Kotletky na grile zakaždým inak: tie najlepšie recepty

Tiež máte radi čas letného grilovania?

Milujete, keď prostredie vašej záhrady prevonia opekané mäso? Potom neváhajte a pripravte si grilované kotlety.

Tie sú na grilovanie ako stvorené. Vďaka krátkym mäsovým vláknam sú kotlety pomerne skoro urobené a pri správnom postupe zostávajú šťavnaté. Určite si kotlety vopred naložte do marinády, ktorá môže byť aj ostrejšie.

Grilovaná bravčová kotleta

Marinádu na kotlety pripravujeme vždy hustejšie, pred grilovaním ju z mäsa zotrieme, aby nestekala. Správne ugrilované kotlety majú Zahnednuté kôrku a vo vnútri je ružovkasté, ale prepečené mäso.

INGREDIENCIE

  • bravčová kotleta bez kosti
  • zmes farebného celého čierneho korenia
  • vetvičky rozmarínu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej

POSTUP

  1. Bravčovú kotletu opláchneme a zbavíme blán.
  2. V mažiari najemno rozdrvíme zmes farebného celého čierneho korenia. Ak nemáme mažiar, potom korenie namelieme na mlynčeku na korenie.
  3. Korenie dáme do misky, pridám soľ, prelisovaný cesnak, rozmarín a všetko zalejeme olejom.
  4. Zmes v miske premiešame a vložíme do nej pripravené plátky bravčové kotlety.
  5. Necháme asi 2 hodiny v chlade marinovať.
  6. Potom mäso vyberieme, osušíme utierkou a vložíme na rozpálený gril.
  7. Grilujeme po oboch stranách asi 7 minút, pričom mäso potierame marinádou.
  8. Podávame s hranolčekmi a čerstvou zeleninou.

Hotový recept na grilované bravčové kotlety

Grilované jahňacie kotlety

Chce váš maškrtný jazýček ochutnať naozajstnú delikatesu? Potom neváhajte a ugrilujte si jahňacie kotlety.

INGREDIENCIE

  • jahňacie kotlety podľa počtu osôb
  • cesnak
  • čerstvé lístky bazalky
  • olej
  • maslo
  • mleté čierne korenie
  • soľ

POSTUP

  1. Jahňacie kotlety opláchneme a osušíme.
  2. Prelisujeme cesnak a bazalku nasekáme nadrobno a vložíme do misky.
  3. Pridáme po kvapkách olej a miešame tak dlho, až nám vznikne krémová pasta.
  4. Jahňacie kotlety osolíme, okoreníme a potrieme cesnakovou pastou.
  5. Predhrejeme gril a na rozpálený rošt vložíme jahňacie kotlety.
  6. Grilujeme domäkka.
  7. Podávame so zeleninovým šalátom.

Hotový recept na grilované jahňacie kotlety

Grilované kotlety z diviaka

Čo takto pre zmenu spestriť jedálniček niečím menej tradičným? Grilované kotlety z diviaka toto bezpochyby spĺňajú. Keď je doplníte grilovanou zeleninou, máte o chuťový zážitok postarané.

INGREDIENCIE

  • kotlety z diviaka
  • soľ
  • pivo
  • provensálske korenie
  • korenie

POSTUP

  1. Pripravíme si kotlety z diviaka, ktoré umyjeme, osušíme a mierne naklepeme.
  2. Potrieme olejom, okoreníme a necháme v chladničke aspoň jeden deň odležať.
  3. Potom kotlety z diviaka grilujeme na rozpálenom grile, pričom je potierame zmesou piva, soli a provensálskeho korenia.
  4. Podávame s grilovanou zeleninou.

Hotový recept na grilované kotlety z diviaka

Ku grilovaným kotletám môžeme podávať a tiež väčšinou podávame len chlieb. Hotové, dobre prepečené kotlety možno ale ešte horúce dochutiť.

Použiť k tomu možno strúhaný alebo rozdrobený syr, ktorý sa ich teplom čiastočne rozpustí, posypať chrenom alebo spoločne s nimi ugrilovať niektorý druh zeleniny či ovocia. Obľúbenou prílohou sú samozrejme rôzne zeleninové prílohy z čerstvej zeleniny alebo šaláty.

Grilovať možno všetky druhy mäsa, napríklad v obľúbenom špíze. Podávajte ich s chlebom, horčicou a zeleninou.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.