4 dokonalé recepty s Lotus sušienkami! Chcete guličky, košíčky alebo pečivo?

Vyskúšajte naše delikátne recepty na guličky z Lotus sušienok a spoznajte ako vyzerá láska na prvé sústo!

Nevynechali sme ani ďalšie dobroty z tejto skvelej, karamelovej sušienky. Preto si nenechajte ujsť lahodné pohladenie v podobe nepečených krémových košíčkov a originálnych vianočných cukroviniek!

To jednoducho musíte skúsiť! Skúsite?

Lotus guličky so Salkom

Perfektná sladká pochúťka, ktorá doplní vašu rannú šálku čaju alebo kávy. Verte mi, že tieto lahodné guličky budú preč ako dup!

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g sušienok Lotus Biscoff
  2. 90 g kakaa
  3. 250 g sušeného kokosu
  4. 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka

Postup

  1. Sušienky spracujeme v kuchynskom robote a dobre premiešame
  2. Sušienky preložíme do misky
  3. Pridáme kakaový prášok a jednu štvrtinu kokosu
  4. Uprostred urobíme dolík
  5. Pridáme kondenzované mlieko a premiešame vareškou, kým všetko nebude rovnomerne premiešané
  6. Zmes z Lotus sušienok dáme do chladničky a chladíme asi 30 minút
  7. Zvyšný kokos vysypeme na tanier
  8. Zo sušienkovej zmesi začneme tvoriť guličky asi o veľkosti polievkovej lyžice
  9. Jednotlivé guličky obaľujeme v kokose
  10. Guličky z Lotus sušienok uchovávame vo vzduchotesnej nádobe av chladničke

Vyskúšajte ďalšie skvelé recepty na kokosové pusinky , ktoré sú prevoňané nielen kokosom, ale aj jemným tvarohom, ale aj kandizovaným ovocím.

Nepečené guličky zo sušienok a salka obalené v drvenom kokose.
Zdroj: prettysimplesweet.com

Guličky z Lotus sušienok a polevou

Tieto guličky Biscoff sú tak jednoduché a chutné. Mäkký stred guličky je tvorený touto lahodnou sušienkou, ktorá je celá potiahnutá rozpustenou bielou čokoládou a posypané ďalšou lahodnou vrstvou drvených karamelových sušienok! Tento recept na Lotus guličky je robený priamo na mieru všetkým milovníkov krehkých sušienok.

Čo budeme potrebovať

Na guličky

  1. 250 g sušienok Lotus Biscoff
  2. 100 g práškového cukru
  3. 75 ml kondenzovaného mlieka

Na polevu

  1. 200 g bielej čokolády
  2. 100 g nátierky Biscoff
  3. 3-4 sušienky Biscoff

Postup

  1. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme ho bokom
  2. Pridáme sušienky do kuchynského robota a začneme mixovať, kým z nich nie je jemná drobenka
  3. Ak nemáme kuchynský robot, vložíme ich do potravinového vrecka a rozdrvíme ich valčekom
  4. Do misy pridáme nadrvené sušienky a prisypeme práškový cukor a prilejeme kondenzované mlieko
  5. Ingrediencie začneme miešať, kým sa zmes nezačne zlepovať dohromady
  6. Rukami zo zmesi vytvarujeme 12 guličiek a dáme ich na pripravený plech
  7. Guličky dáme do chladničky vychladiť, zatiaľ čo budeme pripravovať čokoládovú polevu
  8. Do žiaruvzdornej misy pridáme čokoládu a sušienkovú nátierku
  9. Zmes dáme do mikrovlnnej rúry av 20 sekundových intervaloch ju rozpustíme, pokiaľ nie je zmes krásne, roztavená a hladká
  10. Premiešame, aby sa čokoláda a sušienka spojili
  11. Vychladené guličky ponoríme do čokoládovej zmesi jednu po druhej a uistíme sa, že sú úplne obalené
  12. Umiestnime ich späť na plech na pečenie
  13. Rozdrvíme si ďalšie sušienky a nimi posypeme povrch obalených sušienok v čokoláde
  14. Lotus guličky dáme späť do chladničky na 2 hodiny alebo kým čokoláda úplne nestuhne

Hľadáte ďalšiu inšpiráciu na nepečené dobroty? Vyskúšajte aj tieto nepečené medové guličky , ktoré vám na príprave nezaberú viac ako 30 minút.

Najlepšie nepečené guličky z karamelových sušienok obalené v čokoládovej poleve.
Zdroj: butterlustblog.com

Košíčky z Lotusiek

Vrstvy tvarohovej náplne, krémové nátierky Biscoff, Lotus sušienok a šľahačky robia z tohto jednoduchého dezertu neuveriteľný chuťový zážitok!

