Krabie tyčinky nás môžu miasť svojim názvom. Aj keď v názve počujeme krab, sú vyrábané iba z mäsa rybieho .
To, že sú vyrábané z rýb nemení ale nič na fakte, že sú chutnou surovinou , z ktorej sa dá vykúzliť, či už desiata , tak výborné hlavné jedlo.
A my si spoločne ukážeme 4 jednoduché recepty s krabími tyčinkami .
Nátierka z krabích tyčiniek
Táto krabia nátierka je vyrobená z tyčiniek krabieho mäsa, zeleru a majonézy. Je to lahodná kombinácia a rýchle osviežujúce letné jedlo.
Čo budeme potrebovať
- 25 dkg krabích tyčiniek
- 1 nátierkové maslo
- 1 tavený syr
- 3 lyžice majonézy
- 1 stredne veľká cibuľa
- korenie
- soľ
Postup:
- Maslo vymiešame so syrom, majonézou a pridáme jemne nasekané krabie tyčinky s jemne nakrájanou cibuľou.
- Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Všetko dôkladne premiešame a podávame natreté na pečivo.
Pokiaľ chceme nátierku odľahčiť, volíme namiesto majonézy biely jogurt , ktorý nám vytvorí ľahkú a jemnú chuť.

Cestovinový šalát z krabích tyčiniek
Ľahký a svieži šalát, ktorý sa skvele hodí ku každej letnej grilovačke.
Čo budeme potrebovať
- 2 balíčky krabích tyčiniek
- 1 cibuľa
- 2 uhorky
- 1 paprika
- 1 jarná cibuľka
- 100 g cestovín (penne)
- 30 g syra fety
Na zálievku
- 2 lyžice octu
- 2 lyžice kečupu
- 2 lyžice horčice
- 1 kyslá smotana
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- korenie
- soľ
- štipka chilli
- cukor
Postup
- Najskôr si pripravíme zálievku – zvaríme ocot, kečup a horčicu, pridáme soľ a čili korenie a necháme vychladnúť.
- Do vychladnutej zálievky vmiešame smotanu bielym jogurtom a dochutíme.
- Uvaríme cestoviny podľa návodu a schladíme ich ľadovou vodou.
- Krabie tyčinky opražíme na masle, potom ich nakrájame na drobné kúsky a vložíme do misky.
- K nim pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu, pridáme vychladnuté cestoviny a všetko zalejeme zálievkou a podľa potreby ešte dochutíme.
- Navrch nadrobíme syr feta.
Ako prílohu volíme pečivo alebo rôzne druhy slaných sušienok .

Objavte podobné tipy
Polievka z krabích tyčiniek
Rýchla a ľahká krabie polievka. Je to jedna z najviac upokojujúcich polievok, ktorú si môžete uvariť v každom ročnom období.
Čo budeme potrebovať
- 1 balíček krabích tyčiniek
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1-2 lyžice ryže
- citrónová šťava
- petržlenová vňať
- soľ
- 3/4 litra vody alebo vývaru (najlepšie rybieho)
Postup
- Vodu alebo vývar osolíme a uvedieme do varu.
- Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na rezančeky nastrúhanú mrkvu, na kúsky nakrájané krabie tyčinky a prepláchnutú ryžu.
- Všetko varíme 10-15 minút. Podľa potreby osolíme a pridáme trochu citrónovej šťavy a zelenú petržlenovú vňať.
Namiesto ryže môžeme do polievky zavariť drobné cestoviny, halušky, knedličky alebo môžeme rozšľahať vajíčko .

Šalát z krabích tyčiniek
Recept na šalát s krabom je chrumkavá, krémová a chutná kombinácia krabích tyčiniek, zeleniny a ľahkého cesnakového majo-jogurtového dresingu. Mažeme na toasty, žemle alebo podávame len tak ako predjedlo.
Čo budeme potrebovať
Na šalát
- 240 g krabích tyčiniek
- 120 g kukurice
- 120 g nakrájanej uhorky
- 100 g nakrájaného jablka
- 30 g zeleného zeleru
Na zálievku
- 40 g majonézy
- 40 g gréckeho jogurtu
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžica octu
- štipka cesnakového prášku
- 1-2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru
Postup
- V malej miske zmiešajte ingrediencie na dresing a premiešajte.
- Do misy pridajte nakrájané tyčinky, uhorky a kukuricu, zeler, jablko a prelejte dresingom.
- Miešajte, kým sa všetko neobalí dresingom.
Zaujíma vás, ako si vybrať kvalitnú panvicu na plynový sporák ? Mrknite na našu recenziu.
Pre ďalšie skvelérecepty na šaláty s krabím mäsom sa inšpirujte u nás!

Ako sa krabie tyčinky vyrába?
Krabie tyčinky sú imitáciou krabieho mäsa, ktoré boli zlisované do tvaru tyčinky a často zafarbené červenou farbou.
Tento druh mäsa je často cenovo dostupnejší pre použitie v šalátoch z morských plodov a podobných pokrmoch a keďže sa pri spracovaní tepelne upraví, je možné ho konzumovať bez ďalšej úpravy.
Niektoré druhy sushi, ako sú kalifornské rolky, sa tiež typicky vyrábajú s použitím imitácie krabieho mäsa, často z krabích tyčiniek.
Všeobecne sú tieto tyčinky vyrobené z rybieho mäsa, ktoré má jemnú chuť a možno do neho ľahko pridať umelé alebo prírodné krabie príchuť.
Tyčinky sa typicky upravujú s pridaním ďalších prísad, ako sú spojivá, vaječné bielky, a potom sa tvaruje tak, aby mäso držalo pohromade v okrúhlom alebo obdĺžnikovom tvare tyčinky. Do tejto zmesi sa často pridáva krabia aróma. Akonáhle sú krabie tyčinky zostavené a ochutené, sú často ponorené do farbiaceho kúpeľa, aby sa vonkajšia strana zafarbila do červena alebo oranžova, aby pripomínala pancier kraba.