6 úžasných receptov na nepečené guličky s kokosom! Neuveríte, že to nie sú originálne Raffaelo

Milovníci všetkého kokosového pozor! Pripravte sa na najlepšie recepty na kokosové guličky, aké kedy budete mať šancu ochutnať!

Postupy sú také jednoduché a vyžadujú minimum ingrediencií, že si na tejto dobrote budete môcť pochutnať za menej ako 30 minút.

Sú tiež skvelým nápadom, ak chcete stráviť pekný spoločný čas s vašimi deťmi. Recepty sú totiž veľmi jednoduché, bez pečenia, ale plné zábavy!

Upečte si svoj kúsok zábavy aj vy.

Kokosové guličky Raffaelo zo Salka

Toto dokonalé nepečené pečivo vás úplne dostane. Sladké a lahodné domáce guličky na spôsob Raffaella s kondenzovaným mliekom a mandľami sa hodia nielen ako sladké pohostenie, ale aj ako malá sladká drobnosť, keď chcete niekomu urobiť radosť malým darčekom.

Čo budeme potrebovať

  • 125 g cukru
  • 100 g masla (izbová teplota)
  • 250 g sušeného mlieka
  • 90 g sušeného strúhaného kokosu
  • 250 g drvených vanilkových oblátok (použijeme tie dlhé cukrové oblátky s náplňou uprostred)
  • Lyžička čistého vanilkového extraktu
  • 60 g pražených lieskových orechov
  • 125 g sušeného strúhaného kokosu na posypanie

Postup

  • Stojanový mixér nastavíme na strednú rýchlosť a 2 minúty prešľaháme maslo a cukor
  • Znížime rýchlosť na nízku a pridáme sušené mlieko, sušený strúhaný kokos, vanilkové oblátky a vanilku
  • Šľaháme, kým sa všetky ingrediencie dôkladne nespoja
  • Zmes prikryjeme a dáme na 1 hodinu do chladničky
  • Pomocou naberačky vytvoríme guličky cesta
  • Do stredu každej guličky vložíme lieskový orech a tvarujeme guličky
  • Každú guľôčku obalíme v kokose a dáme na servírovací tanier
  • Ihneď podávame alebo skladujeme vo vzduchotesnej nádobe
  • Kokosové guličky uchovávame v chlade po dobu 4 až 5 dní
Chrumkavé guličky s chuťou ako originálne guličky Raffaelo obalené kokosom.
Zdroj: whereismyspoon.co

Marhuľové guličky so zázvorom a kokosom

Tento recept na jednoduché a zdravé kokosové guličky využíva len prírodné ingrediencie, ktoré vám poskytnú rýchly príval energie, už po jedinom súste. Sušené marhule a med držia pokope kokos a ovos, zatiaľ čo zázvor a tahini prehlbujú sladké chute. Dobrota pripravená iba za 25 minút. Môžete si ich dať ako raňajky, popoludňajšiu desiatu alebo sladkú pochúťku po večeri.

Postup

  • 300 g sušených marhúľ
  • 90 g ovsených vločiek
  • 90 g jemne nastrúhaného nesladeného kokosu
  • 6 lyžíc tahini
  • 3 lyžice medu
  • Lyžička mletého zázvoru
  • Štipka soli

Postup

  • Zmiešame marhule, ovsené vločky, kokos, tahini, med, zázvor a soľ v kuchynskom robote
  • Ingrediencie spolu prepracujeme, pokiaľ sa zmes nerozdrobí, ale dá sa s ňou stále pracovať a vytvárať guličky
  • Mokrými rukami (aby sa na ne zmes nelepila) pevne vymodelujeme gule o veľkosti polievkovej lyžice
  • Guličky z kokosu umiestnime do skladovacej nádoby alebo na servírovaciu tácku

Čakáte veľkú návštevu a viete, že by vám len kokosové guličky nestačili? Podávajte jeden z týchto kokosových rezov podľa nášho receptu a potešte návštevou niečím sladkým na zahryznutie ku káve.

Jemné guličky z kokosu, sušených marhúľ a sypaného zázvoru.
Zdroj: bakeplaysmile.com

Kokosové guličky s čokoládou

Táto sladká dobrota s jemným krémom je zmesou sladkej tvarohovej náplne a kokosu, ktoré sú obalené bohatou čokoládovou polevou z dvoch druhov.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g plnotučného smotanového syra
  2. 2 lyžice masla
  3. Lyžička kokosového extraktu
  4. 750 g práškového cukru (plus ďalší na poprášenie/tvarovanie guličiek)
  5. 250 g sladeného strúhaného kokosu
  6. 400 g mliečnych čokoládových lupienkov
  7. 250 g polosladkých čokoládových lupienkov
  8. 2 lyžice masla

