Dokonalé recepty na omáčky z chrenu s údeným na 3 rôzne spôsoby. Inšpirujte sa!

Nie je nad klasiku a chrenová omáčka do nej rozhodne spadá.

Vyskúšajte naše luxusné recepty na chrenovú omáčku s údeným mäsom, ktoré sú rýchle, ľahké a hlavne skvele chutia.

Máme pre vás nielen tradičnú verziu, ale aj s mandľami či s údeným jazykom.

Ochutnajte ich všetky!

Chrenová omáčka s údeným mäsom a knedľou

Neuveriteľne jednoduchá a chutná omáčka z chrenu a smotany, podávaná s údeným mäsom a žemľovou knedľou. Klasika, ktorá neomrzí!

Čo budete potrebovať

  • ½ šálky hladkej múky
  • ½ šálky oleja
  • ½ šálky mlieka
  • ½ šálky smotany
  • voda podľa potreby
  • soľ podľa chuti
  • 100 g chrenu v pohári
  • 1 lyžica citrónu alebo octu na dochutenie
  • údené mäso a žemľová knedľa na podávanie

Postup

  • Začnite prípravou zápražky tak, že múku opražíte na oleji (alebo masle).
  • Pridajte mlieko a smotanu.
  • Potom pridajte soľ a jednu lyžicu citrónovej šťavy alebo octu.
  • Podľa potreby pridávajte vodu.
  • Pokračujte v miešaní a nechajte prejsť varom.
  • Potom vypnite oheň a pridajte 100 g chrenu.
  • Podávajte s údeným mäsom a žemľovou knedľou.
Omáčka z chrenu a smotany, podávaná s údeným mäsom a žemľovou knedľou na tanieri.
www.slovakcooking.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na zdravé omáčky z chrenu , na ktorých si pochutná celá rodina!

Údené mäso s chrenovo-mandľovou omáčkou

Už ste niekedy skúsili pridať do chrenovej omáčky mandle? Pokiaľ nie, mali by ste túto chybu napraviť, pretože to omáčku povýši o ďalší level vyššie!

Čo budete potrebovať

  • 500 g vareného údeného mäsa
  • 1 a ½ šálky mäsového vývaru
  • 1 šálka kyslej smotany
  • ¼ šálky plátkov mandlí
  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 šálka strúhaného chrenu
  • soľ a cukor na dochutenie

Postup

  • V hrnci rozohrejte maslo a zmiešajte ho s hladkou múkou, aby vám vznikla svetlá zápražka.
  • Pridajte mäsový vývar.
  • Osoľte a varte 20 minút, kým omáčka nezhustne.
  • Potom pridajte kyslú smotanu.
  • Pridajte cukor, strúhaný chren a plátky mandlí.
  • Priveďte do varu a vypnite plameň.
  • Dajte plátky horúceho údeného mäsa na tanier a prelejte omáčkou.
  • Servírujte s knedľami či s gnocchi.
Plátok údeného mäsa podávaný s chrenovou omáčkou, plátkami mandlí a veľkými haluškami.
www.catvusa.com

Treba sa vám budú hodiť aj naše recenzie elektrických sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Chrenová omáčka s údeným bravčovým jazykom

Pokiaľ ste ešte nedali šancu údenému jazyku, je čas to zmeniť! Táto smotanová omáčka s chrenom sa s ním totiž skvele dopĺňa a dohromady vytvára úplnú delikatesu, o ktorú by bola škoda prísť.

Čo budete potrebovať

  • 40 g kryštálového cukru
  • 150 g masla
  • 100 g hladkej múky
  • 10 g celého čierneho korenia
  • 10 g bobkového listu
  • 30 ml hovädzieho bujónu
  • 250 g chrenu
  • 500 ml smotany na varenie
  • 1,5 kg údeného bravčového jazyka
  • 10 g nového korenia
  • voda podľa potreby

Postup

  • Údený jazyk varte spolu s bobkovým listom, novým korením a korením cca 90 minút.
  • Uvarený jazyk vložte do ľadovej vody a po schladení stiahnite kožu.
  • Vývar si nechajte bokom.
  • Jazyk uložte do tepla nad paru.
  • Z masla, hladkej múky a vývaru z uvareného jazyka (použite cca 1,5 litra) pripravte omáčku, pridajte hovädzí bujón, smotanu, nastrúhaný chren a cukor.
  • Omáčku nechajte chvíľu povariť a potom podávajte s jazykom nakrájaným na plátky.
  • Servírujte napríklad s knedličkami.
Údený jazyk so smotanovou omáčkou s chrenom.
www.foodcostkalkulacka.sk

Chren, koreňová zelenina so štipľavou chuťou. Využíva sa iba na ochutenie pokrmov? Alebo je chren prospešný aj pre naše zdravie? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom rozsiahlom článku o chrenu !

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.