Skip to content
Webrecepty.sk
  • Katalóg receptov
      • Mäso
        • Bravčové mäso
        • Hovädzie mäso
        • Morčacie mäso
        • Mleté mäso
        • Kuracie mäso
        • Ďalšie podkategórie
      • Strukoviny
        • Cícer
        • Šošovka
        • Fazuľa
        • Hrach
      • Nápoje
        • Miešané nápoje
        • Domáce limonády
      • Polievky
        • Krémové
        • Strukovinové
        • Vývary
        • Zeleninové
      • Nátierky
        • Mäsové
        • Strukovinové
        • Tvarohové
        • Vajíčkové
        • Ďalšie podkategórie
      • Ovocné recepty
        • Marhule
        • Jahody
        • Hrušky
        • Banány
        • Ďalšie podkategórie
      • Zeleninové recepty
        • Brokolica
        • Zeler
        • Červená repa
        • Cuketa
        • Ďalšie podkategórie
      • Šaláty
        • S mäsom
        • Ovocné
        • So syrom
        • Cestovinové
      • Sladké jedlá
        • Bábovky
        • Buchty
        • Cukrovinky
        • Torty
        • Ďalšie podkategórie
      • Smoothie
        • Ovocné
        • Zeleninové
      • Špeciálne
        • Rýchle recepty
        • Vegetariánske recepty
        • Recepty na svadbu
        • Diétne recepty
        • Ďalšie podkategórie
      • Zaváranie a konzervovanie potravín
        • Zaváranie mäsa
        • Zaváranie ovocia
        • Zaváranie zeleniny
      • Zemiaky
      • Grilovanie
      • Pečivo z domácej pekárne
      • Recepty pre detskú výživu
      • Omáčky
      • Pizza
      • Cestoviny
      • Recepty s hubami
      • Prílohy
  • Katalóg ingrediencí
    • Bylinky
    • Korenie
    • Plodiny
    • Syry
    • Huby
  • Aditíva potravín
Webrecepty.sk
× Hľadať
× Menu

Webrecepty » Potravinové aditíva » Zahusťovadlá

Zahusťovadlá

  • Čo je E572 - Stearan horečnatý?
    Čo je stearan horečnatý (E572) a na čo všetko sa používa? Ako sa vyrába? A prečo sa pridáva do kapsúl? Prečítajte si o ňom viac! ️
    Kategória: Emulgátory, Odpeňovače, Protispekavé látky, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E500(iii) – Sekvikarbonát sodný?
    Sekvikarbonát sodný E500(iii) je extrémne slaný, ale funguje skvele ako regulátor kyslosti. Ako ho výrobcovia väčšinou využívajú? ️
    Kategória: Regulátory kyslosti, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E469 – Enzýmovo hydrolyzovaná karboxymetylcelulóza?
    Enzýmovo hydrolyzovaná karboxymetylcelulóza (E469) je účinný stabilizátor. Nájdete ho hlave v zmrzline. Kde sa ešte používa? ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E440(ii) – Amidovaný pektín?
    Amidovaný pektín E440(ii) je známy stabilizátor a zahusťovadlo pre marmelády a džemy. V čom sa líši od svojej základnej podoby? ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá, Želírujúce látky
  • Čo je E440(i) – Pektín?
    Pektín E440(i) je známe zahusťovadlo a stabilizátor, ktorý sa používa pri výrobe mnohých produktov. Ako ho môžete využiť vo svojej kuchyni? ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá, Želírujúce látky
  • Čo je E400 – kyselina alginová?
    Kyselina alginová (E400) má obrovské množstvo vlastností. Ako ich výrobcovia využívajú pri výrobe potravín a nápojov? Poďme to zistiť! ️
    Kategória: Emulgátory, Zahusťovadlá, Želírujúce látky
  • Čo je E968 - Erytritol?
    Je sladké, a napriek tomu neobsahuje žiadne kalórie. O čom je reč? O erytritole, éčku, ktoré pomáha diabetikom aj tým, ktorí chcú schudnúť. ️
    Kategória: Emulgátory, Nosiče, Sekvestranty, Sladidlá, Stabilizátory, Zahusťovadlá, Zvlhčujúce látky
  • Čo je E466 - Karboxymetylcelulóza?
    E466 alebo karboxymetylcelulózu nájdeme v nápojoch, zmrzlinách, salámecj i zubných pastách. Prečo sa do nich pridáva? ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E462 - Etylcelulóza?
