Lahodné recepty na tortové korpusy. Nechajte sa inšpirovať!

Máte pripraviť tortu na narodeninovú oslavu, ale neviete aký korpus zvoliť?

Žiadny problém! Mrknite na niektoré z našich receptov pre cesto na torty.

Torty tvorené z nadýchaného piškótového cesta, či z hriešneho kakaového korpusu s kúskami čokolády, ktorými neurazíte a chvále sa nevyhnete. Voľba je len a iba na vás!

Vyskúšajte niektoré korpusy na torty práve z našich receptov.

Piškótový korpus

Jednoduchá svetlá piškótová torta je vyrobená iba z niekoľkých ingrediencií, ktoré máte pravdepodobne v špajze. Tak len do toho!

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 1 a 1/2 šálky práškového cukru
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • 2 polievkové lyžice horúcej vody
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Okrúhlu tortovú formu vyložte papierom na pečenie, príp. vymažte maslom a jemne vysypte múkou.
  • Vajcia vyklepnite do misy a šľahajte mixérom približne 1 minútu.
  • Následne pridajte 1,5 šálky práškového cukru, stále mixujte.
  • . Zmiešajte dohromady rozpustené maslo a horúcu vodu.
  • Postupne pridávajte aj preosiatu múku a prášok do pečiva. Po niekoľkých minútach sa vám začne tvoriť cesto.
  • Potom pridajte vanilkový extrakt a prestaňte mixovať.
  • Všetko jemne premiešajte špachtľou.
  • Pridajte zmes z vody a masla a opäť jemne premiešajte.
  • Cesto nalejte do formy na tortu, vložte do rúry a pečte približne 30 minút. Korpus kontrolujte pomocou špajle vložením do stredu a následným vybratím. Ak je špajľa čistá, torta je hotová.
  • Potom tortu vyberte z rúry na chladiaci rošt a nechajte vychladnúť na 5 až 10 minút.
  • Po uplynulej dobe vyklepnite korpus z formy.
nadýchané základné piškótové cesto na tortu
zdroj: letthebakingbegin.com

Populárny múčnik, ktorého hlavnou prísadou je med. Áno, to sú recepty na medovníky , tak neváhajte a pustite sa aspoň do jedného z nich!

Kakaové cesto na tortu

Sladký múčnik plný kakaa s čokoládovou polevou navrch. Neurobíte chybu, keď si kúsok dáte!

Ingrediencie

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 šálka cukru
  • 1/3 šálky kakaa
  • 3/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 3/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky plnotučného mlieka
  • 1/4 šálky rastlinného oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky vriacej vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 175°C.
  • Formu na pečenie vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie a odložte nabok.
  • Zmiešajte všetky suché ingrediencie vo veľkej mise a dobre premiešajte.
  • Do suchých ingrediencií pridajte vajcia, mlieko, olej a vanilkový extrakt.
  • Šľahajte asi 2 až 3 minúty ručným mixérom či metlou, kým sa všetky prísady poriadne nespoja a nevznikne jemné cesto.
  • Hneď v tejto fáze vmiešajte do cesta vriacu vodu. Vďaka tomu bude cesto tenké.
  • Cesto následne vlejte do pripravenej formy a vložte do rúry.
  • Pečte po dobu 30 až 35 minút, kým nie je cesto hotové a nelepí sa na špajli pri skúšaní.
  • Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
korpus s kakaom a čokoládovou polevou
zdroj: lynnskitchenjournal.com

Kto by nemal rád krtkovú tortu? Skúste si vyrobiť domácu krtkovú tortu v niekoľkých variantoch.

Vanilkový korpus

Klasický vanilkový korpus, s ktorým môžete tvoriť božské torty rozmanitých chutí a nikdy ním nesklamete. Ľahko a jednoducho!

