Ako pripravovať teľacie mäso

Teľacie mäso je veľmi jemné a dobre sa s ním v kuchyni pracuje. Jeho využitie je naozaj pestré-klasikou je tradičný Viedenský rezeň, ktorý je podľa pôvodných predpisov práve z teľacieho. Môžete vyskúšať aj ďalšie varianty prípravy teľacieho mäsa - v omáčke, v podobe rolády alebo ako plátok na prírodno.

Obľúbená je tiež teľacia pečeň , ktorá sa pripravuje rovnako ako ostatné druhy pečene - vyprážané či dusené na cibuľke.

Vyskúšajte aj ďalšie vnútornosti z teľaťa, ako napr. srdiečka, ktoré sa hodia nielen do vývaru.

Aká príloha sa najlepšie hodí k teľaciu

Vďaka univerzálnemu využitiu teľacieho mäsa je jednoduché aj kombinovanie s vhodnou prílohou. Ak varíte teľacie v omáčke, servírujte ho s knedľou, najlepšie žemľovou, ktorá dobre saje prebytočnú tekutinu.

Pokiaľ pripravujete teľací rezeň alebo obdobne upravený plátok, ideálnou prílohou budú zemiaky v najrôznejších formách - od klasického vareného zemiaka až po obľúbený zemiakový šalát.

Teľaciu pečeň potom najlepšie vychutnáte s plátkom čerstvého chleba alebo zemiakmi.