Hustý krém, ktorý zahreje

Pokiaľ si k hlavnému jedlu uvaríte hustú smotanovú polievku a doplníte napríklad kúskom pečiva, zaručene vás zahreje nielen vnútorne, ale aj na duši. Poctivá polievka rozprúdi krv a dodá organizmu novú chuť do života.

Výbornou voľbou môže byť tradičný boršč , Ktorý sa pripravuje nielen v Rusku a na Ukrajine v zimnom období na niekoľko spôsobov. Vyberte si variantu so smotanou, s mäsom či bez, možností je niekoľko. Stačí si len vybrať ten správny recept na boršč .

Smotanové polievky s mäsom alebo bez?

Krémová polievka sa dá uvariť prakticky z akýchkoľvek surovín , základným predpokladom je všetko v správnej chvíli rozmixovať a podľa chuti a potreby zahustiť.

Pri príprave využijete skutočne všetko - od najrôznejších druhov zeleniny, ktoré je možné vzájomne kombinovať, pred rybie mäso, strukoviny, vnútornosti až po zvyšky tvrdého chleba. Nebojte sa experimentovať, fantázii sa medze nekladú!

Hustý polievkový krém je ideálnou voľbou aj pre vegetariánov a vegánov - z trochy zeleniny a napríklad kokosového mlieka vykúzlite za niekoľko minút lahodnú polievku, ktorá navyše poslúži aj ako hlavné jedlo. Čo treba vyskúšať krémovú polievku z tekvice alebo lahodný brokolicový krém na niekoľko spôsobov?

Tip pre labužníkov: studená polievka

Najmä v horúcom lete často nemáme chuť na teplé jedlo, ale poznáte to: polievka je grunt… Vyskúšajte niektorý z originálnych receptov na fantastické polievky na studeno . Vznikli v prímorských krajinách presne preto, aby vás osviežili a zároveň dodali potrebné živiny ako klasická polievka.