Vyskúšajte naše recepty na guláš z morčacieho mäsa na 5 rôznych spôsobov. Skvelé ako obed!

Neradi trávite v kuchyni večnosť a nebaví vás umývať tú horu špinavého riadu?

Zároveň by ste ale radi dopriali rodine chutné a výdatné jedlo?

Potom sa inšpirujte našimi vynikajúcimi receptami na morčacie guláš, ktoré sú ľahké a zároveň uspokoja všetky vaše chuťové bunky.

Máme pre vás variantu so zeleninou, šampiňónmi či cícerom.

Guláš s morčacím mäsom a paprikou

Rýchly a jednoduchý morčací guláš s červenou paprikou a paradajkami, ktorý si môžete kedykoľvek vychutnať ako nízkotučnú večeru. Podávajte spolu s tagliatelle!

Čo budete potrebovať

  • 2 červené papriky
  • 600 – 700 g morčacích pŕs
  • extra panenský olivový olej v spreji
  • 1 veľká cibuľa, rozpolená a nakrájaná na tenké plátky
  • 1 lyžica červeného vínneho octu
  • 2 lyžice sladkej údené papriky
  • 200 g nakrájaných paradajok v plechovke
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 300 g tagliatelle
  • 150 g plnotučného jogurtu
  • 1 lyžička kukuričnej múky
  • hrsť nasekanej čerstvej plocholistej petržlenovej vňate

Postup

  • Predhrejte rúru na 220°C.
  • Papriky dajte na malý plech a pečte 25 minút.
  • Nechajte chladiť v uzavretom plastovom sáčku.
  • Zbavte papriky stoniek, semienok a šupiek a nakrájajte ich na tenké prúžky.
  • Dajte bokom.
  • Morčacie prsia nakrájajte na 1 cm prúžky.
  • Zahrejte nepriľnavú panvicu na vysokom plameni a 6x postriekajte olejom.
  • Pridajte polovicu morčacieho mäsa a opekajte 2 minúty.
  • Nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri.
  • Opakujte so zvyšným mäsom.
  • Panvicu postriekajte ešte 6 streky oleja, pridajte cibuľu a opekajte 5 minút, kým nezmäkne a ľahko nezezlátne.
  • Pridajte ocot a varte minútu, kým sa takmer neodparí.
  • Vmiešajte údenú papriku a varte 1 minútu.
  • Pridajte paradajky a vývar a varte 10 minút, kým sa omáčka nezredukuje a nezhustne.
  • Zložte panvicu z ohňa.
  • Medzitým uvarte tagliatelle podľa návodu na obale do al dente.
  • Zmiešajte jogurt s kukuričnou múkou do hladka.
  • Postupne zašľahajte do omáčky, vráťte panvicu na oheň a varte 1-2 minúty.
  • Vmiešajte mäso a papriku a 2 minúty duste.
  • Dochuťte.
  • Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a omáčku podávajte s uvarenými tagliatelle.
Guláš s morčacím, červenou paprikou a paradajkami servírovaný s tagliatelle na tanieri s vidličkou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Vyskúšajte aj naše skvelé recepty na hydinový guláš 5x inak. Máme pre vás kuracie, morčacie, slepačie aj kačacie varianty!

Morčacie guláš s cícerom

Táto verzia guláša je rýchla, jednoduchá na prípravu a hlavne výborne chutí! Skúste ho naservírovať svojej rodine a uvidíte, že všetci budú spokojní.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg morčacích pŕs nakrájaných na malé kocky
  • 1-2 červené cibule, nakrájané nadrobno
  • 2 lyžice údené červenej papriky
  • 1 lyžička mletej škorice
  • soľ
  • mleté ​​korenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 dl vývaru
  • 2 dl husté paradajkovej omáčky
  • 1 malá plechovka cíceru
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • olej
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať na podávanie

Postup

  • Na oleji speňte cibuľu, pridajte mäso a opekajte, kým nezbelie.
  • Pridajte lyžicu múky a zarestujte.
  • Zalejte paradajkovou omáčkou a pár minút poduste.
  • Zalejte vývarom, vmiešajte korenie a varte, kým mäso nezmäkne.
  • Pridajte prepláchnutý cícer, ešte pár minút povarte, premiešajte s kyslou smotanou a podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.
Guláš s kuracím mäsom a cícerom na panvici s lyžicou s vedľa položeným príborom.
www.szeretemapulykat.blog.hu

Možno sa vám budú hodiť aj recenzie najlepších digestorov , kde sa dozviete všetko potrebné pre to, aby ste si vybrali tú správnu!

