V lete prídu nátierky na chuť, zvlášť potom, podáte ak je namazané na chrumkavom čerstvom pečive.
Pri príprave letných nátierok sa medze fantázii nekladú a vy môžete úplne pokojne použiť syry, tvaroh, vajcia alebo zeleninu.
My pre vás pripravili 6 vynikajúcich receptu na letné nátierky. Poďme na to.
Pikantné nátierka z nivy
Niva sama o sebe je už veľa výrazný syr, keď ju ešte doplníte pikantné horčicou, získate nátierku s nezabudnuteľnou chuťou.
INGREDIENCIE
- 50 g tuku – maslo, flóra alebo rama
- 150 g syru Niva
- 3 lyžice sladkej smotany
- 1 lyžička pikantnej horčice
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ
POSTUP
- Tuk vyšľaháme s nastrúhanou nivou a smotanou do peny.
- Pridáme horčicu, mletú papriku a osolíme.
- Všetko ešte raz poriadne prešľaháme.
jehancancook.com
Viete že, český syr Niva sa vyrába z kravského mlieka? Ten pôvodný syr, podľa ktorého sa niva začala vyrábať, bol francúzsky syr Roquefort z mlieka ovčieho.
Objavte podobné tipy
Ostrá Hermelínová nátierka
Pre výrobu Hermelínová nátierky možné použiť akýkoľvek syr s bielou plesňou na povrchu.
INGREDIENCIE
- 100 g majolky
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- 100 g hermelínu
- 100 g dusenej šunky
- 2 vajcia natvrdo
- 40 g cibule
- 50 g sladkokyslých uhoriek
- 2 feferónky
- soľ
- korenie
POSTUP
- Vezmeme misku a dáme do nej majolku, jogurt, postrúhaný hermelín a dobre premiešame.
- Potom pridáme šunku nakrájanú na kocky, nastrúhaná natvrdo uvarené vajcia, nakrájanú cibuľu, nadrobno nasekané uhorky a feferónky.
- Všetko osolíme a okoreníme.
- Nátierku dobre premiešame.
kraftrecipes.com
Reďkovková nátierka s cesnakom
Tvaroh a reďkovky budú základnými surovinami na prípravu reďkovkové nátierky. Zjemniť ju môžete smotanou.
INGREDIENCIE
- 2 zväzky reďkoviek
- 1 vanička tvarohu
- 4 lyžice krémové smotany
- 3 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- soľ
POSTUP
- Tvaroh dáme do misky a vymiešame so smotanou.
- Pridáme pretlačený cesnak a nasekané reďkovky.
- Ochutíme korením a soľou a starostlivo vyšľaháme.
mykitchenaddiction.com
Viete, že rovnako ako iná zelenina i reďkovky blahodárne pôsobí na ľudský organizmus? Uľavujú od zápchy a plynatosti, znižuje cholesterol v krvi. Zároveň ničí plesne v črevách, sliznicu a žalúdka a má antibakteriálne účinky.
Nátierka z červenej repy
Bojíte sa použiť surovú cviklu? Náš recept na letné nátierku vás presvedčí, že obavy nie sú na mieste.
INGREDIENCIE
- 1 malá červená repa
- 200 g syru Lučina
- 100 g tvrdého syra
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
POSTUP
- Červenú repu ošúpeme a opláchneme a najemno nastrúhame.
- Dáme ju do misky, kam pridáme lúkach, nastrúhaný tvrdý syr, soľ a korenie.
- Všetko starostlivo vymiešame.
carolynspantry.com
Červenú repu by sme mali zaraďovať do jedálnička veľmi často. Obsahuje totiž látky, ktoré spevňujú steny vlásočníc a rozširujú vencovité tepny. Aktivujú tvorbu červených krviniek. Betanín v červenej repe obsiahnutý zabraňuje kôrnateniu tepien.
Mrkvová nátierka so syrom
Východiskovou surovinou pre letné nátierku je okrem mrkvy tiež tvrdý syr. Môžeme použiť eidam, goudu alebo ementál.
INGREDIENCIE
- 100 g majolky
- 50 g bieleho jogurtu
- 250 g surovej mrkvy
- 100 g tvrdého syra
- pažítka
- soľ
POSTUP
- Do misy dáme majolku a jogurt, premiešame a pridáme nastrúhanú surovú mrkvu a nastrúhaný syr.
- Dochutíme posekanou pažítkou a soľou a všetko dobre premiešame.
activevegetarian.com
Aj mrkva strong> patrí medzi zdravou zeleninu. Obsahuje vlákninu potrebnú pre naše črevá a vitamíny aj minerálne látky alebo antioxidanty.
Drožďová nátierka s vajcami
Veľmi jednoduchá nátierka je Drožďová, ktorú doplníme vajcami.
INGREDIENCIE
- 4 kocky droždia
- maslo
- malá cibuľa
- 3 vajcia
- soľ
- mleté čierne korenie
POSTUP
- Na panvičke na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Mala by zosklovatieť.
- Potom na ňu vsypeme rozdrobené droždie, ktoré osolíme a okoreníme.
- Miešame, až sa droždie rozpustí.
- Potom pridáme vajcia a necháme ich stuhnúť.
vegkitchen.com
Letné nátierky podávame s bežným alebo celozrnným chlebom a s bielym pečivom, či už to sú sendviča, žemle, rožky či iné druhy bieleho pečiva. Kto má rád, môže samozrejme použiť aj grahamové alebo sójové rožky.
Ak máte vlastnú pekáreň, upečte si pečivo vlastné alebo využite našich receptov na domáce pečivo.