Ingrediencie

  • 1/2 šálky masla, izbovej teploty
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 1 a 1/2 šálky cukru kryštál
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice vanilkovej extraktu
  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 a 1/2 čajová lyžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/3 šálky cmaru

Ingrediencie

  • Predhrejte rúru na 160 ° C a formu na pečenie vymažte olejom či kúskom masla a vysypte trochou múky.
  • Vo veľkej mise vyšľahajte ručným šľahačom zmäkčené maslo s olejom, kým sa nespojí.
  • Pomaly prisypávajte cukor a stále šľahajte, kým nebude zmes nadýchaná.
  • Pridajte vajcia aj vanilkový extrakt a šľahajte ďalej, aby sa do zmesi začlenilo čo najviac vzduchu.
  • V oddelenej miske preosejte múku, soľ a prášok do pečiva, všetko dobre premiešajte.
  • K suchým prísadám pridávajte postupne cmar a nechajte spojiť.
  • Potom Pridajte vyšľahanú zmes a zmiešajte.
  • Nasledovne cesto vlejte do pripravenej formy na pečenie, vložte do rúry a pečte približne 30 minút, kým nie je korpus zlatohnedý.
  • Keď bude hotový, vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
základné vanilkové tortové cesto pre každú príležitosť
zdroj: bromabakery.com

Očakávate návštevu a neviete, aký múčnik rýchlo pripraviť? Mrknite sa na tieto recepty rýchlych a chutných tort !

Bezlepkové cesto na tortu

Táto ľahká bezlepková čokoládová torta je super jednoduchá a má perfektnú chuť. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 320 g kryštálového cukru
  • 285 g bezlepkovej múky
  • 3/4 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka mlieka
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu, bezlepkového
  • 3/4 šálky vriacej vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C a vymažte tortovú formu alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Vo veľkej mise rozmiešajte cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, sódu a soľ, pokiaľ nie sú viditeľné hrudky.
  • Pridajte vajcia, mlieko, olej a vanilkový extrakt, miešajte ďalšie 2 minúty.
  • Potom primiešajte vriacu vodu. Vznikne cesto.
  • Cesto vlejte do formy na pečenie a lyžicou rovnomerne rozprestrite.
  • Vložte do rúry a pečte po dobu 35 až 40 minút. Štruktúru cesta kontrolujte pomocou špajle.
  • Keď je korpus upečený, vyberte z rúry a nechajte odpočívať a vychladnúť aspoň na 5 minút. Nakoniec vyklepnite.
  • Na polevu môžete pripraviť. 115 g masla, 1/2 šálky kakaa, 450 g práškového cukru a 1/4 šálky mlieka.
  • V miske vyšľahajte maslo a vanilku, kým nebudú hladké a krémové.
  • Primiešajte kakaový prášok a šľahajte, kým sa ingrediencie nespoja.
  • Postupne pridávajte práškový cukor.
  • Pomaly zašľahajte mlieko. V prípade potreby zašľahajte ďalšie mlieko, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
  • Nakoniec krémom pomažete a vyzdobíte korpus.
cesto na tortu z bezlepkových ingrediencií
zdroj: glutenfreepalate.com

Malinký a ľahký múčnik po obede? Žiadny problém! Skúste si upiecť jeden zo sladkých mug cake dezertov .

Mramorový korpus

Mramorová torta je klasická spomienka na varenie z detstva. Chutný zákusok k čaju v ten pravý čas.

Ingrediencie

  • 225 g zmäkčeného masla
  • 225 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 225 g hladkej múky
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžice kakaa

Postup

  • Rúru predhrejte na 180 °C.
  • Tortovú formu vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Ak máte kuchynského robota, jednoducho vložte maslo, cukor, vajcia, preosiatu múku, mlieko a vanilkový extrakt do misy a miešajte 2 až 3 minúty do hladka. Pri ručnom mixéri postupne pridávajte a mixujte všetky uvedené ingrediencie.
  • Potom zmes rozdeľte do dvoch misiek.
  • Do jednej z misiek vsypte kakao a dôkladne zamiešajte.
  • Do formy potom striedavo nalievajte čokoládové a svetlé, vanilkové cesto.
  • Keď je forma na pečenie naplnená cestom, poklepte dnom o pracovnú plochu, aby ste cesto zbavili prebytočných bublín vzduchu.
  • Vezmite špajľu a decentne premiešajte zmes, aby ste vytvorili mramorový efekt.
  • Vložte do rúry a pečte po dobu 40 až 45 minút. Opäť strážte upečené cesto pomocou špajle.
  • Po upečení vyberte formu z rúry a nechajte 5 až 10 minút odpočívať a vychladnúť.
  • Nakoniec vyklopte korpus z formy.
torta z mramorového cesta a čokoládou
zdroj: recipes.sainsburys.co.uk

K týmto dezertom už bude chýbať iba jediná vec. Dokonalá káva! Takú môžete vykúzliť napríklad v jednom z pákových kávovarov z našej recenzie . Mrknite sa, pre koho sú vhodné.