    Niektoré éčka sa používajú nielen v potravinách, ale aj v kozmetike alebo v liekoch. To je aj prípad etylcelulózy. Akú funkciu plní? ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E418 - Guma gellan?
    Už ste počuli o gume gellan? V akých potravinách sa ukrýva? Je škodlivá pre naše zdravie? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá, Želírujúce látky
  • Čo je E404 - Alginát vápenatý?
    E404 nájdeme vo veľkom množstve rôznych potravín. Hovoríme o algináte vápenatom. Akú funkciu v nich plní? ️
    Kategória: Emulgátory, Odpeňovače, Stabilizátory, Zahusťovadlá, Želírujúce látky
  • Čo je E403 - Alginát amónny?
    E403 alebo alginát amónny. Ako sa vyrába? Na čo sa používa? A je bezpečný? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá, Želírujúce látky
  • Čo je E410 - Karubin?
    Používate doma pri pečení namiesto kakaa karób?️ Potom vlastne používate aj E410 alebo karubín. Do akých potravín a prečo sa pridáva? ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E417 - Guma tara?
    Viete, čo je E417? Do akých potravín a prečo sa pridáva? Je škodlivý pre naše zdravie? To všetko sa dozviete v nasledujúcom článku! ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E425 - Konjaková guma?
    Viete, čo je konjaková guma? V akých potravinách sa ukrýva? Je škodlivá pre naše zdravie? To všetko sa dozviete v nasledujúcom článku! ️
    Kategória: Nosiče, Zahusťovadlá
  • Čo je E409 - Tragant?
    Nie zo všetkých éčok musíme mať nutne obavy. Existujú aj také, ktoré nášmu organizmu prospievajú, napríklad tragant. Na čo je dobrý? ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E463 - Hydroxypropylcelulóza?
    E463 alebo hydroxypropylcelulóza. Ako sa vyrába? Na čo všetko sa používa? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E937 - Xylitol?
    Siahate po jedle po žuvačkách bez cukru? Za to, že fungujú ako prevencia pred zubným kazom, vďačí xylitolu. Kde všade ho nájdeme? ️
    Kategória: Emulgátory, Sladidlá, Stabilizátory, Zahusťovadlá, Zvlhčujúce látky
  • Čo je E465 - Etylmetylcelulóza ?
    E465 alebo etylmetylcelulóza. Ako sa vyrába? Na čo všetko sa používa? A je bezpečná? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Plnidlá, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E464 - Hydroxypropylmetylcelulóza ?
    E464 alebo hydroxypropylmetylcelulóza. Ako sa vyrába? Na čo všetko sa používa? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Emulgátory, Leštiace látky, Plnidlá, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E1440 - Hydroxypropylether škrobu?
    Viete, čo je E1440? Do akých potravín sa pridáva? Je škodlivý pre vaše zdravie? To všetko sa dozviete v nasledujúcom článku! ️
    Kategória: Zahusťovadlá
  • Čo je E1422 - Acetát zosieťovaného adipátu škrobu?
    Viete, čo je E1422? Do akých potravín sa pridáva? Je škodlivý pre vaše zdravie? To všetko sa dozviete v nasledujúcom článku! ️
    Kategória: Zahusťovadlá
  • Čo je E422 - Glycerol?
    Glycerol máme často spojený najmä s kozmetickými prípravkami či mydlami. Vedeli ste, že sa ale pridáva aj do celého radu potravín a nápojov? ️
    Kategória: Zahusťovadlá, Zvlhčujúce látky
  • Čo je E407a - Guma Euchema?
    E407a, éčko, ktoré nájdeme v šunke, zmrzline aj nátierkach. Reč je o gume Euchema. Prečo sa do týchto potravín pridáva? ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá, Želírujúce látky
  • Čo je E402 - Alginát draselný?
    Čo majú spoločného koláča, pudingy a majolka? E402 alebo alginát draselný, látku, ktorá im dodáva viskozitu. ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá, Želírujúce látky
  • Čo je E416 - Guma karaya?
    E416 alebo guma karaya. Ako sa vyrába? Na čo všetko sa používa? A je bezpečná? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E420 - Sorbitol?
    Konzumácia sladkostí má negatívny vplyv na naše zuby. ️Cukrovinky so sorbitolom zubný kaz nespôsobia, ale môžu vyvolať črevné problémy. ️
    Kategória: Emulgátory, Sekvestranty, Sladidlá, Zahusťovadlá, Zvlhčujúce látky
  • Čo je E407 - Karagenan?
