Biele aj červené na kyslý spôsob

Kapusta na kyslo iste každý z nás pozná. Dá sa skvele párovať s mäsom a údeninami. Tradičným slovenským pokrmom, ktorý patrí medzi naše veľmi známe, sú halušky s kyslou kapustou. Inšpirujte sa ďalšími tipmi, kde využiť kyslú bielu i červenú kapustu .

Určite musíme spomenúť, že je veľmi zdravé. Hovorí sa, že je liekom na všetko. Polotovary v supermarketoch však postrádajú kvalitu živín následkom chemických a fyzikálnych postupov. Najlepšie je teda si takú kyslú kapustu pripraviť doma. Možno sa niektorým vybavia obrázky z detstva, ako sa kapusta šliapala, a možno to ešte dnes niektorí z vás stále robia.

Dusená kapusta

Stačí nakrúhať, podusiť, dochutiť a výborná príloha je na svete. Ako ale na to? Máte svoje overené recepty? A ak nie, poďte sa pozrieť, ako urobiť náramne dobré dusené kapusta . K tomu potom môžete zvoliť napríklad pečenú kačicu so zemiakovou knedľou alebo napríklad vynikajúceho pečeného králika .

Zapečené špeciality

Kyslú kapustu samozrejme zužitkujete aj na zapečené špeciality. A ak máte radi práve také pokrmy, úplne vám to padne do noty. Vyskúšajte napríklad recept na zapečenú kapustu s údeným mäsom a zemiakmi .

Nakladanie a ukladanie na čas príhodný

Do zásoby si môžeme urobiť aj výborné oblohy k hlavným chodom. Vyskúšajte naše tipy na výbornú čalamádu s kapustou . Môžete ju využiť k mäsitým pokrmom, ale aj ako doplnok k zemiakom.

A aké recepty z kapusty máte najradšej vy?