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 10 sušienok Lotus Biscoff

Na tvarohovú náplň

  1. 225 g plnotučného smotanového syra (zmäknutého na izbovú teplotu)
  2. 3 lyžice práškového cukru
  3. 60 g maslovej nátierky Lotus Biscoff
  4. Lyžička čistého vanilkového extraktu
  5. 240 ml hustej smotany na šľahanie

Na náplň zo sušienok

  1. 5 lotosových sušienok (hrubo namletých)
  2. 170 g nátierky Lotus Biscoff

Na polevu

  1. Šľahačka
  2. Rozpustená maslová nátierka Lotus Biscoff (na pokvapkanie)
  3. Lotosové sušienky (hrubo nasekané)

Postup

  1. Na korpus si rozdrvíme sušienky v kuchynskom robote, kým nebudú jemne namleté
  2. Rozdelíme ich rovnomerne medzi jednotlivé servírovacie poháre (asi 1 polievková lyžica na servírovací pohárik)
  3. Na náplň veľkej mise zmiešame smotanový syr, cukor, nátierku Biscoff a vanilkový extrakt a dobre prešľaháme, kým sa nespojí a nevznikne úplne hladká krémová zmes
  4. Pomocou elektrického mixéra ušľaháme hustú smotanu, kým sa nevytvoria mäkké špičky
  5. Pomocou stierky jemne vmiešame polovicu šľahačky do tvarohovej zmesi a potom primiešame druhú polovicu
  6. Na náplň z Lotus nátierky si ju necháme niekoľko na sekúnd rozpustiť v mikrovlnnej rúre, kým sa nerozpustí
  7. Do každého servírovacieho pohára rovnomerne lyžicou naložíme polovicu tvarohovej náplne, potom lyžicou nanesieme rozdrvené sušienky a potom rozpustenú nátierku
  8. Ak je nátierka veľmi tekutá, dáme poháre na niekoľko minút do mrazničky, aby bolo jednoduchšie pridať ďalšiu vrstvu
  9. Pridáme zvyšok tvarohovej náplne
  10. Navrch dáme posýpku zo sušienok, šľahačku a podľa potreby pokvapkáme rozpustenou nátierkou Biscoff
  11. Pred podávaním pohára zakryjeme a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny, alebo až 2-3 dni
Dokonalé košíčky so sušienkou, karamelom, nátierkou a šľahačkou.
Zdroj: prettysimplesweet.com

Cukrovia s nátierkou Lotus

Buďte inovatívni a vynechajte tento rok staré známe linecké pečivo s marmeládou a urobte miesto týmto zlepovaným sušienkam zo sušienok Lotus! Kombinácia krémovej nátierky z korenených karamelových sušienok a jemnej mandľovej múky a trstinového cukru je tak lahodná! Toto minimalistické pečivo zdobené ako roztomilý Rudolf, je jednoduché na výrobu a ideálne na vianočnú tabuľu!

Čo budeme potrebovať

  1. 170 g masla (zmäknutého pri izbovej teplote)
  2. 100 g trstinového cukru
  3. Veľké vajcia
  4. Lyžička vanilkového extraktu
  5. 200 g hladkej múky
  6. 75 g mandľovej múky
  7. ½ lyžičky jemnej soli
  8. Lyžička mletej škorice
  9. 200 g nátierky Biscoff
  10. Múčkový cukor (na posypanie)
  11. Rozpustená čokoláda (pre nakreslenie Rudolfovej tváre)

Postup

  1. Vo veľkej mise ušľaháme zmäknuté maslo a trstinový cukor
  2. Pridáme vanilku, vajcia a šľaháme do hladka a zmes dáme bokom
  3. V samostatnej miske zmiešame hladkú múku, mandľovú múku, soľ a škoricu
  4. Pridáme zmes múky do maslovej zmesi a miešame, kým sa nespoja
  5. Misu zakryjeme a necháme niekoľko hodín odpočinúť v chladničke
  6. Cesto na sušienky vložíme medzi dva listy papiera na pečenie a pomocou valčeka cesto rozvaľkáme, kým nebude tenké
  7. Vyvaľkané cesto na sušienky dáme na 5 minút do mrazničky, aby stuhlo
  8. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov, zatiaľ čo cesto chladne
  9. Sušienky vykrájame pomocou kruhového vykrajovača a preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie
  10. Pokiaľ cesto začne mäknúť, vložíme ho späť do mrazničky na ďalších 5 minút
  11. Do polovice cukroviniek vykrojíme uprostred kruh
  12. Sušienky pečieme asi 18 až 20 minút
  13. Nechajte ich asi na 10 minút vychladnúť, než ich prenesieme na mriežku, aby úplne vychladli
  14. Všetky sušienky s vykrojenými stredmi vyskladáme a poprášime ich práškovým cukrom
  15. Teraz vezmeme sušienky bez vykrojenia a na jednu stranu potrieme nátierkou Biscoff a navrch položíme vykrojené sušienky a vytvoríme zlepované pečivo
  16. Pomocou rozpustenej čokolády nakreslíme na pečivo Rudolfov tvár

Ak túžite po oživení vášho repertoáru vianočných cukroviniek, tak sa pozrite na tieto perfektnérecepty na vianočné sušienky ! Každý jeden z nich je jednoducho, mňam!

Perfektná vianočná pochúťka z karamelových sušienok s tvárou z čokolády.
Zdroj: aimadeitforyou.com

Pôvod sušienok Lotus

Spoločnosť Lotus bola založená v Lembeke (Belgicko) v roku 1932 bratmi Jánom, Emielom a Henrim Boonovými.

Keď bola spoločnosť založená, bratia pripravovali raňajkové sušienky a tiež karamelové sušienky s korením, ktoré boli obľúbené najmä pre oslavy dňa svätého Mikuláša.

Neskôr sa začali špecializovať na korenené sušené s karamelom, ktoré sa podávajú najčastejšie káve alebo čaju.

Celá firma a výroba zostáva po dlhé desaťročia v rukách rodiny Boonových. Postupne dochádzalo k jej rozširovaniu v podobe skupovania konkurenčných firiem av roku 2019 došlo k rozšíreniu tovární na ďalšie dva kontinenty, a to do južnej Afriky a so Spojených štátov.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.