6 najlepších receptov na krehké kuracie krídelká. Hlavné jedlo, ale aj chuťovka na párty

Máte chuť na krídla, ktoré sa bežne pripravujú vo fastfoodoch?

Vy si ich môžete pripraviť v pohodlí domova. A nie je na tom nič zložité.

Poďme si predstaviť tie najlepšie recepty na kuracie krídla, na ktorých si pochutí celá rodina, ale aj priatelia, ktorí prišli na párty.

Chrumkavé krídla pečené v rúre

Recept na kuracie krídla je tak jednoduchý na prípravu a nemusíte sa pritom trápiť s vyprážaním na rozpálenom oleji.

Ingrediencie

  • 1kg kuracích krídiel
  • 1/2 hrnčeka múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého korenia
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • Omáčka Frank’s Red Hot Wings (podľa chuti)
  • Maslo

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Očistite kuracie krídla a odstráňte prebytočnú kožu. Neodstraňujte však všetku, inak stratíte chrumkavosť.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a korením. Potom krídla v tejto zmesi obaľte a zotrepte prebytky.
  • Na pekáčiku alebo zapekacej mise vyloženej papierom na pečenie vyložte krídla a pečte 30-35 minút. Po 20 minútach krídla otočte.
  • Medzitým si pripravte omáčku. Na panvici zmiešajte asi pol hrnčeka omáčky Frank’s Red Hot Wings s kúskom masla. Omáčku zahrejte do bublania.
  • Potom, čo sa kuracie krídla upečú, nalejte na ne hotovú omáčku a zo všetkých strán ju natrite.
  • Podávajte s hranolkami alebo ryžou.
Pečené kuracie kúsky v rúre so zeleninou.
Zdroj: yellowblissroad.com

Kuriatko buffalo wings

Vyskúšajte túto špecialitu zo Spojených štátov. Z pár ingrediencií vytvoríte priamo bombastický pokrm, dokonca lepší ako z fastfoodu.

Ingrediencie

  • 500-1000g kuracích krídiel
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
  • Štipka mletého korenia

Ingrediencie na omáčku

  • 1/4 hrnčeka masla
  • 1/2 hrnčeka Frank’s Red Hot Wings
  • 1–2 lyžice medu alebo trstinového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C. Vyložte plech papierom na pečenie.
  • Kuracie krídla vysušte papierovými obrúskami, aby ste vysali čo najviac vlhkosti. Potom ich vložte do veľkej misy.
  • V malej miske zmiešajte prášok do pečiva, sušený cesnak, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nasypte do misy s krídlami. Krídla rovnomerne obaľte.
  • Obalené krídla rozložte na plechu a pečte po dobu 20 minút. Potom kuriatka otočte a pečte ďalších 20-30 minút, kým kurča nebude zlatohnedé a chrumkavé.
  • Zatiaľ čo sa kura pečie, na panvici rozpustite maslo, pridajte Frank’s Red Hot Wing omáčku a med/cukor.
  • Upečené krídla polejte hotovou omáčkou a rovnomerne ju rozotrite po všetkých stranách.
  • Podávajte s hranolkami alebo napríklad s ryžou.
Chrumkavé krídelká pečené v rúre s pikantným nádychom.
Zdroj: cafedelites.com

Pripravte si ku krídlam nejaký ten dip. Inšpirujte sa tými najlepšími receptami na prílohové dipy .

Kuracie krídelká na mede

Vyskúšajte na sladko pečené krídla na mede s cesnakom. Hotová budú do hodinky.

Ingrediencie

  • 500g-700g kuracích krídiel
  • 1/2 hrnčeka múky
  • Soľ a korenie
  • 1 lyžica olivového oleja

Ingrediencie na omáčku

  • 1/2 hrnčeka medu
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 4 strúčiky drveného cesnaku
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1/2 lyžičky chilli
  • 1/2 hrnčeka vody
  • 1 čajová lyžička kukuričného škrobu

Postup

  • Predhrejte si rúru na 200°C. Utrite krídla papierovými obrúskami, aby ste z mäsa vytiahli všetku vlhkosť.
  • V miske zmiešajte krídla s múkou, soľou a korením. Potom ich pokvapkajte olivovým olejom.
  • Pekáčik vyložte papierom na pečenie a pečte kura po dobu 35 minút, obráťte a dopečte ďalších 20 minút.
  • Medzitým si na panvici zohrejte všetky prísady na omáčku. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte asi 5 minút alebo kým omáčka nezhustne.
  • Vyberte upečené krídla z rúry, premiešajte ich s omáčkou, vráťte späť do rúry na 10 minút. Po 5 minútach krídla otočte.
  • Hotové krídla nechajte 10 minút odpočívať, aby omáčka na krídlach zhustla.
  • Podávajte s akoukoľvek prílohou alebo dipom.
Pečené kuriatko preliate medovou omáčkou a posypané petržlenovou vňaťou.
Zdroj: rasamalaysia.com

Kuracie krídelká pečené v pare môžu byť tiež skvelým tipom. Okrem toho sa môžete dozvedieť, čo ďalšie sa dá v parnej rúre pripraviť. Všetko sa dozviete v našom teste vstavaných parných rúr .