    Čo majú spoločného údeniny, cukrovinky a šľahačka? Karagenan alebo éčko získavané z írskeho machu. O čo ide? ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá, Želírujúce látky
  • Čo je E406 - Agar?
    Hľadáte rastlinnú náhradu za klasickú želatínu? Skúste agar. Táto látka získavaná z morských rias má ale aj ďalšie využitie. Aká? ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá, Želírujúce látky
  • Čo je E1414 - Acetát zasieťovaného fosfátu škrobu?
    Viete, čo je E1414? V akých produktoch ho nájdete? Je pre vás bezpečný? To všetko sa dozviete v nasledujúcom článku! ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E1413 - Fosfát zosieťovaného škrobu?
    Viete, čo je E1413? Aké potraviny ho obsahujú? Je škodlivý pre vaše zdravie? To všetko sa dozviete v nasledujúcom článku! ️
    Kategória: Zahusťovadlá
  • Čo je E1420 - Acetát škrobu?
    Viete, čo je E1420? Do akých potravín sa pridáva? Je škodlivý pre vaše zdravie? To všetko sa dozviete v nasledujúcom článku! ️
    Kategória: Zahusťovadlá
  • Čo je E325 - Mliečnan sodný?
    E325 alebo mliečnan sodný. Ako sa vyrába? Na čo všetko sa používa? A je bezpečný? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Antioxidanty, Konzervanty, Regulátory kyslosti, Zahusťovadlá, Zvlhčujúce látky
  • Čo je E327 - Mliečnan vápenatý?
    E327 alebo mliečnan vápenatý. Ako sa vyrába? Na čo všetko sa používa? A je bezpečný? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Antioxidanty, Konzervanty, Kypriace látky, Stabilizátory, Zahusťovadlá, Zvlhčujúce látky
  • Čo je E401 - Alginát sodný?
    Vedeli ste, že keď jete nanuka alebo sladkosti, konzumujete svojim spôsobom hnedé morské riasy? Vyrába sa z nich totiž alginát sodný. ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá, Želírujúce látky
  • Čo je E341 - fosforečnany vápenaté?
    Ak doma pečiete, viete, že kysnutie cesta je niekedy problematické. V pekárňach si pomáhajú fosforečnany vápenatými.️ Ako fungujú? ️
    Kategória: Látky zlepšujúce múku, Plnidlá, Protispekavé látky, Regulátory kyslosti, Zahusťovadlá, Zvlhčujúce látky
  • Čo je E1452 – Škrobový oktenylsukcinát hlinitý?
    Škrobový oktenylsukcinát hlinitý (E1452) sa používa do mnohých produktov. Prečo ho firmy používajú pri výrobe potravín? ️
    Kategória: Zahusťovadlá
  • Čo je E405 - propylénglykolalginát?
    Už vás niekedy napadlo, čomu vďačí pivo za svoju penu, alebo prečo zmrzlina sa tak pomaly topí? „Môže“ za to propylénglykolalginát. O čo ide? ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E340 - fosforečnany draselné?
    Konzumujete často rôzne instantné nápoje a potraviny? Väčšina by sa nezaobišla bez fosfátov draselných? Prečo sa do nich pridávajú? ️
    Kategória: Emulgátory, Kypriace látky, Regulátory kyslosti, Sekvestranty, Stabilizátory, Zahusťovadlá, Zvlhčujúce látky
  • Čo je E1451 - Acetylovaný oxidovaný škrob?
    E1451 alebo acetylovaný oxidovaný škrob. Ako sa vyrába? Na čo sa používa? A je bezpečný? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E1450 - Sodná soľ oktenylsukcinátu škrobu?
    E1450 alebo Sodná soľ oktenylsukcinátu škrobu. Ako sa vyrába? A je bezpečná? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E1520 - Propylénglykol?
    E1520 alebo propylénglykol. Ako sa vyrába? Na čo všetko sa používa? A je bezpečný? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Emulgátory, Rozpúšťadlá, Stabilizátory, Zahusťovadlá, Zvlhčujúce látky
  • Čo je E1404 – Oxidovaný škrob?
    Nápoje, polievky aj koláče obsahujú oxidovaný škrob (E1404). Prečo sa tento stabilizátor používa v toľkých potravinách? ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E1412 – Zosieťovaný fosfát škrobu?
