Jednoduché guličky s tyčinkou Margot! Zamilujte sa do ich chuti ľahko a rýchlo

Skvelé recepty na guličky Margot nájdete len a len u nás.

Ak nie ste veľkí cukrári alebo nemáte dostatok času alebo vás nebaví stáť niekoľko hodín pri platni, tak toto pečivo je pre vás ako stvorené.

Stačí pár základných ingrediencií, jednoduchých úkonov a voilá nepečené pečivo je na svete! Najlepšie na ňom je, že bude chutiť každému komu ho naservírujete.

Akú nepečenú dobrotou začnete?

Nepečené margotkové guličky

Jednoduché vianočné pečivo, ktoré budete mať hotové v priebehu niekoľkých minút a urobíte s ním veľkú slávu. Lahodná chuť tejto delikátnej tyčinky celú sladkosť krásne dokreslí!

Čo budeme potrebovať

  1. 120 g masla
  2. 100 ml vody
  3. 100 g mletých orechov
  4. 100 g trstinového cukru
  5. 200 g sušeného polotučného mlieka
  6. 4 ks čokoládových tyčiniek Margot

Na obalenie

  1. Mleté lieskové orechy

Postup

  • Maslo a cukor rozpustíme si vo vode
  • Potom do maslovej zmesi pridáme sušené mlieko
  • Všetko spoločne premiešame a vsypeme mleté orechy
  • Opäť spolu premiešame
  • Nakoniec pridáme nastrúhanú tyčinku Margot a dôkladne miešame
  • Malo by nám vzniknúť lepivé a tuhšie cesto, pokiaľ nie pridáme ešte trochu orechov
  • Cesto potom necháme asi 30 minút odpočívať
  • Potom začneme tvarovať guličky
  • Guľôčky potom obaľujeme v mletých lieskových orieškoch
  • Margotkové guličky uchovávame v chlade
  • Z tohto množstva nám vznikne asi 40 kusov margotkových guličiek

Pozrite sa na ďalšie tipy na nepečené vianočné pečivo , ktoré môžete pripraviť na poslednú chvíľu!

Úžasné vianočné pečivo zo sladkej kokosovej tyčinky obalenej v čokoláde.
Zdroj: wheredmysanitygo.com

Guličky z Margotky a kokosu

Nepečené guličky obalené v kokose, sú tým pravým orechovým, keď vás naháňa maškrtná alebo si len chcete spríjemniť deň.

Čo budeme potrebovať

  1. 600 g čokolády Margot
  2. 150 g cukru krupica
  3. 150 ml vody
  4. 180 g masla
  5. 300 g sušeného mlieka
  6. 150 g kokosu
  7. 60 ks mandlí
  8. Kokos (na obalenie)

Postup

  1. Tyčinky Margot dáme asi na 30 minút do mrazničky (pôjdu potom lepšie nastrúhať)
  2. Do hrnca pridáme cukor a zalejeme ho vodou
  3. Pomaly ho necháme vo vode rozpustiť
  4. Akonáhle je cukor rozpustený, pridáme doň na kocky nakrájané zmäknuté maslo
  5. Opäť ho necháme v zmesi rozpustiť
  6. Do zmesi masla, cukru a vody zamiešame sušené mlieko, strúhaný kokos a nastrúhanú tyčinku
  7. Zmes v hrnci ľahko zahrievame a ľahko miešame
  8. Prísady sa musia spojiť v jednotné cesto a zhustnú
  9. Akonáhle cesto dosiahne požadovanú hustotu, zložíme hrniec z platne a zmes necháme vychladnúť
  10. Keď je dostatočné chladná dáme jej do chladničky stuhnúť
  11. Zo stuhnutého cesta tvarujeme guličky, do ich stredu vkladáme mandľu
  12. Každú guľôčku z margotky obalíme v kokose a zladujeme na chladnom mieste
Mäkké a nadýchané guličky plné jemnej kokosovej tyčinky.
Zdroj: adrizzleofdelicious.com

Vianočné rumové guličky z Margotky

Čo viac vám môže zlepšiť náladu a spríjemniť deň než, sladké pečivo plné lahodnej kokosovej tyčinky a jemnú arómu rumu v jednej mäkučkej guličke. Pokiaľ plánujete, že túto dobrotu budú jesť aj deti, je možné rum úplne vynechať.