Postup

  1. V stredne veľkej mise pomocou ručného rozmixujeme smotanový syr, maslo a kokosový extrakt, pokiaľ zmes nebude hladká a krémová
  2. Do zmesi najskôr prisypeme polovicu práškového cukru a rozmixujeme
  3. Potom pridáme zvyšnú polovicu práškového cukru a miešame mixérom
  4. Vmiešame sladený strúhaný kokos
  5. Misku zakryjeme plastovým obalom a dáme na 30 minút do chladničky
  6. Plech vyložíme papierom na pečenie
  7. Z vychladnutej zmesi tvarujeme guličky
  8. Vytvarované guličky pokladáme na plech
  9. Pokračujeme v modelovaní guličiek, kým zmes nespotrebujeme
  10. Plech vložíme do mrazničky a guličky chladíme aspoň 1 hodinu
  11. Do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry vložíme kúsky mliečnej čokolády spoločne s jednou lyžicou tuku av 30 sekundových intervaloch v mikrovlnnej rúre zahrievame a priebežne miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nebude hladká
  12. Guľôčky vyberieme z mrazničky
  13. Pomocou vidličky namáčame jedno vajce po druhom do čokolády tak, aby sa úplne obalilo
  14. Vajcia z čokolády vyberieme a jemne s ním poklepeme o stenu misky, aby odkvapkala prebytočná čokoláda
  15. Potom ich pokladáme na papier na pečenie a potom všetky dáme do chladničky na cca 15 minút stuhnúť
  16. Polosladké čokoládové lupienky a zostávajúcu polievkovú lyžicu tuku v 30 sekundových intervaloch taktiež dohladka rozpustíme v mikrovlnnej rúre
  17. Polosladkú čokoládu dáme do igelitového vrecúška, odstrihneme roh a vychladené kokosové guličky v čokoláde, polosladkou čokoládou ešte cik-cak pokvapkáme
  18. Necháme čokoládu stuhnúť, asi 5 minút
  19. Kokosové guličky s čokoládou ihneď podávame alebo ich uchovávame v chlade vo vzduchotesnej nádobe, kým nebudú pripravené na podávanie.
Kokosová guľa obalená vrstvou čokolády a poliate čokoládou.
Zdroj: vanillacrunch.com

Guličky z kokosu a arašidového masla

Vyrobiť tieto kokosové gule s rumom zaberie menej ako 20 minút alebo dokonca ešte menej času, ak zapojíte deti! Žiadne pečenie a žiadne rozpúšťanie čokolády, iba zmiešanie niekoľkých ingrediencií a nekonečná zábava s vašimi ratolesťami!

Čo budeme potrebovať

  • 125 g prírodného arašidového masla (mandľového masla alebo masla z lieskových orechov)
  • 90 g nesladeného strúhaného kokosu
  • Lyžička javorového sirupu
  • 125 g horkej čokolády (rozpustené)

Na posypanie

  1. 90 g jemne nastrúhaného sušeného kokosu

Postup

  1. Plech vyložíme papierom na pečenie
  2. Zmiešame arašidové maslo (alebo iné), kokos a javorový sirup v strednej miske
  3. Zo zmesi vytvarujeme guličky
  4. Guličky položíme na pripravený plech
  5. Vložíme ich do mrazničky a mrazíme ich asi 15 minút, kým nie sú pevné
  6. Guľôčky obaľujeme v rozpustenej čokoláde
  7. Potom ich na ďalších 15 minút vrátime do mrazničky, aby čokoláda stuhla
  8. V polovici času guličky vyberieme a obalíme ich v strúhanom kokose a znovu ich vrátime do mrazničky

Pre ďalšiu inšpiráciu na rýchle, ale lahodné dobroty z kokosu, čerpajte z týchto receptov na kokosové pusinky alebo kokosky !

Dokonalé gule z kokosu a pridanou rumovou arómou, obalené v strúhanom kokose.
Zdroj: ifoodreal.com

Tmavé guličky z kokosu

Pozývame všetkých fanúšikov čokolády a kokosu! Tieto kokosové guličky horkej čokolády sú lahodnou pochúťkou, ktorú si môžete počas chvíľky pripraviť priamo doma, a to iba z niekoľkých základných ingrediencií.

Postup

  1. 125 ml kokosového oleja
  2. 125 g tmavého kakaového prášku
  3. 60 ml javorového sirupu
  4. Lyžička vanilkového extraktu
  5. Lyžica tmavého rumu
  6. 90 g nesladeného jemne nastrúhaného kokosu

