Masový, zeleninový alebo hubový karbonátok – tie najlepšie recepty

Mleté mäso má jednu veľkú výhodu! Alebo možno dve.

Jednak spracujete aj menej kvalitné mäsové odrezky a jednak je rýchlo uvarené.

Preto karbonátky patrí k obľúbeným pokrmom, ktoré môžu byť vďaka použitým ingredienciám zakaždým iné. Trebárs aj zeleninové.

Nechajte sa inšpirovať našimi obľúbenými recepty na fašírky, z ktorých si vyberie naozaj každý.

kapustové karbonátky

Kombinácia mletého mäsa a kelu je dokonalá.

INGREDIENCIE

  • 400 g mletého mäsa
  • 400 g kelu
  • 1 cibuľa
  • cesnak podľa chuti
  • soľ
  • žemľa
  • 7 lyžíc mlieka
  • olej
  • strúhanka
  • mleté ​​čierne korenie
  • majoránka
  • polohrubá múka

POSTUP

  1. Kel umyjeme a v osolenej vode uvaríme domäkka.
  2. Potom kel pomelieme alebo nasekáme na veľmi drobné kúsky.
  3. Do misy dáme mleté mäso a nasekanú kapustu.
  4. Doplníme žemlí namočenú v mlieku.
  5. Osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú cibuľu.
  6. Pridáme vajce a podľa potreby aj strúhanku.
  7. Z mäsovej zmesi vytvarujeme karbonátky, ktoré obaľujeme v polohrubej múke.
  8. Na panvici rozohrejeme olej a v ňom karbonátky pomaly usmažíme z oboch strán.

Hotový recept na kapustové karbonátky pleasepasstherecipe.com

Karbonátky z mletého mäsa

Klasika, ktorá nikdy nesklame, sú karbonátky z mletého mäsa, ktoré pozná takmer každý.

INGREDIENCIE

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 žemľa
  • 3 lyžice mlieka
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie
  • majoránka
  • rasca
  • 2 vajcia
  • strúhanka

POSTUP

  1. Mleté mäso dáme do misky.
  2. Žemľu namočíme v mlieku a necháme napučať.
  3. Žemľu pridáme k mletému mäsu a zamiešame.
  4. Osolíme, okoreníme, dochutíme majoránom a rascou.
  5. Pridáme 2 vajcia a zmes dobre premiešame.
  6. Potom z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji.

Hotový recept na fašírky z mletého mäsa divaindoors.wordpress.com

karfiolové karbonátky

Karbonátky možno pripravovať tiež zo zeleniny. Výborne sa pre tento prípad hodí aj karfiol.

INGREDIENCIE

  • 1 karfiol
  • asi 100 g mäkkej salámy
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • olej
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie

POSTUP

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme domäkka.
  2. Potom karfiol roztlačíme.
  3. Karfiol dáme do misky, pridáme vajce, strúhanku, nakrájaný salámu.
  4. Osolíme a okoreníme.
  5. Tvoríme karbonátky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.

brokolicové karbonátky

Nemusíte brokolicu? Skúste ju v karbonátku a uvidíte, že vám budú chutiť.

INGREDIENCIE

  • 500 g brokolice
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • polohrubá múka
  • 1 cibuľa
  • cesnak
  • olej
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. Brokolicu rozoberieme na ružičky a v osolenej vode ju uvaríme domäkka.
  2. Potom brokolicu nasekáme nožom na drobné kúsky, ktoré dáme do misky.
  3. Pridáme prelisovaný cesnak, vajcia, strúhanku.
  4. Osolíme a okoreníme.
  5. Z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v polohrubej múke.
  6. Karbonátky usmažíme na panvičke na oleji dozlatista.

Hotový recept na brokolicové karbonátky foodandspice.blogspot.com

Cuketové karbonátky

Ideálny zeleninou k príprave karbonátok je tiež cuketa.

INGREDIENCIE

  • 2 mladé cukiny
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • cesnak
  • majoránka
  • korenie
  • soľ
  • 100 g tvrdého syra

POSTUP

  1. Mladú cuketu umyjeme, lúpať ju ani nemusíme a nastrúhame ju.
  2. Cuketu dáme do misky, pridáme nastrúhaný syr, strúhanku, vajcia.
  3. Osolíme a okoreníme a ochutíme majoránom a hmotu dobre prepracujeme.
  4. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.

Hotový recept na Cuketové fašírky nomeatathlete.com

rybie fašírky

Ak máte radi rybie mäso, nemusíte báť sa ho použiť na prípravu karbonátok.

INGREDIENCIE

  • 300 g mrazených rybích filet
  • soľ
  • korenie
  • majoránka
  • 2 vajcia
  • polohrubá múka
  • strúhanka
  • olej

POSTUP

  1. Rybie filé necháme rozmraziť a nasekáme ho na jemné kúsky.
  2. Dáme do misky a pridáme vajce, strúhanku, soľ, korenie a majoránku.
  3. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v múke.
  4. Karbonátky osmažíme na oleji z oboch strán dozlatista.

Hotový recept na rybie fašírky allrecipes.com

hubové karbonátky

Doniesli ste si z lesa košík húb a neviete, čo s nimi? Potom neváhajte a pripravte si výborné hubové karbonátky.

INGREDIENCIE

  • 500 g čerstvých húb
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • majoránka
  • rasca
  • strúhanka
  • polohrubá múka
  • olej

POSTUP

  1. V kastróle na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu.
  2. Huby umyjeme a očistíme a nakrájame na drobné kúsky, ktoré pridáme k cibuli v kastróla.
  3. Osolíme a okoreníme a ochutíme majoránom.
  4. Podusíme domäkka.
  5. Ako sú huby mäkké, zahustíme je strúhankou a tvarujeme fašírky.
  6. Karbonátky obalíme v múke a smažíme na oleji dozlatista z oboch strán.

karbonátky recepty snowwhite.com.mt

Ak vám zachutili práve hubové karbonátky, skúste niektoré z troch receptov na hubové karbonátky na našom webe s receptami.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.