Jahňacie mäso sa tradične pripravuje na Veľkú noc, nie je však dôvod s jeho konzumáciou čakať celý rok. Vyskúšajte vynikajúce recepty, vďaka ktorým si jahňacie mäso zamilujete.

Ako pripravovať jahňacie mäso

Jahňacie mäso je veľmi mladé mäso, ktoré je bohaté na živiny. Vďaka vysokému obsahu minerálnych látok a proteínov je odborníkmi odporúčané na častejšiu konzumáciu, ako napríklad mäso bravčové. Keďže ide ale o mäso z mladých zvierat, je cenovo náročnejšie a tiež ho nie vždy a všade zoženiete. Keď už teda investujete do jahňacieho svoj čas aj peniaze, pohrajte sa trochu s jeho prípravou a pripravte niektorú z delikates.

Ak fandíte letnému grilovaniu , potom by ste nemali na jahňacie mäso zabúdať. Vynikajúce sú napríklad grilované jahňacie kotletky , ktoré v kombinácii s čerstvým šalátom a chrumkavými hranolkami spoľahlivo nadchnú každého stravníka. Vďaka použitiu kvalitného mäsa si navyše prídu na svoje aj vyznávači zdravého životného štýlu .

Jahňacie po česku aj vo svete

Zatiaľ čo u nás sa konzumácia jahňacieho mäsa často obmedzuje len na Veľkonočné sviatky, inde vo svete patrí jahňacie k bežne používaným druhom mäsa. Nám najbližší je pravdepodobne grécka kuchyňa , ktoré jahňacie používa v celom rade tradičných pokrmov.

Vyskúšajte obľúbené grécke pochúťky s jahňacím , ako ich poznáte z letnej dovolenky. Medzi najznámejšie patrí tradičná musaka , ktorú si ľahko pripravíte aj u vás doma.

Ak máte radšej českú klasiku, z jahňacieho si pripravíte aj vynikajúci rezeň alebo špíz.