky z červenej repy s gréckym jogurtom a pestom v miske s lyžicou.
www.sugeretal.com

Hubové zeleninové fašírky

Doniesli ste si z lesa košík húb a neviete, čo s nimi? Potom neváhajte a pripravte si výborné fašírky z húb. Stačí na to iba pár jednoduchých krokov.

INGREDIENCIA

  • 500 g čerstvých húb
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • majorán
  • rasca
  • strúhanka
  • polohrubá múka
  • olej

POSTUP

  1. V kastróli na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu.
  2. Huby umyjeme a očistíme a nakrájame na drobné kúsky, ktoré pridáme k cibuli v hrnci.
  3. Osolíme a okoreníme a ochutíme majoránom.
  4. Podusíme domäkka.
  5. Ak sú huby mäkké, zahustíme ich strúhankou a tvarujeme fašírky.
  6. Karbonátky obalíme v múke a vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.
Hubové placky vyskladané na sebe.
www.collectingmemoriess.blogspot.com

Pokiaľ vám zachutili práve hubové fašírky, skúste niektoré z troch receptov na hubové fašírky na našom webe s receptami.

Karbonátky z červenej šošovky

Tieto placky chutia úžasne a dodajú vám skvelú nálož bielkovín vo vegetariánskej forme. Chuť je naozaj delikátna a tajomstvom jedinečnej textúry je pridaný cícer.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky namočenej červenej šošovky (namočte 3/4 šálky červenej šošovky, aby ste získali asi 1 a 1/2 šálky)
  • 1 šálka cíceru
  • 1/2 šálky sladkej cibule nakrájanej nadrobno
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra
  • 1/2 lyžice nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • štipka rasce
  • rastlinný olej

Postup

  1. Namočíme 3/4 šálky šošovky do vody s niekoľkými štipkami soli na pár hodín alebo cez noc.
  2. Keď je šošovka namočená a absorbovala väčšinu vody, scedíme ju a odmeriame 1 šálku šošovky do kuchynského robota.
  3. 1/2 šálky šošovky necháme tak, ako je.
  4. Do kuchynského robota pridáme aj 1 šálku cíceru, koriander a zázvor.
  5. Mixujeme do hladka a rozmixovanú zmes pridáme do misky k zvyšnej šošovke.
  6. Pridáme cibuľu a korenie a dobre premiešame.
  7. Zmes ochutnáme, aby sme sa uistili, že je dostatočne korenená av prípade potreby pridáme soľ a korenie.
  8. Rukami vytvarujeme placky (malo by som ich byť cca 8).
  9. Na panvici zohrejeme asi 3 lyžice oleja na stredne vysokom plameni.
  10. Keď je olej horúci, vložíme na panvicu niekoľko placiek.
  11. Vyprážame asi 5 minút z každej strany alebo pokiaľ nie sú zlatohnedé.
  12. Vyprážame po rovnakú dobu aj z druhej strany.
  13. Keď sú placky hotové, položíme ich na tanier vyložený papierovým obrúskom a necháme vstrebať prebytočný tuk.
  14. Podávame.
Placky z červenej šošovky a cíceru vyskladané na sebe.
www.elkeliving.com

Ako sami vidíte, zeleninové fašírky môžete pripraviť takmer zo všetkého. Možností je nespočet a voľba je len na vás.

Ako zdravšiu alternatívu na vyprážanie môžete zvoliť napríklad pečenie v rúre.

Napíšte nám do komentárov, ktoré fašírky sú tie vaše naj!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.