Čo budeme potrebovať

  1. Na miernu teplotu si zahrejeme stredný hrniec
  2. Pridáme kokosový olej a kakaový prášok
  3. Miešame, kým sa nevytvorí hladká zmes a všetok kokosový olej sa nerozpustí
  4. Pot hrniec odstránime z tepla
  5. Vmiešame javorový sirup a vanilkový extrakt a miešame, kým sa nezapracujú
  6. Pridáme strúhaný kokos a miešame, kým sa všetko dobre nespojí
  7. Zmes zakryjeme a vložíme ju do chladničky asi na 20 minút, kým nebude dostatočne pevná, aby sa z nej ľahko tvorili guličky
  8. Môže byť potrebná dlhšia doba chladenia
  9. Plech vyložíme papierom na pečenie
  10. Z vychladenej kokosovej zmesi tvarujeme guličky
  11. Umiestnime ich na pripravený plech
  12. Ľahko ich zakryjeme a vložíme do mrazničky asi 30 na minút, kým nestuhnú
  13. Ihneď podávame alebo skladujeme vo vzduchotesnej nádobe až týždeň
  14. Guľôčky je možné tiež zamraziť po dobu až 3 mesiacov.
Sladkosť plná kokosu, tmavého rumu, horkého kakaa.
Zdroj: cottercrunch.com

Domáce malinové guličky s kokosom

Toto je najlepší recept na kokosové guličky s malinovou príchuťou bez orechov a bez pečenia. Ochutnajte túto zdravú bombu a už si Raffaelo z obchodu nikdy nekúpite!

Čo budeme potrebovať

  1. 140 g mrazených malín
  2. 140 g ovsených vločiek
  3. 2 lyžice javorového sirupu
  4. Lyžica kokosového oleja (rozpusteného)
  5. Lyžica chia semienok
  6. 50 g sušeného kokosu

Postup

  1. Maliny, ovsené vločky, javorový sirup, kokosový olej, chia semienka a 40 g kokosu vložíme do kuchynského robota a spracujeme do hladkej zmesi
  2. Zmes preložíme do misky a zakryjeme plastovým obalom
  3. Dáme ju do chladničky aspoň na 4 hodiny, alebo kým zmes nezhustne a nestuhne
  4. Zostávajúci kokos dáme do malej misky
  5. Po 1 polievkovej lyžici z malinovej zmesi vyvaľkáme guličky
  6. Tie potom obalíme v kokose, aby boli celé zakryté
  7. Kokosové guličky uchovávame vo vzduchotesnej nádobe v chladničke po dobu až 2 týždňov
Domáci variant obľúbených malinových Raffaelo guličiek z kokosu.
Zdroj: healthylittlefoodies.com

Tipy ako guličky skladovať

Kokosové guličky môžeme skladovať v chladničke aj v mrazničke.

Pokiaľ viete, že guličky spotrebujete v nadchádzajúcich 7 dňoch, potom ich vložte do vzduchotesnej skladovacej nádoby a uložte ich do chladničky. Tam takto guličky vydržia až 7 dní.

Môžete pozorovať, že sa ich chuť môže v priebehu dní meniť. To nie je na závadu, pretože dochádza iba k tomu, že sa chute korenia rozkladajú a tým pádom menia.

Ak ste guličiek urobili veľký nadbytok a viete, že ich v najbližšej dobe nezjete, potom vám odporúčam, guličky zamraziť.

Umiestnite ich do mikroténového vrecka alebo akejkoľvek uzatvárateľnej nádoby a uložte ich do mrazničky.

Pokiaľ ich budete chcieť servírovať, stáča ich deň vopred vybrať a nechať rozohriať pri izbovej teplote.

Ako guličky ďalej vylepšiť?

Na osladenie

  • Kokosový cukor
  • Agávový sirup
  • Javorový sirup
  • Stévia
  • Čakankový sirup

Ďalšie vhodné ingrediencie

  • Orechové ochutené maslá (kešu, mandľové, pistáciové) – vhodné ako náhrada tukov v receptoch
  • Sušené ovocie (datle, figy, marhule, hrušky, jahody, zázvor) – vhodné ako náhrada sladidla
  • Rastlinné semienka (chia, konopné, ľanové, sezamové, tekvicové) – keď chcete pridať niečo navyše
  • Orechy (para, vlašské, pistácie, kešu) – keď chcete chrumkať

Kam kokos použiť?

  • Keď pečiete s kokosovou múkou, nahraďte 20 percent múky v recepte kokosovou múkou.
  • Pokiaľ s ním pečiete, kokosový olej má vyššie percento tuku ako maslo. Keď chcete nahradiť maslo kokosovým olejom, budete musieť použiť menej kokosového oleja.
  • Pokiaľ ide o varenie, panenský kokosový olej prepožičiava jedlám, ako sú všetky vyprážané pokrmy a napríklad karí, príjemnú tropickú kokosovú chuť.
  • Namiesto smotany pridajte do kávy kokosové mlieko.
  • Pripravte si volské oká na panvici s kokosovým olejom.
  • Naneste olej na vlasy pre hydratáciu a skrotenie neposedných vlasov.
  • Olej votrite do pokožky, aby ste znížili suchosť.
  • Naneste olej na nechtovú kožičku na zlepšenie zdravia nechtov.
  • Naneste ho na pleť a potom zotrite kozmetickými obrúskami, aby ste odstránili make-up.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.