Krokety zo syra chutne a rýchlo

Milujete syrové krokety známe z fast foodov, ale radšej by ste si ich pripravovali doma zo surovín, ktoré poznáte?

Práve pre vás sme pripravili tri recepty, ktorými sa môžete inšpirovať a pochutnávať si na syrových kroketách treba každý deň.

Naše recepty si obľúbite pre jednoduchosť prípravy a vynikajúcu chuť kroket.

Základný recept na syrové krokety

Ak máte 15 až 20 minút času, poďme sa pustiť do prípravy.

INGREDIENCIE pre dve osoby

  • 80 dkg syra (napríklad eidam a Niva)
  • 5 vajec
  • strúhanka
  • repkový olej na vyprážanie
  • POSTUP

  • Syr nastrúhame najemno.
  • Pridáme vajce, strúhanku a vymiesime cesto.
  • Vytvarujeme guličky cca 5 cm v priemere.
  • Krokety vložíme do rozpáleného oleja a osmažíme.
  • Podávame podľa chuti so zeleninou či zemiakmi.
  • Tip: pre zníženie kalorickej hodnoty nie je nutné krokety smažiť, dobre poslúži aj pečenie v rúre.

    Syrové krokety so salámou a zemiakmi

    Zemiakové krokety sú stálicou v kuchyni. Čo sa však stane, keď ako hlavnú zložku zvolíme syr a všetko doplníme chrumkavou šunkou či slaninou?

    INGREDIENCIE pre dve osoby

  • 60 dkg syra (vhodný je cheddar, ale aj iné druhy)
  • 40 dkg zemiakovej kaše (poprípade uvarené zemiaky)
  • 40 dkg šunky či slaniny
  • 5 vajec
  • strúhanka
  • repkový olej na vyprážanie
  • POSTUP

  • Šunku či slaninu nakrájame najemno a osmažíme chrumkava.
  • Nastrúhame syr a dáme do misy so šunkou.
  • Pridáme zvyšné ingrediencie a vymiesime cesto.
  • Vytvarujeme guličky cca 5 cm v priemere.
  • Krokety vložíme do rozpáleného oleja a osmažíme.
  • Podávame so zeleninovým šalátom.
  • Vaječný-syrové krokety po grécky

    V gréckej kuchyni patrí krokety zo syra medzi tradičné pokrmy. Gréci ich radi podávajú ako predjedlo a zdieľa s priateľmi. Inšpirovať sa môžete nasledujúcim receptom.

    INGREDIENCIE pre dve osoby

  • 1 vajce
  • 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček syra Asiago (poprípade iný tvrdý syr)
  • olivový olej
  • šťava z citróna
  • POSTUP

  • V miske zmiešame vajcia, múku a syr.
  • Vytvarujeme cesto. Pokiaľ by zmes nedržala pokope, pridáme trochu vody.
  • Cesto umiestnime do chladničky na 30 až 60 minút.
  • Vytvarujeme krokety.
  • Krokety vložíme do rozpáleného oleja a osmažíme.
  • Pri podávaní pokvapkáme citrónom.
  • Popísali sme vám tri recepty na prípravu syrových kroket, ktoré určite poteší vaše chuťové bunky.

    Ak máte aspoň trochu času navyše, tak sa oplatí pripravené cesto odložiť do chladu a nechať trochu stuhnúť. Potom sa s ním oveľa lepšie pracuje.

    Pre zvýraznenie chuti podávajte s dipom. Inšpiráciu na špeciálnu dipy hľadajte v našich ďalších článkoch na webe.

    Zdieľajte svojim priateľom:

    Milan & Ondra

    Milan & Ondra

    Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

    Napísať komentár

    Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.