Tekvicový guláš s morčacím mäsom

Vyskúšajte ľahšiu verziu klasického maďarského gulášu, ktorá je aj tak výdatná a lahodná! Skvele sa hodí na pohodovú jesennú večeru. Tekvicové pyré pokrmu dodáva úžasnú bohatosť a morčacie mäso krásne dopĺňa.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg vykostených morčacích stehien bez kože, nakrájaných na cca 2,5 cm kúsky
  • ¼ šálky sladkej maďarskej papriky
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké cibule, nakrájané
  • 2 stredné červené zemiaky, olúpané a nakrájané na 2,5 cm kúsky
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 425 g tekvicového pyré
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 bobkový list
  • 1 veľká vetvička čerstvého tymiánu plus 2 lyžice nasekaného čerstvého tymiánu
  • varené cestoviny na podávanie (voliteľne)
  • rasca, ľahká kyslá smotana a nakrájaná jarná cibuľka na ozdobu (voliteľne)

Postup

  • Vložte morčacie mäso, papriku a soľ do veľkého uzatvárateľného vrecka.
  • Vrecko uzavrite a pretrepte.
  • Vo veľkom ťažkom hrnci rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte mäso do hrnca a restujte 5 minút.
  • Do hrnca pridajte cibuľu a zemiaky a za občasného miešania varte 5 minút.
  • Pridajte vývar, tekvicové pyré, cesnak, bobkový list, vetvku tymiánu a nasekaný tymián.
  • Priveďte do varu, potom znížte teplotu a prikryte.
  • Varte asi 1 hodinu alebo kým zemiaky nezmäknú.
  • Podávajte s cestovinami a ozdobte rascou, ľahkou kyslou smotanou a nakrájanou jarnou cibuľkou.
  • Užite si to!
Guláš z tekvicového pyré s morčacím mäsom servírovaný s cestovinami na tanieri, ozdobený smotanou a jarnou cibuľkou.
www.joylovefood.com

Morčacie guláš so šampiňónmi

Tento luxusný guláš s kúskami morčacieho mäsa, cibuľou, cesnakom, paprikou a šampiňónmi v pikantnom jogurtovo-paradajkovom základe jednoducho musíte vyskúšať. Je totiž úplne vynikajúca!

Čo budete potrebovať

  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
  • až 4 papriky rôznych farieb, nakrájané na tenké plátky
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, nasekané
  • trocha kajenského korenia
  • 1 lyžička papriky
  • 700 – 1000 g morčacích stehien alebo pŕs bez kostí a kože, nakrájaných na veľké kúsky
  • 110 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 400 g konzervovaných krájaných paradajok
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička čerstvého rozmarínu, nasekaného
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 3/4 šálky plnotučného jogurtu

Postup

  • Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na vysokom plameni.
  • Pridajte cibuľu a papriku a opekajte, kým nezačnú mäknúť a ľahko hnednúť.
  • Pridajte papriku (korenie) a cesnak a opekajte ďalších 30 sekúnd, kým sa cesnak nerozvonia.
  • Papriku, cibuľu a cesnak vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Zostávajúce 2 lyžice oleja opäť rozohrejte na vysokom plameni.
  • Pridajte do panvice šampiňóny a mäso.
  • Za častého miešania opekajte 3–4 minúty, kým mäso a šampiňóny nezačnú hnednúť.
  • Znížte teplotu na strednú, vráťte zmes papriky a cibule do panvice a dobre premiešajte.
  • Pridajte do panvice paradajky spolu s worchesterskou omáčkou, citrónovou šťavou, rozmarínom a čiernym korením.
  • Dobre premiešajte, znížte teplotu na stredne nízku, panvicu prikryte a varte 15–20 minút.
  • Kukuričný škrob vmiešajte do jogurtu a pridajte do omáčky.
  • Varte na miernom ohni, občas premiešajte, kým omáčka trochu nezhustne.
  • Podávajte s ryžou, polentou alebo zemiakovou kašou.
uláš s kúskami morčacieho mäsa, cibuľou, cesnakom, paprikou a šampiňónmi v pikantnom jogurtovo-paradajkovom základe na panvici.
www.simplyrecipes.com

Máme pre vás pripravených aj 5 vynikajúcich receptov na hovädzí guláš , s ktorými zožnete zaručený úspech! Vyskúšajte verziu so šampiňónmi, z pomalého hrnca či so kelom a zelenými fazuľkami.

Guláš z morčacieho mäsa a zeleniny

Pripravte si lahodný obed z jedného hrnca pre celú rodinu. Navyše naň potrebujete iba jednoduché ingrediencie, takže nezaťažia vašu peňaženku. Tak si ho spolu poďme pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 750 g morčacieho mäsa
  • 750 g cibule
  • 750 g zemiakov
  • 400 ml paradajkového pretlaku
  • 2 mrkvy
  • cesnak
  • 1/4 menšieho zeleru
  • 2 bobkové listy
  • korenie a soľ podľa chuti
  • 1 lyžica červenej papriky
  • majorán
  • olivový olej

Postup

  • Nakrájajte cibuľu a opražte ju na olivovom oleji dozlatista, čo môže trvať aj 10 minút.
  • K cibuli pridajte na kocku nakrájané morčacie mäso.
  • Restujte a postupne pridávajte korenie, bobkový list a majoránku.
  • Keď je mäso orestované a začína púšťať šťavu, pridajte lyžicu červenej papriky, premiešajte a podlejte paradajkovým pretlakom.
  • Medzitým si očistite zeler a mrkvu a pridajte ich do omáčky.
  • Podlejte vodou (časť môžete nahradiť vývarom) a nechajte variť na miernom ohni.
  • Nakoniec pridajte očistené nakrájané zemiaky a soľ a varte ešte 20-30 minút, kým zemiaky zmäknú.
  • Dobrú chuť!
Zeleninový guláš s morčacím mäsom v hlbokom tanieri s lyžicou.
www.zosrdcadohrnca.sk

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.