Naše recepty na lososa z panvice sú ľahké rýchle a neskutočne dobré. Skúste ich tiež!

Najlepší losos je na panvici. Recepty sú jednoduché, s málo ingredienciami, ale výsledok vždy stojí zato.

Nemôže byť nič lepšie ako do zlatova vypečená koža, ktorá sa rozplýva na jazyku.

Uvarte si s nami tieto lahodné jedlá a zistíte o čom tu hovoríme!

Losos na panvici s maslom

Podávajte dokonale upečený filet z lososa s chrumkavou kožou, ktorý je pripravený za menej ako 10 minút. Podávajte ho so lahodným šalátom, ako jeCaesar šalát , kde sa chute dokonale spoja. A narsevírujte večeru, ktorá vás zasýti.

Čo budeme potrebovať

  • 2 x 150 g filétov z lososa (s kožou)
  • ½ lyžice olivového oleja
  • 20 g masla
  • ½ citróna (šťava)

Postup

  • Filety lososa dochuťte soľou a korením.
  • Olej a maslo dajte do panvice na strednú teplotu, krúživými pohybmi okolo maslo roztavte a nespeňte, a potom zvýšte teplotu.
  • Akonáhle maslo začne bublať, pridajte do panvice filety lososa kožou dole a opekajte 3 minúty, kým nebudú chrumkavé.
  • Filety otočte, znížte teplotu a varte ďalšie 2 minúty, potom pokvapkajte citrónovou šťavou.
  • Lososa preložte na tanier a pokvapkajte maslom, ktoré zostalo na panvici.
Do chrumkava vypečený losos s kúskami citróna, poliaty rozpusteným maslom.
Zdroj: cookingclassy.com

Pečený losos na panvici s citrónovo-cesnakovou omáčkou

Na panvici pečená chrumkavý losos s omáčkou z cesnaku a citrónu je jednoduchý recept s lososom pripravený za pár minút!
Ryba je zvonku super chrumkavá, zatiaľ čo vo vnútri mäkká jemná a rozpadajúca sa. To všetko dohromady s krémovou, aromatickou, maslovou omáčkou. Alebo ho podávajte s jednou z týchto lahodných omáčok , ktoré sa hodia ku všetkému.

Čo budeme potrebovať

  • 800 g filétov z lososa bez kože
  • soľ
  • korenie
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 8 strúčikov cesnaku (jemne nasekaných)
  • 4 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • Plátky citróna

Postup

  • Filety lososa pri izbovej teplote osušte papierovou utierkou.
  • Všetko dochuťte soľou, čiernym korením. Na každý filet vytlačte 1–2 lyžičky citrónovej šťavy a votrite ju do neho.
  • Olivový olej zohrejte na veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
  • Filety lososa položte mäsom dole a zľahka ich pritlačte, aby sa celý povrch mäsa dostal do kontaktu s panvicou.
  • Opekajte 3–4 minúty, kým nebude mäso chrumkavé a zlatisté.
  • Otočte a opekajte každú stranu filetu 2 minúty.
  • Pridajte maslo, nasekaný cesnak, 3 lyžice petržlenovej vňate, zostávajúce citrónovú šťavu a plátky citróna.
  • Pokračujte v varení lososa ďalšie 1-2 minúty, alebo kým losos nebude dostatočne prepečený.
  • Omáčku ochutnajte a dochuťte soľou a čiernym korením, podľa potreby pridajte viac citrónovej šťavy.
  • Ozdobte zvyšnou petržlenovou vňaťou a každý filet pokvapkajte maslom.
V hlbokej panvici pripravený losos s krémovou omáčkou z citróna a cesnaku.
Zdroj: saltandlavender.com

Losos z panvice s opečeným zemiakom

Určite existuje viac ako jeden spôsob, ako si vychutnať dobrý steak z lososa! Ak vám ale dnes chýba fantázia, môžete ho za pár minút jednoducho osmažiť na panvici, ako tieto recepty na vyprážaný hermelín . Na dosiahnutie najlepších výsledkov však odporúčame marinovať lososa aspoň 1 hodinu vopred, aby bol šťavnatý.

Čo budeme potrebovať

  • 2 filety z lososa
  • soľ
  • korenie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • tymian
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ citróna
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 6 nových zemiakov (rozpolených)

Postup

  • Lososa osolíme a okoreníme.
  • Vložte ho do plastového vrecka, pridajte olivový olej, tymián, cesnak a limetkovú šťavu.
  • Zatvorte vrecko a marinujte lososa asi hodinu.
  • Zahrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja na panvici na strednú teplotu.
  • Pridajte na plátky citróna a rozmarínu.
  • Navrch položte lososa. Položte na panvicu pokrievku a varte lososa ďalších 15 minút.
  • Medzitým rozohrejte zvyšný olej na panvici na strednú teplotu.
  • Pridajte polovice zemiakov a varte ich 15-20 minút.
  • Lososa podávame s opečenými zemiakmi.

