Skvelé recepty na krevety z grilu 5x inak. Delikatesa, ktorú si všetci zamilujú!

Čaká vás ďalšia grilovačka a vy by ste sa tentoraz radi blysli s niečím novým?

Potom ste tu správne!

Máme pre vás totiž pripravených 5 skvelých receptov na krevety na grile, ktoré sú ľahké, rýchle na prípravu a zároveň skvele chutia.

Tak si ich poďme predstaviť!

Tom Yum krevety z grilu

Ak ste milovníci thajskej polievky Tom Yum, určite si zamilujete aj tieto grilované krevety. Grilujú sa totiž s luxusnou Tom Yum pastou a servírujú s čerstvou limetkou a limetkovými listami. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 10 veľkých čerstvých kreviet
  • 2–3 strúčiky cesnaku, lisované
  • 2 stonky citrónovej trávy (len biela časť, nakrájaná na tenké plátky)
  • hŕstka stoniek koriandra, nasekaných
  • 1 červená chilli paprička, jemne nasekaná
  • 3 lyžičky tom yum pasty
  • 1 lyžička rybacej omáčky
  • 1 limetkový (kafrový) list, nakrájaný na tenké plátky, plus navyše na ozdobu
  • 1 lyžica surového cukru
  • 1 lyžica vody
  • olej (na grilovanie)
  • limetka, na ozdobu

Postup

  • Odrežte krevetám fúzy a nožičky.
  • Krevety umyte a osušte.
  • Nožnicami odstrihnite stred panciera krevety až po chvost.
  • Potom rozrežte dužinu kreviet tak, aby sa vám krevety poriadne otvorili.
  • Dajte ich stranou.
  • Rozohrejte panvicu s 1 lyžicou oleja a 1 minútu restujte nasekaný cesnak, potom pridajte nakrájanú citrónovú trávu a ďalšiu minútu opekajte.
  • Pridajte nasekané stonky koriandra a nasekané chilli papričky a smažte 30 sekúnd.
  • Pridajte tom yum pastu a poriadne premiešajte.
  • Prilejte rybiu omáčku, niekoľko sekúnd restujte a pridajte nakrájaný limetkový list.
  • Premiešajte a pridajte cukor.
  • Pokračujte v miešaní a pridajte lyžicu vody.
  • Miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Dajte bokom.
  • Osmaženú pastu naberte a natrite na pripravené krevety.
  • Rozohrejte grilovaciu panvicu s lyžicou oleja a grilujte krevety škrupinou dole, kým dužina nezružovie.
  • Pre rovnomernú cirkuláciu môžete grilovaciu panvicu zakryť.
  • Krevety podávajte ozdobené tenkými plátkami limetkového listu a nakrájanou limetkou.
Grilované krevety s luxusnou Tom Yum pastou, servírované s čerstvou limetkou a limetkovými listami.
www.asianinspirations.com.au

Nielen na tento recept sa vám možno budú hodiť naše recenzie panvíc na grilovanie . Aké možnosti ponúkajú jednotliví výrobcovia?

Pikantné grilované špízy s krevetami a ananásom

Nebaví vás točiť stále dookola tie isté jedlá na vašich letných grilovačkách? Vyskúšajte tento luxusný recept na grilované krevety s ananásom! Je jednoduchý, rýchly na prípravu a taaak dobrý! To si jednoducho zamilujete.

Čo budete potrebovať

  • 500 g jumbo kreviet, olúpaných (nezabudnite sa zbaviť aj čriev kreviet, ktorá sa nachádza vo vnútornej časti celého priebehu tela – vypreparujete ich najlepšie narezaním vonkajšej časti tela, pri ktorej narazíte na tmavú dlhú tenkú líniu)
  • ½ čerstvého ananásu, zbaveného jadrovníka, rozpoleného a nakrájaného na tenké plátky
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 1 lyžica čerstvého koriandra, nasekaného
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • ½ lyžičky hrubej soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • ¼ lyžičky papriky
  • ¼ lyžičky chilli prášku
  • štipka vločiek červeného chilli

Postup

  • Predhrejte vonkajší gril.
  • Pripravte si marinádu.
  • Do veľkej misy alebo veľkého vrecka na zips pridajte krevety, olivový olej, limetkovú šťavu, koriander, cesnak, soľ, korenie, papriku, chilli prášok a vločky chilli.
  • Poriadne všetko premiešajte.
  • Uzavrite vrecko/prikryte misku a nechajte 30 minút chladiť.
  • Počas chladenia namočte asi 8 špízov do vody na 30 minút.
  • Vyberte krevety z marinády a straste prebytočnú tekutinu, marinádu si ponechajte.
  • Napichujte krevety a ananás na špajle podľa ľubovôle.
  • Špízy položte na gril a potrite trochou odloženej marinády.
  • Zakryte a grilujte 2-3 minúty.
  • Otočte špajle a potrite zvyšnou marinádou.
  • Prikryte a grilujte ďalšie 2-3 minúty, kým krevety nezružovie.
  • Užite si to!
Grilované krevety s ananásom na drevených špajliach.
www.aberdeenskitchen.com

Grilované krevety so syrom

Už ste niekedy jedli krevety so syrom? Je to delikatesa! Vyskúšajte našu kombináciu s mozzarellou a krémovou syrovou omáčkou, pochutí si celá rodina.

