V akých potravinách môžeme penotvorné látky nájsť?

Penotvorné látky sa používajú v mnohých rôznych potravinách, vrátane pečiva, tort, zmrzlín, sladkostí, nápojov, omáčok a polievok. Napríklad v pečive sa penotvorné látky často používajú na zlepšenie štruktúry a mäkkosti, zatiaľ čo v zmrzline a dezertoch môžu pomôcť vytvoriť hladkú a krémovú textúru. Skúste si pripraviť domácu zmrzlinu podľa našich vyskúšaných receptov . Je luxusné! V nápojoch vytvárajú penu alebo zlepšujú ich vzhľad a chuťové vlastnosti. Ďalej sa tiež používajú v rôznych instantných pokrmoch a konzervovaných potravinách .

Sú pre nás penotvorné látky v potravinách bezpečné?

Povolené penotvorné látky sú ľudskému zdraviu neškodné a nemajú na naše zdravie žiadne negatívne vplyvy. Avšak je dôležité tieto látky konzumovať iba v súlade s prípustnými limitmi.