Nízky korpus na tortu

Najlepšia, jednoduchá torta z Texasu, ktorá je tvorená z tenkého kakaového korpusu a pokrýva ju teplá čokoládová poleva. Ideálne na večierok! A môžete si ho okoreniť aj štipkou čili korenia, aby mal šmrnc.

Ingrediencie

  • 1 šálka vody
  • 1 šálka masla
  • 3 lyžice kakaa
  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 šálky kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 2 veľké vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 6 lyžíc mlieka
  • 3 lyžice kakaa
  • 1/2 šálky masla
  • 3 a 3/4 šálky práškového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte plech či tortovú formu maslom.
  • V menšom hrnci na strednom ohni nechajte priviesť do varu vodu.
  • K vode pridajte kakao aj maslo a všetko miešajte.
  • Medzitým v samotnej miske zmiešajte preosiatu múku, sódu a soľ.
  • V ďalšej menšej miske zmiešajte kyslú smotanu, vajcia a vanilku.
  • Do zmesi s múkou pridajte zmes z kyslej smotany, vajec a vanilky. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
  • Akonáhle je čokoládová zmes v hrnci vriacej, odstavte ju z ohňa a nalejte do cesta. Miešajte, kým sa nespoja a nezostanú žiadne hrudky.
  • Nalejte cesto do pripravenej formy či plechu a stierkou uhlaďte, aby bola rovnomerne rozptýlená.
  • Pečte v predhriatej rúre po dobu 15 až 20 minút alebo do stuhnutia cesta.
  • Keď je torta zhruba v polovici pečenia, pripravte si poolevu.
  • Pridajte do hrnca mlieko, kakao a maslo. Priveďte zmes do varu.
  • Akonáhle sa zmes varí, odstavte ho z ohňa a vmiešajte práškový cukor ručným mixérom, aby ste sa zbavili hrudiek.
  • Horúcu polevu nalejte na horúcu tortu.
  • Špachtľou ho rovnomerne rozotrite po korpuse.
  • Pred podávaním nechajte polevu aspoň na 10 minút stuhnúť.
korpus s horúcou čokoládovou polevou
zdroj: tastesbetterfromscratch.com

Torta z 2 ingrediencií

Už ste o ňom počuli? Je úplne jednoduchý a zvládne ho naozaj každý. Preto sa s vami rada podelím o jeden super rýchly recept na tortu, ku ktorému budete potrebovať iba 2 ingrediencie.

Ingrediencie

  • 255 g čokolády na varenie
  • 4 veľké vajcia

Postup

  • Rúru si predhrejte na 170 ° C a opäť vymažte formu na tortu maslom alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Čokoládu rozlámte a vysypte do misky vhodnej do mikrovlnky. Nechajte rozpustiť. Prípadne pridajte trochu rastlinného tuku.
  • Oddeľte žĺtky od bielkov.
  • Bielky vyšľahajte ručným šľahačom, aby vznikol pevný sneh.
  • Do rozpustenej čokolády postupne primiešajte žĺtky a poriadne zamiešajte.
  • Pomocou gumovej špachtle pridávajte k čokoláde sneh. Miešajte tak, aby cesto bolo nadýchané.
  • Následne prelejte do pripravenej formy, rovnomerne rozotrite.
  • Vložte do rúry a pečte po dobu 30 minút.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Nakoniec opatrne vyklopte tortu z formy a ozdobte napr. posypaním práškového cukru a podávajte so zmrzlinou či s kúskami ovocia.
jednoduchá torta s figami a nektárinkami
zdroj: tasty.co

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.