Čo budete potrebovať

Na krevety:

  • 16 veľkých kreviet so škrupinou
  • 1 šálka strúhanej mozzarelly
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • nasekaná petržlenová vňať

Na syrovú omáčku:

  • 1 šálka mlieka
  • 1/2 šálky syra čedar, nastrúhaného
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • štipka soli
  • štipka kajenského korenia
  • štipka sušenej horčice

Postup

  • V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo, pridajte múku, soľ, kajenské korenie a sušenú horčicu.
  • Dobre premiešajte.
  • Postupne za stáleho miešania prilievajte mlieko a varte do zhustnutia.
  • Pridajte čedar a pokračujte vo varení, kým sa syr nerozpustí a nevznikne vám hladká omáčka.
  • Dajte bokom.
  • Krevety nakrájajte aj so škrupinou, odstráňte žilky a uložte ich na plech.
  • Prelejte ich syrovou omáčkou, hlavy nechajte odkryté.
  • Posypte mozzarellou a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
  • Plech vložte do hornej časti rúry predhriatej na 230 °C.
  • Zapnite funkciu gril a grilujte krevety v rúre 5–8 minút (v závislosti od veľkosti kreviet) alebo pokiaľ nie sú krevety hotové a syr dozlatista opečený.
  • Vyberte z rúry, ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a horúce podávajte.
Krevety so syrovou omáčkou v pekáči.
www.angsarap.net

Vyskúšajte aj naše ďalšie lahodné recepty s krevetami ! Máme pre vás aj tipy, ako ich správne olúpať a pripraviť.

Krevety na grile v medovo-cesnakovej marináde

Máme pre vás ten najjednoduchší recept na grilované krevety všetkých čias! Krevety sa naložia do štvorzložkovej marinády na iba 30 minút a potom sa bleskovo ugrilujú. Je to super chutné a neuveriteľne ľahké na prípravu! Tak dosť rečí a poďme na to.

Čo budete potrebovať

  • 1/2 šálky medu
  • 6 lyžíc sójovej omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja plus navyše
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/4 – 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli (voliteľne)
  • 36 extra veľkých kreviet, olúpaných a zbavených čriev
  • nakrájaná jarná cibuľka alebo petržlenová vňať, na ozdobu (voliteľne)

Postup

  • V mise prešľahajte med, sójovú omáčku, olivový olej, cesnak a červené čili, ak používate.
  • Vložte krevety do veľkého uzatvárateľného vrecka alebo plytkej misky.
  • Zalejte krevety marinádou, uzavrite sáčok a odstráňte prebytočný vzduch.
  • Krevety v marináde poriadne premiešajte, preložte vrecko do chladničky a nechajte 30 – 60 minút marinovať.
  • Ak používate drevené špajle, namočte ich do vody aspoň na 30 minút, aby sa nepripálili.
  • Predhrejte gril asi na 200 stupňov Celzia.
  • Napichnite krevety na špajle.
  • Grilovacie rošty očistite a potrite olejom.
  • Dajte špajle s krevetami na gril a grilujte asi 2 minúty z každej strany.
  • Podľa potreby posypte jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou a podávajte.
Grilované krevety v marináde z medu a cesnaku na špajliach, servírované na veľkej tácke.
www.cookingclassy.com

Grilované tigrie krevety s omáčkou chimichurri

Ak sa vám podarí zohnať obrovské tigrie krevety, pripravte si ich podľa nášho receptu! Pochutnajú si aj tí najnáročnejší hostia.

Čo budete potrebovať

Na chimichurri:

  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 2 šalotky, nakrájané nadrobno
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semienok a nakrájaná najemno, podľa chuti
  • 3 lyžice červeného vínneho octu
  • 2 lyžice čerstvého oregana
  • hrsť koriandra, jemne nasekaného
  • hrsť plocholistej petržlenovej vňate, jemne nasekané
  • 4 lyžice olivového oleja
  • morská soľ a čierne korenie

Na krevety:

  • 15-20 veľkých celých surových tigriích kreviet
  • olivový olej
  • morská soľ a čierne korenie

Postup

  • Všetky ingrediencie na chimichurri zmiešajte s dostatočným množstvom chilli, soli a korenia podľa chuti.
  • Krevety opláchnite pod studenou vodou.
  • Rozpáľte gril na čo najvyššiu teplotu.
  • Ostrým nožom krevety pozdĺžne rozkrojte a rozložte na olejom vymastený plech.
  • Pokvapkajte olejom.
  • Dajte na gril a grilujte, kým krevety nebudú hotové.
  • Dajte si pozor, aby sa vám nepripálili.
  • Akonáhle je hotovo, dochuťte soľou a korením, preložte na servírovací tanier a servírujte s chimichurri.
Tigrie krevety z grilu s pikantnou omáčkou.
www.stuff.co.nz

Vyskúšajte aj našich 5 najlepších receptov z plodov mora . Obohaťte si jedálniček o tieto zdravé pochúťky!

Tipy na tie najlepšie grilované krevety

  • Čas grilovania kreviet sa bude líšiť v závislosti od mnohých faktorov, ako je veľkosť kreviet, teplota kreviet na začiatku, teplota grilu, vonkajšia teplota, vzdialenosť plameňa od kreviet atď.
  • Pred pridaním kreviet na gril nezabudnite grilovacie rošty očistiť grilovacou kefou a potrieť olejom.
  • Na gril sa najlepšie hodí extra veľké alebo jumbo krevety . Negrilujú sa tak rýchlo a na špajliach dobre držia pohromade.
  • Na grilovanie si pripravte chutnú marinádu .
  • Pred pridaním do marinády nezabudnite krevety olúpať , aby nasiakli chute.
  • Drevené špajle namočte aspoň na 30 minút do vody , inak by sa mohli na grile pripáliť.
  • Krevety neprevarujte , inak budú gumové.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.