Dokonalé recepty na cesnakové krevety na jednom mieste! Jednoduché, rýchle a neskutočne lahodné

Viete prečo sú recepty s krevetami na cesnaku tie najlepšie?

Pretože im dodajú úplne unikátnu chuť!

Skúste si ich pripraviť s nami v rôznych kombináciách, zamilujete si ich.

Krevety na cesnaku a masle

Úžasná chuťová kombinácia cesnakovej, maslovej dobroty – tak elegantná a jednoduchá na príprava za pouhých 20 minút! Pridajte si ich navrch talianskeho rizota! Ako sa naň dozviete v našich receptoch .

Čo budeme potrebovať

  • 80 g masla
  • 1,5 kg kreviet (ošúpaných)
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 5 strúčikov cesnaku (prelisovaného)
  • 60 ml kuracieho vývaru
  • Šťava z 1 citróna
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Rozpustite 2 lyžice masla vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
  • Pridajte krevety, soľ a korenie podľa chuti. V
  • Varte za občasného miešania do ružova asi 2–3 minúty.
  • Pridajte cesnak na panvicu a varte za častého miešania, kým nebude voňavý, asi 1 minútu.
  • Vmiešajte kuracie vývar a citrónovú šťavu.
  • Priveďte do varu, a potom hneď znížte teplotu a varte, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu, asi 1-2 minúty.
  • Vmiešajte zvyšných 6 lyžíc masla, kým sa nerozpustí a nebude hladké.
  • Vmiešajte krevety a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Ihneď podávajte, podľa chuti ozdobené lístky petržlenovej vňate.

Na prípravu receptov s krevetami na cesnaku je potrebná kvalitná panvica, ktorá nebude ingrediencie pripaľovať. Preto sa pozrite na našu recenziu na nerezové panvice a vyberte si tú najlepšiu.

Panvica plná lahodných krémových kreviet s cesnakom opečených na masle.
Zdroj: jocooks.com

Krevety s cesnakom a vínom

Krevety na cesnaku a na bielom víne sú perfektným, jednoduchým predjedlom alebo skvelou rýchlou večerou podávanou s chrumkavým chlebom. Ten si môžete pripraviť podľa nášho receptu na chrumkavý taliansky chlieb .

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg vylúpaných kreviet
  • 2 lyžice masla
  • 4 rozdrvené strúčiky cesnaku
  • 80 ml Chardonnay
  • 1 lyžica petržlenovej vňate nasekané nadrobno
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie
  • plátky citróna na podávanie

Postup

  • Krevety olúpte a očistite.
  • Vo veľkej panvici rozpustíme maslo a potom pridáme krevety, tak aby sa neprekrývali.
  • Krevety varte dozlatista z oboch strán, potom pridajte cesnak.
  • Cesnak nechajte 20 sekúnd variť, zalejte vínom, citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a dochuťte soľou a korením.
  • Nechajte víno minútu alebo dve redukovať, a potom podávajte.
Biely tanier naplnený lahodnými chrumkavými krevetami s vínom.
Zdroj: spainonafork.com

Cesnakové krevety s čili

Recept na krevety na cesnaku s chilli je pikantnou pochúťkou, ktorá sa veľmi rýchlo stane obľúbenou. Hlavne keď ich pridáte k nejakému z týchto receptov s čínskou kapustou .

Čo budeme potrebovať

  • 450 g tigriich kreviet
  • 15 ml paradajkového pretlaku
  • 30 ml kečupu
  • 30 ml chilli-cesnakové omáčky
  • 5 g cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky bieleho korenia
  • 1/8 lyžičky sezamového oleja
  • 45 ml rastlinného oleja
  • 1 lyžička zázvoru (mletého)
  • 2 lyžičky cesnaku (jemne nasekaný)
  • 1 lyžica šalotky (jemne nakrájané)
  • 1 lyžica koriandra (jemne nasekané)
  • 15 ml ryžového vína
  • 80 ml vody

