Luxusné recepty na ovsené lievance 5x inak! Výdatné raňajky pre celú rodinu.

Dochádzajú vám nápady na chutné raňajky, ktoré zasýtia?

Potom sa inšpirujte našimi receptami na lievance s ovsenými vločkami!

Sú zdravé, výživné a všetci ich milujú.

A už ste vyskúšali napríklad tekvicové lievance?

Aj tie u nás nájdete!

Nechajte si chutiť.

Lievance z ovsených vločiek a semienok

Tieto výdatné lievančeky z ovsených vločiek, chia a ľanových semienok, príjemne osladené javorovým sirupom, sú nabité živinami, vlákninou, bielkovinami a omega-3 mastnými kyselinami. Navyše si na nich dozaista pochutnáte!

Ingrediencie

  • 3 šálky bezlepkových ovsených vločiek
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice chia semienok
  • 2 polievkové lyžice ľanových semienok
  • ¼ šálky javorového sirupu
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a ½ šálky mlieka
  • 2 lyžice masla

Postup

  1. Predhrejte nepriľnavú panvicu na strednú teplotu.
  2. 2 šálky ovsených vločiek rozmixujte na múku vo výkonnom mixéri alebo kuchynskom robote, asi 30 sekúnd.
  3. K ovsenej múke pridajte prášok do pečiva, sódu, soľ, chia semienka a ľanové semienka a chvíľu pulzujte.
  4. Pridajte zostávajúcu šálku ovsených vločiek, javorový sirup, vajcia, vanilkový extrakt a mlieko.
  5. Mixujte 30–45 sekúnd alebo kým sa všetko nespojí.
  6. Predhriatu panvicu potrite maslom a dajte na ňu ¼ šálky cesta na jeden lívanec.
  7. Vymažte, kým okraje nezačnú tuhnúť, 3-4 minúty.
  8. Otočte a pokračujte v vyprážaní ešte 2–3 minúty.
  9. Podávajte teplé alebo udržujte v rúre na 95 ° C až 15 minút.
Ovsené lievance so semienkami servírované na sebe na tanieriku s vidličkou, ozdobené čučoriedkami a maslom.
www.bobsredmill.com

Ovsené lievance s jablkami

Vyskúšajte tieto nadýchané lievančeky s jablkami, ktoré si hravo pripravíte v mixéri. Navyše sú zdravé a lahodné!

Ingrediencie

  • 1 šálka jablčnej omáčky
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • 2 lyžice rozpusteného kokosového oleja alebo masla
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • 1 lyžička javorového sirupu alebo medu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 šálka strúhaných červených jabĺk

Postup

  1. Vložte všetky ingrediencie okrem strúhaného jablka do mixéra.
  2. Mixujte, kým nebude cesto úplne hladké, podľa potreby prestaňte mixovať a zoškrabte strany.
  3. Vmiešajte nastrúhané jablko, ale už nemixujte.
  4. Zahrejte nepriľnavú panvicu na stredne nízkom plameni.
  5. Panvicu zľahka vymažte kokosovým olejom, maslom alebo sprejom na varenie.
  6. Akonáhle je povrch panvice dostatočne horúci, nalejte na panvicu asi ⅓ šálky cesta.
  7. Toto cesto je husté, ale vaše lievance sa nebudú správne smažiť, pokiaľ budú hrubšie ako 1,3 cm, takže ich možno budete musieť rozprestrieť špachtľou.
  8. Lívanec nechajte smažiť asi 3 minúty, kým sa neobjavia bublinky a okraje nebudú skôr matnejšie ako lesklé.
  9. Akonáhle je spodná strana ľahko zlatistá, otočte lívanec špachtľou a smažte ďalších asi 90 sekúnd, kým nebude lívanec z oboch strán dozlatista.
  10. V tomto okamihu možno budete musieť upraviť teplotu sporáka nahor alebo nadol, aby ste predišli spáleniu vonkajších častí, než bude vnútro hotové.
  11. Opakujte so zvyšnými lievanci.
  12. Lievance podávajte okamžite alebo ich udržujte v teple v rúre na 95 stupňov Celzia.
Jablčné lievančeky z ovsených vločiek servírované na sebe na tanieriku s vidličkou, zaliate sirupom.
www.cookieandkate.com

Vyskúšajte ďalšie zdravé a chutné recepty z ovsených vločiek ! Na raňajky aj desiatu je možné ľahko konzumovať napríklad vo forme lievancov, palaciniek, muffinov, koláčov či pudingu. Ktorý recept vyskúšate ako prvý?

Vegánske lievančeky s čučoriedkami

Urobte si na raňajky tieto vegánske ovsené lievance a začnite váš deň zdravo. Sú výdatné a neuveriteľne jednoduché, bez vajec a bez mlieka.

