Talianska klasika, tak trochu inak. To sú tieto recepty na lasagne s kuracím mäsom, ktoré okúzlia vaše chuťové poháriky!
Neváhajte ani sekundu a pripravte si jeden z týchto variantov.
Lasagne už nebudete chcieť jesť inak.
Lasagne s kuracím mäsom a špenátom
Tieto kuracie lasagne so špenátom je perfektnou kombináciou kuracieho mäsa, špenátu, bohatej a krémovej bielej omáčky a mazľavé zmesou troch syrov z parmezánu, ricotty a mozzarelly.
Čo budeme potrebovať
Na bielu omáčku
- 1 lyžica olivového oleja
- 60 g nakrájanej cibule
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 4 lyžice masla
- 30 g múky
- 375 ml kuracieho vývaru
- 125 ml hustej smotany
- 2 lyžičky soli
- ½ lyžičky korenia
- 60 g strúhaného parmezánu
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Na lasagne
- 12 cestovín lasagne
- 900 g ricotty
- 190 g parmezánu, jemne nastrúhaného
- 2 veľké vajcia
- 1 lyžička soli
- štipka čerstvo mletého čierneho korenia
- 230 g mrazeného špenátu, rozmrazeného a dôkladne scedeného
- 750 g nakrájaného vareného kurčaťa
- 250 g strúhaného syra mozzarella
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Lasagne uvaríme al dente podľa návodu na obale.
- Zatiaľ čo sa rezance varí, rozohrejte olivový olej vo veľkom hrnci na strednú teplotu.
- Pridajte cibuľu a varte do zmäknutia, asi 2-3 minúty.
- Pridajte cesnak a varte 30–45 sekúnd za častého miešania, aby sa nepripálil.
- Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho šľahania 2-3 minúty šľaháme do svetlo zlatistej farby.
- Pridajte kurací vývar a smotanu a za stáleho miešania asi minútu šľahajte, potom osoľte, okoreňte a priveďte k miernemu varu.
- Občas šľahajte 2-3 minúty do zhustnutia. Odstráňte z ohňa a pridajte ½ parmezánu a nasekanú petržlenovú vňať, potom premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- V samostatnej miske zmiešajte ricottu, ¼ parmezánu, vajcia, soľ a korenie.
- Potom vmiešame špenát a kuracie mäso.
- Na dno zapekacej misky rozotrite trochu omáčky. Pridajte 3 cestoviny lasagní.
- Pridajte ⅓ zmesi kuracieho špenátu na cestoviny, potom pridajte ½ omáčky. Navrch dajte ¼ mozzarelly a parmezánu.
- Pre poslednú vrstvu pridajte rezance, omáčku a syr.
- Zakryte alobalom a vložte do rúry asi na 25 minút, potom alobal odoberte a pečte ďalších 15–20 minút, kým na povrchu nezhustne a nezhnedne.
K talianskej kuchyni patria neodmysliteľne cestoviny. Ak si ich chcete sami doma vyrábať budete k tomu potrebovaťvysoko kvalitné strojčeky na cestoviny , ktoré prešli našou recenziou! Vyberte si ten svoj!

Kuracie lasagne s hubami
Najlepší recept na kuracie lasagne s hubami, ktorý kedy ochutnáte. Preto neváhajte a varte!
Čo budeme potrebovať
- 8 cestovín lasagne
- 250 g syra čedar, strúhaného
- 15 ml olivového oleja
- 500 g kuracích pŕs (nakrájaných na kocky)
- 950 g šampiňónov (nakrájaných na plátky)
- 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 3 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 5 g tymiánu
- 5 g bazalky
Na omáčku
- 80 g múky
- 80 g masla (rozpusteného)
- 500 ml mlieka
- 250 g strúhaného syra
- muškátový oriešok
- soľ
- korenie
Postup
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme kura a cibuľu a miešame, kým sa neuvarí.
- Pridajte huby, cesnak, tymian a bazalku. Varte, kým huby nezmäknú.
- Zmiešajte maslo a múku, varte 2 minúty. Postupne za stáleho miešania pridávajte múku.
- Keď omáčka začne hustnúť, dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom a vmiešame syr.
- Tenkú vrstvu kuracej zmesi rozotrite na dno misky na lasagne.
- Navrch dajte vrstvu rezancov.
- Pridajte vrstvu bešamelovej omáčky a ďalšiu vrstvu rezancov.
- Pridajte zvyšné kura a vrstvu rezancov.
- Pridajte zostávajúcu bešamelovú omáčku a posypte syrom.
- Pečte pri 180 °C asi 40 minút, alebo kým cestoviny nezmäknú a syr nezačne hnednúť.
Ako predjedlo k receptom na lasagne s kuracím mäsom môžete podávať ďalší typický pokrm a to tieto lahodné bruschetty.

Objavte podobné tipy
Kuracie lasagne s brokolicou
Dokonalý recept na lasagne s kuracím mäsom a brokolicou používa iba PÄŤ ingrediencií, ale je plný chuti.
Čo budeme potrebovať
- 8 plátkov cestovín lasagní
- 1 kg grilovaného kurčaťa
- 1 kg čerstvej brokolice nakrájanej na malé kúsky
- 750 g mozzarelly
- 700 ml omáčky Alfredo
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Na dno misky rozotrite niekoľko lyžíc omáčky Alfredo.
- Na dno misky položte 4 plátky lasagne.
- Na lasagne navrstvíme polovicu kurčaťa.
- Potom navrstvíme na polovicu brokolice.
- Vrch zalejeme polovicou omáčky.
- Navrch nasypte polovicu syra a opakujte so zvyšnými ingredienciami.
- Zakryte misku alobalom a pečte pri po dobu 35-40 minút.
- Odkryjeme a pridáme zvyšný syr.
- Pečte odkryté ďalších 15 minút, kým lasagne nezačnú bublať a syr sa nerozpustí.

Aké víno spárovať s lasagnami?
Lasagne sa najlepšie spárujú s kyslými a ovocnými červenými vínami ako Chianti Classico, Dolcetto, Barbera, Nero d’Avola, Pinot Noir a Zinfandel.
Vrstvy syra, mäsa, zeleniny a cestovín lasagne vyžadujú červené víno s dostatočnou chuťou, aby obstálo v tomto klasickom pokrme.
Aj biele víno sa k lasagním hodí, ale nebude dopĺňať slanú chuť lasagní. S bielym vínom tak dostanete kontrastnú a osviežujúcu chuť ovocia. Pinot Grigio sa dobre hodí k lasagním, pretože je ľahké a svieže s jemnou chuťou broskyne, hrušky, jablka a minerálov.
K lasagniam sa tiež odporúčame ružové a šumivé vína ako Prosecco. Oba druhy vína by mali byť pokiaľ možno suché, pretože lasagne nevyžadujú sladkosť (paradajková omáčka je už dostatočne sladká). Bublinkové biele vína sú kyslé, takže pomáhajú udržať vaše poschodie čisté, zatiaľ čo ružové je často kyslé, ale suché, čo mu umožňuje prerezať mazľavý syr a vo vašich lasagniach vynikne lahodná chuť.