Čo sú vlastne mäsové alebo živočíšne produkty?

Medzi najviac konzumované potraviny a polotovary živočíšneho pôvodu v domácnosti patria:

  • mäso (vnútornosti čiže droby)
  • živočíšne oleje (sadlo, loj, rybí tuk, ai)
  • vajcia
  • mliečne výrobky (maslo, mlieko, smotana, jogurty, tvarohy)
  • med

Pokrmy zo zeleniny

Zo zeleniny je možné vytvoriť naozaj dobré pokrmy. Prípravu môžete zvoliť pečenú, varenú, dusenú, vyprážanú, grilovanú aj raw. Či už mäso jete pravidelne, občas alebo vôbec, určite si pochutnáte. Skúste si napríklad urobiť výborné zemiakové rezne .

Z tekvice si vytvoríte aj lahodné pokrmy bez mäsa. Inšpirujte sa tými najlepšími receptami z tekvice .

Verziou je nespočet, využiť môžete mrkvu, zeler, petržlen, paradajky, baklažány, patizóny, repu, kapustu, kel. Cuketa zapečená bez mäsa aj s mäsom je tiež skvelou voľbou.

Jedlá zo strukovín

Strukoviny dokážu kompenzovať dávku proteínov, ktorú by sme získali z mäsa. Šošovku, kukuricu, cícer, hrach alebo hrášok si teda pokojne doprajte aj častejšie. Najmä ak nejete mäso. Pozrite sa, ako pripraviť výborné jedlá zo strukovín .

Hlavné chody na sladko

Ak dnes nemáte chuť na obed z mäsa, urobte si napríklad niečo sladké. Skúste naše tipy na najlepšie sladké ryžové nákypy alebo veľmi obľúbené ovocné kysnuté, tvarohové i zemiakové knedle .