Kto by nemal slabosť pre vyprážané rezne!
Mnoho z nás s nimi má spojené výlety v detstve, Vianoce i Veľkú noc.
Pokiaľ premýšľate, ako tento obľúbený pokrm pripraviť netradične, vyskúšajte naše recepty na kuracie rarášky alebo lahodné kuracie kúsky obalené v pivnom či inom cestíčku.
Ich príprava je veľmi jednoduchá a chuť znamenitá!
Cestíčko môžete navyše pripraviť v mnohých rôznych obmenách, a byť tak vždy originálne.
Kuracie rarášky s pivom
Tajomstvo tohto receptu prekvapivo nespočíva v pive, ale v pridaní jedlej sódy či kypriaceho prášku, vďaka ktorým bude cestíčko nádherne nadýchané.
Ingrediencie
- 400 g kuracích pŕs
- 2 vajcia
- 3/4 šálky piva
- 4 PL hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy či prášku do pečiva
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup
- V miske vidličkou rozšľahajte vajcia a pridajte do nich pivo, múku, jedlú sódu, soľ a korenie.
- Všetko dôkladne rozmiešajte do podoby cestíčka.
- Misku s cestíčkom prikryte a nechajte odpočívať pri izbovej teplote.
- V medziobdobí nakrájajte kuracie mäso na menšie kúsky a na približne 30 minút ich vložte marinovať do cestíčka.
- Následne v panvici rozohrejte olej a opatrne doň vkladajte kuracie mäso.
- Rarášky z každej strane niekoľko málo minút smažte do zlatista.
- Po usmažení ich vložte odkvapkať na papierový obrúsok, ktorý absorbuje prebytočný olej.
Kuracie rarášky v pivnom cestíčku môžete podávať napríklad s hranolkami a barbacue či tatárskou omáčkou.

Rarášky v syrovom cestíčku
Vyskúšajte variant ozvláštnený syrom! Vhodný je eidam, gouda aj parmezán! Len budete musieť dávať väčší pozor pri vyprážaní, aby sa vám syr príliš neprichytil na panvici.
Ingrediencie
- 400 g kuracieho mäsa (prsných či stehenných rezňov)
- 2 vajcia
- 3/4 šálky piva
- 2 PL horčica
- 100 g tvrdého syra
- 1 PL kukuričného škrobu či solamylu
- 2 PL hladkej múky
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup
- Z piva, vajec, múky, solamylu, horčice a najemno nastrúhaného syra vytvorte cestíčko.
- Kuracie mäso nakrájajte na kúsky, vložte do misky s cestíčkom a nechajte 2-3 hodiny odležať.
- Na panvici rozohrejte olej a kuracie kúsky v ňom z každej strany osmažte do zlatista.
- Pomocou papierového obrúska z raráškov odsajte prebytočný olej.
Servírujte so šťouchanými zemiakmi či zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Obľúbenou prílohou ku kuracím raráškom sú zemiaky v mnohých podobách. Vyskúšajte k nim lahodné šťouchané zemiaky !
Najlepší kuracie rarášky v cestíčku bez piva
Pivo je jednou z najčastejších ingrediencií, ktoré sa do cestíčka pridávajú. Prečo ale nevyskúšať aj variant bez piva? Lahodnú chuť cestíčka dodá kombinácia sójovej omáčky a horčice.
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs
- 2 vajcia
- 2 PL solamylu
- 3 PL hladkej múky
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL horčica
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžička sladkej papriky
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup
- Múku, škrob, horčicu, sójovú omáčku a korenie rozmiešajte v miske do podoby cestíčka.
- Vložte do cestíčka kuracie mäso nakrájané na menšie kúsky či rezančeky a nechajte aspoň 2 hodiny odležať.
- Následne na panvici rozohrejte olej a mäso v ňom z každej strany niekoľko minút smažte.
- Po vybratí prebytočný olej vysajte pomocou papierových obrúskov.
Tieto šťavnaté kúsky mäsa obalené v lahodnom cestíčku chutia znamenite predovšetkým so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.

Objavte podobné tipy
Lahodné rarášky v zemiakové placky
Máte radi rezne aj zemiakové placky? V tom prípade určite vyskúšajte tento jedinečný recept, ktorý v sebe veľmi originálnym spôsobom spája oboje.
Ingrediencie
- 600 g kuracieho mäsa
- 600 g zemiakov
- 2 vajcia
- 2 PL hladkej múky
- 3 strúčiky cesnaku
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup
- Kuracie mäso nakrájajte na kúsky, v prípade potreby tiež zľahka naklepte, osoľte a okoreňte.
- Zemiaky nastrúhajte najemno, prípadne ich možno aj rozmixovať na kašu.
- Pridajte vajcia, múku, prelisovaný cesnak a všetko dôkladne premiešajte, až zo zmesi vznikne cestíčko.
- Následne vložte do cestíčka nakrájané mäso a nechajte odležať.
- Rarášky potom smažte na panvici s olejom niekoľko minút do zlatista z každej strany.
Kuracie rarášky v zemiakovom cestíčku sa odporúča servírovať najmä s bohatou zeleninovou oblohou.

Otestovali sme pre vás mikrovlnné rúry . Ako to dopadlo? Pozrite sa!
Domáci burger s kuracími raráškami
Prekvapte svojich priateľov nevšednou verziou tejto obľúbenej pochúťky! S týmto receptom pre vás fastfoodové reštaurácie nebudú predstavovať žiadnu konkurenciu.
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs
- 2 vajcia
- 1 šálka piva
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL horčica
- 4 PL hladkej múky
- 2 PL solamylu či kukuričného škrobu
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička sušenej cibule
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup
- Kuracie prsia zľahka naklapte a nakrájajte v závislosti od veľkosti sendviča.
- Z vajec, piva, sójovej omáčky, horčice, múky, solamylu a korenia vytvorte cestíčko.
- Pripravené mäso vložte do cestíčka a nechajte ho v ňom po dobu približne 2 hodín marinovať.
- Po uplynutí tejto doby rarášky osmažte do zlatista na panvici s rozohriatym olejom.
Podávajte ako sendvič, spoločne s majonézou, plátkom syra, paradajkou a šalátom, prípadne aj s Coleslaw šalátom.

Nie ste si istí, ako Coleslaw správne pripraviť? Inšpitujte sa rozmanitými variantmi šalátu Coleslaw !
Niekoľko praktických tipov a rád na záver
Dávate pred vyprážaním prednosť zdravšiemu variantu tepelnej úpravy? Žiadny problém! Rarášky je možné veľmi jednoducho pripravovať aj v rúre. Stačí mäso obalené v cestíčku vložiť na plech s papierom na pečenie a piecť v rúre predhriatej na 180 ° C do zlatista.
Počas pečenia je vhodné mäso obrátiť, približne po 5-7 minútach. Nebojte sa tiež recepty na kuracie rarášky ozvláštniť pridaním nejakej novej ingrediencie, napríklad korenia. V neposlednom rade rarášky nemusíte vždy pripravovať iba z mäsa kuracieho, veľmi chutné sú aj pri použití mäsa morčacieho.