Papriky môžeme konzumovať surové aj tepelne upravené.
Najchutnejšie sú papriky opekané alebo grilované alebo plnené rôznymi masovými alebo syrovými zmesami.
A z paprík možno pripraviť aj veľmi chutné letné desiaty, ktoré potom servírujeme hosťom ako občerstvenie. A práve recepty na tieto snacky z paprík vám v tomto článku ponúkame.
Poďme už na 5 skvelých receptov s paprikami na desiatu, nebudete ľutovať.
Papriky plnené mletým mäsom a ryžou
Klasickou náplňou do paprík je mleté mäso, ktoré doplníme ryžou a paradajkovou omáčkou.
INGREDIENCIE
- 8 ks väčších paprík
- 1 cibuľa
- 350 g mletého mäsa
- 300 ml paradajkovej šťavy
- 1 vajce
- hladká múka
- 2 strúčiky cesnaku
- lyžička masti
- 120 g varenej ryže
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžice smotany
- 1 lyžička sójovej omáčky
POSTUP
- Papriky opláchneme a odrežeme vrchnú časť aj so stopkou.
- Vydlabeme semienka.
- V kastróle na masti opražíme cibuľu, ktorú sme nadrobno nakrájali.
- Mleté mäso zmiešame s cibuľou, cesnakom, vajcom, hladkou múkou a varenou ryžou.
- Mäso osolíme a okoreníme.
- Mäsom potom plníme vydlabané papriky, prikryjeme je skrojeným vrškom.
- Pekáčik si vymastíme olejom a naukladáme do neho papriky.
- Podlejeme rajskú šťavou a dusíme. Počas dusenia prípadne dopĺňame vodou.
- Dochutíme sójovou omáčkou.
gianni.tv
Objavte podobné tipy
Paprika s tvarohom
Pre milovníkov bezmäsitých pokrmov máme recept na papriky s tvarohom. Tvaroh obsahuje bielkoviny s nízkym obsahom sacharidov a tukov.
INGREDIENCIE
- papriky podľa počtu porcií
- vanička mäkkého tvarohu
- cesnak
- soľ
- korenie
- cibuľa
- pažítka
- mletá paprika
POSTUP
- Papriky opláchneme, rozpolíme a vydlabeme semienka.
- Tvaroh rozmiešame s roztlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme a dochutíme mletou paprikou a posekanou pažítkou.
- Tvarohovou zmesou naplníme polovičky paprík, ktoré vyskladáme na plech a zapečieme v horúcej rúre asi 20 minút pri 200 ° C.
saladmenu.com
Paprika so zemiakmi
Zaujímavou obmenou plnených paprík sú tie, ktoré pečieme zároveň so zemiakmi.
INGREDIENCIE
- 8 paprík
- 500 g mletého mäsa
- 1 paradajkový pretlak
- vajcia
- 8 ks zemiakov
- olej
- soľ
- korenie
- majoránka
- cesnak
POSTUP
- Pripravíme si mleté mäso, ktoré zmiešame s vajcom, cesnakom, soľou, majoránom a korením.
- Zemiaky umyjeme a olúpeme a nakrájame na plátky.
- Papriky opláchneme a ukrojíme vršok a vydlabeme semienka.
- Potom papriky naplníme mäsovou zmesou.
- Pekáčik vymastíme olejom a na dno dáme zemiaky, osolíme a okoreníme.
- Na ne položíme papriky a pridáme paradajkový pretlak.
- Dáme zapiecť do rúry na 180 ° C, až budú zemiaky mäkké a mäso hotové.
damndelicious.net
Paprika plnená vajcami
Na prípravu tohto pokrmu si prichystáme červenú papriku – kapiu, ktorú doplníme vajcami.
INGREDIENCIE
- 2 veľké červené papriky
- 1 cibuľa
- cesnak podľa chuti
- olej
- 100 g tvrdého syra Eidam
- vňať petržlenu
- 4 vajcia
- soľ
- korenie
POSTUP
- V panvičke orestujeme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
- V miske zmiešame nastrúhaný tvrdý syr a osmaženú cibuľu spoločne s nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Papriky opláchneme, rozkrojíme na polovice, vnútro vydlabeme. Potom je naplníme zmesou syru a cibule.
- Papriky dáme do zapekacej misky, do syra urobíme jamku a rozklepneme do neho vajcia a osolíme a okoreníme.
- Zapekáme asi 25 minút pri 180 ° C.
recipesbnb.com
Paprika plnená syrom a údeninou
Nemáme po ruke mleté mäso, môžeme ho nahradiť tiež údeninou a tou naplniť papriky. Získame tak pomerne rýchle občerstvenie pre návštevy.
INGREDIENCIE
- 10 zelených alebo bielych paprík
- tavený syr
- niva
- tvrdý syr Eidam
- údený tvrdý syr
- 2 druhy pikantných klobás
- olej
- víno
POSTUP
- Papriky opláchneme, urezať im vršky, ktoré si ale ponecháme.
- Klobásky nadrobno nakrájame a zmiešame so všetkými druhmi postrouhaných syrov.
- Papriky naplníme – do špičky dáme kúsok taveného syra a do zvyšku potom zmes klobás a syrov ostatných.
- Papriky priklopíme zrezanými vršky a na panvici na oleji je zo všetkých strán opečieme.
- Podlejeme vínom a ešte chvíľu dusíme.
damndelicious.net
Podľa toho, či budeme papriky podávať celé, polené alebo krájané na kolieska si pripravíme veľkostne zodpovedajúcej časti pečiva.
Môžeme je pritom ľahko potrieť maslom, nátierkovým maslom alebo taveným syrom. Rôzne narezanej papriky ešte môžeme dozdobiť zelenými vňaťami, lístky šalátu alebo inou zeleninou.
Skúste si aj naše ďalšie recepty na plnené pečené papriky .