Z akých kúskov kuracieho mäsa si navaríte?

Z mláďaťa sliepky si môžete dať prsia, stehná, krídla alebo droby. Z pŕs si urobíte výborné rezne. Niektorí preferujú k tejto príprave stehennú časť. Stehná alebo celé štvrtky sú totiž menej suché. Dajú sa okrem iného upiecť s chrumkavou kožičkou alebo využiť na prípravu výborného kurčaťa na paprike. Alebo sa pozrite na ďalšie tipy, ako pripraviť výborné kuracie štvrtky .

Krídla sú síce malinké a veľa mäsa na nič nenájdeme, ale zato sú veľmi dobré naložené v marináde.

Z drobov si môžete vybrať pečeň, srdce, žalúdok, krk alebo hlavu. Z pečene pripravíte napríklad výbornú pečeňovku alebo pikantnú pečeň. Z krkov sa dá urobiť výborný kurací vývar.

A keď netroškárite, môžete si urobiť celé kura. Kuracie mäso smiete smažiť, piecť, grilovať, nakladať aj variť.

Obsah vitamínov a nutričné hodnoty

Vďaka nižšiemu obsahu cholesterolu a nasýtených mastných kyselín si ho môžeme dopriať do sýtosti. Hydinové mäso je považované za diétne, a nie je divu. Je bohaté na proteíny, vitamíny a minerály.

Zo skupiny vitamínov sú tu zastúpené vitamíny B3, B5, B6 a D. Z minerálov potom fosfor, železo, sodík a draslík.

Tabuľka nutričných hodnôt:

Kuracie mäso surové nutričné hodnoty v 100 g
Bielkoviny 20 g
Sacharidy 0,3 g
z toho cukry 0 g
Tuky 3 g
z toho nasýtené kyseliny 1 g
cholesterol 58 mg

Na aké recepty sa môžete tešiť?

Pripravujete si recepty s kuracím mäsom radi? A ktorý z nich je váš TOP? Už ste skúšali plnené vrecká alebo závitky z kuracieho mäsa ? Poďte sa pozrieť aj do nášho sveta kuracích dobrôt a inšpirujte sa.