Aký tvaroh vybrať?

Vedeli ste, že tvaroh je slovenská špecialita? V Európe sa podobný výrobok z mlieka vyrába iba v Poľsku. Zatiaľ čo inde vo svete tvaroh nezoženiete, u nás si môžete vybrať hneď z niekoľkých variantov.

Základným rozdelením je rozlišovať tvaroh tvrdý a mäkký . Tvrdý tvaroh sa dá strúhať a používa sa najmä na posypanie sladkých ovocných knedlí. Mäkký tvaroh potom dostanete kúpiť vo variante nízkotučné, polotučné a plnotučné. Pokiaľ neviete, ktorý zvoliť, zlatou strednou cestou nemôžete nič pokaziť.

Pokiaľ pripravujete slávnostné pohostenie a záleží vám na vzhľade i chuti, použite plnotučný tvaroh, ktorý má jemnú štruktúru a plnú hladkú chuť. Naproti tomu nízkotučný tvaroh je na jazyku drsnejší a má pomerne výraznú chuť, ktorú treba prebiť výraznejším dochutením. Jeho nespornou výhodou je však minimum kalórií, vďaka čomu sa perfektne hodí na prípravu diétnych pokrmov. Navyše je priamo nabitý zdravými proteínmi , takže ho milujú nielen diétari, ale predovšetkým aktívni športovci a milovníci fitness.

Zdravá desiata aj chutná večera

Tvarohová nátierka je jednoduché jedlo, ktoré si pripravíte behom chvíľky a môžete ho uchovávať niekoľko dní v chladničke av prípade potreby len natrieť na kúsok pečiva. Vyskúšajte tie najlepšie recepty na nátierku z tvarohu , ktoré sú ideálne ako výdatná desiata do školy, do práce či na výlet.

Nátierka môže byť tiež rýchlym riešením , ak neviete, čo pripraviť na večeru. Pokiaľ ju navyše natriete na krajec čerstvého chleba alebo chrumkavý toast, stane sa z inak obyčajného jedla skutočná lahôdka.

Oslavy a party: nátierka v hlavnej úlohe

Pokiaľ chystáte pohostenie na rodinnú oslavu či silvestrovskú párty s priateľmi, jednohubky s nátierkou nesmú chýbať! Ľahko sa pripravujú a skvele sa hodia k pivu , vínu i alkoholickým kokteilom.

Výber je prakticky neobmedzený - medzi najobľúbenejšie patrí cesnaková, syrová alebo napríklad tuniaková. Použite tvaroh ako základ az drobného pohostenia sa razom stane jedlo, ktoré zasýti .