Surové alebo RAW recepty

Dá sa využiť aj v surovej podobe. Je síce tuhšia, než tepelne upravená, ale za to si zachová plnú dávku živín. V tejto podobe si môžete vychutnať napríklad carpaccio z červenej repy. Tenké plátky repy sa nakladajú do zálievky, v ktorej repa krásne zmäkne a dozreje na chuti.

Z čerstvej varianty si môžete pripraviť aj skvelé a zdravé smoothie z červenej repy . V kombinácii s ovocím a zeleninou je skutočne náramné.

Ružové polievky s východnými koreňmi

Už ste niekedy ochutnali ukrajinskú polievku s názvom boršč? Jej hlavnou ingredienciou je práve červená repa. Pozrite sa na naše tipy na skvelý boršče .

Pečená, dusená, grilovaná či sušená

Či už ju pripravíte v pečenej alebo dusenej podobe, bude skrátka dobrá. Pre optimálne zachovanie vitamínov si ju môžete pripraviť nad parou v šupke. Takto sa následne dá využiť na nátierky, šaláty, predjedlá alebo dezerty.

Tepelná úprava grilovaním je rýchlym spôsobom, ako ju pripraviť na ďalšie zužitkovanie.

Sušenie je skvelý spôsob, ako si ju uchovať pre potrebnú chvíľu. Urobiť si z nej môžete napríklad chipsy, stačí ju len doplniť o obľúbené bylinky.

Sladké dezerty a červené zamaty

Kombinácia na sladko sa stáva naozaj populárnou. Či už si urobíte muffiny, koláč alebo zákusok, je to naozaj výborné. Veľmi famózny je dezert, ktorý si vyslúžil názov červený zamat či red velvet . Originálny recept síce s repou nie je, ale improvizuje sa k zdravším variantom. Cieľom je získanie krásne červenej farby cesta zákusku. A tú repa má. Inšpirujte sa tými najlepšími múčnikmi z červenej repy .