Aké mleté mäso máme a ako ho môžeme využiť?

Pomlieť môžeme v podstate akékoľvek mäso. Aby ale malo správne vlastnosti a chuť, je potrebné vedieť, na čo sa aký kúsok mäsa najlepšie hodí.

  • Kuracie

Na mletie môžeme využiť pokojne celé kura. Čo sa ale šťavnatosti týka, tak víťazia stehná.

  • Morčacie

Na mletie môžete využiť stehná. Tie sú krásne šťavnaté. Dajú sa z nich urobiť lahodné morčacie burgre.

  • Hovädzie

Na mletie sa hodí predná časť hovädzieho dobytka, napríklad krk.

  • Bravčové

Na mletie sa hodia prorastlejšie časti prasaťa, ideálne bôčik.

  • Baranie a jahňacie

Zo ovčieho mäsa ich sa dá na mletie využiť pliecko.

  • Králičie

Králičie mleté mäso sa dá využiť napríklad na sekané bifteky. Na mletie je ideálne využiť zadnú časť králika a zo zvyšku urobiť napríklad výbornú polievku.

Mleté mäso v pokrmoch

V akých receptoch môžeme mäso v tejto podobe využiť? Veľmi známou je určite sekaná. Tá sa dá urobiť z akéhokoľvek mäsa. Inšpirujte sa našimi receptami na výbornú sekanú a urobte si ju z mäsa, ktoré máte radi.

A čo si treba urobiť mäsové gule? Sú obľúbené nielen u detí. Pozrite sa na tipy, ako urobiť tie najlepšie masové guličky .

Môžete ho samozrejme využiť aj na grilovanie. Vyskúšajte naše recepty s mletým mäsom na gril .

Nenapadá vás, čo rýchleho na obed pripraviť? Mletý polotovar je veľmi rýchly na prípravu. Existuje nespočetné množstvo jedál, kam sa dá zakomponovať. Bolonské omáčky, fašírky aj burgre sú s ním výborné a plné šťavy.