Čo budeme potrebovať

  1. 200 g tyčinky Margot
  2. 50 g strúhaného kokosu
  3. 50 g mletých piškót
  4. 50 g zmäknutého masla
  5. 0,25 plechovky sladkého Salka
  6. 25 ml smotany
  7. 25 ml rumu

Postup

  1. Tyčinky Margot si nahrubo nastrúhame
  2. Aby sme ich mohli nastrúhať, dáme ich na 30 – 1 hodinu do mrazíka
  3. K nastrúhanej Margotke postupne pridávame zvyšné suroviny a dôkladne všetko spolu premiešame, aby vzniklo jednotné cesto
  4. Cesto necháme aspoň na 30 minút stuhnúť v chladničke
  5. Potom z neho tvarujeme guličky
  6. Tie skladujeme na chladnom mieste

Ako zdobiť margotkové guličky
Vytvarované margotkové guličky môžete obaliť v strúhanom kokose.
Niekto guličky obaľuje najprv v čokoládovej poleve a potom až v kokose, alebo dokonca strúhanej margotke.
Takto pripravené guličky s Margot tyčinkou sa budú vynímať najmä v papierovom košíčku.
Pokiaľ chcete, aby boli Margot guličky ešte luxusnejšie, vložte pri tvarovaní guličky do jej stredu lieskový oriešok alebo celú mandľu.

Delikátne vianočné pečivo s rumovou arómou a kokosovou tyčinkou.
Zdroj: makingthymeforhealth.com

Domáce Margot tyčinka

Túto skvelú sladkosť si môžete vyrobiť v pár krokoch aj u vás doma. Stačí pár ingrediencií, pár úkonov a exotická tyčinka plná kokosu a orechov je na svete! Nie je nič lepšie ako doma vyrábané pochutiny, pretože vždy viete, čo jete!

Čo budeme potrebovať

  1. 200 g mletých vlašských orechov
  2. 200 g strúhaného kokosu
  3. 200 g cukru múčka
  4. 4 lyžice rumu
  5. 2 bielky
  6. 4 lyžice rozpustenej Hery
  7. Čokoládová poleva

Postup

  1. Do nádoby kuchynského robota pridáme orechy spoločne s kokosom
  2. Všetko spoločne dôkladne rozmixujeme, aby vznikla drobivá a hladká zmes
  3. Do zmesi pridáme bielok, rum a rozpustenú Heru a znovu premixujeme
  4. Vzniknutú zmes dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky stuhnúť
  5. Zo stuhnutého cesta potom tvarujeme obdĺžnikové tyčinky
  6. Tie potom jednotlivo obaľujeme v rozpustenej čokoládovej poleve
  7. Tyčinky Margot skladáme na mriežku, aby mohla čokoláda voľne stekať
  8. Obalené tyčinky v čokoláde dáme do chladničky, aby čokoláda stuhla
  9. Uchovávame ich na chladnom mieste
Jemná doma vyrobená tyčinka z kokosu, orechov a čokolády.
Zdroj: onecleverchef.com

História tyčinky Margot

Už krátko po vojne sa objavil nápad začať produkovať nový druh sladkosti. V tejto dobe bol po sladkostiach veľký dopyt, a preto sa tento čas javil ako najviac príhidný.

Výrobná technológia sa síce líšila, ale chuť sa do dnešnej doby takmer nezmenila, stále chutí rovnako skvele!

Margot bola už od svojho počiatku spájaná s pohodou a dovolenkovou náladou, preto aj jej farba je upokojujúca modrá. Tá vytlačila spočiatku používanú zelenú a farba leta, slniečka a pozitívne nálady vydržala dodnes.

Neskôr prichádzajú výrobcovia s novým druhom tyčinky. Klasická Margotka je doplnená o hrozienka, a takto sa stáva hitom vo všetkých obchodoch. Nasledujú ďalšie experimenty a limitované edície, ako je tyčinka s príchuťou marhúľ, kyslými višňami či jablkom so škoricou.

Tyčinky Margot sa môžu pýšiť aj tým, že vo svojich produktoch používajú iba a jedine prírodné farbivá. Na oslavu tohto (po)kroku dostala tyčinka nový obal, ktorý nosí dodnes.

Neskôr prichádzajú ďalšie lahodné kombinácie chutí a Margot sa predáva v kombinácii chutí klasickej kokosovo-rumovej a šťavnatej punčovej a tiež na trh prichádza príchuť ananásu a manga.

číslom jedna sa medzi limitovanými edíciami stala príchuť banánu, po ktorej sa v obchodoch doslova strhla mela.

Aká tyčinka Margot sa stala všetkou najobľúbenejšou?

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.