Panvička je alfou a omegou v týchto receptoch s lososom. Preto ani vám by nemala v kuchyni kvalitná panvica chýbať. Pozrite sa na našu recenziu, ktorá vám pomôže s výberom, tej najlepšej.

Jemné rybie mäso z panvice podávané s opečeným zemiakom.
Zdroj: averiecooks.com

Na panvici vyprážaný losos s bylinkami

Jednoduchý a voňavý recept s lososom na panvici. Nie je nič lepšie ako krehké, rozpadajúce sa mäso ovonené luxusnou kombináciou byliniek a najlepšieho syra. Skúste aj ďalšiebylinkové kombinácie v týchto receptoch .

Čo budeme potrebovať

Na lososa

  • 4 filety lososa s kožou
  • 1 lyžička soli
  • ¼ lyžičky čerstvo čierneho korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 250 ml kokosového mlieka (alebo smotany na varenie)
  • 80 g mascarpone
  • 120 g parmezánu (strúhaného)
  • 2 citróny
  • 3 lyžice čerstvé pažítky
  • 3 lyžice čerstvého kôpru

Na prílohu

  • 2 stredné cukety (nakrájané)
  • 4 lyžice panenského olivového oleja
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 240 g kuskusu
  • 2 lyžice píniových orieškov
  • rukola
  • chrumkavá bageta

Postup

  • Filety lososa položte na tanier vyložený papierovou utierkou, aby uschli.
  • Lososa z oboch strán osoľte a okoreňte.
  • Rozpáľte olej vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
  • Keď je olej horúci, pridajte lososa kožou dole.
  • Varte, kým nie je koža chrumkavá, asi 4–5 minút.
  • Opatrne otočte a opekajte druhú stranu, asi 3 minúty.
  • Lososa vyberieme z panvice a dáme bokom.
  • Medzitým do rovnakej panvice pridajte nakrájanú šalotku a varte, kým nebude priehľadná, asi 3 minúty.
  • Pridajte cesnak a varte ďalších 30 sekúnd.
  • Zalejte kokosovým mliekom alebo hustou smotanou a syrom mascarpone a potom miešajte, kým sa syr úplne nerozpustí.
  • Pridajte parmezán, šťavu z 2 citrónov a čerstvé bylinky a potom premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Ochutnajte omáčku a podľa potreby dochuťte.
  • Odstráňte z platne, a potom vráťte lososa do panvice.
  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Položte cuketu na papier na pečenie a pokvapkajte 2 lyžicami oleja a dochuťte soľou a korením.
  • Opekajte ju do mäkka, asi 15–20 minút.
  • Dajte 300 ml vody do hrnca a priveďte do varu. Pridajte kuskus, zohrejte ho na miernej teplote, potom ho prikryte a nechajte bokom, kým sa všetka voda nevsiakne, asi 5 minút.
  • Kuskus našuchorte vidličkou, pokvapkajte zvyšnými 2 lyžicami oleja. Pridajte cuketu a píniové oriešky.
  • Jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Podávajte s lososom pripraveným na panvici a smotanovo-parmezánovou omáčkou.
Veľký tanier plný dokonale pripravenej ryby v krémovej syrovej omáčke.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Ako dlho piecť lososa na panvici?

Prečítajte si túto „príručku“, kde nájdete tipy, ako variť lososa.

Aký je najlepší spôsob, ako variť lososa?

Lososa je možné piecť v rúre, opekať, smažiť na panvici, restovať, variť „en papilote“ (zabalený do fólie alebo papiera) a dusiť.

Najjednoduchší spôsob prípravy lososa je v pekáčiku v rúre. Budete však musieť pridať trochu oleja, aby sa neprilepil.

Ak nechcete používať olej, potom lososa naparte tak, že ho dáte zabalíte do alobalu alebo papiera na pečenie a potom ho pripravíte v parnom hrnci alebo ho upečte v rúre.

Pokiaľ chcete, aby losos mal chrumkavú kožu, opečte lososa na panvici kožou dole.

Ako dlho by sa mal losos variť na panvici?

Vložte lososa kožou hore do panvice zahriatej na strednú teplotu. Pečte dozlatista na jednej strane, asi 4 minúty. Rybu otočte a pečte, kým nebude na dotyk mäso pevné a koža chrumkavá.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.