Ingrediencie

  • ¾ šálky ovsených vločiek
  • 1 a ½ šálky ovseného mlieka
  • 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja a navyše na vyprážanie
  • ½ šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • ¼ lyžičky morskej soli
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 a ¼ šálky čerstvých alebo mrazených čučoriedok

Postup

  1. Zahrejte liatinovú panvicu na stredne nízkom až strednom plameni.
  2. Papierovou utierkou na ňu natrite trochu oleja.
  3. V strednej miske zmiešajte ovsené vločky a 1 šálku ovseného mlieka.
  4. Dajte do mikrovlnnej rúry na vysokú teplotu po dobu 1 minúty a 30 sekúnd.
  5. Vyberte z mikrovlnnej rúry a premiešajte.
  6. Vmiešajte slnečnicový olej.
  7. Dajte bokom a nechajte pár minút vychladnúť.
  8. V samostatnej veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, cukor a soľ.
  9. V zmesi vytvorte jamku a vidličkou do neho vmiešajte zmes ovsených vločiek a mlieka.
  10. Pomaly vmiešajte ocot a zvyšnú ½ šálky ovseného mlieka, pridávajte asi 2 polievkové lyžice naraz.
  11. Možno nebudete potrebovať celú pol šálku.
  12. Cesto by malo byť husté a keď ho upustíte na panvicu, malo by sa pomaly formovať do tvaru kruhu pomocou lyžice, ktorú cesto jemne rozotrite.
  13. Keď je vaša panvica rovnomerne predhriata (asi 10 minút, ak používate liatinu), nalejte na ňu ¼ šálky cesta a zadnou stranou lyžice cesto zľahka rozotrite, aby vznikol kruh.
  14. Rýchlo naň položte asi 10 čučoriedok.
  15. Snažte sa nedávať čučoriedky na okraj lievancov.
  16. Zalejte ešte trošičkou cesta, aby čiastočne pokrylo čučoriedky.
  17. Vymažte, kým okraje lievancov nezačnú hnednúť a neobjavia sa na nich bublinky, asi 5 minút.
  18. Možno budete musieť upraviť teplotu na stredne nízku, aby sa lievance nepripálili.
  19. Majte na pamäti, že sa tieto lievance smažia pomalšie ako bežné lievance, pretože sú hutné a neobsahujú žiadne vajcia.
  20. Akonáhle sú lievance hotové, opatrne ich otočte špachtľou a smažte, kým na spodnej strane nezhnednú, ešte asi 3-4 minúty.
  21. Preneste na mriežku na chladenie tort a voľne zakryte alobalom.
  22. Možno ich budete chcieť nechať teplé v rúre, než usmažíte zvyšné lievance.
  23. Pokračujte s ďalším olejom a zvyšným cestom.
  24. Malo by vám to vyjsť na cca 6 lievancov, záleží, aké veľké budú.
  25. Podávajte s javorovým sirupom a akýmkoľvek iným doplnkom podľa výberu.
Čučoriedkovo-ovsené lievance servírované na sebe na tanieriku s vidličkou.
www.theworktop.com

Jednoduché ovsené lievančeky s banánom

Jednoduché a zdravé banánové lievance z ovsených vločiek sú perfektné sýtymi raňajkami, ktoré máte pripravené v priebehu niekoľkých málo minút. Podávajte s čerstvým ovocím a celá vaša rodina bude nadšená.

Ingrediencie

  • 2 banány
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • javorový sirup na podávanie (voliteľne)
  • na podávanie čerstvé ovocie podľa vlastného výberu

Postup

  1. V mixéri zmiešajte olúpaný banán, vajcia, ovsené vločky, prášok do pečiva a soľ.
  2. Mixujte, kým nebude zmes taká hladká, ako chcete, a dobre premiešaná.
  3. Cesto nechajte 10–20 minút odstáť, kým mierne nezhustne.
  4. Rozohrejte nepriľnavú panvicu na strednom ohni.
  5. Vymažte lyžice cesta do zlatista z oboch strán.
  6. Podávajte pokvapkané javorovým sirupom as čerstvým ovocím podľa vášho výberu.
Lievance z ovsených vločiek servírované na sebe na tanieriku, ozdobené malinami, banánom a zaliate javorovým sirupom.
www.simply-delicious-food.com

Tekvicové lievance s ovsenými vločkami

Nadýchané, lahodné a zdravé lívanečky z tekvice a ovsených vločiek, príjemne osladené javorovým sirupom, sú dokonalým bezlepkovým jedlom, ktoré je možné pripraviť priamo v mixéri.

Ingrediencie

  • ¾ šálky tekvicového pyré
  • 2 veľké vajcia
  • ⅔ šálky nesladeného vanilkového mandľového mlieka (alebo mlieka podľa výberu)
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu
  • 1 a ½ šálok ovsených vločiek, bez lepku, ak chcete
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky nového korenia
  • 1/2 lyžičky muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • olivový olej, na vyprážanie

Postup

  1. Pridajte všetky ingrediencie do mixéra a mixujte na najvyšší stupeň, kým nebude zmes úplne hladká, asi 30 sekúnd až 1 minútu.
  2. Mierne potrite panvicu kokosovým alebo olivovým olejom a dajte na stredný plameň.
  3. Akonáhle je panvica horúca, pridajte na ňu asi 1/3 šálky cesta na každý lívanec.
  4. Cesto môže byť husté, takže budete musieť použiť lyžicu, aby sa trochu rozložilo.
  5. Lievance smažte hneď po vymiešaní cesta, inak bude cesto príliš hutné.
  6. Vymažte 2–4 minúty, kým na okrajoch lievancov neuvidíte niekoľko bublín.
  7. Otočte lievance a smažte dozlatista.
  8. Ak zistíte, že hnednú príliš rýchlo, musíte znížiť teplotu.
  9. Panvicu očistite a opakujte s ďalším množstvom oleja a zvyšným cestom.
  10. Celkom by vám malo vyjsť 6 lievancov.
  11. Dobrú chuť!
Tekvicovo-ovsené lievance servírované na sebe na tanieriku s vidličkou, zaliate sirupom a zasypané vlašskými orechmi.
www.ambitiouskitchen.com

Pozrite sa aj na naše najlepšie recepty na buchty z tekvice na posedenie pri popoludňajšej káve. Inšpirujte sa!

A ako vám lievančeky z ovsených vločiek chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.