Možno, že vnútornosti nepatrí medzi vaše obľúbené lahôdky.
Bravčové ľadvinky sú však bohaté na železo a vitamíny B a C, a preto by nemali chýbať v našom jedálničku.
Vždy je možné pripraviť tak, aby ste si na nich pochutnali.
Výborné sú ľadvinky dusené, ktoré môžeme doplniť zeleninou. Pokrm tak bude bohatý aj na toľko potrebnú vlákninu, ktorú potrebujeme pre správnu funkciu nášho tráviaceho systému.
Poďme teda na túto zdravú dobrotu v 4 spôsoboch.
Ľadvinky na cibuľke s ryžou
Orestovaná cibuľa dodáva pokrmu tú správnu chuť. Preto ľadvinky najprv opečieme na cibuľovom základe a až potom dusíme domäkka.
INGREDIENCIE
- bravčové ľadvinky
- olej
- polohrubá múka
- cesnak
- väčšie cibule
- majoránka
- rasca
- korenie
- soľ
POSTUP
- Ľadvinky očistíme a pozdĺžne rozkrojíme.
- Nakrájame ich na tenké plátky a sparíme vo vriacej vode a prepláchneme niekoľkokrát v studenej vode.
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Orestujeme ju na tuku.
- Pridáme ľadvinky a opečieme.
- Dochutíme roztlačeným cesnakom, korením a rascou, podlejeme vodu a dusíme.
- Šťavu vydusíme, ľadvinky zaprášime múkou, ktorú opražíme a zalejeme vodou a varíme asi štvrť hodiny.
- Nakoniec hotový pokrm osolíme a dochutíme majoránom, všetko ešte asi päť minút povaríme.
- Podávame s ryžou.
menu.by
Objavte podobné tipy
Ľadvinky na slanine a cibuľke
Slanina a cibule sú výborným základom aj pre ľadvinky, na ktorom je potom dusíme.
INGREDIENCIE
- bravčové ľadvinky
- slanina
- cibuľa
- rasca
- korenie
- soľ
- polohrubá múka
POSTUP
- Ľadvinky odblaníme a zbavíme kanálikov a tuku.
- Potom ich nakrájame na prúžky.
- Slaninu nakrájame na drobné kocky a dáme ju osmažiť do kastróla, až pustí tuk. Do neho pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme ju.
- Na tento základ dáme opiecť ľadvinky, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme rascou.
- Podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou domäkka.
- Necháme vydusiť šťavu, zahustíme múkou, ktorú opražíme a zalejeme vodou.
- Chvíľu ešte múku povaríme a môžeme podávať.
distractedhousewife.blogspot.cz
Bravčové ľadvinky po Uhorsku
V kombinácii s mletou sladkou paprikou a smotanou vykúzlime zaujímavý pokrm so smotanovou chuťou.
INGREDIENCIE
- bravčové ľadvinky
- cibuľa
- olej
- sladká mletá paprika
- korenie
- soľ
- múka polohrubá
- kyslá smotana
- mlieko
POSTUP
- Pripravíme si ľadvinky. Umyjeme je, odblaníme a odstránime tuk.
- Nakrájame ich na rezančeky a zalejeme mliekom, aby bol ponorené.
- Necháme niekoľko hodín v chlade, najlepšie cez noc.
- Na druhý deň v kastróle osmažíme na tuku cibuľu nakrájanú najemno.
- V mlieku namočené ľadvinky zcedíme a preplachuje studenou vodou tak dlho, až bude voda z nich číra.
- Ľadvinky vložíme na orestovanou cibuľu, opečieme a dusíme domäkka.
- Osolíme ich a okoreníme a dochutíme sladkou mletou paprikou.
- Ako sú ľadvinky mäkké, prilejeme do nich kyslou smotanou a necháme ešte chvíľu povariť.
- Podľa potreby dosolíme.
- Podávame s ryžou, cestovinami alebo zemiakmi.
monitor.co.ug
Dusené ľadvinky so zeleninou
Ľadvinky možno dusiť tiež spoločne so zeleninou – napríklad mrkvou a zelerom, ktoré doplnené ešte kečupom dodajú pokrmu tú správnu chuť.
INGREDIENCIE
- bravčové ľadvinky
- olej
- cibuľa
- mrkva
- zeler
- soľ
- rasca
- korenie
- kečup
- polohrubá múka
POSTUP
- Ľadvinky rozkrojíme a starostlivo vykrojíme tuk a žľazy. Všetko dobre prepláchneme a nakrájame na rezance.
- Zalejeme mliekom a necháme aspoň hodinu odpočívať.
- Potom ľadvinky zlejeme a prepláchneme vodou.
- V kastróle osmažíme na tuku nakrájanú cibuľu a pridáme k nej ľadvinky a opečieme.
- Doplníme nakrájanú mrkvou a zelerom a spoločne pod pokrievkou dusíme domäkka.
- K záveru dusenie dochutíme kečupom, osolíme, pridáme korenie a rascu a ešte chvíľu povaríme spoločne s múkou rozmiešanou vo vode.
yu-xiang-yuan.com
K ľadvinkám môžeme podávať rôzne upravené zemiaky, dusenú ryžu, cestoviny alebo jemné múčne či zemiakové halušky .
Pri nákupe ľadviniek u mäsiara dbáme na to, aby boli vždy čerstvé. To znamená, že by mali voňať. Potom už nám bude stačiť dôkladne vykrojiť tuk a kanáliky a na chvíľu ich namočiť do mlieka, aby sa nám príprava pokrmu z ľadviniek podarila.