Inšpiratívne recepty na rarášky z kurčaťa v cestíčku, po ktorých sa budete len olizovať!

Kto by nemal slabosť pre vyprážané rezne!

Mnoho z nás s nimi má spojené výlety v detstve, Vianoce i Veľkú noc.

Pokiaľ premýšľate, ako tento obľúbený pokrm pripraviť netradične, vyskúšajte naše recepty na kuracie rarášky alebo lahodné kuracie kúsky obalené v pivnom či inom cestíčku.

Ich príprava je veľmi jednoduchá a chuť znamenitá!

Cestíčko môžete navyše pripraviť v mnohých rôznych obmenách, a byť tak vždy originálne.

Kuracie rarášky s pivom

Tajomstvo tohto receptu prekvapivo nespočíva v pive, ale v pridaní jedlej sódy či kypriaceho prášku, vďaka ktorým bude cestíčko nádherne nadýchané.

Ingrediencie

  • 400 g kuracích pŕs
  • 2 vajcia
  • 3/4 šálky piva
  • 4 PL hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy či prášku do pečiva
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup

  1. V miske vidličkou rozšľahajte vajcia a pridajte do nich pivo, múku, jedlú sódu, soľ a korenie.
  2. Všetko dôkladne rozmiešajte do podoby cestíčka.
  3. Misku s cestíčkom prikryte a nechajte odpočívať pri izbovej teplote.
  4. V medziobdobí nakrájajte kuracie mäso na menšie kúsky a na približne 30 minút ich vložte marinovať do cestíčka.
  5. Následne v panvici rozohrejte olej a opatrne doň vkladajte kuracie mäso.
  6. Rarášky z každej strane niekoľko málo minút smažte do zlatista.
  7. Po usmažení ich vložte odkvapkať na papierový obrúsok, ktorý absorbuje prebytočný olej.

Kuracie rarášky v pivnom cestíčku môžete podávať napríklad s hranolkami a barbacue či tatárskou omáčkou.

Rezečky pripravované v pivnom cestíčku
zdroj: thespruceeats.com

Rarášky v syrovom cestíčku

Vyskúšajte variant ozvláštnený syrom! Vhodný je eidam, gouda aj parmezán! Len budete musieť dávať väčší pozor pri vyprážaní, aby sa vám syr príliš neprichytil na panvici.

Ingrediencie

  • 400 g kuracieho mäsa (prsných či stehenných rezňov)
  • 2 vajcia
  • 3/4 šálky piva
  • 2 PL horčica
  • 100 g tvrdého syra
  • 1 PL kukuričného škrobu či solamylu
  • 2 PL hladkej múky
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup

  1. Z piva, vajec, múky, solamylu, horčice a najemno nastrúhaného syra vytvorte cestíčko.
  2. Kuracie mäso nakrájajte na kúsky, vložte do misky s cestíčkom a nechajte 2-3 hodiny odležať.
  3. Na panvici rozohrejte olej a kuracie kúsky v ňom z každej strany osmažte do zlatista.
  4. Pomocou papierového obrúska z raráškov odsajte prebytočný olej.

Servírujte so šťouchanými zemiakmi či zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Kuracie kúsky obalené v cestíčku s nastrúhaným syrom
zdroj: mastercook.com

Obľúbenou prílohou ku kuracím raráškom sú zemiaky v mnohých podobách. Vyskúšajte k nim lahodné šťouchané zemiaky !

Najlepší kuracie rarášky v cestíčku bez piva

Pivo je jednou z najčastejších ingrediencií, ktoré sa do cestíčka pridávajú. Prečo ale nevyskúšať aj variant bez piva? Lahodnú chuť cestíčka dodá kombinácia sójovej omáčky a horčice.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 vajcia
  • 2 PL solamylu
  • 3 PL hladkej múky
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL horčica
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup

  1. Múku, škrob, horčicu, sójovú omáčku a korenie rozmiešajte v miske do podoby cestíčka.
  2. Vložte do cestíčka kuracie mäso nakrájané na menšie kúsky či rezančeky a nechajte aspoň 2 hodiny odležať.
  3. Následne na panvici rozohrejte olej a mäso v ňom z každej strany niekoľko minút smažte.
  4. Po vybratí prebytočný olej vysajte pomocou papierových obrúskov.