Jednoduché pikantné kuracie krídla

Tento jednoduchý recept ocenia tí, ktorí si obed či večeru chcú pripraviť do chvíľky.

Ingrediencie

  • Kuracie krídla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica kremžskej horčice
  • 3 lyžice kečupu
  • 1 lyžica barbecue omáčky
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1/2 lyžice sladkej papriky
  • Kúsok masla (cca 1 lyžica)
  • Trocha citrónovej šťavy
  • 1 lyžica solamylu
  • 200ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • Korenie a soľ

Postup

  • Najskôr si pripravte marinádu zmiešaním worcesterovej omáčky, sójovej omáčky, solamylu, horčice, kečupu, barbecue, papriky, citrónovej šťavy a trochou vývaru.
  • Na vymastený pekáčik poskladajte osolené a okorenené kuracie krídla. Zalejte ich marinádou, zasypte cibuľou a prelisovaným cesnakom.
  • Navrch položte plátky masla a dajte piecť na cca 30-35 minút do rúry.
  • Zvyšnú marinádu na krídla nalejte počas pečenia.
  • Hotové krídla podávajte s akoukoľvek prílohou či dipom.
Kuriatko pečené v rúre s pikantnou marinádou.
Zdroj: delish.com

Vyskúšajte ku krídlam niektorý z receptov na vynikajúcu korenistú omáčku , ktorá sa hodí nielen ku grilovanému mäsu, ale aj k šťavnatým krídelkám.

Vyprážané krídelká

Vyskúšajte tento veľmi jednoduchý a pritom tak chutný recept na vyprážané kuracie krídla. Hotové sú do 1,5 hodiny.

Ingrediencie

  • Kuracie krídla
  • Soľ, korenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • Rastlinný olej na vyprážanie

Postup

  • Krídla opláchnite pod studenou vodou a potom ich osušte papierovými obrúskami.
  • Plech vyložte papierom na pečenie.
  • Krídla z oboch strán osoľte a okoreňte.
  • V miske zmiešajte múku, sušený cesnak, papriku, soľ a korenie. Potom v tejto zmesi obaľte krídla zo všetkých strán.
  • Na panvici rozpáľte olej a osmažte kurča do zlatista po dobu 6-8 minút.
  • Osmažené krídla nechajte osušiť na tanieri vyloženom papierovými obrúskami.
  • Podávajte s dipom alebo hranolkami.
Vyprážané kuracie kúsky v cestíčku.
Zdroj: delish.com

Pečené marinované krídelká

Pochutnajte si na týchto marinovaných kuracích krídlach, ktoré zvládne naozaj každý. Olizovať sa budete až za ušami.

Ingrediencie

  • Kuracie krídla
  • 1 hrnček sójovej omáčky
  • 1 hrnček vody
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • Nálev z konzervovaného ananásu
  • 1/4 hrnčeka olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného cesnaku (alebo 3 čerstvé prelisované strúčiky)
  • 1 lyžička sušeného zázvoru

Postup

  • V mise zmiešajte sójovú omáčku, vodu, cukor, ananásovú šťavu, olej, cesnak a zázvor.
  • Očistené krídla ponorte do pripravenej marinády a nechajte aspoň 2 hodiny v chladničke. Najlepšie pred noc.
  • Plech vyložte papierom na pečenie a naskladajte naň namarinované krídla.
  • Pečte na 180 ° C po dobu 1 až 1,5 hodiny.
Korenené kura v marináde s dipom.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Ako na najlepšiu BBQ marinádu?

Neviete, čo je barbecue omáčka a chcete sa dozvedieť, ako ju pripraviť?

BBQ omáčka je jedna z najrozšírenejších aromatických omáčok, ktorú je možné použiť pri podlievaní pri pečení alebo ako marinádu na akékoľvek mäso.

Hodí sa k chudému, ale aj tučnejšiemu mäsu, vrátane bravčových alebo hovädzích rebier a práve aj ku kurčaťu.

Ingrediencie na marinádu sa líšia krajina od zeme, ale základom všetkých je ocot a paradajkový pretlak.

Barbecue získate zmiešaním 2dl olivového oleja, 1dl paradajkového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžicami jablčného octu, 4 lyžicami trstinového cukru, 4 lyžicami sójovej omáčky a štipkou chilli.

Naložené mäso v tejto marináde je najlepšie nechať marinovať aspoň pár hodín, najlepšie však cez noc. Mäso tak nasiakne všetky chute a vône.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.