    Zosieťovaný fosfát škrobu (E1412) je v mnohých potravinách. Tento neškodný stabilizátor sa hojne používa v potravinách. Kde? ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E1411 – Diškrobový glycerol?
    Diškrobový glycerol (E1411) sa v EÚ nikde nepoužíva. V akých produktoch ho môžete nájsť v iných krajinách? ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E1410 – Fosfát škrobu?
    Fosfát škrobu (E1410) zaisťuje stabilnú hustotu potravín. V ktorých potravinách ho nájdete najčastejšie? ️
    Kategória: Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E 414 - Arabská guma?
    Prírodné zahusťovadlo, ktoré má aj množstvo zdravotných benefitov a nemusíte sa ho báť! To je arabská guma! Zistite viac! ️
    Kategória: Zahusťovadlá
  • Čo je E 461- Metylcelulóza?
    Metylcelulóza sa dá v potravinárstve použiť na 100 spôsobov, ale najbežnejšie ako zahusťovadlo. Zistite aké sú jej vlastnosti. ️
    Kategória: Zahusťovadlá
  • Čo je E 415 - Xantánová guma?
    Xantánová guma má širokospektrálne využitie nielen v potravinárstve. Pozrite sa s nami na to, akým spôsobom s ňou je možné pracovať! ️
    Kategória: Zahusťovadlá
  • Čo je E 440 - Pektín?
    Ak ste už niekedy jedli marmeládu, tak niet pochýb o tom, že by ste sa nestretli s pektínom. Prečítajte si o ňom viac! ️
    Kategória: Zahusťovadlá
  • Čo je E 412 - Guar guma?
    Každé letné obdobie si žiada schladenie v podobe zmrzliny. A tá sa nezaobíde bez guar gumy! Prečo zistíte v našom článku! ️
    Kategória: Zahusťovadlá
  • Čo je E468 - Kroskarmelóza?
    E468 alebo kroskarmelóza. Ako sa vyrába? Na čo všetko sa používa? A je bezpečná? To všetko sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá
  • Čo je E1442 - Hydroxipropylether zosieťovaného fosfátu škrobu?
    E1442 alebo Hydroxipropylether zosieťovaného fosfátu škrobu. Ako sa vyrába? Na čo sa používa? To sa dozviete v našom článku! ️
    Kategória: Emulgátory, Stabilizátory, Zahusťovadlá
Copyright © 2023 Affiliate Agency s.r.o.
  • Kontakt
  • Používame súbory cookie
  • Katalóg receptov
      • Mäso
        • Bravčové mäso
        • Hovädzie mäso
        • Morčacie mäso
        • Mleté mäso
        • Kuracie mäso
        • Ďalšie podkategórie
      • Strukoviny
        • Cícer
        • Šošovka
        • Fazuľa
        • Hrach
      • Nápoje
        • Miešané nápoje
        • Domáce limonády
      • Polievky
        • Krémové
        • Strukovinové
        • Vývary
        • Zeleninové
      • Nátierky
        • Mäsové
        • Strukovinové
        • Tvarohové
        • Vajíčkové
        • Ďalšie podkategórie
      • Ovocné recepty
        • Marhule
        • Jahody
        • Hrušky
        • Banány
        • Ďalšie podkategórie
      • Zeleninové recepty
        • Brokolica
        • Zeler
        • Červená repa
        • Cuketa
        • Ďalšie podkategórie
      • Šaláty
        • S mäsom
        • Ovocné
        • So syrom
        • Cestovinové
      • Sladké jedlá
        • Bábovky
        • Buchty
        • Cukrovinky
        • Torty
        • Ďalšie podkategórie
      • Smoothie
        • Ovocné
        • Zeleninové
      • Špeciálne
        • Rýchle recepty
        • Vegetariánske recepty
        • Recepty na svadbu
        • Diétne recepty
        • Ďalšie podkategórie
      • Zaváranie a konzervovanie potravín
        • Zaváranie mäsa
        • Zaváranie ovocia
        • Zaváranie zeleniny
      • Zemiaky
      • Grilovanie
      • Pečivo z domácej pekárne
      • Recepty pre detskú výživu
      • Omáčky
      • Pizza
      • Cestoviny
      • Recepty s hubami
      • Prílohy
  • Katalóg ingrediencí
    • Bylinky
    • Korenie
    • Plodiny
    • Syry
    • Huby
  • Aditíva potravín