Tieto šťavnaté kúsky mäsa obalené v lahodnom cestíčku chutia znamenite predovšetkým so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.

Kúsky kuracieho mäsa vyprážané v cestíčku
zdroj: kosher.com

Lahodné rarášky v zemiakové placky

Máte radi rezne aj zemiakové placky? V tom prípade určite vyskúšajte tento jedinečný recept, ktorý v sebe veľmi originálnym spôsobom spája oboje.

Ingrediencie

  • 600 g kuracieho mäsa
  • 600 g zemiakov
  • 2 vajcia
  • 2 PL hladkej múky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájajte na kúsky, v prípade potreby tiež zľahka naklepte, osoľte a okoreňte.
  2. Zemiaky nastrúhajte najemno, prípadne ich možno aj rozmixovať na kašu.
  3. Pridajte vajcia, múku, prelisovaný cesnak a všetko dôkladne premiešajte, až zo zmesi vznikne cestíčko.
  4. Následne vložte do cestíčka nakrájané mäso a nechajte odležať.
  5. Rarášky potom smažte na panvici s olejom niekoľko minút do zlatista z každej strany.

Kuracie rarášky v zemiakovom cestíčku sa odporúča servírovať najmä s bohatou zeleninovou oblohou.

Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku servírované s tatárskou omáčkou a zeleninovou oblohou
zdroj: whereismyspoon.co

Otestovali sme pre vás mikrovlnné rúry . Ako to dopadlo? Pozrite sa!

Domáci burger s kuracími raráškami

Prekvapte svojich priateľov nevšednou verziou tejto obľúbenej pochúťky! S týmto receptom pre vás fastfoodové reštaurácie nebudú predstavovať žiadnu konkurenciu.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 vajcia
  • 1 šálka piva
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL horčica
  • 4 PL hladkej múky
  • 2 PL solamylu či kukuričného škrobu
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup

  1. Kuracie prsia zľahka naklapte a nakrájajte v závislosti od veľkosti sendviča.
  2. Z vajec, piva, sójovej omáčky, horčice, múky, solamylu a korenia vytvorte cestíčko.
  3. Pripravené mäso vložte do cestíčka a nechajte ho v ňom po dobu približne 2 hodín marinovať.
  4. Po uplynutí tejto doby rarášky osmažte do zlatista na panvici s rozohriatym olejom.

Podávajte ako sendvič, spoločne s majonézou, plátkom syra, paradajkou a šalátom, prípadne aj s Coleslaw šalátom.

Sendvič so šťavnatým rezňom z kuracieho mäsa
zdroj: wildflourskitchen.com

Nie ste si istí, ako Coleslaw správne pripraviť? Inšpitujte sa rozmanitými variantmi šalátu Coleslaw !

Niekoľko praktických tipov a rád na záver

Dávate pred vyprážaním prednosť zdravšiemu variantu tepelnej úpravy? Žiadny problém! Rarášky je možné veľmi jednoducho pripravovať aj v rúre. Stačí mäso obalené v cestíčku vložiť na plech s papierom na pečenie a piecť v rúre predhriatej na 180 ° C do zlatista.

Počas pečenia je vhodné mäso obrátiť, približne po 5-7 minútach. Nebojte sa tiež recepty na kuracie rarášky ozvláštniť pridaním nejakej novej ingrediencie, napríklad korenia. V neposlednom rade rarášky nemusíte vždy pripravovať iba z mäsa kuracieho, veľmi chutné sú aj pri použití mäsa morčacieho.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.