Postup

  • Krevety opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
  • Pripravte omáčku zmiešaním paradajkového pretlaku, kečupu, čili cesnakovej omáčky, cukru, soli, bieleho korenia a sezamového oleja v strednej miske.
  • Zohrejte olej v panvici, kým nebude horúci.
  • Zmažte krevety na oboch stranách po dobu 30 sekúnd na každej strane.
  • Krevety by mali byť z 80% uvarené. Vypnite teplotu, vyberte krevety a dajte bokom na tanier.
  • Znížte teplotu na stredne nízku a zvyšok oleja nechajte v panvici.
  • Pridajte zázvor a lúhujte 15 sekúnd a pridajte cesnak a šalotku.
  • Akonáhle skaramelizuje (asi 1 minútu), pridajte omáčku a pokračujte v miešaní a opekaní ďalšiu minútu, kým sa nezapracuje.
  • Pridajte nasekané stonky koriandra a potom ryžové víno.
  • Zvýšte teplotu na stredne vysokú a pridajte vodu, aby sa omáčka zriedila. Všetko priveďte do varu.
  • Akonáhle sa omáčka varí, pridajte krevety a všetku šťavu.
  • Krevety premiešavajte, pokiaľ nie sú úplne obalené v omáčke.
Najlepšie krevety na ázijský spôsob s cesnakom a pálivým chilli.
Zdroj: recipetineats.com

Krevety s cesnakom a citrónom

Citrónovo-cesnakové krevety sú lahodným predjedlom, ktoré sa skvele hodí pred párty na poslednú chvíľu. Alebo podávajte tieto čerstvé citrusové plody mora s ryžou alebo cestovinami a urobte z nich hlavné jedlo v rušnom týždni, keď máte málo času.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 16 veľkých kreviet (ošúpaných)
  • 3 veľké strúčiky cesnaku
  • ½ lyžičky červenej papriky
  • 2 lyžičky korenia na morské plody
  • soľ
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžičky citrónovej kôry

Postup

  • Rozpáľte olej vo veľkej panvici na stredne nízkej teplote, kým nebude teplý, 2 až 3 minúty.
  • Pridajte krevety, cesnak a papriku, korenie a premiešajte.
  • Pridajte korenie na morské plody, soľ a čierne korenie a miešajte, kým sa nespoja.
  • Varte a miešajte, kým krevety nie sú zvonku jasne ružové, 3 až 5 minút.
  • Znížte teplotu na minimum a vmiešajte petržlen, citrónovú šťavu a citrónovú kôru.
Panvica naplnená krevetami, bylinkami a citrónom.
Zdroj: oliveandmango.com

Ako najlepšie pripraviť krevety?

  1. Čerstvé alebo mrazené krevety?
    Ušetríte peniaze a budete mať väčšiu flexibilitu, keď si kúpite mrazené krevety. Väčšina surových kreviet v sekcii čerstvých rýb na vašom trhu bola predtým zmrazená a rozmrazená a ich trvanlivosť je pomerne krátka.
  1. Akú veľkosť kreviet kupovať?
    Hoci krevety sú označené ako malé, stredné, veľké, extra veľké, jumbo a kolosálne, nikto v skutočnosti tieto pojmy vo svete kreviet nereguluje. Tu je lepší spôsob, ako zistiť, čo kupujete: Nájdite na sáčku čísla (napríklad 21/25), to vám udáva vám priemerný počet kreviet v pol kilovom sáčku. Čím menšie číslo, tým väčšie krevety.
  2. Ako rozmraziť krevety?
    Existujú dva spôsoby, ako krevety bezpečne rozmraziť: 1) Pomaly v chladničke asi 24 hodín. 2) Rýchlo v cedníku v dreze pod studenou tečúcou vodou. Nikdy pri izbovej teplote. Nikdy v teplej vode.
  3. Ako lúpať a čistiť krevety?
    Pokiaľ chcete škrupinu zlúpnuť, začnite stiahnutím nožičiek a škrupina ľahko skĺzne. Škrupinu môžete nechať na chvoste alebo ju odstrániť, záleží na vás. Krevety majú tmavý vláknitý tráviaci trakt (aka žila) prebiehajúci cez ich zakrivený chrbát. Tú musíte odstrániť pred varením.
  4. Ako dlho marinovať krevety?
    Záleží na marináde. Ak je kyslá (citrón, limetka, pomaranč atď), 30 minút alebo menej by malo stačiť. Pokiaľ je vaša marináda nekyslá (olivový olej, cesnak, bylinky), môžete marinovať hodinu alebo dlhšie. V oboch prípadoch krevety marinujte v chladničke.
  5. Ako dlho variť krevety
    Neodchádzajte od platne! Krevety sa varí rýchlo. Trvá len niekoľko minút, kým aj tie najväčšie krevety začnú zružovieť a stočia sa do tvaru C. A keď sa to stane, je hotovo. Ak ich grilujete napichané na špíz ako v týchto receptoch , budete musieť dávať veľký pozor na farbu.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.